ΛΑΟΣ για την ΕΛΜΙΝ: Επιτέλους ας σοβαρευτούμε!


Στην Ανακοίνωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΛΑΟΣ για την ΕΛΜΙΝ απαντά ο Γιάννης Μπακόπουλος:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο λαός μας δεν έχει μόνο τους φανερούς εχθρούς, αλλά και τους ψεύτικους ‘‘φίλους’’. Οι φανεροί εχθροί είναι τα μεγάλα συμφέροντα που απομυζούν τον κόπο των εργαζόμενων, πχ αγοράζουν φτηνά τον βωξίτη, μας πουλάνε τα έτοιμα προϊόντα που εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε, αποκομίζουν κέρδη που δεν δούλεψαν οι ίδιοι για να τα κερδίσουν, με τις δικές μας πρώτες ύλες και τη δική μας εργασία, τα κέρδη τους επανεπενδύονται σε άλλες χώρες και εμείς τελικά παίρνουμε μερικά μεροκάματα του τρόμου και μας μένουν οι τρύπες στα δάση και η ρύπανση που δεν απασχολεί αυτούς που οφείλουν να την πληρώσουν. Την ίδια στιγμή, οι ξεπουλημένες κυβερνήσεις των ξεπουλημένων πολιτικών μας, όχι μόνο διευκολύνουν με διάφορους τρόπους (και αποφάσεις) την ληστεία των πρώτων υλών από τις πολυεθνικές, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα σε κάθε πρόταση ανακύκλωσης των χιλιάδων τόνων αλουμινίου που σέρνονται στις χωματερές και μολύνουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.

Από κοντά και οι λαϊκιστές ακραίοι εθνοπατέρες ‘‘φίλοι μας’’. Αυτοί ‘‘μαλώνουν’’ τάχα μου την κυβέρνηση για κακή πολιτική, γιατί δεν επεμβαίνει να παρανομήσει ‘‘υπέρ των εργατών’’, δηλαδή να θεσμοθετήσει υπέρ των πολυεθνικών ακόμα ευνοϊκότερες διατάξεις! ‘‘Μαλώνουν’’ τα δικαστήρια γιατί δεν δέχονται να παραβιαστεί ο νόμος για χατίρι των πολυεθνικών και πάλι-αυτοί λένε υπέρ των εργατών, αλλά ψάξτε το καλύτερα! Τέλος καθυβρίζουν κάθε αντίθετο στην πολιτική των πολυεθνικών και της κάθε -δουλικής- εξουσίας που τους παρέχει μεν ευνοϊκές ρυθμίσεις αλλά όχι με ικανοποιητική ταχύτητα. Και πάνω από όλα, όσους τολμάνε να μιλήσουν για ανακύκλωση!!

Σύμφωνοι, κύριοι, επί τέλους να σοβαρευτούμε! Εδώ και τώρα να δημιουργηθούν μονάδες ανακύκλωσης αλουμινίου (και κάθε άλλου μετάλλου και γενικά ανακυκλώσιμου υλικού) σε όλο το δυναμικό που απαιτούν οι προς ανακύκλωση ποσότητες! Εδώ και τώρα να αντικατασταθούν όσες μονάδες μεταλλείας αλουμινίου δεν είναι πλέον χρήσιμες, από αυτές τις μονάδες ανακύκλωσης! Εδώ και τώρα να προγραμματισθούν οι ανάγκες και οι δυνατότητες της χώρας σε αλουμίνιο (αλλά και σε χρυσό και κάθε άλλο ανακυκλώσιμο μέταλλο), τόσο για δική μας χρήση όσο και για εξαγωγές, γιατί χωρίς συνειδητή οικονομία δεν κάνουμε τίποτα, όσο καλή τεχνολογία και νάχουμε, όσο κι αν προσπαθούμε να προωθήσουμε μια τελικά άμετρη και αλόγιστη ανάπτυξη! Εδώ και τώρα να υποχρεωθούν οι πολυεθνικές να πληρώσουν για την καταστροφή του περιβάλλοντος που προκάλεσαν! Εδώ και τώρα να λογοδοτήσουν όποιοι πολιτικοί παρανόμησαν με χαριστικές διατάξεις στις διάφορες πολυεθνικές και να πληρώσουν από τις περιουσίες τους τα δισεκατομμύρια -τον δικό μας κόπο- που χαριστικά δεν πλήρωσαν οι πολυεθνικές σε αγορές και πρόστιμα. Οι ένοχοι να πληρώσουν τη ζημιά!!

