Μεταλλεία Κασσάνδρας: παρουσίαση του Επενδυτικού Σχεδίου στη Μ. Παναγία


Η παρουσίαση της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης της Ελληνικός Χρυσός στις 20 Φεβρουαρίου στο θέατρο της Μεγάλης Παναγίας αναβάλεται λόγω ασθενείας του εισηγητή Θεοφάνη Παυλίδη. Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτιου ημέρα Κυριακή.

panagia


57 απαντήσεις στο “Μεταλλεία Κασσάνδρας: παρουσίαση του Επενδυτικού Σχεδίου στη Μ. Παναγία”

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ
    19/02/2010

    Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
    -Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    -Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

    Θέμα: Βιβλική καταστροφή στο Στρατώνι Χαλκιδικής

    Tην Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, το Στρατώνι του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου υπέστη μεγάλη καταστροφή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι υλικές καταστροφές από τόνους φερτών υλικών και βράχων, που παρέσυρε το νερό είχαν σαν αποτέλεσμα υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, υποδομές, φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και αυτοκίνητα.
    Η περιοχή είναι κέντρο έντονης μεταλλευτικής δραστηριότητας και επανειλημμένα έχουν υπάρξει καταγγελίες για ανεξέλεγκτη εναπόθεση των στείρων από τα μεταλλεία στην γύρω περιοχή. Είναι εύλογο το αίτημα να ερευνηθεί άμεσα από αρμόδιες αρχές το κατά πόσο τα πλημμυρικά φαινόμενα οφείλονται και σε τυχόν καλύψεις ρεμάτων από τα υπολείμματα μεταλλείων, ή από άλλα έργα υποδομής όπως κατασκευής δρόμων με μπαζώματα χαραδρών.

    Επειδή η περιοχή της Βόρειας Χαλκιδικής πλήττεται συχνά από πλημμύρες
    Επειδή οι αποζημιώσεις στους πληγέντες κατοίκους πρέπει να είναι άμεσες
    Επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να καλύψει το οικονομικό κόστος των αποκαταστάσεων.

    Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

    -Προτίθενται να διερευνήσουν τα πραγματικά αίτια των πλημμυρικών φαινομένων;
    -Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την εκτέλεση απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστροφές;
    -Με ποιες διαδικασίες θα γίνει το συντομότερο η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν;
    -Πώς προτίθενται να αποζημιώσουν τους κατοίκους της περιοχής μετά τις καταστροφές που υπέστησαν;

    Η ερωτώσα βουλευτής

    Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

  2. ΜΟΝΟ στο antigold
    videaki με τον ΔΡ.ΜΙΡΑΜΠΙΛΙ να μιλάει στο Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και με ακροατές τον stinger , αληθεια, phaethon καί όλα τα καλά παιδιά.
    Γιατί η αλήθεια θα λάμψει παρ όλες τισ σκοτεινές συνομωσίες.
    ΣΕ ΛΙΓΟ.

  3. Σύντροφοι , όλοι στον αγώνα.
    Εμπρος στον δρόμο που χάραξε ο mirabilis.
    Εμπρος στον δρόμο των τίμιων αγωνιστων stinger, αληθεια, αναστάση, κώστα, γιάννη και άλλων ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.

    ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

    ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ

    http://www.youtube.com/watch?v=1VWywJFbv2U

    • Αχ Λινιώωω μ’!!!!! Τι ‘ταν αυτό που εστειλες και μ’εστειλεεεες…
      Ααααχ τι ακούσανε τ’αυτάκια μου!!! Τι ΠΕΤΡΟΛΑ, τι MALL, τι Σητεία, τι Ζαχάρω, τι Αχελώο!!!
      Η Χαλκιδική πώς του διέφυγε;
      Τι ρε φρούτο είναι τούτος;
      Απορία: αν είναι να ψηφίσεις αυτόν, γιατί να μην ψηφίσεις καλύτερα τους ορίτζιναλ καπιταλιστές; Καμιά ΝΔ, κάνα ΛΑΟΣ, κάτι τετοιο τέλος πάντων;

    • Lenio, Despoinio, Katerinio tou to pate tou anthropou oti einai o Dr. Mirabilis? Ypopsiazomai oti mallon den gnorizei tipota gia tin tychi tou. Gia mas tous ypoloipous taktikous episkeptes kai enthermous ypostiriktes tis metalleutikis tha itan poly endiaferon na doume ti tha apantouse diasyrmo tou prosopou tou.

  4. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_18/11/2009_361825

    Ουραγός η Ελλάδα στη διαφάνεια
    Διεθνής έκθεση την κατατάσσει τελευταία στην Ε.Ε. και 71η σε παγκόσμια κλίμακα
    Της Φωτεινης Καλλιρη

    Δυσχερέστερη είναι η θέση της χώρας μας στο δείκτη εκτίμησης διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας –απ’ ό, τι ήταν πέρυσι– με επιδόσεις πολύ χαμηλές, που την κατατάσσουν τελευταία στην Ευρώπη και 71η σε παγκόσμια κλίμακα. Η Ελλάδα στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας όχι μόνο διατηρεί βαθμολογία «κάτω από τη βάση» με 3,8 (πέρυσι είχε λάβει 4,7), αλλά επιδείνωσε τη θέση της σε σύνολο 180 χωρών. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης των «27» βρίσκεται στην τελευταία θέση, μαζί με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατρακύλησε 14 θέσεις κάτω, αφού από την 57η υποχώρησε στην 71η θέση. Aκόμη και χώρες όπως η Τουρκία, η οποία πέρυσι βρισκόταν μία θέση μετά από εμάς, η Γκάνα, η Μποτσουάνα και η Τυνησία είναι λιγότερο «διεφθαρμένες» και σε καλύτερη θέση από τη χώρα μας. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, η Ελλάδα σημειώνει μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις στη βαθμολογία του πίνακα μαζί με το Μπαχρέιν, τη Σλοβακία, το Ιράν και τη Μάλτα. Aντιθέτως, μηδενική είναι σχεδόν η διαφθορά στη Νέα Ζηλανδία (με άριστα το 10 έχει βαθμολογία 9,4), τη Δανία (9,3), τη Σιγκαπούρη, τη Σουηδία και την Ελβετία (με 9,2), οι οποίες κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις. Πολύ καλές είναι όπως πάντα και οι επιδόσεις στις σκανδιναβικές χώρες, όπως Φινλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, ενώ σε καλή σειρά κατάταξης, μέσα στη δεκάδα, βρίσκονται η Oλλανδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, με βαθμολογίες που κυμαίνονται από 8,3 έως 9,1.

    KAI META ΣΟΥ ΛΕΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΑΜ ΠΩΣ, ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ?? ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ?

    ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ, ΜΕΤΡΑ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΤΖΑΜΙΑ!!!!

    ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΝΤΑ!!

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ!!!!!!!!!!

    ΡΕ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Και επειδή ήμουν εφορευτική επιτροπή το θυμάμαι καλά.
    Στο τμήμα μου στο Στρατόνι το ΟΑΚΚΕ είχε μία ψήφο.
    ΤΟΥ ΔΡ. ΜΙΡΑΜΠΙΛΙ.
    Και γω που ν΄΄ομιζα ότι την είχε ρίξει ο κυρ-Γιώργος.

  6. Και για όσους δεν κατάλαβαν…….
    όλοι οι παρανοικοί, ίδιοι είναι.
    Γαντζωμένοι πανω στο σώμα της κοινωνίας επιβιώνουν. Καταστρέφοντας στο διάβα τους ότι αγγίξουν. Σαν μια παραλαγή του Μίδα.
    Καταστρέφοντας και το Στρατώνι.
    Ίδιοι.

  7. Η ματαίωση κατασκευής Μονάδας Μελίτη 2 στη Φλώρινα (2 φορές) έχει σχέση με την έλλειψη λιγνίτη στα Ορυχεία της ΔΕΗ (π.χ. καταστροφή -κατάρρευση του κοιτάσματος Κλειδί) και όχι με αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών . Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει .

  8. Αγαπητο Κατινιο, Δεσποινιο, … Ροδακιό κ.λπ. καταλαβαίνω οτι μια νευρικότητα σε εχει καταλάβει. Γιατί?
    Τελος πάντων δεν μας ενδιαφερει εάν ησουν εφορευτικη επιτροπη στο Στρατονι, στην Κιμωλο ή στα Χανιά. Αυτό που ενδιαφερει είναι ότι προσδιοριζεις ΔΗΜΟΣΙΑ σε ένα blog καποιον από το Στρατονι ότι ψηφισε καποιο συγκεκριμενο κομμα (ασχετο ποιο κομμα). Αυτό στην δικη μου γλωσσα λεγεται ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ –και μην σπευσει κανεις να το αντιμετωπίσει ως κατι γραφικο. Στην γλωσσα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ πως λέγεται?
    Για να δουμε ποσοι οικολόγοι-ακτιβιστες αποδέχονται να παριστανουν και τον υπενωμοταρχη-καρφί της Βασιλικης Χωροφυλακης του ’60?

  9. Επι της ουσιας της συζητησης –και αφου προσπερασουμε τους τριτοκλασατους χαφιέδες ως ασημαντα δυσαρεστα παρεπομενα- επαναφερω το ερωτημα που εχω θεσει:
    ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ εκαναν την Ελλαδα μια χώρα που εκτος από αερα κοπανιστο και γιαούρτια με διαφορες γευσεις δεν παραγει –και ουτε βεβαια εξάγει- ΤΙΠΟΤΕ άλλο.

    Σε ο,τι αφορα την ευθυμη διαθεση και τα γελια για οσα λεει η ΟΑΚΚΕ προτρεπω ολους/ες που γελανε να ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ την ιδια ευθυμη διαθεση όταν κατά την διαρκεια του 2010 (και για καμμια δεκαετια ακομη):
    Περνούν τακτικά από την τοπικη Εφορια για να τα ακουμπησουν -ετσι ώστε να επιβιωσει η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.
    Αρχισουν να βλεπουν τον μισθο τους πετσοκομμενο -ετσι ώστε να επιβιωσει η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.
    Αρχισουν να βλεπουν τα παντα να ακριβαινουν (βλ.ΦΠΑ) – ετσι ώστε να επιβιωσει η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.
    Να μην κανουν ουτε σεφτέ οσοι εχουν δικη τους δουλεια – ετσι ώστε να επιβιωσει η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.
    Βλέπουν ολο και περισσοτερα παιδια (τους) να ανηκουν στη γενια των 600 ευρω – ετσι ώστε να επιβιωσει η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.

