S&B – Νομάρχης – OΣΑ. Νομική διάσταση και πιθανές συνέπειες


ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Με την ΚΥΑ 124130/2532/21.08.2009 εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι για την “συνδυασμένη επιφανειακή και υπόγεια εκμετάλλευση βωξίτη στη θέση “Βλαχοθανάσης Α7” Δήμου Λιδωρικίου Ν. Φωκίδας από την S&B Α.Ε.”. Επί της ΚΥΑ εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η 5982/Δ/10.12.2009 Αποφαση για το 1933/21.12.2009 “Πρωτόκολλο Εγκατάστασης” της S&B στη θέση εξόρυξης.

Κατά του κύρους αυτής της απόφασης προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας (ΟΣΑ). Ταυτόχρονα μέσω αυτής της προσφυγής, προσέβαλε και το κύρος της ΚΥΑ 124130/2532/2009 ως κύριας διοικητικής πράξης η οποία “παράγει” την απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας. Υπέβαλε επίσης αίτημα προσωρινής αναστολής της ΚΥΑ ενώπιον τριμελούς Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ με την από 10.03.2010 Προσωρινή Διαταγή ανέστειλε την ισχύ της 5982/2009 απόφασης του Περιφερειάρχη, “μέχρις εκδόσεως της αποφάσεως της Επιτροπής Αναστολών”.

Η έκδοση αυτής της Διαταγής σημαίνει ότι, τόσον ο Εισηγητής της προσφυγής/ Σύμβουλος Επικρατείας όσο και ο Πρόεδρος του Ε’ Τμήματος, έκριναν ότι συντρέχει άμεσα λόγος προστασίας του περιβάλλοντος της θέσης εξόρυξης μέχρις εκδόσεως της αποφάσεως της Επιτροπής Αναστολών.

Όσα προαναφέρθηκαν είναι διαδικαστικές ενέργειες του ΣτΕ. Κρίσιμες όμως προεκτάσεις στο θέμα αυτό δίνουν οι δηλώσεις του Νομάρχη Φωκίδας κ. Φουσέκη στην εφημερίδα “ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ” της 9/4/2010:

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΩΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ S&B

Οι δηλώσεις του κ. Νομάρχη είναι οι εξής:

Έγινε δεκτή η αναστολή εκτελέσεως επειδή δεν παρενέβη το Δημόσιο….

Εμφανίζεται έτσι να αγνοεί ο κ. Νομάρχης ότι η Προσωρινή Διαταγή δεν προϋποθέτει διαδικασία με παρέμβαση του προσφεύγοντος και του Δημοσίου, κατά του οποίου έγινε η προσφυγή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιες αιτήσεις γίνονται δεκτές και γενικότερα προτιμούν να τις στέλνουν όλες για εκδίκαση…

Ο κ. Νομάρχης Φωκίδας, επιχειρεί να ακυρώσει στη συνείδηση του πολίτη το κύρος των Διαταγών του ΣτΕ, παρουσιάζοντας τες ως “χαρτιά” που εκδίδονται σωρηδόν για να μετατεθεί η ευθύνη των αποφάσεων σε άλλα όργανα του ΣτΕ! Όμως η Προσωρινή Διαταγή είναι μια απόφαση που εκδίδεται σε ελάχιστες περιπτώσεις και μόνον όταν προβλέπεται ότι το περιβάλλον θα υποστεί σημαντική και μη αναστρέψιμη καταστροφή. O κ. Νομάρχης επιχειρεί να υποβαθμίσει το μέγεθος της ζημίας που θα υποστεί η περιοχή “Βλαχοθανάση Α7”; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση από έναν ανώτατο αυτοδιοικητικό λειτουργό;

Η συνέχεια των δηλώσεων του κ. Νομάρχη τον εκθέτει συνολικά:

Η αναστολή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εταιρεία καθώς έχει υπογράψει συμβόλαια με τους πελάτες της με τα οποία δεσμεύεται να παραδώσει συγκεκριμένες ποσότητες μεταλλεύματος σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, κάτι που αν δεν τηρηθεί θα υπάρξουν κυρώσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι εργασίες (στη θέση “Βλαχοθανάσης Α&”) δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στην εταιρεία και θα αναγκαστεί να μειώσει το προσωπικό της.

Εισάγει έτσι ο κ. Φουσέκης μια καινοφανή συνιστώσα στη νομολογία του ΣτΕ: τους επιχειρηματικούς προγραμματισμούς και συμφωνίες, τα οικονομικά συμφέροντα και τον εκβιασμό των απολύσεων. Κρίνει τελικά ο κ. Νομάρχης τις αποφάσεις του ΣτΕ ως απολογητής των επιπτώσεών τους στην S&B, όταν η ίδια, φρονίμως ποιούσα, δεν κάνει καμία δημόσια αναφορά στην Προσωρινή Διαταγή.

Η S&B ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ…

Για την αδυναμία της S&B να είναι συνεπής στις παραδόσεις μεταλλεύματος και τις επαπειλούμενες απολύσεις, ο κ. Νομάρχης λέει τη μισή αλήθεια.

Η στοά παραγωγής “594” στη θέση “Νερά 4” σφραγίστηκε από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος γιατί λειτουργούσε χωρίς αδειοδότηση!

Μια σοβαρή μεταλλευτική επιχείρηση με δεκαετίες λειτουργίας στο μεγάλο μεταλλευτικό πεδίο της Φωκίδας δεν μπορεί να εξαρτά την παραγωγή, τις παραδόσεις, την απασχόληση και τα οικονομικά της από την εξόρυξη ενός και μόνο κοιτάσματος, με περιορισμένα βεβαιωμένα αποθέματα. Η διαδικασία έρευνας, προσδιορισμού, περιχαράκωσης και αδειοδότησης νέων κοιτασμάτων είναι αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξη μιας μεταλλευτικής επιχείρησης. Όμως η S&B αντί να κάνει όλα τα ανωτέρω με τη νόμιμη διαδικασία, λειτουργούσε ένα μεταλλείο χωρίς άδεια και είναι ολοκληρωτικά δική της ευθύνη αν έχει βρεθεί χωρίς αδειοδοτημένα κοιτάσματα προς εξόρυξη.

