Συνέντευξη του Γεν. Διευθυντή της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ στο κανάλι “ΤΗΛΕΦΩΣ”


Πoσα ψεματα μπορει να πει ο κ. Στρατουδακης μεσα σε μια ωρα;

stratoni_newΗ “περιβαλλοντική ευαισθησία” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ… Χωρίς λόγια!

Μακροσκελή συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι “ΤΗΛΕΦΩΣ” (που δεν το βλέπουμε στη Β. Ελλάδα) και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Σπυριδάκη παραχώρησε ο Γεν. Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Πέτρος Στρατουδάκης. Η εκπομπή, που έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση http://economicmagazine.gr/videos.php?action=view&source=greek_gold_2&title=&width=320&height=260, σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες αμερόληπτης δημοσιογραφίας. Ο κ. Σπυριδάκης διέθεσε μία ολόκληρη ώρα στον κ. Στρατουδάκη, όμως δεν έδωσε ούτε ένα λεπτό στους πολίτες της Β. Χαλκιδικής που αντιδρούν στα σχέδια της εταιρείας του. Προφανώς, αφού ούτε εταιρεία είμαστε ούτε χρήματα για επικοινωνιακή προβολή και διαφήμιση διαθέτουμε.

Παρ’όλα αυτά, οι αντιδρώντες κάτοικοι της Χαλκιδικής είχαν την τιμητική τους στην εκπομπή. “Γελοίοι” έλεγε ο κ. Στρατουδάκης, “παλαβοί” συμπλήρωνε ο κ. Σπυριδάκης. “Αυτόκλητοι θεματοφύλακες” έλεγε ο κ. Γενικός, “συμφεροντολόγοι”, υπερθεμάτιζε ο δημοσιογράφος. Και σε αυτήν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα πέρασε η μια ώρα της συνέντευξης από όπου το μόνο που δεν βγήκε είναι η αλήθεια!

Τα λόγια είναι εύκολα και ο κ. Στρατουδάκης λέει πολλά που ακούγονται όμορφα σε όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση. Ψάξαμε ένα, έστω, στοιχείο από όσα ανέφερε στην μία ώρα της συνέντευξής του ο κ. Στρατουδάκης που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ εκμεταλλεύεται την οικονομική δυσχέρεια της Ελλάδας για να διαφημίσει την “επένδυση” της στα Μεταλλεία Κασσάνδρας της ΒΑ Χαλκιδικής, αποκρύπτοντας όλες τις αρνητικές της πλευρές. Αν και έχει περάσει αρκετό διάστημα από τη συνέντευξη αυτή (δόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, πριν από τη μεγάλη καταστροφή στο Στρατώνι), θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα, διότι τα ίδια ψεύδη επαναλαμβάνονται τυποποιημένα σε όλα τα σχετικά δημοσιεύματα.

1. “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ” ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μόνο που είναι “Ελληνικό” στον “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ” είναι το όνομα της εταιρείας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ανήκει κατά 95% στην Καναδική EUROPEAN GOLDFIELDS που είναι εισηγμένη στο TSX του Τορόντο και στο AIM του Λονδίνου, ενώ το υπόλοιπο 5% ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι κ. Κούτρας καιΜπόμπολας ελέγχουν και το 30% περίπου των μετοχών της EUROPEAN GOLDFIELDS.

Τα εντυπωσιακά νούμερα του κ. Στρατουδάκη μπορεί να είναι αληθινά αλλά δεν αφορούν την Ελλάδα. Τα έσοδα πηγαίνουν στην μητρική EUROPEAN GOLDFIELDS η οποία, σύμφωνα με δήλωσή της, φορολογείται στον Καναδά. Τα δικαιώματα (royalties) του Ελληνικού Δημοσίου επί του εξορυσσόμενου ορυκτού πλούτου είναι μηδενικά. Ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό που είναι μια παγκόσμια αρνητική αρνητική πρωτιά της χώρας μας!

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το κολοσσιαίο και πολυδιαφημισμένο “Επενδυτικό Σχέδιο” θα υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και θα επιδοτηθεί με 40-45% από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

2. “Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!”