    Ευχομαι καλα γελια σε ολους/ες που θα ζουν και θα απολαμβανουν τα παραπανω στην Πρασινη και Αφραγκη Ελλάδα.

  10. Νομιζω αγαπητε antigoldgreece ότι επεσες θυμα της διαδικασιας “ψαχνω στο Internet και κατεβαζω ο,τι κομματι με βολευει». Θα σου προτεινα να ψαχνεις πιο καλα την αξιοπιστία των πηγών σου. Διαβασε παρακατω τι ακριβως πρεσβευει ο «πολύς» (κατα την γνώμη σου) Ζίζεκ και πες το και στον OMADEON :

    «Η οικολογία θα μετατραπεί σταδιακά, στο νέο όπιο του λαού, όπως έλεγε ο Μαρξ για την θρησκεία. Το λέω αυτό γιατί αυτό που περιμένουμε από τη θρησκεία είναι να μας απαντήσει σε μια σειρά αναπάντητων ερωτήσεων προτάσσοντας ως βασικό επιχείρημα μια ανώτερη δύναμη. Δηλαδή έτσι είναι και δεν το αμφισβητούμε. Σήμερα πιστεύω πως αυτόν τον ρόλο της συντηρητικής ιδεολογίας τον έχει καταλάβει η οικολογία.
    Αυτό που νομίζω εγώ πως πρέπει να γίνει για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της ολοκληρωτικής οικολογικής καταστροφής, δεν είναι να συμβιβαστούμε με ιδέες που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, πως πρέπει να αποκοπούμε από αυτήν την τεχνολογική χειραγώγηση και να ξαναβρούμε τους δεσμούς μας με τη φύση. Αλλά αντίθετα να κόψουμε κάθε δεσμό που έχουμε. Χρειάζεται να απομονωθούμε περισσότερο, να γίνουμε περισσότερο “τεχνητοί”.
    Πρέπει να φτιάξουμε πιστεύω μια πιο τρομακτική τεχνολογία. Κάτι σαν ένα μαθηματικό σύμπαν στο οποίο δεν θα υπάρχει τίποτα παρά μόνο μαθηματικές φόρμουλες, τεχνικές φόρμες κ.α. Το δύσκολο είναι να βρούμε ποίηση και έμπνευση σε αυτή τη διάσταση και σκέψη των πραγμάτων. Σε αυτό το σύμπαν».
    Πηγή: Workers Party New Zealand

    • Πάντως, η έλλειψη χιούμορ ήταν εμφανής από την αρχή…

      Ο Ζίζεκ αγαπάει την επιστημονική φαντασία και τις ταινίες τύπου MATRIΧ και τέτοια είναι και η λύση που δίνει στο οικολογικό πρόβλημα. MATRIX! Να φτιάξουμε ένα μαθηματικό σύμπαν στο οποίο δεν θα υπάρχει τίποτα παρά μόνο μαθηματικές φόρμουλες και τεχνικές φόρμες και να αποκόψουμε εντελώς τους δεσμούς μας με τη φύση.

      Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα… αντε λοιπόν, φτιάξτε αυτή την τρομακτική σας τεχνολογία, εκτοξευθείτε στο διάστημα κι αδειάστε μας τη γωνιά. Δεν θα μας λείψετε.

  11. Aξιαγαπητε antigoldgreece, ΕΣΥ και όχι εγω εφερα στο blog τον Ζιζεκ. Τον Ζιζεκ που δηλωνει: «Η οικολογία θα μετατραπεί σταδιακά, στο νέο όπιο του λαού, όπως έλεγε ο Μαρξ για την θρησκεία…. Σήμερα πιστεύω πως αυτόν τον ρόλο της συντηρητικής ιδεολογίας τον έχει καταλάβει η οικολογία». Φταίω εγώ ακομα και γι’αυτούς που ΕΣΥ θαυμαζεις και φερνεις στο blog με τον χαρακτηρισμο «ΚΟΡΥΦΑΙΟ»? Ελεος!

    Κατά τα άλλα η μία και μοναδική μου ερωτηση περιμενει μιαν απαντηση: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ –ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΓΕΙ- ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ?
    Η ερωτηση –και η όποια απαντηση- την ωρα που η χωρα εχει ουσιαστικα ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ είναι εξαιρετικα επικαιρη. Να εισαι σιγουρος ότι αυτό το καταλαβαίνουν ολοι/ες στο blog είτε μιλανε ειτε όχι.
    Εγω παντως εδωσα τη δικη μου απάντηση: ο Λογαριασμος από τις Βρυξελλες να παει ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΣ στο Συμβουλιο Επικρατειας (υπ’οψιν κ.Μ.Δεκλερή), στην WWF, στην Green Peace, στα άλλα οικο-παληκαρια και σε οσα κομματα τους στήριξαν και τους στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

  12. Ρε dr Mirabilis πόσο γιαούρτι σηκώνει η φάτσα σου;;;;;;Πόσο καθήκι μπορεί να είσαι;;;Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που δεν χρειάζονται απάντηση…Τι ωραία που τακτοποιείς την Ελλάδα…Εδώ θα γίνει αυτό, εκεί θα γίνει το άλλο και πάτε εσείς να ζήσετε στις Μπαχάμες…Γιατί τόπος για να ζήσουμε εμείς δεν έμεινε…..Εκτός αν αρχίσουμε να τρώμε ..πέτρες και αναπνέουμε αιθαλομίχλη…Έτσι πολύ εύκολα θα μεταλλαχθούμε μμμμ….σε κάτι σαν και σένα που δεν έχει ανάγκη ούτε τα δάση ούτε τα βουνά…

  13. Τελικά ο αριστεροφασισμός του ντόκτορα δεν έχει τελειωμό!
    Σε ποιο πανεπιστήμιο σπούδασε αερολογία και μπουρδολογία;
    Και αν πραγματικά αγαπάει την δια βίου γνώση οφείλω να τον ενημερώσω ότι:
    – Οι φόροι , έμμεσοι, άμεσοι, πολυτελείας και υποτελείας, αυξάνονται για να επιβιώσει η Ψωροκώσταινα των τραπεζών!
    – Οι μισθοί και τα επιδόματα περικόπτονται για επιβιώσει η Ψωροκώσταινα των Μπομπολέων, Κοκκαλέων, Μυτιληνέων και λοιπών βρικολάκων!
    – Τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται για να επιβιώσει η Ψωροκώσταινα των εργολάβων και των απευθείας αναθέσεων!
    – Οι Ρεν, Γιουγκ, Τρισε, Αλμούνια και λοιποί παίζουν μπάλα μόνοι τους, για να επιβιώσει η Ψωροκώσταινα της δουλοπρέπειας και της φάπας! Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου! Ζήτω η εθνική μας ανεξαρτησία!!!
    Που χωράει σε όλα αυτά η οικολογία; Στα τέλη κυκλοφορίας και στους πράσινους φόρους;;;
    Ντόκτορα Μεθάνιους; Δεν χρειάζεσαι κανέναν για διασυρθείς! Γίνεσαι ρόμπα και μόνο σου!

  14. Ενταξει παιδια, εκτονωθειτε βριζοντας αλλά μην ξεχνατε: όταν θα σας τα παιρνει η εφορια και θα μειωνονται τα εισοδηματα σας χρονο με τον χρόνο, όταν θα αγωνιζοσαστε για να δουν στον ηλιο μοιρα τα παιδια σας θα χαιρονται πρωτα απ’ολα οι Γερμανοι και οι αλλοι Βορειοι, που είναι τοσο «κοροϊδα» που εχουν και βαρια βιομηχανια και μεταλλουργια και χημικα εργοστασια, κ.λ.π, κ.λπ. Ενώ η περηφανη Ελλαδα, «Ερνεστο» και «σκουληκι», παραγει μονο γιαουρτια –ενδεχομενως και για να τα πετατε σε κατι τυπους, «καθηκια» σαν κι’εμενα.
    Λοιπον Ερνεστο πλερω τωρα την λυπητερη μαζι με αλλα 11,000,000 κοροϊδα και αναπνευσε τον καθαρο αερα…..
    «Μολογα τα, μολογα τα, τα φραγκα μοιρολόγα τα….»

    • Όλοι ξέρουμε πώς έφτασε η Ελλάδα να είναι αυτό που είναι…. κακοδιαχείριση, φρικτή σπατάλη, γιγαντιαίες μαύρες τρύπες, διαφθορά, τραγικά λάθος πολιτικές ή μάλλον τραγικά προτιμησιακές πολιτικές. Και άλλα πολλά που είμαι σίγουρη ότι τα ξέρεις. Βάλε και ότι το κράτος χαρίζει κομμάτια της ελληνικής γης από δω κι απο κεί (βλέπε Μεταλλεία Κασσάνδρας), βάλε ότι εμείς πληρώνουμε τις πτωχεύσεις των εταιρειών (βλέπε πάλι μεταλλεία Κασσάνδρας), μενουμε με τη λυπητερή των ζημιών και μετά τα ξαναχαρίζουμε σε άλλο “σωτήρα”…

      Στην πραγματικότητα αγαπητέ δόκτωρα, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι μια από αυτές τις μαύρες τρύπες που έχουνε φάει πολλά δις ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων. Από αυτά είναι ο λογαριασμός που πληρώνουμε και όχι από την οικολογία. Όλοι επίσης ξέρουμε ότι αφού οι παθογένειες συνεχίζουν να υπάρχουν, οι θυσίες μας μάλλον θα πάνε στράφι…

      Και θα μας βγάλει από την κρίση …η μεταλλεία??? Πώς? Με τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ δικαιώματα που “εισπράττει” το Ελληνικο Δημοσιο? Θα μας δώσει τα δισεκατομμύρια η EUROPEAN GOLDFIELDS που πληρώνει φόρους όχι στην Ελλάδα αλλά στον Καναδά? Εδώ γελάνε δόκτωρα!!! Θέλεις να το κάνεις λίγο λιανά?

