Ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Λιδωρικίου κατά της S&B


Το καινουριο ανεκδοτο… “η τελευταια επιφανειακη εξορυξη”!

Η ενημέρωση που ακολουθεί και η εύγλωττη δορυφορική εικόνα είναι από το http://iteanet.blogspot.com/. Αναφορά στα ίδια γεγονότα υπάρχει και στα:
http://www.lidoriki.com/2010/01/blog-post_27.html
http://www.lidoriki.com/2010/01/blog-post_4461.html
http://www.lidoriki.com/2010/01/kanena.html

Την Δευτέρα που μας πέρασε έγινε το ανοικτό Δημοτικό συμβούλιο στο Λιδορίκι που προκλήθηκε από τις πιέσεις των κατοίκων που αντιδρούν στην νέα επιφανειακή εξόρυξη βωξίτη στην θέση “Κόκκινο Χούμα”.

Εκεί ο Δήμος ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, παρότι αρχικά είχε συναινέσει, επικαλούμενος ότι δεν είχε διευκρινιστεί το νόμιμο της αδειοδοτήσεως, αφού η εταιρεία αναφέρει την περιοχή σαν ”Βλαχοθανάση“ , ενώ οι δημότες την ξέρουν σαν “Κόκκινο χούμα “.

Ο Διευθυντή της εταιρείας κ. Σανούδος εμφανίστηκε με παρουσία 50 εργαζομένων της εταιρείας που πήγαν μαζί στο δημοτικό Συμβούλιο και ισχυρίσθηκε στην εισαγωγή του ότι “…ενώ ο Δήμος τους δέχτηκε με ολάνοιχτες αγκαλιές , τώρα τους δίνει γροθιά στο στομάχι “. Ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι η τελευταία επιφανειακή εξόρυξη στην οποία θα προχωρήσει η εταιρεία, θυμίζοντάς μας όμως τις αντίστοιχες περυσινές δηλώσεις του για τις εξορύξεις στην Αποστολία που διαψεύσθηκαν από τις φετινές σχεδιαζόμενες εξορύξεις.

Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση οδηγεί την εταιρεία σε όλο και πιο επιθετικές κινήσεις, η ανάγκη για διατήρηση της κερδοφορίας, την οδηγεί στις επιφανειακές εξορύξεις που έχουν μικρότερο οικονομικό , αλλά μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κόστος.

Ερωτηματικά δημιουργούνται από την συμπεριφορά του Δήμου που ενώ στην αρχή συναινούσε με τις προτάσεις της εταιρείας, στην συνέχεια λέει ότι αντιδρά. Η χρησιμοποίηση σαν δικηγόρου στα ασφαλιστικά μέτρα, του πρώην υπουργού Γιάννη Μπούγα, αυξάνει τα ερωτηματικά για τις προθέσεις του Δήμου . Αυτό συμβαίνει γιατί ο Μπούγας ήταν αυτός που υπέγραψε αυτοπροσώπως σαν υπουργός, την επιφανειακή εξόρυξη. Τι άραγε συμβαίνει; ή ο πρώην υπουργός μετάνοιωσε για την υπογραφή του, ή μας δουλεύουν όλοι μαζί ψιλό γαζί.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Λιδορικίου έρχονται να δεθούν με τις περσινές κινητοποιήσεις στην Οίτη και στην Γκιώνα και εκφράζουν την πλατιά διάθεση των κατοίκων για προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της περιοχής. Οι διάφοροι εκλεγμένοι που θέλουν να εκφράζουν τα συμφέροντα της εταιρείας, έχουν αναλάβει να παίζουν τον ρόλο του ακροβάτη, ανάμεσα στην διάθεση του κόσμου και τις επιδιώξεις της εταιρίας, έτσι δεν παραξενευόμαστε από τέτοιες παράδοξες συμπεριφορές.

Περιμένουμε την τοποθέτηση και των υπόλοιπων κομμάτων της περιοχής. Το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει πάρει θέση, παρότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε αντιταχθεί στις επιφανειακές εξορύξεις όπως και σε αυτήν την συγκεκριμένη στον “Βλαχοθανάση” ή “Κοκκινο χούμα” . Το ΚΚΕ και η ΝΔ επίσης δεν τοποθετήθηκαν.