Ούτε τα σχετικά με τις “μαζικές απολύσεις” ευσταθούν γιατί οι θέσεις απασχόλησης στην εξόρυξη “Βλαχοθανάσης Α7” θα ήταν το πολύ πέντε (5). Άλλωστε, για το μεταφορικό έργο στο συνολικό πλέγμα των παλαιών και νέων εξορύξεων, υπάρχει πάντα η δυνατότητα πλήρους απασχόλησης των φορτηγών αυτοκινήτων στα έργα αποκατάστασης που η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει, ανεξάρτητα από την όποια εξόρυξη.

Το “Λαρνάκι”

Ο σοβαρότερος όμως πονοκέφαλος για τη διοίκηση της S&B στο βωξιτικό πεδίο της Φωκίδας ονομάζεται “Λαρνάκι”. Το “Λαρνάκι” είναι ο χώρος των εγκαταστάσεων ζύγισης, αποθήκευσης, διαχωρισμού, συμπύκνωσης και φόρτωσης του βωξίτη σε καράβια. Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε από τον εμπλυσμό (μπάζωμα) ενός άλλοτε ειδυλλιακού κολπίσκου στο δυτικό άκρο της πόλης της Ιτέας και περι-ορίζεται από την Εθνική Οδό Ιτέας- Γαλαξειδίου- Ναυπάκτου και τη θάλασσα.

Αυτός ο ζωτικός για τη συνολική παραγωγική διαδικασία της εταιρείας χώρος, είναι εξ’ολοκλήρου παράνομος. Το σύνολο του γηπέδου, των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του, παραβιάζουν σωρευτικά τις περί αιγιαλού και παραλίας διατάξεις, τις διατάξεις δημιουργίας και χρήσης χώρων “εξ’εμπλυσμού θαλάσσης” τις πολεοδομικές διατάξεις περί οικοδομικών αδειών, τις συγκοινωνιακές διατάξεις περί κόμβων παρά τις Εθνικές Οδούς, τις διατάξεις περί προστασίας του θαλασσίου βυθού και υδάτων και τέλος πλήθος διατάξεων του Περιβαλλοντικού Νόμου 1650/1986 και του Ν. 3010/2002.

Όλα αυτά τα γνωρίζει καλά ο κ. Φουσέκης. Και αντί να εφαρμόσει όσα ο Ν. 1650/1986 ορίζει ως αρμοδιότητές του γιατον προσδιορισμό των παραβιάσεων και την επιβολή των από το Νόμο κυρώσεων, παρεμβαίνει ως διαμεσολαβητής μεταξύ της S&B και του ΟΣΑ για ένα ανοσιούργημα:

Η “ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ” ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ S&B

Μετά από παράκληση του ΟΣΑ βρίσκομαι σε συζητήσεις με την S&B ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να αποσυρθεί η προσφυγή. Η εταιρεία δεσμεύεται ότι (η “Βλαχοθανάσης Α7”) είναι η τελευταία της επιφανειακή εξόρυξη και προτίθεται να κατασκευάσει μια σειρά έργων ως αντιστάθμισμα.

Ο ΟΣΑ έσπευσε να κοινοποιήσει προς δημοσίευση στην “Ώρα της Φωκίδας” την επιστολή του προς την S&B και τα “ανταλλάγματα” που ζητάει:

Θέμα: Επιφανειακή εξόρυξη βωξίτη στην θέση “Βλαχοθανάση Α7»

Με δεδομένη την από 10-3-2010 έκδοση Προσωρινής Διαταγής του Προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, την οποία έχετε υπόψη σας και η οποία αφορά την αναστολή των εργασιών σας για επιφανειακή εκμετάλλευση κοιτασμάτων βωξίτη στην θέση “ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ Α7” του Δήμου Λιδορικίου Ν. Φωκίδας, μέχρις έκδοσης απόφασης επί της με αριθμ. Καταθ. 1073/04.02.2010 αίτησής μας ακύρωσης των σχετικών αποφάσεων που σας αδειοδοτούν για τα άνω, ενώπιον του άνω Δικαστηρίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού συζήτησε επί μακρόν με την τοπική κοινωνία και τα μέλη του, συνεδρίασε προκειμένου να σας απευθύνει την παρούσα επιστολή.

Για την πιθανή αναγκαιότητα της πιο πάνω εκμετάλλευσής, προκειμένου να μην συρρικνωθεί n οργάνωσή του μεταλλείου σας και να καλυφθούν οι άμεσες συμβατικές του υποχρεώσεις με πελάτες και εργολάβους, καθώς και να ολοκληρωθεί το έργο των αποκαταστάσεων σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές σας υποχρεώσεις (Πλήρωση της γειτονικής εκσκαφής Βλαχοθανάση Α4, και αποκατάστασή σε λοιπές υφιστάμενες αδειοδοτημένες και μη εξοφλημένες επιφανειακές εκμεταλλεύσεις, αφού σεβαστείτε και τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας), τέλος δε για να δοθεί χρόνος στην εταιρεία σας για την ανάπτυξη των υπογείων κοιτασμάτων, την υλοποίηση επενδύσεων σε εξοπλισμό και την εκπαίδευση του προσωπικού σας. Προπάντων όμως για να μπορείτε να διατηρήσετε αδιατάρακτες τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία σας, δεδομένου ότι για μας ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η κατοχύρωση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτή.