      Και επειδή μας έχεις πρήξει με τα γιαουρτάκια, το ξαναλέμε ότι ποτέ δεν έχουμε πει όχι στην βιομηχανία γενικώς. Πάτε στις οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές που γι’αυτό το λόγο υπάρχουν και φτιάξτε ότι θέλετε. Δάση και νερά όμως δεν θα θυσιάσουμε για χάρη σας.

      Πάντως είναι όντως κορυφαίο το “how to cut the balls of those in power”, όμως έχεις δίκιο, πρέπει να είσαι και λίγο ξεκολλημένος για να το δεις..

  15. Ο ντόκτορ Μεθάνιους εκτός από ντόκτορας της αερολογίας και τηςμπουρδολογίας είναι και ντόκτορας της παραπληροφόρησης και της ψευτιάς. Γιατί όταν επιλέγεις να παραθέσεις ένα κείμενο σε δημόσια ανάγνωση, δε βάζεις μόνο τα κομμάτια που σε βολεύουν!

    “Αυτή η αντίληψη πιστεύω είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχουμε. Γιατί; Σκεφθείτε κάποια αόριστα ανορθόδοξα πράγματα. Όλοι ξέρουμε σε τι κίνδυνο βρισκόμαστε (οικολογικές καταστροφές, παγκόσμια υπερθέρμανση) αλλά παράλληλα κανείς δεν κάνει τίποτα. Δρούμε και ζούμε υποκρινόμενοι πως δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Για παράδειγμα ο κάθε άνθρωπος διαβάζει και γνωρίζει πως είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής. Βγαίνοντας έξω από το σπίτι, όμως κοιτώντας τα δέντρα και τα πουλιά, δεν του έρχεται αμέσως η ιδέα πως αυτό που βλέπει απειλείται να καταστραφεί. Δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει.
    Ακούστε τι άλλο γράφει στο ίδιο κείμενο:
    “Αυτή τη φρίκη παθαίνουμε όμως όταν επισκεπτόμαστε κάποιο μέρος που έχει γίνει μια μεγάλη καταστροφή, όπως το Τσερνομπίλ. Ακόμα και τότε όμως δεν είμαστε καν περίεργοι ή πολλές φορές δεν βρισκόμαστε καν σε θέση να φανταστούμε τι συνέβη εκεί”.

    Και επειδή έχω διαβάσει πολύ περισσότερα του Ζίζεκ σας λέω ότι ο Ζίζεκ αναγνωρίζει το πρόβλημα της περιβαλλοντικής καταστροφής ως ένα από σημαντικότερα προβλήματα, που δε λύνεται με τα φρου φρου του Αλ Γκορ και της πράσινης ανάπτυξης τους Γιωργάκη ( μ’ αυτούς τα’ χει ο Ζίζεκ) αλλά με ριζοσπαστικά μέτρα και συνεχή επαγρύπνηση. Καλεί όλο το κόσμο να αντιδράσει.
    ACT LOCAL THINK GLOBAL!!!
    (Απαίτηση των καιρών από και για τον καθένα μας !)
    Ντόκτορα…στην τρύπα σου!

  16. Προς ΣΚΟΥΛΗΚΙ: Το ότι αναγνωρίζει ο Ζιζεκ ότι υπαρχει οικολογικο προβλημα και εχουν γινει και γίνονται οικολογικές καταστροφές δεν σημαινει και πολλα. Όλοι σημερα είναι οικολόγοι: και ο Λαζοπουλος και ο Δήμας και ο Γκορ και ο Σαμαράς. Το θεμα είναι τι λυση προτεινει ο καθενας, με άλλα λογια τι εννοει ο καθενας οταν δηλωνει «Οικολόγος». Σε ρωτω λοιπον ξανα: γραφει ο Ζιζεκ ότι «Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…. ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ»? Το γραφει? ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
    Τελος πάντων, εγω δεν εφερα τον Ζιζεκ στο blog και γενικα δεν τρεφω ιδιαιτερη εκτιμηση στα ιδεολογικα ορφανα του (αν)υπαρκτου σοσιαλισμου, ειτε παρουσιαζονται σαν «εναλλακτικοί» ειτε είναι απλως Κνίτες με πολιτικα.
    (και κατι άλλο ΣΚΟΥΛΗΚΙ: με κατηγορεις «ότι παραπληροφορω και ειμαι ψευτης» μου λες «να μπω στην τρυπα μου» αλλά εχεις κανει γαργαρα –όπως και αλλοι- την καραμπινατη περιπτωση χαφιεδισμου στο blog. Μηπως εισαι επιλεκτικα ευαισθητος?)

    • Ότι το μυαλό σου έχει μείνει κάπου στη μετεμφυλιακή περίοδο και δεν λέει να ξεκολλήσει το έχουμε εμπεδώσει, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι. Τι μας έγραψες τις προάλλες; Για κάτι υπενωμοτάρχες και για τη Βασιλική Χωροφυλακή του ’60; Για πιστοποιητικά φρονημάτων, για χαφιέδες και καρφιά; Περιμένω να δω τι άλλο θα μας πεις… μήπως για ξερονήσια και βασανιστήρια;

      Λυπάμαι αν θα σου έρθει απότομο, αλλά είμαστε στο 2010! Και πολλοί από μας δεν είχαμε καν γεννηθεί στις εποχές που περιγράφεις. Δεν μας ενδιαφέρουν τα φαντάσματά σου. Κάποιος είπε για έναν “Γιώργο” που ψήφισε λέει ΟΑΚΚΕ και εσύ ανακάλυψες “χαφιεδισμό” και μάλιστα “καραμπινάτο”!!! Σιγά τα ωά ρε Μιραμπίλι, οι μισοί άρρενες της Ελλάδος έχουν το όνομα “Γιώργος”!!!

      Αν ψάχνεις για χαφιέδες, θα τους βρεις στις τάξεις σας. Επαγγελματίες μάλιστα. Το πέρασες ντούκου όταν οι φίλοι σου ο stinger και ο Ψευταράς μας είπαν ότι ξέρουνε ποιοί είμαστε, πώς λεγόμαστε, τι δουλειά κάνουμε, την οικογενειακή μας κατάσταση και τα πολιτικά μας φρονήματα!!! Δεν σου έκανε εντύπωση αυτό, ε; Φυσιολογικό το βρήκες.

      Φυσικά. Η ίδια φάρα είστε. Και έχεις το θράσος να μιλάς και για “επιλεκτική ευαισθησία”!!!

  17. Προς antigoldgreece: Κανεις δεν λεει ότι τα μεταλλεια θα σωσουν την Ελλαδα –ουτε και καμμια άλλη χωρα. Υπαρχει όμως μια αλυσσιδα στην παραγωγη υλικων και αξιων: τα μεταλλεια τροφοδοτουν την μεταλλουργια και την χημικη βιομηχανια, αυτές τροφοδοτούν την αυτοκινητοβιομηχανία, την βιομηχανια ηλεκτρικων συσκευών, την φαρμακοβιομηχανία, την βιομηχανία τροφίμων, κ.λπ. (το 70-90% κάθε χαπιού περιεχει ορυκτά ή παραγωγα ορυκτών). Σπανια τα κομμάτια αυτής της αλυσίδας υπαρχουν όλα μαζί σε κάθε χωρα, αλλά η Ελλαδα είναι από εκεινες τις λιγες χωρες, που δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ κομματι της αλυσιδας. Ακομα και τα σωβρακα και οι φανελλες στην Ελλαδα είναι κινεζικα ή βουλγαρικα. Εξαιρουνται βεβαια τα …. Γιαουρτια, που όμως πολλες φορες δεν είναι φτιαγμενα από ελληνικό γαλα. Αυτό λεγεται ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ.
    Εάν η Ελλαδα ειχε βιομηχανία (γενικώς –γιατι δεν εχει ΤΙΠΟΤΕ) θα μπορουσε να ελπιζει σε καποιο καλυτερο μελλον. Γιατι η βιομηχανία και φορολογειται και δινει θεσεις εργασίας και αναπτυσσει περιφερειακα αλλους βιομηχανικούς κλαδους και βιοτεχνίες. Αυτό δεν σημαινει αναγκαστικά την απουσια κοινωνικου και κρατικού ελεγχου, ούτε ασυδοσια. Αλλα όταν δεν υπαρχει Παραγωγή τοτε ο ελεγχος δεν εχει αντικειμενο και αποτελεί απλως την ελιτίστικη ενασχοληση καποιων οικονομικά και κοινωνικά βολεμενων. Γι’αυτό επαναλαμβανω: ο Λογαριασμος από τις Βρυξελλες να παει ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΣ στο Συμβουλιο Επικρατειας (υπ’οψιν κ.Μ.Δεκλερή), στην WWF, στην Green Peace και στα άλλα οικο-παληκαρια.

    Σε ο,τι αφορα τις «οργανωμενες Βιομηχανικες Περιοχές» που μας καλεις «να πάμε φτιαξουμε ο,τι θελουμε» –λες και η παραγωγικη διαδικασια μεσα στην κοινωνία είναι κατι «μακρινό» καθως εσυ, με καποια αριστοκρατική αντίληψη, μάλλον δεν θα ασχολείσαι με τετοια ταπεινα πράγματα- θα ξερεις βεβαια ότι τα μεταλλεια κατασκευάζονται εκει που υπαρχουν κοιτασματα. Μηπως εχεις βρει καποιο τροπο να «στελνεις» με τηλεμεταφορά τα κοιτασματα στις ΒΙΠΕ? Ή απλως υπονοεις ότι καλο θα ηταν τα μεταλλεία να γίνονται στις χωρες του Τρίτου Κόσμου που ζουν τα κοροϊδα?

