Οι δηλώσεις που ΔΕΝ έκανε ο Υφυπουργός Οικονομίας για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής


Ότι ήθελε άκουσε κι ότι ήθελε κατάλαβε το τοπικό κανάλι TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ από την ημερίδα ΕΞΠΡΕΣ-ΣΜΕ για τους ορυκτούς πόρους της Β. Ελλάδας. Στο σχετικό ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων με τον τίτλο “ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ” – σάν η ημερίδα να αφορούσε μόνο το Νομό Χαλκιδικής – η δημοσιογράφος έκανε την εξής εισαγωγή:

“Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας o Yφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, τονίζοντας ταυτόχρονα πώς οι όποιες ενέργειες γίνουν θα γίνουν με σεβασμό στο περιβάλλον και τις κοινωνίες”.

…και καταλαβαίνει ο Χαλκιδικιώτης ότι ο Υφυπουργός Οικονομίας έκανε ειδική αναφορά στη μεταλλευτική δραστηριότητα της Χαλκιδικής και στα σχέδια επέκτασής της. Δείτε το βίντεο:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iqsaASe4SRc]

…!!! Αν δεν ακούσατε τίποτα για  “μεταλλευτικές δραστηριότητες” και για πιθανές τους “επεκτάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον” από τον κ. Μπόλαρη, είναι επειδή δεν είπε τίποτα τέτοιο! Ούτε στη συνέντευξη, αλλά ούτε και στην ομιλία του στην ημερίδα, όπου είναι ζήτημα αν αναφέρθηκε στον περίφημο “ορυκτό πλούτο” μια ή δυο φορές . Αυτό που είπε ο Υφυπουργός ήταν “να αναπτύξει η χώρα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα” και τα δυο συγκεκριμένα “πλεονεκτήματα” που ανέφερε ήταν ο τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Kαι συνεχίζει το ρεπορτάζ της TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:

“Τόσο ο κ. Μπόλαρης όσο και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Δημήτρης Κούτρας τόνισαν τα oικονομικά οφέλη της μεταλλευτικής δραστηριότητας επισημαίνοντας τα μεγάλα κοιτάσματα ορυκτών που υπάρχουν στο υπέδαφος της χώρας”.

Και πάλι, όλα αυτά που υποτίθεται ότι είπε ο κ. Μπόλαρης είναι μόνο στη φαντασία της δημοσιογράφου ή της διοίκησης του καναλιού. Τελευταία και κρίσιμη ερώτηση της δημοσιογράφου προς τον Υφυπουργό, με την ελπίδα να εκμαιεύσει από τον μοναδικό εκπρόσωπο της Πολιτείας στην ημερίδα μια θετική δήλωση για το “Επενδυτικό Σχέδιο” της Χαλκιδικής:

“Όσον αφορά τη μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική, τι μπορεί να γίνει;”

Aπάντηση:

“Ότι ισχύει για όλες τις παρεμβάσεις που αφορούν τον ορυκτό πλούτο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωθερμία, το ίδιο ισχύει και για το χρυσό στη Χαλκιδική”!

Αυτή την απάντηση, η δημοσιογράφος της TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ την ερμήνευσε ως:

“Ανοικτό αφήνει ο Υφυπουργός το ενδεχόμενο επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας”!!!!!

Προφανώς εδώ η επιθυμητή απάντηση θα ήταν κάτι σαν:

  • “Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού της Χαλκιδικής είναι από τις προτεραιότητες του Υπουργείου μας” ή
  • “Περιμένουμε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας και μόλις έρθει θα την εγκρίνουμε” ή
  • “Στηρίζουμε την επενδυτική προσπάθεια της εταιρείας που θα γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον” και μπλα μπλα…

Απογοήτευσε ο κ. Υφυπουργός… οπότε το κανάλι αναπλήρωσε τις βαρυσήμαντες δηλώσεις που ΔΕΝ έγιναν με λίγη δημιουργικη δημοσιογραφία!


2 απαντήσεις στο “Οι δηλώσεις που ΔΕΝ έκανε ο Υφυπουργός Οικονομίας για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής”

  1. τον φουσκωτό που βρίσκεται πίσω από τον Κούτρα τον έχουμε σε τουλάχιστον 15 φωτογραφίες! Δεν μου μοιάζει για επιστήμονας, ούτε για στέλεχος κάποιας εταιρείας, πόσο μάλλον για αντιδρών! Τι να είναι τι να είναι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.