Προτιθέμεθα να συμφωνήσουμε μαζί σας τα ακόλουθα:
Όλοι οι αιτούντες την αναστολή και ακύρωσή της επιφανειακής εκμετάλλευσης κοιτασμάτων βωξίτη στην θέση “ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ Α7» του Δήμου Λιδορικίου Ν. Φωκίδας, θα προβούμε σε παραίτηση από την σχετική δικαστική διαδικασία και δεν θα διαταράξουμε πλέον την ομαλή λειτουργία του μεταλλείου στην θέση αυτή, με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτείτε απέναντί μας, με τρόπο που θα μας καλύπτει νομικά, στα πιο κάτω:

Δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία σας.
Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος στην περιοχή αυτή “ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ Α7» θα είναι η τελευταία επιφανειακή εξόρυξη στη Γκιώνα.
Σαν αντισταθμιστικά οφέλη για τον Νομό μας θα υλοποιήσετε τα εξής αναγκαία έργα σε δύο περιοχές της ορεινής Γκιώνας:
1. Στην περιοχή Καρούτων με άμεση εκκίνηση των έργων και ολοκλήρωση τους εντός έτους από σήμερα:
Την ασφαλτόστρωση του δρόμου Καρούτων – Αργομοίρας.
Την ανακαίνισή και επισκευή του Σχολείου των Καρουτών.
Την ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης των Καρουτών από τον Μόρνο.
2. Στην ευρύτερη περιοχή του Φαραγγιού της Ρεκκάς Πλατuβούνας – Λαζορέματος με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής έργων εντός τετραετίας από σήμερα:
Την επισκευή και ολοκλήρωση της κατασκευής του ορειβατικού μονοπατιού της Ρεκκάς και των μονοπατιών του Λαζορέματος και της Πυραμίδας.
Την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής για την προώθηση και ολοκλήρωση από τους αρμοδίους δημόσιους φορείς της θεσμοθέτησης και εφαρμογής της ζώνης προστασίας και του φορέα διαχείρισης της ευρύτερης περιοχής του φαραγγιού της Ρεκκάς – Λαζορέματος – Βαθειάς Λάκας στην Γκιώνα.
Την προώθηση και κατασκευή νέου ορειβατικού καταφυγίου εβδομήντα θέσεων στην Πλατυβούνα .

Την υλοποίηση των παραπάνω έργων ζητάμε προκειμένου να προωθεί η ήπια οικοτουριστική ανάπτυξή της Γκιώνας που θα ωφελήσει το σύνολο του Νομού Φωκίδας
και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Το βουνό πάσχει από κάθε είδους σχετικής υποδομής λόγω της έντονης δραστηριότητας των εταιριών βωξίτη.

Όλα αυτά φυσικά προϋποθέτουν συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, που δεν μπορεί να επιτευχθεί, παρά με την απόλυτη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και με ενυπόγραφες δεσμεύσεις των νόμιμων εκπροσώπων αλλήλων.Ο Σύλλογός μας, αλλά και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες του τόπου, αγωνιζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο αύριο.
Καλούμε την εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δουλέψουμε μαζί σ’ αυτόν τον κοινό σκοπό.
Ο Πρόεδρος Κων/νος Παπαγεωργίου
Η Γεν. Γραμματέας Βαρότση Μαρία

Δηλαδή αν η S&B δεν “καλύψει νομικά” την απαίτηση (!) του ΟΣΑ τότε θα επανέλθει επί σκηνής το “σενάριο” σωτηρίας του “Κόκκινου Χούματος”; Και το ΣτΕ ποιον ρόλο παίζει στις διαπραγματεύσεις  μεταξύ ΟΣΑ και S&B με μεσολαβητή τον κ. Φουσέκη; Και η Προσωρινή Διαταγή ποια τύχη θα έχει; Θα την πετάξει στα σκουπίδια ο κ. Παπαγεωργίου ανεμίζοντας την “με νομική κάλυψη” γραπτή συμφωνία του με την S&B; Και αμέσως θα στήσει παρατηρητές για να ελέγχει τις εξορύξεις της εταιρείας αν τηρούν τις διαταγές του; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Για αυτήν την επιστολή εκφράστηκε έντονη αγανάκτηση φορέων και κατοίκων της περιοχής που εκδηλώθηκε με πλήθος δηλώσεων στα τοπικά ιστολόγια www.lidoriki.com και http://iteanet.blogspot.com/. Το σημαντικότερο νέο στοιχείο είναι το πιο κάτω e-mail που απέστειλαν κάτοικοι του Λιδωρικίου προς τη δικηγόρο κα Χαροκόπου που χειρίζεται την προσφυγή του ΟΣΑ ενώπιον του ΣτΕ:

Sent:
Wednesday, February 03, 2010 12:41:47 PM

To:
[email protected]

Κυρία Χαροκόπου
στην προσφυγή για την Γκιώνα, μαζί με τα ονόματα του ορειβατικού συλλόγου συμπληρώστε και τα παρακάτω ονόματα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Λιδορικίου Ενάντια Στην Καταστροφή Της Γκιώνας
Καψάλης Κωνσταντίνος του Ευθυμίου, συνταξιούχος τραπεζικός, κάτοικος Λιδορικίου, τηλ. 6946243033, ΑΔΤ Χ025154
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου, συνταξιούχος τραπεζικός-κτηνοτρόφος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ Λ247467
Γούρας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ ΑΖ496943
Νάκος Δημήτριος του Χρήστου, Έμπορος, κάτοικος Λιδορικίου, ΑΔΤ ΑΕ 496960
Για οποιαδήποτε πληροφορία τα τηλέφωνά μου είναι 2107010644, 6946243033.
Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Καψάλης

Από το δημοσίευμα της “Ώρας της Φωκίδας” και τις δυο επιστολές που ακολουθούν προκύπτουν τα εξής: Οι κάτοικοι που αναφέρονται στο e-mail προς την κα Χαροκόπου, εμπρόθεσμα, με έννομο συμφέρον και κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Παπαγεωργίου, ανέθεσαν στην δικηγόρο να συμπεριληφθούν ως προσφεύγοντες στην προσφυγή του ΟΣΑ. Τελικά όμως δεν συμπεριλήφθηκαν στην προσφυγή, χωρίς ούτε η δικηγόρος ούτε ο κ. Παπαγεωργίου να τους ενημερώσει γι’αυτό και για τους λόγους που το επέβαλαν. Και μέχρι το δημοσίευμα της “ΩτΦ” πίστευαν ότι είναι “προσφεύγοντες”!