  18. Το παρακάτω έχω αναφέρει παλιά
    Στην Ελλάδα, η υψηλή κατανάλωση οφείλεται στο χαμηλό, σχετικά, κατά κεφαλή ΑΕΠ της (14η στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε.). Οφείλεται, όμως, και στο γεγονός ότι, εδώ και αρκετά χρόνια έχει επικρατήσει στη χώρα μας ένας υπερκαταναλωτισμός, ο οποίος έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά σε υπερδανεισμό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες. Ο υπερκαταναλωτισμός, εκτός από τα προβλήματα των νοικοκυριών, προκαλεί και πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, όπως, π.χ. την καταστροφή του περιβάλλοντος(sic) κ.λπ.
    Το υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών οφείλεται στη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στη συρρίκνωση της γεωργίας(sic) , καθώς και στη αποβιομηχάνιση πολλών περιοχών της χώρας. Τα προβλήματα αυτά έχουν αυξήσει τις εισαγωγές πολλών αγαθών πρώτης ανάγκης, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση του εμπορικού ελλείμματος, το οποίο αποτελεί τον «κορμό» του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα αυτό «τροφοδοτείται» επίσης από τη μεγάλη ενεργειακή (!!!!) εξάρτηση της χώρας μας από το πετρέλαιο, εξαιτίας του ότι δεν έχουμε αξιοποιήσει σωστα τις πλούσιες ανανεώσιμες πηγές της χώρας(π.χ.γεωθερμία)

    • Συμφωνώ με όσα έγραψε ο Νίκος και συμπληρώνω μερικά πράγματα για τον Herr Mirabili:

      1. Επειδή αναφέρεις τις φανέλες, θα σου υπενθυμίσω ότι μεχρι πριν από μερικά χρόνια ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένος, ειδικά στη β. Ελλάδα, με πολλές επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους. Ο κλάδος οδηγήθηκε στον αφανισμό, όχι βέβαια από το ΣτΕ, αλλά από τις φτηνές εισαγωγές από Κίνα και Ινδία που δεν ήταν δυνατόν να ανταγωνιστεί. Ένα από τα “οφέλη” της παγκοσμιοποίησης…

      2. Εσύ μπορεί να μιλάς υποτιμητικά για τα γιαούρτια και το λάδι, εγώ πάλι το βρίσκω θλιβερό να πηγαίνω στο μανάβη και να βρίσκω λεμόνια Τουρκίας και …Αργεντινής, όμως όχι Ελλάδας. Έχουμε φτάσει να εισάγουμε τα περισσότερα είδη διατροφής και δεν σε ανησυχεί αυτό; Εσύ πάλι μπορείς να τρως σιδηροπυρίτη, σκασίλα μας.
      Επειδή δηλαδή η γεωργία και η κτηνοτροφία στη χώρα μας έχουν διαλυθεί εξ’αιτίας της απουσίας σχεδιασμου, των φτηνών εισαγωγών και της ΚΑΠ όπου οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ήταν πολύ καλύτεροι στο να διασφαλίσουν την παραγωγή τους και την κερδοφορία τους, πρέπει να εγκαταλειφθούν αυτοί οι τομείς;

      Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει την εντατική γεωργία των επιδοτήσεων, των υδροβόρων καλλιεργειών, των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων. Επίσης δεν μπορεί , λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης και της δομής του κτηνοτροφικού τομέα, να έχει κτηνοτροφία τύπου Ολλανδίας. Εμείς δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε προϊόντα ανταγωνιστικά λόγω χαμηλού κόστους, αλλά ανταγωνιστικά λόγω ποιότητας. Και οι ιδιαιτερότητες της χώρας μας, μπορούν να γίνουν τα πλεονεκτήματά της. Μελέτη θέλει και έξυπνες κινήσεις. Τα ποιοτικά προϊόντα διατροφής έχουν τεράστια ζήτηση (πρόσφατα τα λέγαμε αυτά με αφορμή την Ανάβρα) και με την κατάλληλη τυποποίηση (“βιομηχανία” δεν είναι κι αυτή;) και προώθηση είναι πραγματικό. ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ. Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι το κάνουν με εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα. Ηλίθιοι είναι;

      3. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε καθόλου βιομηχανία. Όλες αυτές που είναι γύρω από τον Ασωπό τι είναι; Παιδικές χαρές; Τελευταία έχουνε προβλήματα με το νόμο επειδή τα έχουνε κάνει μαντάρα με το περιβάλλον, αλλά γι’αυτό δεν φταίει ούτε το ΣτΕ ούτε οι πολίτες. Αυτοί φταίνε.

      Άλλα λαμπρά παραδείγματα ελληνικών βιομηχανιών:
      – ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: φτιάχνει ενεργειακές μονάδες για να πουλάει το ρεύμα στη ΔΕΗ ακριβότερα απ’ότι το πουλάει σε μας η ΔΕΗ.
      – ΛΑΡΚΟ: μπάχαλο το περιβάλλον, μαύρη τρύπα για το δημόσιο χρήμα.
      – Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) Διαβάστε το http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=134223 για να δείτε πού έχουνε πάει τα λεφτά του κοσμάκη και γιατί φτάνουμε σήμερα να μιλάμε για μειώσεις μισθών. Να μη συνεχίσω, είναι άπειρα τα παραδείγματα. Μη σε νοιάζει herr doctor και εμείς ξέρουμε πού να στείλουμε το λογαριασμό!!!

      Θέλεις καινούριες βιομηχανίες; Να σου προτείνω εγώ μια: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Όχι μόνο κουτάκια μπύρας και πλαστικά μπουκάλια (που ούτε αυτό δεν γίνεται) αλλά βιομηχανία ανάκτησης όλων των χρήσιμων υλικών, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές για παράδειγμα. Ναι, αυτούς που σήμερα τους στέλνουμε στην Κίνα για να τους διαλύσουν με οξέα δεκάχρονα παιδάκια… Οι ποσότητες είναι τεράστιες και τα οφέλη πολλαπλά. Αν μάλιστα τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης ενισχυθούν με τις επιδοτήσεις που σήμερα δίνονται στη μεταλλευτική βιομηχανία, έχουμε άλλο ένα πραγματικό ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ.

      Τρομακτικές ποσότητες από τα μέταλλα που έχουν ήδη βγει από τη γη πετιούνται στα σκουπίδια γιατί εσάς σας συμφέρει η πρωτογενής εξόρυξη. Τουλάχιστον ο Καβαλόπουλος (γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, υπενθυμίζω) είχε την ειλικρίνεια να το πει ευθέως στην ημερίδα του ΤΕΕ: Έτσι που πάμε, σε μια-δυο γενιές δεν θα υπάρχουν πρώτες ύλες ούτε για δείγμα!!!

      Ε, αει παρατάτε μας με τα μεταλλεία!

  19. Με δυο λόγια Στεφανή συμφωνείς ότι:
    Πρέπει να αυξήσουμε το χαμηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ της Ελλάδας (14η στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε.).
    Πρέπει να αφήσουμε τον υπερκαταναλωτισμό εισαγόμενων προϊόντων και τον υπερδανεισμό για να πληρώσουμε προϊόντα που δεν παράγουμε.
    Θα αποφύγουμε έτσι και τα συνδεόμενα με αυτόν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, όπως, π.χ. την καταστροφή του περιβάλλοντος κ.λπ.
    Πρέπει να αυξήσουμε τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, να σταματήσουμε τη συρρίκνωση της γεωργίας, καθώς και να αποφύγουμε την αποβιομηχάνιση και νέων περιοχών της χώρας. Θα πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε πολλά αγαθά πρώτης ανάγκης και πρώτες ύλες, οι οποίες συμβάλλουν στην μείωση του εμπορικού ελλείμματος, το οποίο αποτελεί τον «κορμό» του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα αυτό θα πάψει επίσης να «τροφοδοτείται» όταν πάψει η εξάρτηση της χώρας μας από το πετρέλαιο, όταν δηλαδή αρχίσουμε να αξιοποιούμε σωστα τις πλούσιες ανανεώσιμες πηγές της χώρας(π.χ.γεωθερμία).

  20. “Σε ρωτω λοιπον ξανα: γραφει ο Ζιζεκ ότι «Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΡΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…. ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ»? Το γραφει? ΝΑΙ ή ΟΧΙ?”

    Δεν υπαρχεί χειρότερος φασισμός και προπαγάνδα από το να απομονώνεις μια φράση που σε βολεύει και να τη σεριανάς στο παζάρι σα λάφυρο!
    Τίποτα παραπάνω…με ξεκούτηδες, γεροπαραλυμένους δε χρειάζονται πολλά! Το προηγούμενο post μου πιστεύω ότι καλύπτει τους υγιείς αναγνώστες που θέλουν να μάθουν ποια είναι η γνώμη του Ζίζεκ για την οικολογία και ποια “οικολογία” θεωρεί όπιο του λαού.
    Έχεις όμως κάτι επιλεκτικά αντανακλαστικά ντόκτορα!!! Πού ήσουν όταν ο φίλος σου ο stingy κοκορευόταν ότι μας έχει καταγράψει σε βίντεο (τους γκεβάρες και τους καφετζήδες) ότι ξέρει τις δουλειές που ασκούμε, πώς ντυνόμαστε τι ώρα πάμε στην τουαλέτα;
    Την ΟΑΚΚΕ εσύ την έφερες στο blog, να είσαι περήφανος γι’ αυτό. Μας έκανες και γελάσαμε πολύ! Ήταν η συμβολή σου στο διάλογο. Τώρα πού τον είδες το χαβιεδισμό!!!! Πρέπει να είσαι περήφανος για τις πολιτικές σου πεπειθήσεις. Άλλωστε, αυτό που έχει σημασία είναι πώς εκφραζόμαστε με το λόγο και τις πράξεις μας και όχι με τη ψήφο μας! Κι εσύ από λόγο και πράξεις ….άφησες τα διαπιστευτήριά σου ……στην ιστορία!!!