Εδώ και τώρα να αρχίσουν μελέτες σκοπιμότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε όλα αυτά. Επί πλέον, να γίνει επί τέλους η έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, για εξοικονόμηση ενέργειας στην επεξεργασία μεταλλευτικών πρώτων υλών. Για να θυμηθεί και ο αξιότιμος κύριος Πέτρος Τζεφέρης τα όσα έλεγε και έγραφε στο ‘‘ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ’’ την δεκαετία του ’90 για βακτηρίδια στην επεξεργασία του βωξίτη. Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα μέταλλα, (πχ χρυσός) που χρησιμοποιούνται σπάταλα και χωρίς ανακύκλωση ή οποιοδήποτε προγραμματισμό σκοπιμότητας.

Φυσικά όλα αυτά θέλουν άλλους θεσμούς, άλλη νομοθεσία, άλλη πολιτική βούληση, άμεση δημοκρατία.

Ένα τελευταίο σχόλιο για το κόμμα ‘‘ΛΑ.Ο.Σ.’’. Κύριοι, μας προτείνετε σοβαρότητα. Υποθέτω ότι οι προτάσεις σας να παραβιαστούν όλοι οι νόμοι του κράτους, να ξεκουρελιαστούν αποφάσεις δικαστηρίων και να παραγραφούν οι τεράστιες ευθύνες πολυεθνικών και κυβερνήσεων, είναι μέρος της δικής σας ‘‘σοβαρότητας’’. Υποθέτω ακόμα ότι οι γνωστές εμπρηστικές προεκλογικές δηλώσεις του προέδρου σας για ‘‘εθνικές διεκδικήσεις πέραν των συνόρων μας στη Μακεδονία και τη Θράκη’’ αποτελούν μέρος της ίδιας σοβαρότητας! Ακόμα και οι άγριες δηλώσεις και προτάσεις εναντίον των οικονομικών μεταναστών και οι προτροπές σε ‘πογκρόμ’ είναι κι αυτές μέρος της σοβαρότητάς σας. Με κίνδυνο βέβαια να μετατρέψουμε την αγάπη που παραδοσιακά μας έχουν οι λαοί αυτοί σε μίσος και με αφορμή κάποια ηλίθια ενέργεια κάποιου ανεγκέφαλου θαυμαστή σας (έχετε αρκετούς και στις δυνάμεις καταστολής) να εξαγριωθούν εναντίον μας οι Ισλαμιστές και να γίνει η Αθήνα Βυρηττός από τα μυαλά τα δικά σας!!

Να χαίρεστε την σοβαρότητα, κύριοι. Θα σας πω μόνο να μην απαιτείτε με τόση φορτικότητα να τονίζεται το όνομα ‘‘ΛΑ.Ο.Σ.’’ στο Ο. Γιατί η λέξη λαός, κύριοι, περιγράφει μια έννοια πολύτιμη για τους απλούς Έλληνες. Και εσείς, κύριοι, είστε μακριά νυχτωμένοι από αυτήν την περιγραφή.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΗ!!

Γιάννης Μπακόπουλος
[email protected]
http://cag.dat.demokritos.gr/bakopoulos.php


17 απαντήσεις στο “ΛΑΟΣ για την ΕΛΜΙΝ: Επιτέλους ας σοβαρευτούμε!”

  1. ΕΚΕΙΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ VETO ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΚΑΤΟΜ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ?
    ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΕΙ ΤΟ 1ΜΥΡΙΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.
    Ω Ρ Α Ι Ο Σ ………………..

  2. Δεν πάνε …να σκάσουν ..τα παλιόφασισταρια του Καραφυρερ ..και κάθε είδους ….ΘΕΟ δεν εχουν???

  3. ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

    Πορεία διαμαρτυρίας με συμμετοχή των κατοίκων Νότιας Καρυστίας στη Βουλή με επικεφαλής τους δημάρχους Καρύστου κ. Σπ. Πλατυμέση, Μαρμαρίου κ. Νικ. Μανώλη και Στυρέων κ. Σοφία Μούτσου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαϊου. Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου, που αγωνιστικά διαδήλωσε για τα αιτήματά του.

    Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τις πρωτοφανείς διώξεις των λατόμων της περιοχής και το κλείσιμο των λατομείων και την κάθετη αντίθεσή τους στο αντισυνταγματικό άρθρο 12 του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, το οποίο στην ουσία καταργεί το δικαίωμα της ιδιοκτησίας εκατοντάδων ιδιοκτητών γης προς όφελος των μεγάλων Εταιρειών Αιολικής Ενέργειας, αφού η άδεια εγκατάστασης αιολικών πάρκων θα γίνεται ακόμα και αν έχουν υποβληθεί ενστάσεις για το ιδιοκτησιακό.