Η εταιρεία έχει αναλάβει γραπτώς την υποχρέωση να δώσει 8 εκατ. ευρώ στο Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου για έργα υποδομών/ανάπτυξης και άλλα 15 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντική αποκατάσταση στο Στρατώνι και τη Στρατονίκη. Τα περίφημα “αντισταθμιστικά οφέλη” των 8 εκατ. υποτίθεται ότι θα δίνονταν στο Δήμο 1 εκατ. κάθε χρόνο. Μόνο που δεν έχει δοθεί τίποτα. Έτσι κάθε χρόνο ο Δήμαρχος βεβαίωνε στον Προϋπολογισμό του Δήμου το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ως “έκτακτο έσοδο” από την εταιρεία, χωρίς όμως ποτέ να το εισπράξει. Στον προϋπολογισμό του 2010 για πρώτη φορά δεν ενέγραψε αυτό το ποσό γιατί, όπως δήλωσε, “η εταιρεία μέχρι σήμερα μας κοροϊδεύει”!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Στρατουδάκη, από το 2005 που δραστηριοποιείται στην περιοχή η εταιρεία είχε ετήσια έσοδα που κυμάνθηκαν από 38 μέχρι 60-65 εκατ. ευρώ. Όλα από την εκμετάλλευση του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου!

3. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΜΑΜΟΥΘ 1 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

“Έχουμε επενδύσει σημαντικά ποσά στην προστασία του περιβάλλοντος. Yπήρχε το πρόβλημα των όξινων νερών που βγαίναν από τα μεταλλεία σε περιπτώσεις μεγάλης βροχόπτωσης και δημιουργούσαν προβλήματα στο θαλάσσιο περιβάλλον. Αυτό το λύσαμε με το γέμισμα των κενών και με μια δεύτερη μονάδα επεξεργασίας”. Τότε γιατί είναι κόκκινος ο Κοκκινόλακκας κ. Στρατουδάκη;

“Με τις φιλτρόπρεσσες μειώσαμε τον όγκο των αποβλήτων κατά 7 φορές”. Ψεύδεται ο κ. Στρατουδάκης, διότι με τις φιλτρόπρεσσες μείωσε μόνο τον όγκο των λεπτομερών αποβλήτων. Αυτό που κάνουν οι φιλτόπρεσσες είναι να αφαιρούν το νερό από τα υδαρή (λεπτομερή) απόβλητα, τα οποία παλαιότερα αφήνονταν απλώς σε λίμνες μέχρι να καθιζάνουν τα περιεχόμενα στερεά. Άρα οι φιλτρόπρεσσες πολύ μικρή επίδραση έχουν στον συνολικό όγκο των αποβλήτων του εμλουτισμού, αφού ο μεγαλύτερος όγκος είναι τα αδρομερή απόβλητα που δεν έχουν καμία σχέση με τις φιλτρόπρεσσες.

Στο site της στο διαδίκτυο, κάτω από την επικεφαλίδα “κοινωνική υπευθυνότητα” η κάτοχος του 95% της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ EUROPEAN GOLDFIELDS λέει κι άλλα ενδιαφέροντα: “αποκαταστήσαμε από τα μεταλλευτικά απόβλητα την παραλία του Στρατωνίου, απαλλάξαμε από τα μεταλλευτικά μπάζα και απόβλητα όλο τον οικισμό και την περιοχή του, καθαρίσαμε τα ρέματα από τα μεταλλευτικά μπάζα και σκουπίδια, ώστε να τα κάνουμε πιο ελκυστικά (!) και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο των πλημμυρών (!) και αντικαταστήσαμε τον αμίαντο (περίπου 30.000 τ.μ. φθαρμένων φύλλων αμιάντου) στο εργοστάσιο του Στρατωνίου”.

Όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στη διάρκεια της μεγάλης βροχόπτωσης της 10ης Φεβρουαρίου, η εταιρεία δεν είχε κάνει τίποτα από τα παραπάνω. Αυτα που μετέφεραν στις 10 Φεβρουαρίου τα δυο ρέματα του Στρατωνίου (η Καρβουνόσκαλα και κυρίως το ρέμα της “Αργυρώς”), μέσα στον οικισμό και τελικά στη θάλασσα, ήταν τα μεταλλευτικά μπάζα και απόβλητα που η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη από τη σύμβαση αγοράς των μεταλλείων να καθαρίσει. Επιπλέον, αεροφωτογραφίες της περιοχής του Στρατωνίου που λήφθησαν μετά την μεγάλη καταστροφή αποκαλύπτουν σωρούς από τοξικά υλικά του μεταλλείου νέας παραγωγής (από το τριβείο και τις φιλτρόπρεσσες) μέσα στο χώρο του εργοστασίου, εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης. Άγνωστες ποσότητες και από αυτά τα υλικά κατέληξαν στη θάλασσα.

Όμως το παραμύθι της “περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης εταιρεία” παίρνει διαστάσεις επιστημονικής φαντασίας στη συνέντευξή του κ. Στρατουδάκη προς τον κ. Σπυριδάκη. “Θα κάνετε περιβαλλοντικές επενδύσεις-μαμούθ ύψους 1 δις ευρώ”, λέει στον κ. Στρατουδάκη ο δημοσιογράφος. “Ναι, θα κάνουμε!”, συμφωνεί ο κ. Γενικός!!!

Το 1 δις ευρώ είναι (;) το σύνολο του “Επενδυτικού Σχεδίου” της εταιρείας, είναι το θηριώδες μεταλλείο των Σκουριών που θα αφανίσει το παρθένο δάσος του Κακάβου, είναι οι πυρομεταλλουργίες χρυσού, χαλκού, μολύβδου, αργύρου και ψευδαργύρου και είναι και οι καινούριες τεράστιες χαβούζες τοξικών αποβλήτων! Για τον κ. Στρατουδάκη και για τον Αθηναίο δημοσιογράφο όλα αυτά είναι “επένδυση για το περιβάλλον”!!!

4. H AΠΑΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΚ) βρίσκεται κατηγορούμενη η Ελλάδα, για παράβαση των όρων ανταγωνισμού σχετικά με την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Ο κ. Στρατουδάκης όμως έχει μια δική του εκδοχή των γεγονότων, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία του δεν αγόρασε τα μεταλλεία από το Δημόσιο αλλά απευθείας από την TVX! Στον κ. Σπυριδάκη είπε τα εξής:

“Εδώ υπάρχει παραπληροφόρηση και ένα στοιχείο γελοιότητας. Καταγγέλθηκε ότι πληρώσαμε για την αγορά των μεταλλείων από την TVX 50 φορές λιγότερα χρήματα απ’όσο αξίζουν. Το Ελληνικό Δημόσιο ούτε αγόρασε ούτε πούλησε τίποτα. Η TVX πίεζε να πτωχεύσει και το Δημόσιο μπήκε στη μέση για να εγγυηθεί τη συνέχιση της δραστηριότητας. Η TVX πτώχευσε μετά, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και το Δημόσιο ήξερε ότι υπάρχει συνεχιστής. Εμείς συμβάλαμε να πληρωθούνε στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που χρωστούσε η TVX”.

H ευφάνταστη αυτή ιστορία που πλασάρεται τελευταία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης επινοήθηκε για να παρουσιαστεί η αγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας ως αγορά προβληματικής επιχείρησης και να δικαιολογηθεί έτσι το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα. Μόνο που η απόφαση πτώχευσης της TVX HELLAS εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις αρχές Νοεμβρίου 2003, έναν ολόκληρο μήνα πριν από τη σύσταση της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Μόνο που υπάρχουν τα συμβόλαια μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας 22137 και 22138 της 12.12.2003, από την TVX στο Δημόσιο και από το Δημόσιο στην TVX, που αποδεικνύουν ότι ο κ. Στρατουδάκης ψεύδεται. Ετσι το “στοιχείο γελοιότητας” αποδίδεται εκτός από εμάς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΔΕΚ που ερευνούν αυτήν την σκοτεινή υπόθεση. Είναι ενδιαφέρον δε ότι το κατηγορούμενο Ελληνικό Δημόσιο είπε ένα σωρό παραμύθια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όμως δεν τόλμησε να πει αυτό που λέει ο κ. Στρατουδάκης!