  21. “Αγαπητο Κατινιο, Δεσποινιο, … Ροδακιό κ.λπ. καταλαβαίνω οτι μια νευρικότητα σε εχει καταλάβει. Γιατί?”
    Εσύ κατάλαβες εκνευρισμό.
    Εγώ πάλι μελετησα αυτόν που εσύ πρότεινες γέλασα με εσένα και………… βλέπω μια αμηχανία ……………… ρε λές!!!!!!!.

    “Τελος πάντων δεν μας ενδιαφερει εάν ησουν εφορευτικη επιτροπη στο Στρατονι, στην Κιμωλο ή στα Χανιά. Αυτό που ενδιαφερει είναι ότι προσδιοριζεις ΔΗΜΟΣΙΑ σε ένα blog καποιον από το Στρατονι ότι ψηφισε καποιο συγκεκριμενο κομμα (ασχετο ποιο κομμα). ”
    Εγώ συνέχισα το δικό σου αστείο. Εσύ πάλι απαντάς σαν ένοχος. ….. Ρε λές ….!!!!!!!.

    “Αυτό στην δικη μου γλωσσα λεγεται ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ –και μην σπευσει κανεις να το αντιμετωπίσει ως κατι γραφικο.”
    Εμένα πάλι στη δική μου γλώσσα λέγεται απο μέρους σου δηλωση ενοχής. ….. Ρε λές!!!!!!.
    Λοιπόν mirabili/Αλήθεια .. πάψε να παριστάνεις τον Ιανό και κοψε τις βλακείες γιατί εδώ μιλάμε για προβλήματα μιάς περιοχής και ανθρώπων που έχασαν τα πάντα.
    Κάποιοι και την ζωή τους.
    Προκαλείς γέλιο δεν λέω, και μια ανάλογη απάντηση μερικές φορές.
    Όμως το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο.
    Οι τοπικές κοινωνίες πληρώνουν ακριβά τη δραστηριότητα εταιρειών που δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη αλλα η αφαίμαξη.
    Το καλό είναι ότι έστω και αργά οι κοινωνίες καταλαβαίνουν και τιμωρούν.
    Το κακό είναι ότι μερικές φορές η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις σ αυτές.
    Και αυτό το έχει πλέον καταλάβει το σύνολο της κοινωνίας στην ΒΑ Χαλκιδική.
    Περαστικά.

    • Βρε καλώς τον παρλαπίπα! Δευτερογενής μεταλλουργία που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την πρωτογενή. Και μπορούμε να την χωροθετήσουμε και όπου θέλουμε. Άλλο τίποτα?

  22. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να ξεσκατίσουν τα μυαλά μερικών…….;;;;;;Έ,πόσα χρόνια;;Πόσα χρόνια ακόμα θα αντέξει αυτός ο τόπος να ακούει και να δέχεται αυτήν την κακοποίηση και την διαστρεβλωση των πραγμάτων….Οι Ιταλοί παίρνουν το λάδι μας σε βαρέλια και μας το επιστρέφουν σε μπουκαλάκια κι εμείς οι αφελείς το αγοράζουμε γιατί κανείς απ’ τους πολιτικούς μας δεν κάθησε σοβαρά να ασχοληθεί με την οργάνωση των αγροτών …Κι αυτό το κάνει συνέχεια αυτή η χώρα…Τρώει τα παιδιά της…….Επιτρέπει σε κάτι φελλούς σαν εσένα dr να επιπλεύσουν στηρίζονταςμόνο τους βιομήχανους…ξεχνώντας ότι μέσα σ’ αυτό το κομμάτι που ορίζει για βιομηχανία βαριάς όχλησης υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επενδύσει όχι μόνο οικονομικά αλλά την ίδια τους την ζωή…Και που βεβαίως θα πληγεί άμεσα από αυτήν την ”επένδυση”που φράγκο δεν θα αφήσει στην ελλαδίτσα μας….Μόνο ρύπανση ….Γιατί λοιπόν να μην σας πολεμήσω;Δεν μου μένει και τίποτα άλλο να κάνω παρά να υπερασπιστώ τον τόπο μου…Εσύ λοιπόν dr μιλάς για βιομηχανίες αλλά έχεις στον νου σου ένα απρόσωπο τοπίο…Εγώ όμως σου μιλώ για μένα, για την ζωή μου!!!!!Το κατάλαβες ή τα ζώα μου αργά;;;

  23. Ας αφησουμε τον antigold, την perlomin-w, τον Ernesto και το σκουληκι να «Ζησουν το Ονειρο τους στην Ελλαδα»: Να ανακυκλωνουν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, να παραγουν ποιοτικα «οικολογικα» προϊόντα διατροφης, να βρισκουν τα παντα στον μαναβη χωρις όμως αυτά να προερχονται από εντατικές καλλιεργειες, να διωξουν εξω από τα συνορα μας την κακή παγκοσμιοποίηση, κ.λπ., κ.λπ.
    Αυτά μπορουν να τα ονειρευτουν –τα ονειρα είναι δωρεαν.
    Αυτο που δεν μπορεις να κανεις, antigold, είναι να «στειλεις αλλου τον λογαριασμο». Εσυ και άλλα 11,000,000 κοροϊδα θα τον πληρωσουν τον λογαριασμό αυτόν και θα πιουν και ένα κρασι στη υγεια του Δεκλερη και ολων των «εναλλακτικών». Γι’αυτό μην ξεχνατε: ολοι με χαμογελο στην εφορια –ολοι χαρειτε την μειωση του μισθου και του εισοδήματός σας. Λιγη υπομονη (καμμια δεκαρια χρόνια) και το εναλλακτικο σχεδιο του antigold, κ.λπ. θα χαρισει μια ευτυχισμενη ζωη σε σας και τα παιδια σας (δεν θα εχει αντίρρηση και η Μερκελ και η Μπουντενσμπανκ).

    ΥΓ-1. Antigold, ποιος εντελώς –μα εντελώς- ασχετος σου ειπε ότι η δευτερογενης μεταλλουργια και οι μοναδες ανακυκλωσης δεν εχουν τοξικά απόβλητα? Εάν είσαι βεβαιος ότι δεν εχουν φανταζομαι δεν θα ειχες αντιρρηση για την εγκατασταση μιας τετοιας μονάδας στην περιοχή σου? Ή θα ειχες προβλημα με την οπτικη οχληση –γιατι καταλαβαινω ότι εισαι πολύ ευαισθητος.
    ΥΓ-2. Προς Perlomin-w / μελος εφορευτικης επιτροπης στο Στρατωνι: ασε καλυτερα….

    • Διαπιστώνω σαφή πρόοδο πάντως… έχουμε ένα σχόλιο του herr doctor που δεν περιλαμβάνει τη λέξη “γιαουρτάκι”! Όλα τ’άλλα τα ίδια κι απαράλλαχτα και απάντηση καμία. Ξαναρωτάω λοιπόν:

      Πώς θα μας βγάλει από την κρίση η μεταλλεία??? Πώς? Με τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ δικαιώματα που “εισπράττει” το Ελληνικο Δημοσιο? Θα μας δώσει τα δισεκατομμύρια η EUROPEAN GOLDFIELDS που πληρώνει φόρους όχι στην Ελλάδα αλλά στον Καναδά? Θέλεις να το κάνεις λίγο λιανά?

      Βλέπω ότι η πρόταση για βιομηχανία ανακύκλωσης ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της ομάδας (?) των δυναμιτιστών που έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν ότι και οι άλλες βιομηχανίες έχουν τοξικά απόβλητα. Άλλη μια πρόοδος… μέχρι σήμερα όλοι αρνούνταν ότι η μεταλλουργία παράγει τοξικά απόβλητα! Όλα αδρανή κι αθώα μας τα βγάζανε!

      Εσείς λοιπόν ισχυρίζεστε ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο έργο όπως ένα σύμπλεγμα μεταλλείων με πυρομεταλλουργία πολλών μετάλλων, με εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους τοξικών αποβλήτων, μέσα στο δάσος και δίπλα στη θάλασσα. Και λέτε ότι μπορείτε να το ελέγξετε αυτό το έργο με τρόπο ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος… Αν μπορείτε (λέμε τώρα) να το κάνετε αυτό, δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα τα απόβλητα της πολύ απλούστερης δευτερογενούς μεταλλουργίας η οποία θα είναι χωροθετημένη μέσα σε κάποια ΒΙΠΕ, μακριά από ευαίσθητες περιοχές και με όλα τα συστήματα ελέγχου της ρύπανσης.

      Μα πολύ μου αρέσει όταν διαψεύδετε ο ένας τον άλλον… “Αλήθεια”, τι λες κι εσύ; Είναι τοξικά κι επικίνδυνα τα απόβλητα της μεταλλουργίας;

