Άνοδος στις τιμές των μετάλλων …χάρη στο “σχέδιο” της ΕΕ για την Ελλάδα!


Miners lead FTSE higher | Business | guardian.co.uk

Η ανακοίνωση της “βοήθειας” (τα εισαγωγικά δικά μας) της ΕΕ προς την Ελλάδα, τόνωσε την πίστη στην Ευρωπαϊκή οικονομία και μαζί και τις τιμές των μετάλλων. Ανέβηκαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ειδικά αυτές των μεταλλευτικών εταιρειών, χάρη στην αύξηση των τιμών του χαλκού, του μολύβδου και του νικελίου στο Λονδίνο.

Η τιμή του χαλκού βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιανουαρίου, χάρη σε μια (άνευ ιδιαίτερης ουσίας) πρόβλεψη για την Αμερικανική οικονομία και επειδή το σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα τόνωσε την εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

“Μετά την ανακοίνωση για την Ελλάδα, το κλίμα είναι πιο θετικό, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα και οι τιμές των μετάλλων βρίσκονται σε άνοδο”, είπε ο Gayle Berry, αναλυτής στην Barclays Capital. “Βοηθάει να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη και η προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης (μετάλλων) αντανακλάται στις τιμές”.

Το μέλλον μας στον τζόγο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.