΄Όμως ο κ. Στρατουδάκης έχει τόσο πολύ συνηθίσει στο ψέμα ώστε αποκρύπτει ότι οι 470 πρώην εργαζόμενοι της TVX απολύθηκαν όλοι και εν συνεχεία εντάχθηκαν σε “πρόγραμμα επανακατάρτισης (!!)” το οποίο πληρώθηκε με 28 εκατ. ευρώ από τους Έλληνες φορολογούμενους. Το πρόγραμα αυτό τους εξασφάλισε μισθό 800 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη μέχρι την ημέρα που θα συνταξιοδοτηθούν. Όμως όλα αυτά για τον κ. Στρατουδάκη δεν υπάρχουν. Ακούγεται πιο ωραίο το να λέει ότι η εταιρεία του “έδωσε συνέχεια στη δραστηριότητα και στην απασχόληση”!

5. “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

“Με τους δημάρχους και τους νομάρχες δεν έχουμε προβλήματα, κάτσαμε δίπλα τους και κατανοήσαμε την προσπάθειά τους με τα πενιχρά έσοδα που έχουνε οι δήμοι να στέκονται και βοηθήσαμε σ’αυτό. Όμως υπάρχουν κάποιοι αυτόκλητοι θεματοφύλακες (“συμφεροντολόγοι” και “παλαβοί” συμπληρώνει ο αμερόληπτος δημοσιογράφος!), που κεφαλαιοποιούνε πολιτικά και οικονομικά πάνω στην αγωνία μιας κοινωνίας”.

Και εδώ ψεύδεται ο κ. Στρατουδάκης. Όχι μόνο για την υποτιθέμενη οικονομική στήριξη των Δήμων στην οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω, αλλά κυρίως σε ότι αφορά τη στάση των Δημοτικών Αρχών και της τοπικής κοινωνίας. Μόλις πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου κ. Βλαχόπουλος, στο Δήμο του οποίου βρίσκεται σήμερα το 100% της μεταλλευτικής δραστηριότητας ενώ προγραμματίζεται το 50% της μελλοντικής, δήλωσε για πολλοστή φορά ότι “είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη μεταλλευτική δραστηριότητα εκτός από αυτή που λειτουργεί σήμερα”. Την ίδια ακριβώς θέση έχει και η παράταξη της μειοψηφίας. Σε όλο τον Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, μόνον οι κάτοικοι του Στρατωνίου, ενός χωριού που δημιουργήθηκε από το μεταλλείο και παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένο από την εταιρεία, είναι υπέρ του συνόλου του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας.

Όσο για το Δήμο Παναγίας όπου προγραμματίζεται να γίνει το υπόλοιπο 50% της “επένδυσης”, εδώ και τρία χρόνια ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι φορείς του Δήμου δηλώνουν σταθερά την αντίθεσή τους στο μεταλλείο των Σκουριών και σε κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή τους.

6. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ

Σύμφωνα με τον κ. Στρατουδάκη “έχουνε ασφαλιστεί όλα τα σπίτια της Στρατονίκης” για πιθανή ζημία από τις δραστηριότητες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κάτω από τον οικισμό. Η αλήθεια είναι ότι η “ασφάλιση” έγινε με τρόπο ώστε να είναι βέβαιο ότι δεν θα πληρωθεί ποτέ καμμία αποζημίωση…

Σύμφωνα με την αδειοδότηση της δραστηριότητας (ΚΥΑ 143088/2005, όρος Δ.1.12)), η εταιρεία όφειλε “σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την έκδοση της παρούσας να υλοποιήσει λεπτομερή καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης όλων των κατασκευών εντός της κλειστής πολυγωνικής γραμμής που καλύπτει την προβολή της εκμετάλλευσης στην επιφάνεια του εδάφους και περιμετρική ζώνη 1000 μ” και να προχωρήσει στην ασφάλισή τους.

Μέχρι σήμερα, Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν έχει κάνει καμία “καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των κατασκευών” και κανένας κάτοικος της Στρατονίκης δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το “ασφαλιστήριο” του σπιτιού του. Όμως χωρίς καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, δεν είναι δυνατή και η καταγραφή και αποτίμηση των μελλοντικών ζημιών!