Οι κάτοικοι δεν μπερδεύονται απο αυτά που συμβαίνουν, καταλαβαίνουν το μέγεθος και την διάρκεια του αγώνα, παίρνουν θάρρος από τα αποτελέσματα των πιέσεων τους, δεν εφησυχάζουν και αναζητούν τον συντονισμό τους με τις υπόλοιπες κινήσεις που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή , στην Οίτη, στην Καλοσκοπή, μαζί με τον Ορειβατικό όμιλο της Άμφισσας που και αυτός κινείται νομικά για την υπόθεση αλλά και μαζί με ανθρώπους που δεν έχουν καμία άλλη ένταξη.

Μέσα σε μια χρονιά το κίνημα για την προστασία της Γκιώνας φαίνεται να έχει προχωρήσει με γοργά βήματα. Αυτά που πρέπει να γίνουν βέβαια είναι ακόμα πολλά περισσότερα, αλλά η αισιοδοξία και η επαφή ανθρώπων που πριν λίγο καιρό δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Δίνει έναν χώρο επαφής και αγώνα για να αλλάξει η καθημερινότητά μας, για να πάψουμε να είμαστε σκυμμένοι και αδύναμοι, για να αρχίζουμε να αλλάζουμε οι ίδιοι το μέλλον μας.

Αποστόλης Τσιάμης


17 απαντήσεις στο “Ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Λιδωρικίου κατά της S&B”

    • Mιραμπίλι, το ήξερα ότι είσαι αριστερός, δεν μπορούσα να φανταστώ ΠΟΣΟ αριστερός! Μας έστειλες!!!

      “Οι 5 ηγεσίες κάνουν παραγωγικό σαμποτάζ γιατί είναι υπηρέτριες του νεοναζιστικού σοσιαλ-ιμπεριαλιστικού άξονα Ρωσίας Κίνας. Αυτός θέλει να εκτοπίσει από την Ελλάδα το κεφάλαιο που επιβιώνει με όρους ανταγωνισμού στη διεθνή αγορά και σαν τέτοιο είναι πολιτικά πιο ανεξάρτητο. Οι πέντε ηγεσίες τσακίζουν αυτό το κεφάλαιο ενώ την ίδια στιγμή γιγαντώνουν μέσω της απόλυτης διαφθοράς δηλαδή με απευθείας παροχές δισεκατομμυρίων ένα άλλο κεφάλαιο που ζει από την κρατική εύνοια και είναι το πιο ληστρικό: το ανατολικού τύπου κεφάλαιο Κόκκαλη, Μπόμπολα, Γερμανού, Μυτιληναίου, Βγενόπουλου. Τέτοιο είναι και το κρατικό κεφάλαιο του ίδιου του νεοναζιστικού άξονα, το κεφάλαιο Γκάζπρομ και CΟSCO”.

      Αυτό το “σοσιαλ-ιμπεριαλιστικό” είναι ωραίος όρος, για κάτσε να τον αναλύσουμε λίγο, έχει πλάκα.. Το δυτικό-αμερικανικό κεφάλαιο ήταν και παραμένει κακό. Σωστά; Τώρω όμως βρήκαμε ένα χειρότερο: Το ρωσο-κινεζικό το οποίο εκτός από ιμπεριαλιστικό είναι και νεοναζιστικό! Ε, τότε τι μένει ρε Μιραμπίλι; Μήπως το εξωγήινο κεφάλαιο;

      Η EUROPEAN GOLDFIELDS που θεωρητικά είναι καναδική, αλλά έχει σχεδόν 30% τα αμαρτωλά κεφάλαια του Μπόμπολα, τι είναι; Σύμφωνα με αυτά που λες είναι κακή, ληστρική, εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους κ.λ.π. Άρα εμείς εδώ καλά κάνουμε που προσπαθούμε να τους πετάξουμε έξω!

      Η S&B που έχει κατατρυπήσει τη Γκιώνα για να βγάλει βωξίτη ανήκει στο μεγάλο κεφάλαιο μεν, αλλά είναι ο Κυριακόπουλος, δηλαδή το “καλό” μεγάλο κεφάλαιο… Όμως το Αλουμίνιο ανήκει στον “φτου κακα” Μυτιληναίο! Απαπα, στην πυρά!