    Οι δήμαρχοι και η αντιπροσωπεία των λατόμων, των ιδιοκτητών γης και φορείς της περιοχής συναντήθηκαν με τους βουλευτές της Εύβοιας, κα Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστα Μαρκόπουλο, Σίμο Κεδίκογλου και Γιώργο Μαρίνο, κατέθεσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργεί στη Νότια Καρυστία, τόσο στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου όσο και στα γραφεία των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

    Έγιναν δεκτοί στο γραφείο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κ. Τασούλα με την παρουσία των δυο βουλευτών της Εύβοιας, κ. Κώστα Μαρκόπουλου και κ. Σίμου Κεδίκογλου, όπου επέδωσαν το ψηφισμα διαμαρτυρίας και εξέθεσαν την ανάγκη πίεσης για τη δικαίωση των αιτημάτων της περιοχής και έλαβαν τις σχετικές διαβεβαιώσεις. Από τα γραφεία του ΚΚΕ όπου συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το βουλευτή του νομού, κ. Γιώργο Μαρίνο, όπου συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα και πήραν τη διαβεβαίωση αλληλεγγύης προς τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΛΑΟΣ και συνομίλησαν με το βουλευτή κ. Πλεύρη, ο οποίος παρέλαβε το σχετικό ψήφισμα. Αντίστοιχο ψήφισμα διαμαρτυρίας έχει ήδη υποβληθεί στο ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές Μαϊου.

    (http://www.servitoros.gr/news/view.php/28324/)

  4. “ΣTO ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ Ο Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ

    Κάρυστος – 13/5/2010

    Στο πλευρό των κατοίκων της Ν. Εύβοιας που διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή την Τετάρτη 12/5, βρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος και ο Κώστας Παρασκευάς, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

    Στη συγκέντρωση των κατοίκων μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζόμενων της Καρύστου και της ευρύτερης περιοχής.
    «Από την πρώτη στιγμή, με ευθύνη, το ΚΚΕ στήριξε τα αιτήματα του αγώνα σας. Έθεσε αποφασιστικά ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη κοροϊδία. Τώρα πρέπει να βγουν άδειες λειτουργίας στα λατομεία. Όλα αυτά τα χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παίχτηκαν πολλά παιχνίδια, παίχτηκαν παιχνίδια με μεγάλα συμφέροντα και αυτός είναι ο λόγος που δε δόθηκαν οι άδειες λειτουργίας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Λέμε τώρα, άμεσα, να δοθεί πρώτα απ’ όλα παράταση και η δυνατότητα στους ανθρώπους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά με τις ανάλογες μελέτες, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Δεύτερο: Να σταματήσει κάθε διοικητική και ποινική δίωξη και να δοθούν αμέσως οι άδειες λειτουργίας. Δεν είχε και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να στερεί το δικαίωμα στη δουλειά από χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής της Καρύστου, από χιλιάδες εργαζόμενους της Νότιας Εύβοιας. Και γι’ αυτό λέμε: Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας με συνέπεια και αποφασιστικότητα και εσείς έχετε υποχρέωση να έχετε αυστηρό κριτήριο απέναντι σε αυτούς που κοροϊδεύουν τόσα χρόνια. Και η δική σας δύναμη είναι η δύναμη που θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος…”

    (http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=5413)

    —————————————————————

    Προφανώς πρόκειται για πρόσφατη πανελλαδική συνωμοτική σύμπραξη ΚΚΕ+ΛΑΟΣ υπέρ της εξορυκτικής βιομηχανίας. Υπέρ των “μεγάλων συμφερόντων” και με σκοπό να απομυζήσουν τους μελλοντικούς άνεργους λατόμους και μεταλλωρύχους…Τί άλλο θα ακούσουμε…Και γιά να σοβαρευτούμε: Τόσο στη Ν. Εύβοια όσο και στην ΕΛΜΙΝ, απειλείται το μεροκάματο και η επιβίωση. Η αντίδραση των πολιτών είναι αναπόφευκτη.