Στις 17/4/2010 οι Ενεργοί Πολίτες του Λιδωρικίου έστειλαν στην “Ώρα της Φωκίδας” μια σκληρή απάντηση για τους αδιαφανείς χειρισμούς και τις συναλλαγές του κ. Παπαγεωργίου (Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ).

Την από 10-3-2010 Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ ο κ. Παπαγεωργίου αρνήθηκε να την δώσει σε οποιονδήποτε, αν και μια απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί βέβαια επτασφράγιστο μυστικό. Ζηλότυπα ο ΟΣΑ κρατούσε τη Διαταγή μόνο για δική του, όπως αποδείχθηκε, χρήση. Οι ανωτέρω επιστολές έδωσαν την εξήγηση της αποκλειστικής “διαχείρισής” της Προσωρινής Διαταγής από τον κ. Παπαγεωργίου: την “διαπραγμάτευσή” της για ανταλλάγματα τα οποία καθώρισε ο Πρόεδρος του ΟΣΑ!

Μέγα το ατόπημα του ΟΣΑ και του Προέδρου του. Δεν θα το σχολιάσουμε περαιτέρω γιατί έχει ήδη σχολιαστεί επαρκώς στα δυο προαναφερθέντα ιστολόγια (www.lidoriki.com και http://iteanet.blogspot.com/).

Αυτό που μας απασχολεί είναι οι πιθανά οδυνηρές επιπτώσεις του στην έκβαση της προσφυγής. Μια Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου του Ε’ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας έγινε διαπραγματευτικό “χαρτί” από τον αιτούμενο την ακύρωση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΚΥΑ 124130/2532/2009). Και η επιστολή του ΟΣΑ προς την εταιρεία που δημοσίευσε η “Ωρα της Φωκίδας” αποδυναμώνει de facto την προσφυγή αφού ανατρέπει τους λόγους τους οποίους επικαλείται! Η επιφανειακή εξόρυξη της περιοχής “Βλαχοθανάσης Α7” του Δήμου Λιδωρικίου την ακύρωση της οποίας αιτείται η προσφυγή παίρνει πράσινο φως …από τον κ. Πρόεδρο του ΟΣΑ “με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτείτε απέναντί μας με τρόπο που θα μας καλύπτει νομικά στα πιο κάτω…”!

Δική μας άποψη είναι ότι ο κ. Νομάρχης και ο κ. Βιδάλης της S&B έστησαν μια αριστουργηματική παγίδα στον ΟΣΑ, αμέσως μετά την έκδοση της Προσωρινής Διαταγής που επέφερε σοβαρό πλήγμα στην παραγωγική διαδικασία βωξίτη της εταιρείας.

Αν η S&B αποδεχθεί τους “όρους” του κ. Παπαγεωργίου, ο ΟΣΑ θα αποσύρει την προσφυγή, απογομώνοντας έτσι την Προσωρινή Διαταγή.

Αν η S&B απορρίψει τους “όρους”, τότε η υπόθεση θα πάει στην Επιτροπή Αναστολών και στη συνέχεια στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ όπου η επιστολή του ΟΣΑ θα αποτελέσει βασικό “επιχείρημα” υπέρ του κύρους της επίμαχης ΚΥΑ και της απόρριψης της προσφυγής.

Και η παγίδα θα έχει κλείσει!


18 απαντήσεις στο “S&B – Νομάρχης – OΣΑ. Νομική διάσταση και πιθανές συνέπειες”

  1. Τι άλλο θα δούμε! Μετά από το δικαστικό ακτιβισμό έφτασε και ο εκβιασμός….Εσείς λέτε για “παγίδα”, δηλαδή είσαστε με το μέρος των εκβιαστών? Δεν είναι αστεία η υπόθεση.

  2. Sonicdor, είσαι καλοπληρωμένος υπήκοος μιας και απ’ότι φαίνεται 9:46 δεν έχεις πιει ακόμα καφέ και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Παρότι παιδικό και κουραστικό να αλλάζετε θέμα ή και να αποπροσανατολίζετε τη συζήτηση ,σας καταλαβαίνουμε μιας και αυτό κάνατε πάντα. Μόνο που έχετε μείνει πίσω, με κάτι ζώα …δεινόσαυρους κ.λ.π.
    Θα σου κάνω την χάρη όμως να προσπαθήσω να σου απαντήσω μιάς και μπορεί όντος να σε ενδιαφέρει η αλήθεια (ποτέ δεν είναι αργά) με συνοπτική συνολική αναφορά.
    Μία εταιρία , χρόνια τώρα ,έχει κάνει πολλά κακά στον τόπο με μόνο αντάλλαγμα κάποιες θέσεις εργασίας. Κάποιος σύλλογος τους κόντραρε τόσα χρόνια ,έχοντας σώσει κάποια πράγματα και έχοντας αποκτήσει τον σεβασμό πολλών ανθρώπων. Εφάρμοζε άραγε η εταιρία το δόγμα της «ελεγχόμενης εγκληματικότητας» δίνοντας στο «λιμεναρχείο» καραβάκια με χασίσι και όταν «κανάλια και διωκτικές αρχές» μαζεύονταν στα καραβάκια , περνούσε πίσω από τις πλάτες τους τάνκερ με «κοκαΐνη»;;;
    Είχε βάλει η εταιρία μέσα στον Σύλλογο τους «τοποτηρητές ρουφιάνους» της ;;;; Σίγουρα ναι. Είναι τυποποιημένη τακτική των εταιριών του είδους σε όλο τον κόσμο . Στη Φωκίδα δε, τριτοκοσμικού επιπέδου αλλά κατά λάθος σε δυτική χώρα, η μονοκράτορας μέχρι πρόσφατα S&B έχει ανθρώπους σε όλους τους όμοιους φορείς .
    Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να πούμε ονόματα μιας και πιθανότατα όταν καταλάβουν το κακό που έκαναν στον τόπο τους θα μετανοήσουν. Τι έγινε μέσα στον ΟΣΑ δεν το ξέρουμε. Το ότι ο ΟΣΑ με την βοήθεια του «στελέχους» της S&B, Νομάρχη μας, Κο Φουσέκη έγινε επίσημα εκβιαστής ,το μάθαμε όλοι και συμφωνούμε. Το εάν μια εταιρία του «κύρους» της S&B , μεθόδευσε την δημοσιοποίηση του εκβιασμού από τον ΟΣΑ θα φανεί. Η εταιρία δεν θα δεχτεί την ενυπόγραφη δέσμευση για τα ανταλλάγματα (το έχει προαναγγείλει ο Φουσέκης). Θα έχει ατράνταχτα στοιχεία ότι ο ΟΣΑ είναι εκβιαστής και όχι προστάτης του περιβάλλοντος.
    Θα χρησιμοποιήσει άραγε τα στοιχεία αυτά έτσι ώστε η Επιτροπή Αναστολών να απορρίψει την αίτηση αναστολής και έτσι , η S&B και την εξόρυξη να κάνει και να μην χρωστάει σε κανέναν τίποτα;;;; Θα είναι ανήθικο;; Είναι ανήθικη η S&B;;
    Αν μπαίνοντας στην θέση αυτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον δεν βλέπεις κάποια παγίδα τότε είναι σοβαρή η περίπτωσή σου .Εάν ταυτίζεις όλα τα μέλη του ΟΣΑ με τους χειρισμούς των λίγων που κατάντησαν εκβιαστές ,θα τους το πούμε γιατί ήδη έχει γραφτεί ότι τα «κουδούνια» τους τα κρέμασαν πρώτοι οι συνομιλητές τους. Εάν καταλαβαίνεις ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το κύρος του ΟΣΑ ,ρώτα να σου πούν τι είναι «περιβάλλον», « περιβαλλοντική καταστροφή» και σχετικές έννοιες και θα σου λυθούν όλες οι απορίες.
    Βοήθειά σου