      Δε μου λες, τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης που θα είναι εξ’ολοκλήρου ρωσικός, να τον κάνουμε ή όχι;

      Να’σαι καλά, γελάσαμε και σήμερα!

  1. Ρε σεις! Πως αρπάζετε κάθε ευκαιρία που σας δίδεται για να αποδείξετε πόσο κοντόθωροι και κολλημένοι είστε. Ο Mirabilis σας δουλεύει ψιλό γαζί και σεις δεν παίρνετε χαμπάρι. Νομίζετε ότι ασπάζεται αυτά που γράφει το link;
    Η Οικονομία είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να ασχολείται κάποιος που αντιδρά σαν (έστω και μεγάλο) κοριτσάκι.
    Αν δεν καταλαβαίνετε τέτοιες αλληγορίες πως θα καταλάβετε που πάει η Ιστορία;
    Πως θα υπερασπιστείτε αυτό που νομίζετε ότι πιστεύτε;
    Καλά τα είπε ο Καθηγητής Σκαρπέλης. Ασχολείστε με το αντικείμενο της Μεταλλείας εδώ και 10 χρόνια και δεν έχετε προχωρήσει ούτε ένα βήμα. Δεν έχετε καταλάβει τίποτα.
    Ενώ υπάρχουν πράγματα να πείτε. Λογικά και όχι λογικοφανή. Επιστημονικά και όχι επιστημονικοφανή. Η Αλήθεια έχει φρίξει από τον ερασιτεχνισμό σας, την τσαπατσουλιά σας και την προχειροσύνη σας.
    Διαπομπεύετε ανθρώπους και μετά λέτε ότι δεν το είχατε σκοπό αλλά έτσι βγήκε.
    Άλλοι ξεδιάντροπα δηλώνετε ότι τα παίρνετε και από τους ρυπαίνοντες και από οποιόνδήποτε σας τα σκάει.
    Άλλοι βρίθετε ανακριβειών και λαθών (και πιστεύω ότι δεν το κάνετε εσκεμμένα – άσχετοι είστε).
    Και η Αλήθεια δεν αναφέρεται στον κόσμο και κοσμάκι που έχει αγωνίες και παλεύει. Αναφέρεται στους μπροστάρηδες που προσπαθούν να τους πείσουν ότι “Ξέρουμε τι λέμε. Εμπιστευθείτε μας και θα κερδίσουμε τον αγώνα”.
    Στην αγωνιά σας οι μπορστάρηδες να πείσετε τα πλήθη έχετε πέσει σε ένα κυκεώνα μπουρδολογίας και ακατάσχετης φλυαρίας.
    Προκειμένου να διατηρήσετε τα εισοδήματά σας έχετε παρασύρει τους Χαλκιδικιώτες σε ένα ανοικτό πόλεμο εφ’όλης της ύλης σε όλα τα μέτωπα. Ενώ η Ελληνικός Χρυσός ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση μεταλλευτικής δραστηριότητας με προβλήματα τοπικής αντίδρασης, κατορθώσατε, με την απληστία σας και τον μεγαλοιδεατισμός σας, να ξυπνήσετε όλο τον Μεταλλευτικό Κλάδο, με τραγικά για σας αποτελέσματα, όπως στην ημερίδα για τον ορυκτο πλούτο και τη δημοσιότητα που πήρε η Μεταλλεία στα ΜΜΕ.
    Το πουλόβερ που με τόσο κόπο πλεξατε εδώ και δέκα χρόνια έχει αρχίσει να ξηλώνετε και άντε να το μαζέψετε.
    Απλώσατε τις δυνάμεις σας σε ένα μέτωπο τόσο μεγάλο που δεν έχετε βάθος ουτε ενός ατόμου.
    Προσπαθείτε με προπετάσματα καπνού, όπως αναρτήσεις γεγονότων που έγιναν πριν από χρόνια, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια ,να κερδίσετε λίγο χρόνο πριν να σας πάρουν χαμπάρι οι υποστηρικτές σας και σας γεμίσουν ντομάτες (και φαπες).
    Για κάντε ένα απολογισμό τι πετύχατε το 2009. Αν το θέμα της Χαλκιδικής πήγε μπροστά ή βρέθηκε πάλι στην αρχή…
    Η Αλήθεια ρωτάει τους Χαλκιδικιώτες που πιστεύουν στον αγώνα: Πόσο θα αντέξετε ακόμα να σας περιφέρουν σαν αρκούδες χορευταρούδικες από Νομό σε Νομό, από Μεταλλείο σε Μεταλλείο.