    Σημειωτέον ότι στη Ν. Εύβοια έχουμε την εξόρυξη κόντρα στις ΑΠΕ και τις “πράσινες” επενδύσεις. Θυμάστε που το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κυάνιο, ζητά να ενθαρρυνθεί στις περιοχές που φιλοδοξεί να απαγορευθεί η μεταλλεία με χρήση κυανιδίων, αναπροσανατολισμός της οικονομίας με οικονομική στήριξη (πέραν της πανάκειας του τουρισμού), στις “οικολογικές”(;) βιομηχανίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΚΑΚΑΒΟΣ ΚΙ Η Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΕΙΔΗ, ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ;;

    • Όπως έχουμε πει επανειλημμένως αλλά μερικοί έχουν επιλεκτική κώφωση (τύφλωση), ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

      Δεν έχουμε μιλήσει ΠΟΤΕ για τις διάφορες ανά την Ελλάδα εκμεταλλεύσεις αδρανών, βιομηχανικών ορυκτών, πέτρας, μαρμάρων κ.λ.π., με μόνες εξαιρέσεις μέχρι στιγμής τα παράνομα λατομεία Μαρκοπούλου και τα ορυχεία περλίτη της S&B στη Μήλο στα οποία οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν πλήθος παρανομιών. Είναι βέβαιο ότι σαν αυτά υπάρχουν και πολλά άλλα ανά την Ελληνική επικράτεια που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους νόμους, όμως ο χρόνος μας δεν επαρκεί για όλα και έχουμε πολύ σοβαρότερα ζητήματα για να ασχοληθούμε.

      Εντελώς ενδεικτικά, έχουμε ένα λατομείο χαλαζία εδώ δίπλα, στη Μ. Παναγία, που ανήκει σε εταιρεία γνωστού και μη εξαιρετέου προβεβλημένου στελέχους της Ελληνικής μεταλλευτικής βιομηχανίας, για το οποίο ανανεώθηκε παρανόμως η άδεια ενώ αποδεδειγμένα δεν είχε τηρήσει καμία από τις υποχρεώσεις που έθετε η παλαιά άδεια… Και φυσικά συνεχίζει με τον ίδιο “σεβασμό στο περιβάλλον” όπως και παλιότερα!

      Κραυγαλέες περιπτώσεις ληστρικής εκμετάλλευσης και αδιαφορίας για τους νόμους υπαρχουν και στον κλάδο του μαρμάρου και έχουμε φωτογραφήσει κάποιες από αυτές. Δεν έχουμε κάνει καμία ενέργεια εναντίον τους αν και μάλλον θα έπρεπε. Για την φθίνουσα πορεία του κλάδου του μαρμάρου στην οποία είχε αναφερθεί αναγνώστης μας πριν από λίγο καιρό, δεν ευθυνόμαστε ούτε εμείς ούτε οι οικολόγοι γενικότερα, αλλά οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

      Δεν είμαστε αντίθετοι ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ με τα λατομεία της Καρύστου που εξορύσσουν σχιστολιθικές πλάκες (αδρανή υλικά) που δεν δημιουργούν προβλήματα χημικής ρύπανσης και δεν παράγουν επικίνδυνα απόβλητα. Όμως ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ!

      Αν κάποιος διαφωνεί σε αυτό, αν πιστεύει ότι πρέπει να καταπατήσουμε όλους τους νόμους της χώρας για να έχουν κάποιοι άνθρωποι δουλειά, ας βγει να το πει ανοιχτά! Ας πει καθαρά ότι θέλει να γίνει η Ελλάδα μια ζούγκλα, χωρίς αρχές και χωρίς νόμους, και να πετάξουμε στα σκουπίδια όλο το πλαίσιο αρχών δικαίου που μοχθήσαμε επί δεκαετίες για να διαμορφώσουμε. Ας μας πει αν μπορούν να επιτραπούν τα πάντα με άλλοθι το δικαίωμα στην εργασία. Αν δηλαδή εγώ ξεκινήσω μια παράνομη οικοδομή, το κράτος θα με αφήσει να την τελειώσω για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι; Δεν θα είναι αυτό κατάφορη παραβίαση των νόμων, όχι μόνο από μένα, αλλά και από το κράτος; Σε τι διαφέρει ένα παράνομο μεταλλείο/ορυχείο/λατομείο από μια παράνομη οικοδομή για να έχει διαφορετική αντιμετώπιση;