  3. Αν είμαι καλοπληρωμένος ή κακοπληρωμένος ή απλήρωτος (για το υπήκοος απλά γελάω) δεν θα το κρίνει κανείς “μεγάλος αδελφός”. Ιδίως από την ώρα.
    Πώς αποπροσανατολίζω λοιπόν όταν το θέμα είναι σε αυτό το χάλι που είναι? Κοινός εκβιασμός με χρήση απειλής προσφυγής ή παραίτησης από προσφυγή στη δικαιοσύνη!
    Δημόσιος και με υπογραφή μάλιστα. Φαρδιά πλατιά.
    Ας είναι ότι θέλει η εταιρία. Δεν υπέγραψε αυτή το κείμενο. Και δεν είναι οικονομική η διαφορά για να έχουμε θεμιτό συμβιβασμό. Για πες μου εσύ που ξέρεις τώρα, πόσο κοστίζει το “περιβάλλον”?

    • Καλοπληρωμένος ή κακοπληρωμένος δεν ξέρω, απλήρωτος όμως σίγουρα δεν είσαι γιατί είσαι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. Δηλαδή σε πληρώνουμε εμείς για να τα γράφεις αυτά σε ώρες γραφείου!!!
      Και μετά λέμε γιατί πάει κατα διαόλου η Ελλάδα…

      Ο εκβιαστής εδώ πέρα μάλλον είναι η εταιρεία που έκανε σαφές στον Σύλλογο (μέσω του Νομάρχη!) ότι θα τον ενοχοποιήσει για τις απολύσεις που, όπως φαίνεται, σκοπεύει να κάνει έτσι κι αλλιώς. Ωμός, ωμότατος εκβιασμός. Από αυτό το σημείο και πέρα, κανείς δεν εγκρίνει τους χειρισμούς του Συλλόγου και αν είχες διαβάσει το κείμενο (μάλλον και τα δυο σχετικά), αυτό θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα είχες καταλάβει! Άρα μάλλον δεν το διάβασες. Συνηθισμένο.

      Εμείς είπαμε ότι ο ΟΣΑ δεν έπρεπε να μπει σε συζητήσεις με την εταιρεία, αλλά να μείνει πιστός στις αρχές που η μέχρι σήμερα ιστορία του έδειξε ότι έχει. Το ίδιο είπαν και οι Ενεργοί Πολίτες του Λιδωρικίου και το ίδιο λένε και όλοι οι ανώνυμοι πολίτες που εδώ και πολλές μέρες στέλνουν καυστικά σχόλια στα τοπικά blogs. Κανείς δεν συμφωνεί και κανείς δεν εγκρίνει. Τι δεν καταλαβαίνεις, να σου το εξηγήσω.

    • “Ας είναι ότι θέλει η εταιρεία”!!!! Τι λες ρε Δημόσιε Υπάλληλε;;;;

      Η εξαιρετική αυτή εταιρεία, τα προσκοπάκια, που θεωρείται μια από τις σοβαρότερες (!!!) και μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου (ίσως η μεγαλύτερη) είναι βουτηγμένη στην παρανομία.
      Όλες της οι εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι είναι παράνομες.
      Βγάζει άδειες για υπόγεια μεταλλεία και κάνει επιφανειακά (πάντα με την υπόσχεση ότι “αυτό θα είναι το τελευταίο επιφανειακό”!). Αποκαταστάσεις δεν κάνει.
      Άμα δε βολεύει δε βγάζει και καθόλου άδειες. Έβαλαν τον εργολάβο να δουλεύει σε στοά που δεν είχε άδεια και ευτυχώς που ο άνθρωπος το κατάλαβε εγκαίρως γιατί αν συνέβαινε κάνα κακό δεν θα ξέμπλεκε ποτέ! Φυλακή θα ήταν μέχρι να πεθάνει!!!

      Αυτή είναι η “ανάπτυξη” του τόπου;
      Αυτές είναι οι σοβαρές εταιρείες; Αυτοί οι ληστές;
      Και έχετε το θράσος να μας συγκρίνετε με τη Σουηδία και την Αυστρία; Με τέτοια χάλια, ούτε με τριτοκοσμική Αφρικανική χώρα δεν μπορούμε να συγκριθούμε.
      Αν αυτή είναι η “καλή” σας εταιρεία, το “υπόδειγμα”, η “μεγάλη και σίγουρη”, φαντάσου τι είναι όλες οι άλλες…

  4. Εντάξει, στο εξής θα σας γράφω εκτός ωρών γραφείου. Οι απόψεις κρίνονται ανάλογα με τον εργοδότη. ΟΚ, ο δικός σας ποιος είναι?