    Και το τραγικό ποιό είναι; ΥΠΑΡΧΟΥΝ προβλήματα στην εκμετάλλευση των μεταλλείων. Πραγματικά προβλήματα τα οποία όμως οι ηγέτες σας αδυνατούν ακόμα και να φανταστούν (πόσο μάλλον κατανοήσουν). Ημιμαθείς, δεν βλέπουν μερικές φορές τα αυτονόητα. Ευτυχώς για τις Τοπικές Κοινωνίες και το Περιβάλλον οι καιροί έχουν αλλάξει και είναι η ίδια η Μεταλλευτική Κοινότητα που ασχολείται με τα σπυδαία αυτά θέματα. Και υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες στο πως θα αντιμετωπιστούν, αλλά τουλάχιστον ασχολείται κάποιος. Εσείς ούτε τα έχετε πάρει χαμπάρι. Πολλοί σας τα λένε και σε αυτό το καλό blog και σε άλλα. Αλλά αδυνατείτε να τα καταλάβετε. Και ασχολείστε με αυτό που(νομίζετε ότι) κατέχετε, συμπεριφερόμενοι σαν μάγοι των αφρικανικών φυλών όταν έρχονται σε επαφή με τους Γιατρούς τουΚόσμου. Μιλάτε για φυλαχτά όταν η ασθένεια θέλει εμβολιασμό. Μιλάτε για τριμμένες ρίζες όταν το πρόβλημα θέλει χειρουργείο.
    Οι αυτόκλητοι σωτήρες των Τοπικών Κοινωνιών είναι ανεπαρκέστατοι. Τουλάχιστον αυτό έχει δει η Αλήθεια μέχρι τώρα. Και τελικά μάλλον νερό στο αυλάκι των Μεταλλευτικών Εταιρειών βάζουν με την ανεπάρκειά τους.
    Και οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι Τοπικές Κοινωνίες, που ούσες αποπροσανατολισμένες, βλέπουν το δάκτυλο που τους πλασάρουν και χάνουν το ολόγεμο φεγγάρι.
    Και αναρωτιέται η Αλήθεια πως μπορεί κανείς να ξεκινήσει διάλογο και με ποιόν.
    Με αυτόν που επί δέκα χρόνια διαβάζει και είναι στάσιμος;
    Με αυτόν που δηλώνει ότι τα παίρνει από όλους;
    Με αυτόν που αερομεταφέρεται με οχήματα μεγάλων οικονομικών παραγόντων;
    Με αυτόν που μπερδεύει το αρσενικό με το κυάνιο;
    Με αυτόν που συνδέει το χρώμιο με το νικέλιο;
    Με αυτόν που βρίζει και απειλεί τον κάθε έναν που λέει αντίθετη άποψη;
    Με αυτόν που υπογράφει σαν Κυβερνητικός την ΚΥΑ και μετά από λίγους μήνες την προσβάλει σαν ιδιώτης δικηγόρος;
    Με ποιόν απο όλους;
    Αυτοί όλοι είναι οι Τοπικές Κοινωνίες; Μάλλον όχι…
    Προς “μπροστάρηδες”:
    10 χρόνια είστε στάσιμοι στη γνώση ενώ ανοίγετε συνέχεια νέα μέτωπα. Αν νομίζετε ότι έτσι θα πάτε το Σκοπό μπροστά είστε γελασμένοι. Εκτός αν το πιό ευαίσθητο όργανο του σώματός σας είναι η τσέπη σας οπότε η Αλήθεια θα σας κλωτσήσει εκεί.
    Προς Τοπικές Κοινωνίες (τις πραγματικές):
    Έχετε ένα πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο από τις μεταλλευτικές εργασίες: Τους μπροστάρηδές σας. Ξεδιαλέξτε τους. Πετάξτε έξω τους τυχοδιώκτες και τους ασχέτους. Κρατείστε τους σωστούς και ικανούς (έχετε τέτοιους και κάποια στιγμή θα σας πει η Αλήθεια ποιοί είναι). Φτιάξτε σωστά επιχειρήματα, τεκμηριωμένα. Και ελάτε σε διάλογο. Ουσιαστικό και γρήγορο. Όσο δεν το κάνετε αυτό εσείς θα χάνεται. Η ξυπνημένη Μεταλλευτική Αρκούδα θα αλωνίζει τα δάση σας χωρίς καμμία άλλη αντίσταση εκτός από τις δικές της ευαισθησίες και όρια.