      Αν το κράτος εν γνώσει του παρανομήσει προς όφελος κάποιων εργαζομένων, τότε αύριο θα είναι αμέτρητοι αυτοί που θα διεκδικήσουν επίσης το δικαίωμα στην παρανομία. Υπάρχει κανείς σήμερα που να αμφισβητεί ότι, μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, ήταν και αυτές οι πρακτικές της γενικευμένης παρανομίας και βολέματος με τις πλάτες του Κράτους που μας έφεραν στα χάλια που είμαστε; Έχουμε το δικαίωμα σήμερα να αφήσουμε την παρανομία να θεριέψει με άλλοθι την οικονομική κρίση; Πιστεύουμε ότι ειδικά τώρα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, πρέπει να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα ως κόρη οφθαλμού. Διαφορετικά σε λίγα χρόνια θα έχουμε διαλύσει και το κράτος και τον κοινωνικό ιστό. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ για να ξέρουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε! Οι εχθροί του λαού σήμερα είναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

      Και μετά τον πρόλογο, δηλώνουμε ότι δεν γνωρίζουμε για την υπόθεση των λατομείων της Καρυστίας τίποτα παραπάνω απ’όσα διαβάσαμε στα τοπικά sites της Εύβοιας: ότι δηλαδή το ΥΠΕΚΑ ανέστειλε τη λειτουργία κάποιων λατομείων λόγω έλλειψης νόμιμης άδειας. Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να τους αφήσει να συνεχίσουν να παρανομούν, επειδή το έκαναν επί δεκαετίες; Κεκτημένο δικαίωμα; Αντιγράφω από το http://www.servitoros.gr/news/view.php/28227/:

      “Είναι γεγονός ότι για δεκαετίες τα λατομεία λειτουργούσαν ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ.
      Παράλληλα οι λατόμοι, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟ δεν κατέβαλαν καμία προσπαθεια να νομιμοποιήσουν τις δραστηριότητές τους. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με δυο νομοθετικές ρυθμίσεις, άρθρο 34 του Ν. 2115/1993 και άρθρο 14 του Ν. 2702/1999, ιδιαίτερα ευνοϊκές για τους λατόμους, έδιναν χρονικό περιθώριο για να υποβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά και παράλληλα να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
      Το νομικό πλαίσιο αυτό αξιοποίησαν ελάχιστοι λατόμοι ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ.
      Βέβια πρέπει να τονίσουμε ότι και με το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν εμποδίζονται οι λατόμοι να προχωρήσουν στην διαδικασία αδειοδότησης…”.

      Με δυο λόγια και πάντα σύμφωνα με αυτά που έχουμε διαβάσει: Όποια επιχειρηση δεν έχει άδεια, είναι με δική της ευθύνη. Όποια μπορεί να πάρει έστω και τώρα άδεια, ας σπεύσει να πάρει. Όμως δεν θα επιβραβεύσουμε δα και τους παράνομους!

  5. Κκ. antigoldgreece πρώτη φορά ακούω να λέτε ότι δεν είσθε γενικώς κατά των εξορύξεων. Εχει προηγηθεί παλαιότερη δήλωσή σας ότι δεν είσθε κατά της βιομηχανίας. Επίσης μάθαμε ότι είσθε κατά της “παρανομίας”. Και ποιος δεν είναι, λέω εγώ. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί είσθε ειδικά κατά της παρανομίας των όποιων λατομείων και όχι π.χ. κατά των αυθαιρέτων της Χαλκιδικής, των καταπατήσεων, των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών “υπηρεσιών” που βρωμίζουν το περιβάλλον κλπ κλπ. Αλλά μιά στιγμή, η δραστηριότητα της ΕΛΜΙΝ είναι δηλ. “παράνομη”; Γι’ αυτό χλευάζετε και λοιδωρείτε τους εργαζόμενούς της που προασπίζονται το μεροκάματό τους;

    Υ.Γ. Εχετε εξαφανίσει (φαντάζομαι κατά λάθος) σχόλιο του γράφοντα στην ανάρτηση “[Απαντήσεις σε σχόλια]” που στάλθηκε χθες. Αν δεν μπορείτε να το το βρείτε για να το επαναφέρετε, θα το ξαναστείλω. Είναι η ΤΡΙΤΗ φορά που εξαφανίζετε (κατά λάθος) σχόλιο.

    • Μην κάνεις τον κόπο να το ξαναστείλεις γιατί δεν πρόκειται να το βάλω.
      Σε είχα προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχτώ άσχετα κατεβατά για άσχετες χώρες σε άσχετες αναρτήσεις. Ευχαρίστως να μας πεις ότι θέλεις όταν γράψουμε για τη Σκανδιναβία. Εδώ όχι!
      Δεν σε λογοκρίνω, αλλά θα περιμένεις. Rules of the house!

