Μεταλλεία Κασσάνδρας: το “Επενδυτικό Σχέδιο” και η επερχόμενη καταστροφή


Aφού κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας, ας δούμε κι ένα σχετικό βίντεο:

[vimeo=http://vimeo.com/16457388]

Το βίντεο είναι απο την εκπομπή “Πολιτικών Αλήθειες” της  TV HALKIDIKI πριν από τέσσερα χρόνια (Ιούλιος 2006), με καλεσμένους τον Τόλη Παπαγεωργίου και τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη.  Τότε, με την αφορμή της κατάθεσης του “Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης (ΕΣΑ)” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, το κανάλι είχε κάνει σειρά εκπομπών για την ενημέρωση του κόσμου που η εταιρεία προσπαθούσε (και προσπαθεί) να κρατήσει στο σκοτάδι.  Η εκπομπή  περιέχει μερικά πολύ καλά βίντεο από την περιοχή των Μεταλλείων Κασσάνδρας και από το παρθένο δάσος των Σκουριών που τα διεστραμμένα μυαλά των υπευθύνων της εταιρείας επιθυμούν να μετατρέψουν σε τόπο ανοιχτής εξόρυξης.

Από το ΕΣΑ μέχρι την ΜΠΕ δεν φαίνεται να έχουν αλλαξει και πολλά πράγματα. Δείτε το.


Μία απάντηση στο “Μεταλλεία Κασσάνδρας: το “Επενδυτικό Σχέδιο” και η επερχόμενη καταστροφή”

  1. “Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος τοποθετήθηκε ο πρώην δήμαρχος Τζώρτζης Πολυχρονιάδης λέγοντας: «…Nα μιλήσουμε σήμερα για τον κύριο ομιλητή, τον κ. Τριανταφυλλίδη, θα σας δώσω ένα αντίγραφο να διαβάσετε σε μια δημόσια αντιπαράθεση τι λέει. Πάει να πει στον κόσμο ότι με κυάνιο η επεξεργασία ΔΕΝ είναι καθόλου επικίνδυνη.

    (Δημ/φος.): – Πότε έγινε αυτό;

    (Πολυχρονιάδης):-Το 1997 με υπογραφή του κ. Τριανταφυλλίδη.

    (Δημ/φος): – Ενδεχομένως να ήταν και υπάλληλος της εταιρίας.

    (Πολυχρονιάδης): – Ήταν υπάλληλος της εταιρίας, έπαιρνε 1,5 εκατομμύριο δραχμές. Εκτός τον μισθό τον οποίο έπαιρνε συν κάποιο ποσό για την εκπόνηση μελέτης. Εμείς δεν έχουμε καμία διαφωνία με τίποτα, απλώς ρωτάμε πότε λέει την αλήθεια, χθες ή σήμερα; Τί να πιστέψουμε τα χθεσινά ή τα σημερινά, να ξέρουμε κι εμείς.

    Μαστίζει ο τόπος. Eάν το κράτος μπορεί να διασφαλίσει το περιβάλλον, την υγεία, εάν οι φορείς μπορούν να το κάνουν αυτό, δεν είμαστε κατά καμίας επένδυσης. Αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, ότι δεν είναι συντεταγμένο το κράτος, η πολιτεία και ότι είμαστε Ουγκάντα, τότε συμφωνούμε όλοι”

    (Εφημερίδα Κομοτηνής «Ο Χρόνος», 6-6-2005)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.