  24. Πώς θα μας βγάλει από την κρίση η μεταλλεία
    Είμαστε από τις λίγες χώρες στην ΕΕ με σημαντικό και ποικίλο ορυκτό πλούτο. Είναι, μεταξύ άλλων, ένα συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Εάν το αξιοποιήσουμε θα μας αποφέρει και σε εθνικό προϊόν και σε εισόδημα και σε συνάλλαγμα καθώς τα προϊόντα της μεταλλείας και μεταλλουργίας είναι καθαρά εξαγωγικά. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε πολλούς από τους στόχους που έβαλε έμμεσα ο Στεφανής και αντέγραψα εγώ στη θετική τους μορφή στις 23 Φεβρουαρίου 2010, 12:25 pm. Ένα μικρό υπολογισμό θα σας βάλω να κάνετε για τους 20.000 τόννους νικέλιο που εξάγει κάθε χρόνο η ΛΑΡΚΟ (η τιμή είναι στο lme.co.uk) για να δείτε μόνοι σας αν συμφέρει να πουλάμε μέταλλο, συμπύκνωμα ή να φυλάξουμε τα κοιτάσματα για τις επόμενες γεννεές. Εσείς τι λέτε? Να ξεχάσουμε το πλεονέκτημα και να χρεωκοπήσουμε?
    Είναι αλήθεια ότι το Ελληνικο Δημοσιο δεν εισπράττει royalties από τα ιδιωτικά μεταλλεία, όπως καλή ώρα της Κασσάνδρας.
    Είναι αλήθεια ότι η EUROPEAN GOLDFIELDS πληρώνει φόρους στην έδρα της. Η θυγατρική της όμως ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πληρώνει φόρους στο Ελληνικό Κράτος. Σε μια κατάταξη που είχα δει σε εφημερίδα παλιότερα ήταν ανάμεσα στις 50 πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει ότι κρύβει αυτά τα κέρδη και δεν φορολογείται ανάλογα.
    Όλες οι βιομηχανίες έχουν απόβλητα, από αδρανή έως τοξικά, όπως και η μεταλλουργία φυσικά. Η αδρανοποίηση των αποβλήτων τους είναι θέμα σωστής διαχείρισης. Και η δευτερογενής και η πρωτογενής επεξεργασία για παραγωγή χρήσιμων μετάλλων είναι και οι δύο μεταλλουργίες. Στις ίδιες αρχές, διεργασίες, αντιδράσεις βασίζονται και παρόμοια είναι και τα απόβλητά τους. Δεν είναι καθόλου απλούστερη η δευτερογενής καθώς έχει να κάνει με σύνθετη και ανομοιογενή πρώτη ύλη όπως τα τυπωμένα κυκλώματα πχ.
    Οσο για το μεγάλο και δύσκολο έργο όπως ένα σύμπλεγμα μεταλλείων με πυρομεταλλουργία πολλών μετάλλων, με εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους τοξικών αποβλήτων, δεν είναι καθόλου, ούτε σύμπλεγμα, ούτε μεταλλουργία πολλών μετάλλων, ούτε εκατοντάδες εκατομμύρια οι τόννοι αποβλήτων, όσο κι αν σας συμφέρει να το παρουσιάζετε έτσι για να τρομάξετε τον κόσμο.
    Είναι 2 γνωστά σε όλους παλιά μεταλλεία συν ένα καινούριο, που αμφιβάλω πολύ αν θα δουλέψει ποτέ.
    ΑΛΛΑ, και εάν δουλέψει:
    Είναι ένα ΣΧΕΔΙΟ πυρομεταλλουργίας χαλκού και χρυσού, που αμφιβάλω πολύ αν θα βρεθεί κορόϊδο να το χρηματοδοτήσει.
    ΑΛΛΑ, και εάν βρεθεί:
    Είναι απόβλητα πασίγνωστα στην επιστήμη, βιομηχανία και τεχνική που διαχειρίζονται με παγκοσμίως γνωστούς τρόπους με τελικό αποτέλεσμα και αδρανές και αθώο.

  25. 1. Απο την αρχή είπα ότι “δεν είμαι απο τα μέρη σας”. Το project έκλεινε με ένα αστείο.
    2. Ξέρεις ότι ανήκω στον ιδ.τομέα και μάλιστα με μέτριο μισθό.
    3. Κοίτα που με ένα αστείο βρήκαμε φλέβα.
    Και για να σε γλυκάνω σου αφιερώνω ένα ανέκδοτο που εσένα θα σου αρέσει.

    Ο Γιάννης πήγε στο χωριό και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάιδαρο έναντι του ποσού των 100ευρώ. Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την επόμενη μέρα.
    Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε, ‘Συγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε.”
    Ο Γιάννης απάντησε, “Τότε δώσε μου τα λεφτά μου πίσω.’
    Ο αγρότης είπε, ‘δεν μπορώ να το κάνω γιατί τα έχω ήδη ξοδέψει….
    Ο Γιάννης είπε, ‘Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο.’
    Ο αγρότης ρώτησε, ‘Τι θα τον κάνεις?’
    και ο Γιάννης απάντησε, “θα τον βγάλω σε λοταρία.’
    Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας, ‘Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία τον ψόφιο γάιδαρο.’
    και ο Γιάννης απάντησε ‘φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα πω σε κανένα ότι είναι ψόφιος.’
    Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Γιάννη και ρώτησε. ‘ Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο?’
    Ο Γιάννης είπε, ‘Τον έβγαλα σε λοταρία. Πούλησα 500 εισιτήρια προς δύο ευρώ το ένα και έτσι κέρδισα 898
    Ο αγρότης ρώτησε, ‘Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε?’ και ο Γιάννης απάντησε, ‘ Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο του δολάρια.’
    Ο γιάννης τώρα εργάζεται για την Εταιρεία (μην ρωτήσετε πιά εταιρεία, σημασία έχει τι πουλάει τώρα)

    • Μπορώ να γελάσω, ε; Το πιο εύκολο πράγμα είναι η απόκρυψη των κερδών, ρώτα έναν οποιονδήποτε λογιστή! Ειδικά από τις μεταλλευτικές εταιρείες που είναι μανούλες στη δημιουργική λογιστική. Ειδικά όταν έχουμε μεγάλες εισαγωγές εξοπλισμού από το εξωτερικό που τιμολογείται πολλαπλάσια από όσο κοστίζει. Το βέβαιον είναι ότι τα ίδια κέρδη δεν μπορούν να φορολογηθούν δυο φορές και η μητρική European Goldfields ήδη φορολογείται στον Καναδά για τα έσοδα που πραγματοποίησε στην Ελλάδα. Συνήθως οι θυγατρικές ξένων εταιρειών τα μαγειρεύουν έτσι ώστε η πλειονότητα των κερδών να φορολογούνται εκεί όπου συμφέρει περισσότερο. Δηλαδή στον Καναδά!

      Η μεταλλευτική βιομηχανία επιδοτείται αδρά, παίρνει φτηνή ενέργεια και εξωτερικεύει το κόστος της αποκατάστασης του περιβάλλοντος το οποίο απομένει τελικά να το φορτωθούμε εμείς. Και βέβαια μπορεί και υπάρχει χάρη σε συγκεκριμένες κρατικές πολιτικές που την “προφυλάσσουν” από τον πιθανό ανταγωνισμό και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη καμμίας άλλης οικονομικής δραστηριότητας. Κλασσικό παράδειγμα και πάλι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, να μην τα ξαναλέμε.

      Η συνολική ζημία από όλα αυτά ουδέποτε αποτιμάται και φτάνουμε να μιλάμε μόνο για τόνους που εξάγονται. 20.000 τόνους εξάγει η ΛΑΡΚΟ; Συγχάρητήρια… το τίμημα είναι η καταστροφή της Εύβοιας και του Ευβοϊκού κόλπου, γιατί της ΛΑΡΚΟ δεν της περισσεύουν λεφτά για να επενδυσει στην προστασία τους. Εδώ δεν της περισσεύουν ούτε για την προστασία των εργαζομένων της! Να την χαιρόμαστε!!!

      Όσον αφορά την καλή μας την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ξέρεις από πού προέρχονται τα κέρδη της; Από τις πωλήσεις του συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη που είχε αφήσει η ΑΕΕΧΠΛ και έχει περιεχόμενο χρυσό 23,5 gr/tn, που είναι άμεσο και άκοπο κέρδος. Δηλαδή μαζί με όλα τ’αλλα που τους δώσαμε τζάμπα, τους κάναμε κι ένα δωράκι 80 εκατ. ευρώ που φαίνεται μας περίσσευαν!

      Υπενθυμίζω ότι όταν τα μεταλλεία είχαν πουληθεί στην TVX αυτό το συμπύκνωμα είχε εξαιρεθεί από τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάστηκαν και είχε παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, για να καρπωθεί τα κέρδη το Δημόσιο. Η δική μας πρόταση ήταν να πάρει αυτό το ποσό η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να προχωρήσει στην αποκατάσταση των επιπτώσεων της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Τώρα τα λεφτά τα έχουνε φάει αυτά τα παράσιτα που μας έχουνε κάτσει στο σβέρκο κι αυτό το ονομάζουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

      Δευτερογενής μεταλλουργία: αρχικά μίλησα για βιομηχανία ανακύκλωσης γενικώς και όχι μόνο μετάλλων, όμως ας επικεντρωθούμε στα μέταλλα αφού αυτό σας πονάει. Η δευτερογενής μεταλλουργία έχει οφέλη πολλαπλά και προφανή σε όλους, εκτός βέβαια από αυτούς που τα συμφέροντά τους είναι στην εξόρυξη.
      – Οικονομία πόρων: εσάς δεν σας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενεές όμως η ζωή δεν τελειώνει με μας. Τι σου λέω τώρα, ε;
      – Περιβάλλον: κρατάμε το δάσος, τη γη και τα νερά!
      – Χωροθέτηση: μπορεί να πάει οπουδήποτε. Μακριά από περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, μέσα σε ΒΙΠΕ, όπου δεν θα θίγει κανέναν και θα είναι ευκολότερος ο έλεγχός της.
      – Θέσεις εργασίας: τουλάχιστον όσες και η πρωτογενής μεταλλουργία.
      – Οικονομικά: αυτά κι αν είναι προφανή! Τα “ηλεκτρονικά σκουπίδια” θεωρούνται πλέον “υψηλής περιεκτικότητας κοιτάσματα”. Αλλά εμείς πέρα βρέχει, θέλουμε φρέσκια εξόρυξη.

      Eπιπτώσεις σίγουρα υπάρχουν. Επιμένω ότι είναι σημαντικά μικρότερες, ειδικά αν συνυπολογιστεί το όφελος από την μικρότερη εξόρυξη. Εν τέλει, αν δεν εξαντληθούν οι δυνατότητες ανακύκλωσης των μεταλλων που έχουν ήδη εξορυχθεί μην περιμένετε συναίνεση από εμάς για καινούρια έργα. Δεν θα ρημάξουμε τον τόπο μας επειδή έτσι σας συμφέρει!