  5. sonicdor, αν δεν το έχεις καταλάβει είσαι οικολόγος. Συμφωνούμε.
    Η εταιρία σαν “παλιά καραβάνα” άφησε τον “γενίτσαρο” Φουσέκη, φίλο του ΟΣΑ, και τον ΟΣΑ να εκτεθούν. Τον “σεβασμό” της στην τοπική κοινωνία θα τον ξαναδείξει, δεν κρατιέται μπροστά στο χρήμα . Κάνεις ένα λάθος όμως που δεν σε βοηθάει στα υπόλοιπα. Στο “νταραβέρι” ΟΣΑ- μέσω Νομάρχη Φουσέκη- S&B είναι οικονομικό (είναι προφανές, ψάξτο λίγο), και η εταιρία μπορεί να είναι ότι θέλει αλλά όλους μας αφορά το τι κάνει στον τόπο μας (και σένα θα έπρεπε). Οι λίγοι εργαζόμενοι που θα μείνουν (ούτως ή άλλως, διάβασε τα κείμενα) είναι και πάλι θύματα της εταιρίας και αν δεν είχαν την αγωνία της απώλειας της δουλειάς τους, σίγουρα
    θα συμφωνούσαν μαζί μας. Με σεβασμό στο πρόβλημά τους δεν τους έχει ανακατέψει κανείς από τους αντιδρώντες. Αν και οι κατά καιρούς επιστολές συμπαράστασης στην εταιρία βασίζονται στο ότι “..η εταιρία τηρεί τους Νόμους και κάνει τις αποκαταστάσεις..”. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν πόσο ψέμα είναι αυτό .
    Ο Νομάρχης όμως “έπαιξε” με τον πόνο τους. Να το έκανε άραγε γιατί σαν ηγέτης λύνει τοπικά προβλήματα;; Το έκανε για τούς ψήφους;;; Το έκανε για τον πρώην (και όπως λένε σχεδόν όλοι και νυν) εργοδότη του ;;; Δέστο πάλι , μόνο οικονομικό είναι.
    Στην ουσία συμφωνούμε: η αξία του περιβάλλοντος είναι ανεκτίμητη. Είσαι οικολόγος, μην ντρέπεσαι και κυρίως μην φοβάσαι. Είμαστε πολλοί περισσότεροι πια. Μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα. Διάβασε και καμία εφημερίδα, συζήτατο και παραέξω. Οχι μόνο με τους έχοντες οικονομικό συμφέρον στην εταιρία.

  6. Αν θυμάστε, είχα επιτεθεί στην άλλη εταιρία τη δική σας. Αν θέλω, μπορώ να επιτεθώ και σ’αυτήν και σε όλες τις άλλες. Αλλά τι νόημα έχει? Γιατί πέφτετε από τα σύννεφα? Δεν το ξέρατε ότι στο κυνήγι του χρήματος δεν υπάρχουν κανόνες? Ποια ηθική περιμένατε?
    Καμία εταιρία δεν είναι καλή ή κακή. Είναι επιχείρηση με μόνο σκοπό το κέρδος. Ο ευτελής σκοπός της τη χαρακτηρίζει.
    Η άλλη πλευρά όμως τι είναι? Προβάλλουν την προστασία του περιβάλλοντος και μετά παζαρεύουν ανταλλάγματα? Υποκριτές! Επεσαν οι μάσκες!
    Οπως έγινε και με κάποιους δικηγόρους που κάνουν business με τις περιβαλλοντικές προσφυγές και βγάζουν υπέρογκα ποσά και από τις εταιρίες και από τους δήμους.

  7. Βλέπε το παράδειγμα του Στανου …όπου η μεγάλη «αγωνίστρια» του καλαμποκιού 1989 (υπόθεση Αθανασοπουλου) κ. Γιαταγανα είναι σήμερα δικηγόρος του «επιχειρηματία» Βαφειάδη και …..παραπέμψε στο εδώλιο όλο το χωρίο

  8. και ο ….εισηγητής της παραπομπής του Στανου ο…. αντιεισαγγελέας «σοσιαλιστής» Γιαλατσακος ….λετε τιποτα ……..ούτε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Σ.Ε…. ούτε τίποτα…. η «τυφλή δικαιοσύνη» σε δράση

  9. Eκβιαστικές τεχνικές, Τουριστικά Παραρτήματα με “οικολόγους” κράχτες, άλλες εταιρείες, “μεταλλωρύχοι”-μαιμούδες. Πόσο ΒΡΩΜΑΕΙ αλήθεια, από μακριά, τούτη η ιστορία !

    Παρακάμπτοντας τα άπειρα και απείρως γραφικά που είδα να γράφονται στο lidoriki.com, κράτησα τα παρακάτω που αντιγράφω (οι υπογραμμίσεις δικές μου).

    ——————————————————

    karampa said…

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΨΑΛΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ, ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΞΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΟ, ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.

    ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΜΑ, ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΕΤΗ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΩΤΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 2-3 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΦΟΥ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.

    Η ΕΤΑΙΡΙΑ S&B ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΑΒΗ ΒΩΞΙΤΗ ΑΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΦΕΛΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΣΗΜΟ ΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΟΡΑΧΗ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΝΕΑΜΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΡΝΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΝΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ, ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΑ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΗΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ, ΕΠΙΤΙΔΕΙΟΥΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ.

    April 19, 2010 10:08 AM
    ————————————–

    Αnonymous said…
    Αγαπητε Καραμπα,

    Πρωτον, μην πιστευεις τις βλακειες του Σανουδου περι αδυνατης υπογειας εκμεταλλευσης. Πας σε αποληψιμοτητα 55% βιδωνεις πιο πυκνα και προχωρας προσεκτικα. Απασχολεις περισσοτερο κοσμο και μηχανηματα και εχεις μικροτερα κερδη. Εχεις ομως κερδη και δεν καταστρεφεις το βουνο.

