[Απαντήσεις σε σχόλια]: Nα μη γίνει η Ελλάδα Τρίτος Κόσμος


Eπίσης από σήμερα θα δημοσιεύουμε και σχόλια αναγνωστών που, κατά την άποψή μας, αξίζει να μην χαθούν μέσα στο σωρό των σχολίων. Είναι κρίμα που δεν το αποφασίσαμε αυτό νωρίτερα, όμως ενδέχεται σταδιακά να αρχίσουμε να ανεβάζουμε και  κάποια παλιότερα σχόλια, με την ημερομηνία της ημέρας που τα λάβαμε,  για να υπάρχουν στο αρχείο του ιστολογίου. Πάντα στην κατηγορία [Σχόλια και Απαντήσεις].

Απάντηση του Perlomin στο ίδιο σχόλιο του stinger (και σε προηγούμενα του ιδίου).

Από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Stinger προκύπτουν διαπιστώσεις.
Πρώτη διαπίστωση : H «μεταλλεία» ανθεί στις χώρες του τρίτου κόσμου.
Δεύτερη διαπίστωση : Παρά τα πλούτη που ευαγγελίζεται η «μεταλλεία» η φτώχεια και η αυθαιρεσία είναι το γνώρισμα των χωρών αυτών.
Και επειδή τα νούμερα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν βλέπουμε τρομερά κέρδη που προκύπτουν από την εξόρυξη , τα οποία όμως δεν διανέμονται.
Αντίθετα η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας συνοδεύεται – από σύμπτωση? – από ανελεύθερα και διεφθαρμένα καθεστώτα.
Τρίτη διαπίστωση : Δεν υπάρχει ανάλογη «δραστηριότητα» σε χώρες που «σέβονται» – η τουλάχιστον κρατούν τα προσχήματα – τα δικαιώματα των πολιτών τους.
Τέταρτη διαπίστωση :Η «μεταλλεία» ακολουθεί αντίστροφη πορεία από τον δείκτη διαφθοράς ενός κράτους.
Πέμπτη διαπίστωση : Η αξία του εξορυσόμενου πλούτου δεν μένει στην χώρα εξόρυξης αλλά στις εταιρείες που πραγματοποιούν αυτή. Είναι λοιπόν παραμύθι ότι η Ελλάδα πρέπει να ¨βγάλει» το χρυσό από μέσα της για να σωθεί.
Ούτε ένα ευρώ δεν θα μπεί στα ταμεία του Ελληνικού κράτους από αυτή την δραστηριότητα.
Ευχή λοιπόν και ελπίδα όλων μας είναι να μην αποκτήσει η χώρα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την μετατροπή της σε χώρα με υψηλή «μεταλλεία».
Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να καταφέρουν οι λαοί που υποφέρουν από τις συνέπειες αυτής της δραστηριότητας να ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία και το δικαίωμα στη ζωή.
Είναι οι χώρες αυτές που δίνουν στην κρεατομηχανή που έχουν στήσει αυτές οι εταιρείες ανα λεπτό 2 παιδιά νεκρά από πείνα.
Είναι οι χώρες αυτές που εξορύσσουν πετρέλαιο χρυσό και ότι άλλο βάλει το μυαλό ενός ανθρώπου και ταυτόχρονα οι πληθυσμοί τους λιμοκτονούν.
Η επερχόμενη πτώχευση της χώρας είναι ένα καλό σενάριο για όλους αυτούς.
Άφησα για το τέλος το λόγο που χρησιμοποιώ «» στη λέξη «μεταλλεία».
Οι κύκλοι αυτοί δεν αποσκοπούν πλέον στα κέρδη που θα τους αποφέρει αυτή η δραστηριότητα. Δραστηριοποιούνται μέσα στις αγορές εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη όχι από την δραστηριότητα πλέον, αλλά από το σπεκουλάρισμα» αυτής.
Η αντιμετώπιση λοιπόν αυτών των παρανόμων είναι είναι ταυτόχρονα και αντιμετώπιση κερδοσκόπων , διαφθοράς, υπεράσπιση δημοκρατικών θεσμών , ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Δεν σκοπεύω πλέον να αντιπαρατίθεμαι με χαριεντισμούς με ¨ανθρώπους» που κύριο μέλημα τους είναι η μετατροπή μιας χώρας σε μπανανία.
Είναι οι περισσότεροι γνωστοί σε μένα και πραγματικά μου προκαλούν αηδία.
Να πάρουμε όμως υπ όψη μας ότι είναι ενωμένοι.
Να είμαστε σίγουροι ότι ο κατακερματισμός των δικών μας δυνάμεων δεν βοηθά.
Ας δούμε την υπόθεση όχι με την στενή έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος , αλλά με τη γνώση ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι μια μικρή παράμετρος του εγχειρήματος που λέγεται «μεταλλευτική δραστηριότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.