  26. “… Έτρεχα λοιπών να σώσω την ανθρωπότητα και ποδοπατούσα τους διπλανούς μου…”
    Τ. Λειβαδίτης

    ———————————

    Για να δούμε λιγάκι τι μας είπατε μέχρι τώρα κκ. antigoldgrrece:
    -Μεταλλεία δεν θέλετε, θέλετε δάση, βουνό, νερό
    -Από βιομηχανία θα θέλατε μονάδες ανακύκλωσης, άντε και μια δευτερογενή μεταλλουργία, αλλά βέβαια όλα αυτά κάπου πέρα σε κάποια μακρινή ΒΙΠΕ
    -Αφού η δευτερογενής μεταλλουργία έχει “επικίνδυνα” απόβλητα, τότε έχει και η πρωτογενής και μάλιστα πολύ πιο “επικίνδυνα”
    -Μεχρι να εξαντληθούν τα περιθώρια ανακύκλωσης, να μην εξορρύσουμε

    Κατά την ταπεινή μου άποψη:
    -Στη καλύτερη περίπτωση πάσχετε από το κλασσικό σύνδρομο ΝΙΜΒΥ (“όχι στην αυλή μου”) που πλήττει στις μέρες μας τη μεγάλη μάζα των οικολογούντων.
    -Προσποιείσθε πως αγνοείτε ότι: α) Οι χωροθετημένες ΒΙΠΕ είναι ελάχιστες (ούτε κάν στον Ασωπό δεν υπάρχει ΒΙΠΕ, αν και εκεί βρίσκεται η μισή εναπομείνασα βιομηχανία) β) Οι Ελληνες “οικολόγοι” δεν αποδέχθηκαν κανένα γενικό ή ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό, οπότε η βιομηχανία μας πρέπει να μετακομίσει σε άλλο πλανήτη.
    -Δεν σκεφθήκατε ποτέ ότι στην Ελλάδα άλλοι κλάδοι έχουν τα πρωτεία σε εύνοια και εξωτερίκευση κόστους (βλ. γεωργία)
    -Αγνοείτε ότι η ανακύκλωση είναι απλώς διαχειριστικό μέτρο κι όχι πανάκεια και δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε μείωση των πραγματικών αναγκών σε πρωτογενείς ύλες. Οι ανάγκες αυτές συνδέονται κατά κύριο λόγο με την κατανάλωση προιόντων κι αυτή με τη σειρά της με το παγκόσμιο επίπεδο ανάπτυξης (οι τριτοκοσμικοί θέλουν κι αυτοί ν’ αναπτυχθούν) αλλά και με τον αυξανόμενο πληθυσμό της Γής.

    Δεν ξέρω τι νόημα βγάζουν όλα αυτά για σας, αλλά για τον γράφοντα απλώς επιβεβαιώνουν το προφανές, αυτό που σιγομουρμουρίζετε αλλά δεν το λέτε φωναχτά, δηλ. ότι ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΤΙΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Απλά πράγματα.

    Ποιο είναι το χειρότερο της ιστορίας; Ότι αγνοείτε (ή καλύτερα δεν δίνετε δεκάρα) κι εσείς και οι λοποί “οικολόγοι” πως σε λίγο δεν θα είμαστε σε θέση να παράγουμε τίποτε (ούτε κάν πατάτες) και ως γνωστόν μια χώρα παραγωγός του τίποτε δεν πρόκειται να έχει και πολύ μέλλον.
    Το λογαριασμό και τα σπασμένα θα τα πληρώνουν (κυρίως) και οι μελλοντικές γενιές, αυτές για τις οποίες τόσο υποκριτικά κόπτεσθε σήμερα !

  27. Σχετικά με τον διάλογο που άνοιξε ο Dr Mirabilis.
    Άκου γιατρέ! Κι εγώ είμαι κολλημένος αριστερός, κομμουνιστής. Κι εγώ δηλώνω οπαδός του Μαρξ και του Λένιν. Κι εγώ πιστεύω ότι για τα χάλια του πλανήτη φταίει ο καπιταλισμός. Από το σημείο αυτό, μέχρι του να δηλώνω παντού και πάντα, έτσι, σαν πανάκεια, σαν μαγικό ξόρκι που λύνει όλα τα προβλήματα, το παπαγαλίστικο «ο ιμπεριαλισμός φταίει για όλα» είναι η απόσταση που χωρίζει τον κομμουνιστή από τον ανυπόμονο μικροαστό αριστεριστή που θέλει καλά και ντε επανάσταση εδώ και τώρα!
    Γιατί παρακαλώ λύσσαξες με τους οικολόγους?? Μήπως για την υπερθέρμανση του πλανήτη φταίει το οικολογικό κίνημα??
    Διαφωνώ σε πάρα πολλά ιδεολογικά ζητήματα με τους οικολόγους συνολικά. Στα γρήγορα, τους καταλογίζω ότι πρακτικά αδυνατούν να κινητοποιήσουν τις λαϊκές μάζες και να αντιμετωπίσουν από μόνοι τους την παγκοσμιοποίηση. Αυτό είναι το ένα ζήτημα.
    Το άλλο ζήτημα, η άλλη πλευρά της αντίθεσης, είναι ότι οι οικολόγοι πρώτοι από όλους κατάλαβαν τους κινδύνους από την καταστροφή του περιβάλλοντος και μας άνοιξαν τα μάτια. Οι Μαρξιστές, από δομή και παιδεία, αδυνατούσαν να καταλάβουν από μόνοι τους τον κίνδυνο και μιλούσαν ακόμα για «κοινωνία της αφθονίας» με την ανάπτυξη που θα φέρει η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων.
    Όπου έχουν δίκιο οι οικολόγοι, δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ μαζί τους και τους θεωρώ απαραίτητη συνιστώσα στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού. Προσωπικά θα ευχόμουνα τάσεις κοινωνικές όπως οι οικολόγοι, οι αναρχικοί και άλλες να εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μετά από οποιαδήποτε σοσιαλιστική επανάσταση. Αλλά αυτό δεν το ξέρω. Σήμερα κάνω μια ευχή.
    Ας επικρατήσει κάποια σοβαρότητα, γιατί έτσι δυσφημίζουμε μια ιδεολογία που οι πατεράδες μας πλήρωσαν με αίμα.
    Yannis Bakopoulos
    http://cag.dat.demokritos.gr
    [email protected]
    Ας μην συνεχίσουμε αυτό το θέμα. Καλύτερα να μιλήσουμε για την Κασσάνδρα και το Σχέδιο επένδυσης της εταιρείας

    • Aστο, Γιάννη… το Σχέδιο Επένδυσης της εταιρείας είναι που αποφεύγουν όλοι σαν το διάολο, γι’αυτό και το’χουν ρίξει στη θεωρία και τη μπουρδολογία.
      Κανείς τους δεν θέλει να μιλήσει συγκεκριμένα για τι τι πρόκειται να γίνει σ’αυτήν εδώ την περιοχή κι ας τους έχουμε προκαλέσει αμέτρητες φορές.
      Όλοι το αποφεύγουν, όμως όλοι ξέρουν ότι ΑΥΤΟ είναι το ζήτημα. Κι ας μιλάνε …για τους αγρότες.
      Και η υποκρισία πάει σύννεφο… Χαίρετε, κ. Stinger!

  28. Προσωπικά απορώ γιατί μετά την κήρυξη Κατάστασης έκτακτης ανάγκης(από το Ελληνικό Κράτος!!!!!) ,μετά από την σκαστή παραβίαση Οδηγίας 1/2008 Ε.Ε. (!!!!)η περιοχή Β.Α. Χαλκιδικής δεν έχει ενταχτεί (αλλά και οι ευρωβουλευτές μας καμιά βοήθεια και μουκου ) σε προστατευόμενο οικονομικό καθεστώς ???

  29. Και αφού το ερώτημα είναι δύσκολο ας απαντήσουν
    το Στρατωνι και η Β.Α.Χαλκιδικη ανήκουν
    1. στο Ελληνικό κράτος αρα Ε.Ε.
    2. στα Βακούφια του Αγίου Όρους
    3. η …………
    στο παραμαγάζο του μιστερ Μπόμπολα ….και Χρηστακη Π.

  30. Δεν τα ξέρετε καθόλου τα πράγματα που είχαν μεταβιβαστεί στην TVX. Μεταξύ άλλων ρητά ήταν και το συμπύκνωμα Ολύμπιάδας το οποίο είχε έκτοτε πρωταγωνιστική θέση ως πρώτη τροφοδοσία της σχεδιαζόμενης μεταλλουργίας χρυσού. Τώρα οι νέοι το πουλάνε στην Κίνα και αυτό με επιβεβαιώνει όταν προβλέπω ότι δεν πρόκειται να κατασκευάσουν μεταλλουργία.
    σ-ο-ν-ι-κ-ντ-ορ the prophet.

    • Είσαι ένας άσχετος που πουλάει εξυπνάδες με περισπούδαστο ύφος. Το έχω πει από καιρό για σένα και με επιβεβαιώνεις συνεχώς!

      Νόμος 2436/1996 ΦΕΚ 192/21.8.1996. Σελ. 3543 παρ. 10.02.
      Ο αρσενοπυρίτης της Ολυμπιάδας και όλα τα άλλα έτοιμα μεταλλεύματα που βρίσκονταν στο χώρο των Μεταλλείων Κασσάνδρας ΔΕΝ μεταβιβάστηκαν στην TVX και παρέμειναν στην ιδιοκτησία της εκκαθαρίστριας ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, για να ΠΩΛΗΘΟΥΝ στην TVX όταν κατασκευαζόταν η μεταλλουργία χρυσού.

      Τώρα οι νέοι τα πουλάνε στην Κίνα με στόχο την εξασφάλιση ρευστότητας μέχρι να κατασκευαστεί η μεταλλουργία, σε απόλυτη συνέπεια με το Επενδυτικό τους Σχέδιο (φάση 1) το οποίο αποδεικνύεις ότι δεν έχεις διαβάσει!

      Εμ, καλά σε λέω παρλαπίπα!