    Δευτερον, αν εργαζεσαι τωρα στην Σκαι Μπι ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΟΠΟΤΕ ΗΣΥΧΑΣΕ.

    Τριτον, γιατι να λυπομαστε τον Κυριακοπουλο και τους Διευθυνταδες του. Επειδη εκαναν προ χριστου μια γεωτρηση και πηραν την μεταλλειοκτησια λαδωνοντας και απειλωντας ολον τον κοσμο? Για ονομα του θεού. Η νομιζεις οτι ο Κυριακοπουλος σας σκεφτεται απο την Νεα Υόρκη?

    Τελος παντων, επειδη εισαι συμπαθης να μη φοβασαι αλλα να ξερεις πως ΣΩΣΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ.

    Φιλικα
    Ο Μεταλλωρυχος της Δωριδας
    April 19, 2010 8:16 PM

    • Πόσο ΒΡΩΜΑΕΙ αλήθεια το από χιλιόμετρα ότι πάτε να καλύψετε τα άπλυτά σας…
      Για πες μας λοιπόν κ.Stinger ποια είναι η γνώμη σου για το Λαρνάκι;
      Για πες μας τι πρέπει να γίνει με την εταιρεία ΣΟΥ που κάνει εξορυξεις χωρίς να έχει άδεια;
      Για πες μας αν οι νόμοι ισχύουν για όλους?????

  10. Θα πρότεινα ,απλά, να διαβάσετε πάλι αργά και προσεκτικά τα αναλυτικά και τεκμηριωμένα κείμενα , άρθρα , σχόλια κ.λ.π. που κυκλοφορούν. Τα τρία τελευταία του antigold τα λένε όλα .Τα στοιχεία είναι ήδη υπεραρκετά για να διαμορφώσει κάποιος άποψη. Όσων κειμένων η ανάπτυξη βασίζετε στο ότι η S&B δουλεύει σύμφωνα με τους νόμους αυτόακυρώνονται εάν ο ενδιαφερόμενος ερευνήσει πρώτα αυτό το κομμάτι.
    Αν ανακαλύψουμε π.χ. ότι η S&B ότι είχε χτίσει ένα μηχανισμό «γενίτσαρων» και λιγούρηδων κοροΐδων σε δεκα θέσεις τοπικών πολιτικών και των Υπηρεσιών και τόσα χρόνια δούλευε παράνομα ,χωρίς να έχει κάνει καμία πραγματική αποκατάσταση, χωρίς διαχείριση αδρανών , δηλώνοντας υπόγειες και κάνοντας επιφανειακές, αυτή να κατηγορήσουμε για τους ανέργους και την ανεργία. Τα υπερκέρδη της ήταν θέσεις εργασίας πού σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της έπρεπε να προσφέρει στον τόπο αλλά αυτή έκλεψε κυριολεκτικά όλα αυτά τα χρόνια από όλους μας. Και ο λόγος γίνετε για πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας από τις σημερινές για πάνω από πενήντα χρόνια. Αν λοιπόν δεν έκλεβε τον τόπο και εργαζόταν όπως έλεγαν οι Νόμοι ,σήμερα δεν θα υπήρχε καταστροφή για να παραπονεθεί κανείς και ότι υπήρχε θα έπρεπε να το αποδεχτούμε .
    Πιάσαμε τον κλέφτη ενός εξαθλιωμένου τόπου. Τώρα πρέπει να ψάξουμε πόσα έκλεψε και να τον υποχρεώσουμε να τα φέρει πίσω. Χρωστάει αποκαταστάσεις. Να τις κάνει. Χρωστάει τακτοποίηση αδρανών . Να τα τακτοποιήσει. Να φέρει μέρος από τα κλεμμένα «υπερκέρδη» της και να δώσει και άλλες θέσεις εργασίας και για τα επόμενα χρόνια. Το να επικαλείται ο κλέφτης θέσεων εργασίας τον πόνο των εργαζομένων είναι αισχρό και προσβλητικό για όλους μας και πρώτα από όλα για τους εργαζομένους της.
    Αν τόσα χρόνια σεβόταν τους νόμους , πολλά κοιτάσματα που θα έπαιρνε υπόγεια θα είχαν δώσει πιο πολλές θέσεις εργασίας, θα δούλευαν ακόμα και τελειώνοντας θα μπορούσε να κάνει αποκατάσταση. Η υπόθεση των εργαζομένων στεναχωράει κάθε άνθρωπο . Σίγουρα όμως δεν στεναχωράει την εταιρία κλέφτη και τους «μορφωμένους» γενίτσαρούς της που πρόδωσαν τον τόπο τους και τους συντοπίτες τους.

  11. Ειναι στο Λουβρο και παριστανει την Αφροδιτη της Μηλου

    (σημειώνουμε πως οποιοσδηποτε συσχετισμος ειναι συμπτωματικος)

  12. Ο Γ. Μπόμπολας, στο μεταξύ, ενώ έχει υποχρεώσεις πάνω 220 εκατ. ευρώ συνεχίζει ακάθεκτος να στηρίζει τις εφημερίδες του. Μήπως τώρα που έχασε έργα 3,5 δις ευρώ στο εξωτερικό και τα δημόσια έργα στην Ελλάδα έχουν κολλήσει, δούμε πόλεμο κατά ορισμένων προσώπων μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων του; Άλλωστε, η πίεση με δημοσιεύματα πάντα έφερνε αποτέλεσμα.

  13. http://oreibasia.gr/forum/showthread.php?t=4200

    Γνωρίζοντας μόνο εξ’αποστάσεων τον ΕΟΣ Αμφισσας και τον πρόεδρό του, νομίζω ότι έχουν αγωνιστεί ανιδιοτελώς για πάρα πολλά χρόνια και έχουν αποκτήσει ένα καλό όνομα. Γιατί να το διακινδυνεύοσυν τώρα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο; Εγώ νομίζω ότι δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση ή ότι υποτίμησαν τον αντίπαλο, δηλαδή την εταιρεία, και τις δυνατότητες της να εκβιάσει.