    Η σας-φιλάει-όλες Αλήθεια

    ΥΓ: Η Αλήθεια καταγγέλει για σεξουαλική παρενόχληση την Perlomin … :-)

  2. Αποφάσισε με ποιο όνομα θα γράφεις.
    Αποφάσισε με ποια ψυχοπάθεια φτιάχνεσαι περισσότερο.
    Αποφάσισε σε ποια κοινότητα θα κάνεις θεραπεία.
    Αποφάσισε ποιά “μανιτάρια..??..!!” σε φτιάχνουν και ποιά είναι απλώς νόστιμα.
    Και προ παντώς άλλαξε παρέες.
    Γελάνε μαζί σου μόλις γυρίσεις πλάτη.

    Υ.Γ. Μάλλον με μπέρδεψες με την ΑΡΚΟΥΔΑ.

  3. Γεια σου, ντόκτορα, παλιόφιλε! Κατεβάζω τις ανακοινώσεις της ΟΑΚΚΕ για να γελάω και αυτή μου έλειπε. Σ’ ευχαριστώ, λοιπόν, που αναπλήρωσες αυτό το κενό. Κι εγώ την επόμενη φορά που θα θέλω να συμβάλλω εποικοδομητικά στο διάλογο θα αναρτήσω ανακοίνωση του Βεργή!!!
    Πάντως, με το post σου εξηγούνται πολλά για την κοινωνική και πολιτική σου μπουρδοτουρλουμποασχοτοσύνη ! Άκου ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ!!! Πρόσεχε γιατί η δική σου η αρκούδα είναι η ρωσοκινέζικη συνομοσία και θα σε φάει.

    • Η φραπεδιά να είναι καλά και ας πάει το παλιάμπελο.

      Υποψιάζομαι ότι η λέξη ανταγωνιστικότητα θα σου προκαλεί ρίγη, ενώ η λέξη εργασία είναι άγνωστη στο λεξιλόγιο σου.

  4. Πάντως βρε παιδιά, είδατε πόσο νοιάζονται για την έκβαση του αγώνα μας; Τόση ανησυχία, τόση στεναχώρια, τόσο κλάμα, τόσες συμβουλές για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί! Eγώ σας το λέω, τα είχαμε παρεξηγήσει αυτά τα παιδιά. Το καλό μας θέλουν!
    Ο ένας θέλει να διώξει το Μπακόπουλο για το καλό μας. Ο άλλος θέλει, πάλι για το καλό μας, να διώξει όλο το antigold. Και φυσικά όλοι θέλουν να ξαναορίσουν τις “τοπικές κοινωνίες” και να μας πουν και ποιοι είναι οι “καταλληλότεροι” κατ’αυτούς για να μας οδηγήσουν στο στόχο μας! (να υποθέσω ότι οι “καταλληλότεροι” θα αμοίβονται στη ζούλα από την εταιρεία;)
    Μα δεν είναι συγκινητικοί;

  5. Το βρήκα στο http://stoforos.blogspot.com/

    Πολλά χρήματα ήταν σε λάθος χέρια – Γερουλάνος στην “Ελευθεροτυπία”