Με το «ασφαλιστήριο» συμβόλαιο 4640711/15.09.2005 της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ “καλύπτεται η Αστική Ευθύνη της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕΜΒΧ για τα ποσό των 2 εκατ. ευρώ ανά γεγονός για σωματικές βλάβες και υλικές ζημίες”. Όμως: «Η Ασφαλιστική Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει όσες ζημίες διαπιστωθεί χωρίς αμφισβητήσεις ότι οφείλονται αποκλειστικά στις δραστηριότητες της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Επιπλέον, κατά το Ν. 3220/2004 που κύρωσε τη σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: “Η Αγοράστρια δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για βλάβες του περιβάλλοντος και ζημίες τρίτων οι οποίες επήλθαν ή τα γενεσιουργά τους αίτια ανάγονται σε χρόνο πριν από τη δημοσίευση του Νόμου που κυρώνει την παρούσα Σύμβαση”.

Έτσι είναι προφανές ότι καμμία ζημία ή σωματική βλάβη δεν πρόκειται ποτέ να αποδοθεί στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, εφ’όσον η εταιρεία θα επικαλεσθεί ως «γενεσιουργά αίτια» τα υπόγεια έργα στην περιοχή που ανάγονται από την TVX και την Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. μέχρι τον …Φίλιππο Β’ τον Μακεδόνα! Και ενώ η ασφαλιστική εταιρεία και η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ θα υποστηρίζουν ενώπιον των δικαστηρίων τις θέσεις τους με ομάδες δικηγόρων και ειδικών επιστημόνων, οι κάτοικοι της Στρατονίκης που έχασαν τα σπίτια τους θα πρέπει με ένα δικηγόρο που θα πληρώσουν οι ίδιοι να αποδείξουν «αδιαμφισβήτητα» την «αποκλειστική ευθύνη» της ΕΧ, για ζημίες που ΔΕΝ έχει καταγραφεί ότι ΔΕΝ προϋπήρχαν!

7. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Θριαμβολογεί ο κ. Στρατουδάκης για την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την προσφυγή των κατοίκων της Στρατονίκης κατά της εξόρυξης κάτω από τον οικισμό, λέγοντας ότι “η απόφαση του ΣτΕ μας δικαιώνει πλήρως”.

Το ΣτΕ έκρινε συγκεκριμένα και αποκλειστικά την συνταγματικότητα της αδειοτησης και δεν εισήλθε καθόλου στον έλεγχο της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων που δεν είναι δικιά του αρμοδιότητα. Όμως η η αρμόδια Επιτροπή Ελεγχου (ΕΠΙΤΗΡΩ) βεβαιώνει τη συστηματική παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων από την έναρξη της δραστηριότητας μέχρι σήμερα, ενώ η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων βεβαιώνει ότι η εξόρυξη γίνεται κάτω από αρχαίο μνημείο, κατά παράβαση του σχετικού όρου της ΚΥΑ. Άρα η εξόρυξη του κ. Στρατουδάκη ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.


7 απαντήσεις στο “Συνέντευξη του Γεν. Διευθυντή της ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ στο κανάλι “ΤΗΛΕΦΩΣ””

  1. http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=16.01.2003,id=38955104

    Εδώ υπάρχει ένα ενδιαφέρον απόσπασμα απο την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.
    Μετα την εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου βγήκε και ο Συντροφος Στρατουδακης .
    Χαρακηριστικό απόσπασμα απο την παραπομπη που σας δίνω είναι η εξής.