  31. Πάρτο πίσω το παρλαπίπα γιατί ακόμα κι αυτό το άρθρο 10.02 που χρησιμοποιείς μισό το διάβασες ή μάλλον δεν το κατάλαβες ή και ακόμα χειρότερα κάνεις ότι δεν το κατάλαβες για προφανείς λόγους. Εκεί μιλάει για αναπροσαρμογή του τιμήματος εαν ο σιδηροπυρίτης βρεθεί “πλέον ή έλαττον” του Υπομνήματος Προσφοράς και ότι το επί πλέον δεν μεταβιβάζεται.
    Αδυνατείς να καταλάβεις ότι όλο το επενδυτικό σχέδιο αφορά σε εξασφάλιση ρευστότητας. Η μεταλλουργία είναι παρλαπίπα! χαχα

  32. Ρε γιατρέ, συγνώμη που σε είπα και αριστερό και κομμουνιστή και όλα αυτά! Παρασύρθηκα! Δεν διάβασα με προσοχή τις απόψεις σου εκείνη τη στιγμή.
    Αλλά τώρα που τις διάβασα προσεκτικά, αλαφιάστηκα!!
    Αν είσαι εσύ αριστερός, εγώ είμαι ο Κομφούκιος!!!
    Ώστε να πάμε τον λογαριασμό στους οικολόγους, ε?
    Και στο ΣτΕ??? Και στην WWF και την Green Peace???
    Καλά, λάλησες???
    Αν καταλαβαίνω καλά τα … Κινέζικα που τραγουδάς, η θεωρία σου είναι: Κάθε φορά που οι καλοί καπιταλιστές πάνε να μας … ξεχρεώσουν, τσουπ!! Πότε η WWF, πότε η Green Peace, πότε το Συμβούλιο της Επικρατείας, πότε οι … ανενημέρωτοι πολίτες, μας χαλάνε την τύχη με το σύνδρομο (που είσαι ρε stinky τώρα που σε χρειάζομαι?? Α, ναι!! NIΜBY το λένε!!) και δεν αφήνουν την Ελλάδα να προκόψει!! Την έχουν κάνει – λες – την Ψωροκώσταινα των οικολόγων!!
    Κι έτσι, ούτε χρυσός, ούτε πετρέλαιο, ούτε φραπελιά για τον καρκίνο δεν προκόβουν, στην Ελλάδα.
    Και καλά η WWF και οι άλλοι. Αλλά και το ΣτΕ βρε απίθανε??? Τόσο κομμουνιστής?? Αυτά τάλεγε ο πρόεδρος του ΣΕΒ ρε μεγάλε!!! Και η κυβέρνηση που έβγαζε νόμους για να παρακάμψει τις αποφάσεις του!!!
    Κι αν σε ρωτήσω μπας κι ανήκουν όλοι αυτοί στην … ΟΑΚΕΕ, θα με πεις κι εμένα τριτοκλασσάτο χαφιέ!!!
    Όπως σε κόβω αδερφέ, σιγά μην ασχοληθεί χαφιές μαζί σου… Έστω και τριτοκλασσάτος…
    Καλοί μου φίλοι, που αγωνιζόσαστε και τρώτε στη μάπα όλες αυτές τις μπαλαφάρες, καλά τα λέτε μέχρι ένα σημείο. Επιτρέψτε μου να κλείσω κάποια κενά.
    Όπως ξέρουν ήδη μερικοί από δικά μου emails, έχω κι εγώ τις απόψεις μου για την Ελληνική οικονομία. Και μια και σας αρέσουν οι ιστορίες με γαϊδάρους, ακούστε και αυτή:
    Κάποιος είχε ένα γάιδαρο και του δούλευε μια ζωή. Στο τέλος κουράστηκε, πέρασε και κανα δυο αρρώστειες, ε, πώς να δουλέψει. Έπεσε. Ο αγρότης είχε δυο λύσεις. Ή να τον φροντίσει και λίγο-λίγο να τον δυναμώσει, ώστε να βγάλει πάλι κέρδος απ’ αυτόν μελλοντικά, ή να τον πλακώσει στο ξύλο, να τον βάλει αμέσως στη δουλειά, κουρασμένο, άρρωστο και δαρμένο, μέχρι να ψοφήσει και τότε να πουλήσει και το τομάρι του. Αυτός ο τρόπος είναι ο εύκολος και ανέξοδος για τον χωριάτη.
    Εσείς ποια λύση λέτε να μας εφαρμόζει η ΕΕ????
    Και παρακαλώ, μην αρχίσετε όλοι μαζί, εχθροί και φίλοι, να μου φωνάζετε ότι δεν ξέρω τι λέω, η Ελλάδα δεν έχει τι να παράγει και άλλες σαχλαμάρες!!! Τα είπανε πολύ καλά ο antigold και ο Στεφανής!!
    Και για να πω και για … φανέλες (μην υστερήσω!), μήπως μπορεί να μου πει ο γιατρός που γνωρίζει όλες τις ασθένειες, ποιος έκλεισε την “Πειραϊκή-Πατραϊκή” και την “Αιγαίον”; Μήπως το ΣτΕ??? Και γιατί τις έκλεισε???
    Όσο για βαριά βιομηχανία, ακόμα θυμάμαι τον ιστορικό ηγέτη με το ζιβάγκο να αλαλάζει από τα μπαλκόνια «…θα εθνικοποιήσουμε την ΠΕΣΣΙΝΕ…», εκεί κάπου ανάμεσα στο «…ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο…» και στο «… η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ανατολή, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες…» (και το Αιγαίο στα ψάρια του)!!!
    Και μετά … από το 81 και για 20 χρόνια, ίσωμα!!! Πού Νεώριο, πού Σκαραμαγκάς, πού Σαρακάκης, πού ΜΕΒΕΑ, τίποτα δεν έμεινε!! Ξέρει κανείς γιατί??? Ρώτησε κανείς γιατί??? Και ποιος του είπε του ιστορικού ηγέτη να τα κάνει αυτά??? Η … WWF?? Ή μήπως το Συμβούλιο της Επικρατείας????
    Αυτά τα ζητήματα χρειάζονται ηρεμία και σοβαρότητα. Το ποιος φταίει για την κρίση και που θάπρεπε να πάει ο λογαριασμός, το συζητάει όλη η Ελλάδα αυτές τις ώρες. Αλλά το ΣτΕ?? Μπρε αθεόφοβε??!! Δεν ξέρεις τίποτα για τη ΖΗΜΕΝΣ?? Για το Βατοπέδι??? Για τα τοξικά ομόλογα??? Για τις off-shore??? Τίποτα δεν άκουσες ρε γιατρέ?? Μόνο για τους … οικολόγους άκουσες???
    Σκεφτείτε να είχαμε λέει όλοι οι Έλληνες τα μυαλά του ντόκτορα! Καήκαμε!!!
    Αλλά και τα δικά μας μυαλά, που μας βάζουν να ασχολούμαστε με τέτοιες φαιδρές καταστάσεις και απόψεις, δεν είναι και πολύ καλύτερα… Ας κοιτάξουμε το σπίτι μας που καίγεται και ας αφήσουμε το γιατρό και τον stinky με τις κομμένες κεφαλές του….

    Yannis Bakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr

  33. Ενταξει κυριε Μπακοπουλε-Κομφουκιε: Πλερω τωρα τον λογαρισμο στην Μερκελ και στον Ολι Ρεν και τα λεμε σε δεκα (10) χρονια.
    Α! και μην ξεχασεις να πεις στην εφορια και στο εργοδοτη σου (φανταζομαι οτι ειναι το δημοσιο ή κατι παρομοιο) το αστειο με τον γαϊδαρο.

    ΥΓ-1. Ευχαρίστως να συζητησουμε γιατι εκλεισε η ΜΕΒΕΑ, γιατι εφυγε η Πιρελλι, γιατι δεν εγινε το εργοστασιο Αλουμίνας, κ.λπ. και γιατι τα σωβρακα και οι φανελλες που αγοραζεις ειναι κινεζικα ή βουλγαρικα.
    ΥΓ-2. Πραγματι, δεν ειμαι ΤΟΣΟ κομμουνιστης που να υπερασπιζομαι και να εκτιμω το Συμβουλιο Επικρατειας. Ταπεινα ζητω συγγνωμη. Τα χαιρετισματα μου στον κολοσσο Δεκλερη. Κριμα που εφυγε και το αλλο διαμαντι ο Σανιδας, αλλα φανταζομαι οτι εχει το Ανεξαρτητο Δικαστικο Σωμα αρκετούς φιλους του Λαου (οικολογους και αλλους).

  34. Εντάξει “αριστερέ” ντόκτορ. Έχασα τα λόγια μου. Εσύ παραείσαι κομμουνιστής. Όχι το ΣτΕ, αλλά και τη … Μέρκελ υποστηρίζεις. Και δεν ντρέπεσαι ούτε τον Μανώλη τον Γλέζο και τους Γερμανούς ακτιβίστες που (λιγώτερο αριστεροί από σένα!!!) αγωνίζονται να εφαρμοστεί η απόφαση Ελληνικών (και Ιταλικών!!) δικαστηρίων για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Έτσι είναι γιατρέ, ο Γλέζος την ιστορία του κι εσύ τη δική σου.
    Να συζητήσουμε?? Μπρρρρρ!!! Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση!! Βρες άλλον … εθελοντή!!! Εγώ θα λείπω!!!
    Μια τελευταία κουβέντα… Θα πληρώσω κι εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες. Αλλά δεν θα στείλω το λογαριασμό στην … Green Peace!! Δεν έχω πάρει LSD!!!
    Θα τον αφιερώσω σε όλους εκείνους τους ηλίθιους που κλαψουρίζανε για τα παιδιά του Δεκέμβρη….Έτσι, για το γ…(λογοκρισία).
    Yannis Bakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr
    ΥΓ Ξύπνα γιατρέεεεε!!! Τό είπα και στην άλλη …. ντίβα που μιλούσε για δημόσιο!! Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της έρευνας (κι όποιος γουστάρει!!) και διάλεξα αυτή τη λύση γιατί δεν ήθελα αφεντικά στο κεφάλι μου. Ούτε δημόσιο, ούτε εταιρείες ούτε κανέναν κ….(λογοκρισία).
    Αυτά!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.