    “…Πάρτε για παράδειγμα τη Λυρική Σκηνή. Η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε οικτρά. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον κακοδιαχείρισης και ελιτίστικης αυταρέσκειας, κατασπατάλησε τα χρήματα του έλληνα φορολογουμένου και άφησε τον οργανισμό υπερχρεωμένο και σε κίνδυνο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι από ανικανότητα και όχι από κάτι πιο επιλήψιμο…”

    (από συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου στον Φώτη Απέργη για το «7» της «Ελευθεροτυπίας»)

    Μαντέψτε ποιός ήταν ο πρόεδρος της Λυρικής που κατασπατάλησε τα χρήματα του Έλληνα φρορολογούμενου: Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και καταστροφέας της Γκιώνας. Ο άνθρωπος στον οποίο υποκλίνονται οι φορείς της Φωκίδας…
    Όπως κατέστρεψε τη Λυρική, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και προς το περιβάλλον. Το κακό είναι πως η καταστροφή σε αυτη τη δεύτερη περίπτωση, είναι μη αναστρέψιμη…

    ΥΓ. Αλήθεια αποδέχεται τις κατηγορίες ο κ.Κυριακόπουλος ή θα κάνει μήνυση στον υπουργό;

  6. Κάπως έτσι και χειρότερα… τα έκανε η εταιρία του κύριου πρόεδρου με την γεώτρηση υψηλής ενθαλπίας που ανέλαβε εργολαβικά από την ΔΕΗ …σκέτη καταστροφή ..μετά μας λένε κάποιοι «τεχνοκράτες» ότι……. οι κάτοικοι αντιδρούν στης ΑΠΕ ….

  7. Το προβλημα δεν είναι ουτε η υπερβολική φρασεολογια της ΟΑΚΚΕ ούτε ότι είναι η περιθωριακή ΟΑΚΚΕ αυτή που τα λεει και όχι καποιο μεγαλο και «σοβαρο» κομμα όπως π.χ. αυτό του Τρεμοπουλου ή ο ΣΥΡΙΖΑ (!!) Ελπιζω να μην ονειρευεται κανείς/καμμία να ζηταει και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από όποιον εκφραζει αιρετικές απόψεις.
    Το προβλημα, λοιπόν, είναι ότι καποιος θετει το ζητημα της βίαιης Αποβιομηχάνισης της Ελλαδας επι 40 χρόνια και το συνδεει με συγκεκριμενες πολιτικές σκοπιμότητες και κανείς –σε αυτό το blog- δεν απαντα σε αυτό αλλα όλοι κανετε αστειακια σχετικά με το ποσο γραφική είναι η ΟΑΚΚΕ ή με το «ποσο πολύ αριστερός» ειμαι εγω. Το ζητημα όμως δεν είμαι ούτε εγώ ούτε η ΟΑΚΚΕ αλλά το ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ εκαναν την Ελλαδα μια χώρα που εκτος από αερα κοπανιστο και γιαούρτια με διαφορες γευσεις δεν παραγει –και ουτε βεβαια εξάγει- ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Γιατι τωρα που ο λογαριασμός (στην κυριολεξια) από Βρυξελλες και ΔΝΤ εφθασε στα σπιτια μας και επι μια δεκαετια τουλαχιστον θα μας χορεψουν στο ταψι, ο καθενας μπορεί να καταλάβει τι σημαινει μια χωρα να χρωσταει στα μισά επιθετικά «κεφαλαια» του πλανήτη και ταυτόχρονα να μην παράγει τίποτα. Γιατι ο λογαριασμός κατά την γνώμη μου, κακως στελνεται σε 11,000,000 πολίτες αλλά πρεπει να παει συστημενος σε αυτους τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ, που πετυχαν αυτόν τον αθλο, να κανουν δηλαδή το 2010 τη χωρα αυτό που η Δεξια του ’50 ειχε ψελλίσει αλλά δεν ειχε καταφερει: μια ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ. Ας τσονταρει κατι παραπανω το Συμβουλιο Επικρατειας, η WWF, η Green Peace και τ’άλλα παληκαρια: στο κατω-κατω για το καλο της χλωρίδας και της πανίδας προκειται (στην χλωρίδα και την πανίδα περιλαμβανονται και αυτοι οι 3).
    Βεβαια, ισως δεν πρεπει να ανησυχουμε τοσο πολύ και ειμαι εγω υπερβολικός και μιλαω για βιομηχανικο σαμποταζ: όπως ειχε γραψει σε ένα παλαιότερο, εξαιρετο πονημα η perlomin-w, η «τουριστικη βιομηχανία» που δινει απλόχερα δουλεια σε τοσους αγνούς Ελληνες ισως δωσει και στον Παπακωνσταντίνου τα λεφτα που χρωσταει η χωρα. Ισως οι χωριατικες σαλατες σε Γερμανούς τουρίστες σε συνδυασμό με τις εξαγωγές ελαιόλαδου να φέρουν στα κρατικα ταμεία -με καποιο μαγικο τροπο- τα δισεκατομμυρια του χρεους και ετσι ολοι οι Ελληνες φορολογούμενοι ανασανουμε και αμεριμνοι συνεχίσουμε να κανουμε πλάκα με την ΟΑΚΚΕ και τους αλλους γραφικους. Τιμη και δοξα στον Μ.Δεκλερή και σε οσους/ες εσωσαν την Ελλαδα από τον βιομηχανικο κινδυνο…..