  6. Καλά ρε stinky, από το χρυσάφι στα νταμάρια? Τι υποβιβασμός κι αυτός! Αλλά καταλαβαίνω…όμοιος ομοίω κλπ.
    Οσο για το κουτοπόνηρο “πρώτη φορά ακούω…”, με γεια τη μεταμόσχευση ώτων!! Καιρός ήταν!! Αν και κάποιος κολλητός σου πρέπει να ήταν ο δωρητής γιατί εξακολουθείς να βαριακούς επιλεκτικά!!!
    Με απόλυτα προσωπική μου ευθύνη θέλω να δηλώσω ότι δεν περίμενα από τους γιαλαντζί “κομμουνιστές” και αθεράπευτους λαϊκιστές να έχουν οικολογική συνείδηση και λογικό μέτρο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι άνθρωποι που έβγαλαν ακόμα και το Πολυτεχνείο “έργο προβοκατόρων”, ακόμα και σήμερα, όπου και να βρίσκονται, δεν θα είναι και τα καλύτερα υποδείγματα λαϊκών ααγωνιστών. Ειδικά σήμερα που το καλύτερο που έχουν να επιδείξουν μπροστά στόν κίνδυνο της χώρας είναι ο πανικός μήπως κάποια στιγμή τους ξεφύγει ο έλεγχος στις μαζικές εκδηλώσεις, γραπώνονται από άχυρα για να κρατήσουν την εκλογική τους πελατεία.
    Μια διευκρίνιση. Δίκαια οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ανεμογεννήτριες. Ο “πράσινος” πρωθυπουργός μας, με κατάλληλες μανούβρες, εξωπέταξε τους μικρούς επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών και άνοιξε το δρόμο στις μεγάλες εταιρείες και τα τερατώδη “αιολικά πάρκα”. (Κοίτα σύμπτωση!! Εκεί ακριβώς που μπήκαν οι φωτιές στην Κάρυστο, για να καεί το “ενοχλητικό¨ δάσος και να ανοίξει ο δρόμος στην ‘πράσινη ανάπτυξη’)!!
    Αυτή είναι η αλήθεια και μην ψαρεύεις στα θολά, άτυχε stinky….

    Γιάννης Μπακόπουλος
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr/bakopoulos.php

    • Γιάννη, φυσικά και έχουν δίκιο οι κάτοικοι που φωνάζουν για τα τα αιολικά πάρκα – με τον τρόπο που εισάγονται στην Ελλάδα και όχι γενικώς.
      Αλλά σιγά να μην κάθομαι να εξηγώ στον πληρωμένο προβοκάτορα ότι δεν είμαστε ελέφαντες!

  7. @antigoldgreece

    ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; Εφαρμόζετε ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ σε όσους δεν συμφωνούν μαζί σας; Δηλ. θα δημοσιεύετε από τα σχόλια ό,τι ΕΣΕΙΣ κρίνετε σχετικό (;!) με τις αναρτήσεις; Α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο !! Κατανοητό το ζόρι που τραβάτε, αλλά αν δεν αντέχετε το δημόσιο διάλογο, τότε να μην κάνατε μπλογκ.
    Οποιοι ενδιαφέρονται για το ΔΙΑΓΡΑΦΕΝ σχόλιο θα το βρουν στο.
    http://kontodespoti.blogspot.com/2010/05/blog-post_4557.html
    Ηταν αντιπαράδειγμα στην άποψη ότι η μεταλλεία ανθεί σε υπανάπτυκτες χώρες κλπ κλπ που βέβαια δεν είναι δικές μου θέσεις.

    Θα ακολουθήσουν και άλλα μπλογκς. Είμαι περίεργος να δώ αν θα διαγράψετε και αυτό το μήνυμα. Διότι αν και είναι σύντομο, δεν είναι σχετικό με…το θέμα της ανάρτησης.

    • ΖΟΡΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΔΥΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!
      Ακόμα περιμένουμε να μας πεις κάτι για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ και κάνεις την πάπια!!!
      Σου το είπα και δεν με άκουσες: όχι κατεβατά για άσχετες χώρες σε άσχετες αναρτήσεις. Για να μπορούν και οι αναγνώστες να παρακολουθήσουν τι γίνεται.
      Εμείς εδώ αυτούς τους κανόνες έχουμε. Αν δεν σου αρέσει να διαμαρτυρηθείς στον ΟΗΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.