    Σε κάθε περίπτωση και όποια και αν ήταν τα κίνητρα, φαίνεται ότι έχουν κάνει ζημιά στον αγώνα για την προστασία των βουνών μας. Και μόνο το ότι δίνεται στο δικαίωμα σε κάποιους – με προφανή συμφέροντα – να χαρακτηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ πουλημένους όλους τους οικολόγους είναι κακό. Σωστό ή λάθος δεν έχει πολύ σημασία γιατί η ρετσινιά μένει.

    Ελπίζω να ανακαλέσουν, γιατί αν γίνει αυτή η ανταλλαγή το πράγμα δεν θα μαζεύεται μετά.

  14. Γιατί κύριε Παπανδρέου διατηρείτε σε ισχύ το επαίσχυντο άρθρο 38 του Υπαλληλικού Κώδικα που καθιερώνει στην ουσία την ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων/ κρατικών λειτουργών που με την παράνομη συμπεριφορά τους προς τους πολίτες, ζημιώνουν τελικά – λόγω των αποζημιωτικών αποφάσεων που εκδίδονται – την περιουσία του δημοσίου την οποία εμείς καλούμαστε, σαν μαλάκες να αναπληρώσουμε, μέσω της επαχθούς φορολογίας μας; Warum Herr Papandreou gepflegt schändliche Artikel 38 der offiziellen Code enthält im Wesentlichen die Straflosigkeit von Amtsträgern / Beamte des rechtswidrigen Verhaltens der Menschen, letztlich zu beschädigen – denn der förderfähigen Entscheidungen – im Eigentum der öffentlichen die wir als, wie Arschlöcher machen, durch die umständliche steuerliche uns?

    Γιατί ποτέ δεν στρέφεται το δημόσιο έναντι των παραπάνω δημοσίων υπαλλήλων/ κρατικών λειτουργών, να κάνει κατάσχεση και αναγκαστική εκτέλεση στις ιδιωτικές περιουσίες τους, π.χ. Warum ich nie wandte sich der Öffentlichkeit gegen diese Beamten / Amtsträger zu machen Durchsetzung und Beschlagnahme von privatem Eigentum, zB σε ένα εξοχικό τους στο Μάτι, όταν οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι/λειτουργοί ενεργούν εκ συστήματος, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των πολιτών, σκεπτόμενοι ότι οι ίδιοι δεν διακινδυνεύουν τίποτα, αφού όλα τα σπασμένα θα τα πληρώσει το κράτος, με την έγερση αγωγής αστικής ευθύνης κατά του Δημοσίου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου; einem Ferienhaus in Mati, wo die Beamten / handelnde Beamte auf dem System, die Verletzung der Rechte der Bürger, denken, dass sie nicht riskieren nichts, weil alle die Rechnung bezahlen würde der Staat gegen eine Klage auf Schadensersatz Regierung vor dem Verwaltungsgericht;

    Δείτε την Απόφαση 2304/2009 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Siehe auch den Beschluss 2304/2009 des Verwaltungsgerichtshofes von Athen. Γιατί ο μισθοσυντήρητος ή ο χαμηλοσυνταξιούχος Έλληνας πολίτης θα πρέπει να επιμερισθεί, μέσω της φορολογίας που του επιβάλλει η κυβέρνηση, να πληρώσει το επιδικαζόμενο ποσό των 60.000 Ευρώ για τις παρανομίες της Διοίκησης (μη εφαρμογή ακυρωτικών αποφάσεων – αποσιώπηση από τον Εισηγητή μέσα στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών του γεγονότος ότι για τον κρινόμενο είχαν εκδοθεί ήδη δύο ακυρωτικές αποφάσεις για το επίδικο υπό κρίση θέμα); Warum misthosyntiritos oder chamilosyntaxiouchos griechischen Bürger sollte für die Nichtigerklärung variiert werden durch die Besteuerung von verhängte die Regierung gelten die Kosten des Verfahrens vergeben Höhe von 60.000 Euro für die Unregelmäßigkeiten des Schiedsgerichts (Entscheidungen nicht – Offenlegung durch die Berichterstatter in den Obersten Rat Staff Ministerium der Tatsache, dass die beklagte schon Angelegenheit herausgegeben zwei Entscheidungen über die Ungültigkeit Frage in diesem)?

    Καιρός δεν είναι να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και να παραπεμφθεί η πρώην Υπουργός Εξωτερικών σε δίκη για παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την υποχρέωση εφαρμογής δικαστικών (και μάλιστα ακυρωτικών) αποφάσεων; Das Wetter ist nicht an die Minister die Aufhebung des Gesetzes über die Haftung von und zu den Artikeln beziehen sich die ehemalige Ministerin für auswärtige Angelegenheiten vor Gericht wegen Verletzung des Strafgesetzbuches über die gerichtliche Verpflichtung zur Umsetzung (und sogar Court) Entscheidung?

    Πότε επιτέλους θα σταματήσετε, κύριε Παπανδρέου, να καλύπτετε τα μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, και να τα αφήσετε έκθετα στις αγωγές αποζημίωσης που θα εγείρονται έναντι των ιδιωτικών περιουσιών τους, ώστε ούτε ο Δημόσιος Τομέας να επιβαρύνεται από τις συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς τους και ούτε φυσικά και εμείς οι μαλάκες οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλά και να μάθουν αυτοί οι κύριοι να προσέχουν και να σέβονται τα δικαιώματα του πολίτη; Wann wirst du aufhören, Herr Papandreou, für den Obersten Rat Beamter im Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten, und lassen Sie sie in einer Ausstellung, die Ansprüche auf Schadensersatz gegen den privaten Besitz gebracht, um noch das Verhalten des öffentlichen Sektors leiden unter den Folgen der illegalen und / oder wir natürlich Arschlöcher griechischen Steuerzahler, sondern auch für Herren lernen diese vorsichtig zu sein und die Achtung der Rechte der Bürger?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.