  8. Πάντως Mirabilis
    Πάντως Mirabilis
    Δίχως την μεταφορά του επενδυτικού κόστους(κεφάλαιο) στο εξωτερικό κόστος από της εξορυκτικές εταιρίες (δηλ. στους γενικά φορολογούμενους πολίτες ) πιστεύεις ειλικρινά ότι θα υπήρχαν Μ.Δεκλερήδες και σε οσοι/ες θα έσωσαν την Ελλάδα από τον βιομηχανικό κίνδυνο…προσωπικά το ονομάζω δράση μαφίας μεταλλειολόγων Ε.Μ.Π.

  9. Φώναξε κάποιος τον Μπακόπουλο??? (Χαρά ο stinky!! Κι εγώ σ’ αγαπώ μανάρι μου!!)
    Χωρίς πλάκα τώρα, πιθανότερο να χτυπήσει μετεωρίτης τη Γη παρά να καταλάβει το ζεματισμένο πτηνό ότι το κεφάλαιο και η μαφία διαπλέκονται διεθνώς. Και βέβαια οι μαφίες των τεχνοκρατών του ΕΜΠ έχουν ιδιαίτερη περιποίηση από το μεγάλο κεφάλαιο και αντίστροφα.
    Antigold μη γελάς!! Την περίοδο 1974 – 1980, τουλάχιστον 4 οργανώσεις (ΕΚΚΕ, ΚΚΕμ-λ, Μ-Λ ΚΚΕ και ΣΑΚΕ) χαρακτήριζαν την τότε ΕΣΣΔ σαν ‘‘σοσιαλ-ιμπεριαλιστική’’ και ‘‘σοσιαλ-φασιστική’’ χώρα, ακολουθώντας τη φρασεολογία του Μάο Τσε Τουνγ και του ΚΚΚ. Αργότερα ο ίδιος όρος χρησιμοποιήθηκε και για την Κίνα.
    Αυτά δεν τα πρόλαβαν ο Μαρξ και ο Λένιν. Κατά τα άλλα όμως, για το τι πρέπει να κάνουμε με το κεφάλαιο και πόσο το χρειαζόμαστε, τα εξηγούν ‘‘εν πάση λεπτομερεία’’. Όποιος θέλει διαβάζει!!!
    Τα ψευτοδιλλήματα περί ‘‘κακού’’ και ‘‘καλού’’ κεφαλαίου τα έλυσε ο Ζαχαριάδης το ’40: «Στον πόλεμο αυτόν που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις» (Ήταν φυλακισμένος στην Ακροναυπλία).
    Αυτή είναι η δύναμη της διαλεκτικής σκέψης (στη χώρα που γεννήθηκε…)
    Και εσύ Dr Mirabilis (μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου), χαιρετίσματα στον Αντωνάκη τον Χάλαρη – αν τον χαιρετάτε ακόμα (λαέ σε δουλεύουν με γκόμενες και μωρά, οι αλήτες)…
    Yannis Bakopoulos
    [email protected]
    http://cag.dat.demokritos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.