    “Ο Α. Σαλιαρέλης προβληματίστηκε μάλιστnvα για το αν θα παραχωρούσε τη συνέντευξη, όπως είπε χθες, υπαινισσόμενος την ποιότητα του καναλιού, αλλά το έκανε τελικά για χάρη του μεσολαβητή. Μετά τη συνέντευξη, ο Β. Σπυριδάκης του ζήτησε 10 εκατομμύρια δραχμές για τα έξοδα του καναλιού και στη συνέχεια παζάρεψε το ποσό πέφτοντας και ώς τα 500 χιλιάρικα, κατά τον κ. Σαλιαρέλη. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σπυριδάκης περιορίστηκε να διαψεύσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων και μίλησε για το υπαρκτό φαινόμενο των εκπομπών όπου παραχωρούνται συνεντεύξεις επί πληρωμή λέγοντας ότι έχει συνεργαστεί και με άλλα κανάλια («Τελεσίτι»).”
    Είναι απο την γνωστη υπόθεση εκβιασμού του ιδιοκτητη Μιχαλόπουλου που κατέληξε στην φυλάκιση του ιδιοκτήτη.
    Έχετε ακόμη απορίες??.

    • Λουλούδι ο δημοσιογράφος! Η μόνη απορία που έχω είναι ποια να είναι η “ταρίφα” του σήμερα.
      Για τα “έξοδα του καναλιού” πάντα!

  2. Σας παραπέμπω στη δική μου ιστοσελίδα γιά τήν αδικη εμπλοκη μου στό πρό Χριστού στημένο σκάνδαλο τού δηθεν ”εκβιασμου” Σαλιαρέλη από τον Καναλάρχη Γρ.Μιχαλόπουλο ο οποιος αθωωθηκε παμψηφει απο το Τριμελές ‘ Εφετείο Κακουργημάτων τό Καλοκαίρι του 2οο5. Τελεσιδικως κατεδικάσθη καί ο Σαλιαρέλης γιά τήν εναντιο ν μου συκοφαντική δυσφήμισή μου από το Τριμελές Εφετείο τής Αθηνας καί προσφάτως εξεδόθη καί άπόφαση σέ βάρος του του πολιτικου δικαστηρίου γιά τήνήθικη μου βλάβη. Τό δημοσιεύμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ πού καταχωρησατε δημοσιεύθηκε τό 2003 καί ειχα διαψεύσει τόν Σαλιαρέλη καί μίλησα για τό υπαρκτό φαινόμενο των πληρωμένων εκπομπων.Αυτά πρός τό παρόν σέ οτι έχει σχέση μέ τήν ”αξιοπιστία ” μου .Τί άλλο θά επρεπε νά κάνω ρέ παιδιά ,πειτε μου .Θέλω μέ την ευκαιρία νά σας ευχηθω χρονια πολλα καί καλό Πασχα καί νά σας συγχαρω για την ποιοτητα της δουλειας σας.

    • Η δημοσιογραφική πορεία του κ. Σπυριδάκη και η γενικότερη αξιοπιστία του δεν είναι κάτι που μας αφορά. To θέμα του άρθρου ήταν η συνέντευξη του κ. Στρατουδάκη στην οποία θεωρούμε ότι υπήρχε σοβαρό έλλειμμα αντικειμενικότητας. Είναι ανεπίτρεπτο, κατά τη γνώμη μας, για έναν δημοσιογράφο να χαρακτηρίζει συμφεροντολόγους και παλαβούς ανθρώπους που ούτε γνωρίζει, ούτε τους έδωσε βήμα να πούνε τις απόψεις τους.
      Αυτά σχετικά με τον κ. Σπυριδάκη που, όπως είπαμε, δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ο κ. Στρατουδάκης και αυτά που είπε στη συνέντευξη. Για όλα αυτά βλέπουμε σιγή ιχθύος από τους γνωστούς σχολιαστές/υποστηρικτές της εταιρείας.
      Καλό Πάσχα κ. Σπυριδάκη!

  3. Από την πλευρά μου πιστεύω τον κο Σπυριδάκη.
    Έχω την βεβαιότητα ότι θα δώσει και αντίλογο στην εκπομπή του
    Καλή ανάσταση.

  4. ο ..Σύβιλλας μέ “καταδιώκει” χρόνια τώρα ,διοχετεύοντας στό Διαδύκτιο ,κάθε φορά πού κάνω ‘εκπομπη ,τά ιδια δημοσιεύματα τών συκοφαντιων του…αξιόπιστου Σαλλιαρέλη.Ειναι λοιπόν τώρα η στιγμή νά μάθει τήν “ταρίφα” μου άπό τή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.