Αρχική Uncategorized H Ουγγαρία καλεί σε πανευρωπαϊκή απαγόρευση της χρήσης κυανίου στη μεταλλουργία

H Ουγγαρία καλεί σε πανευρωπαϊκή απαγόρευση της χρήσης κυανίου στη μεταλλουργία

4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΗΓΗ

Η Ουγγαρία απευθύνει κάλεσμα για παν-ευρωπαϊκή απαγόρευση όλων των μεταλλευτικών/μεταλλουργικών τεχνολογιών που χρησιμοποιούν κυάνιο, είπε ο Άντορ Νάγκυ, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του  Ουγγρικού Κοινοβουλίου σε συνέδριο που έγινε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη.

Σύμφωνα με τον Άντορ Νάγκυ, το Δεκέμβριο του 2009 η Ουγγαρία  έθεσε σε εφαρμογή νομοθεσία που απαγορεύει την μεταλλουργία με χρήση κυανίου και η απαγόρευση αυτή θα έπρεπε να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Το συνέδριο έγινε στη 10η επέτειο της διαρροής κυανιούχων αποβλήτων στον ποταμό Τίσα από χρυσωρυχείο στη Βaia Mare της Ρουμανίας που είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην άγρια ζωή του ποταμού.

Ο Νάγκυ είπε ότι η Ουγγρική Προεδρία της Ε.Ε., στο πρώτο εξάμηνο του 2011 θα είναι μια καλή ευκαιρία για την προώθηση τέτοιων θεμάτων, ειδικά αν οι υδατικοί πόροι γίνουν μια από τις προτεραιότητες της Προεδρίας. Όπως είπε, η υιοθέτηση μιας Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη διασυνοριακή ρύπανση θα ήταν ένας από τους στόχους.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αντίδραση των κυβερνώντων είναι πάντα “με το τσιγκέλι”. Χρειάστηκαν τόσες καταστροφές για ξεκουνηθούν. Η μόνη ελπίδα να ξυπνήσουν οι κρατικοί βροντόσαυροι είναι να τους μπει φωτιά στα οπίσθια. Κρίμα που θα χρειαστούν ακόμα περισσότερες καταστροφές μέχρι να ακολουθήσουν οι ¨εξελλιγμένοϊ” Δυτικοί Ευρωπαίοι…
    Γιάννης Μπακόπουλος
    [email protected]
    http://cag.dat,demokritos

  2. H διεθνοποίηση του προβλήματος και η αναδείξει του μεταξύ άλλων και από τους έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι καλή είδηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.