Όλοι στον αγώνα να σώσουμε την Γκιώνα, κίνηση πολιτών στο Λιδωρίκι


Aπό www.lidoriki.com.

To..ταξείδι , αδέρφια , γιά τη σωτηρία της Γκιώνας , απόψε..ξεκίνησε , το.. ”Εξπρές του..Λιδωρικίου“ ..άναψε τις ..μηχανές του , λίγοι , ίσως , οι πρώτοι..επιβάτες , αλλά σίγουρα , θα ..αυγατίσουμε , αυτό θέλουμε και πιστεύουμε πως θα γίνει..

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΚΙΩΝΑ ..

Aπόψε αδέρφια , στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ..αναπιάσαμε το…προζύμι , ξεκίνησε η διαδικασία αντίδρασης στα ..πονηρά , τα..παμπόνηρα , σχέδια , κρυφά … και..φανερά , των…Γκιωνο…φάγων .

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ

Στο Λιδωρίκι, σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου οι παρακάτω υπογράφοντες Δημότισσες και Δημότες Λιδωρικίου ανησυχούντες για τα όσα επιμελώς και ερήμην των πολιτών της περιοχής μας, προετοιμάζονται στον ορεινό όγκο της Γκιώνας εξορύξεις μεταλλεύματος κλπ. και με μόνο και μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για τα χωριό μας αλλά και του τόπου μας γενικότερα και αρνούμενοι να δεχθούμε την αποστέρηση του αναφαίρετου δικαιώματός μας, να ζήσουμε απολαμβάνοντας τις ομορφιές του περιβάλλοντός μας, επιτρέποντας την αυθαίρετη και άναρχη καταστροφή και των τελευταίων μη ..ανασκαμμένων περιοχών της Γκιώνας μας,
συγκεντρωθήκαμε συζητήσαμε και..

ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

1. Να αγωνισθούμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο για την επίτευξη του σκοπού μας , που είναι η ” ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ” θεωρούντες αναφαίρετα δικαίωμά μας αλλά και ιερή υποχρέωσή μας την πράξη αυτή .
2. Να προχωρήσουμε στην ενημέρωση των απανταχού Δωριέων και όχι μόνον για τις συνέπειες του επιχειρούμενου “εγκλήματος” των μεταλλευτικών εξορύξεων, υπόγειων και επιφανειακών, με συγκεντρώσεις, ομιλίες ειδικών επιστημόνων, δημοσιεύσεις στον τοπικό και όχι μόνο τύπο, ανακοινώσεις σε κάθε είδους ΜΜΕ. απ τα οποία και θα ζητήσουμε βοήθεια και συμπαράσταση.
3. Να συγκαλέσουμε το συντομότερο δυνατό.
ΠΑΝΔΩΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στο χωριό μας. σε πρώτο στάδιο και όπου αλλού ήθελε χρειαστεί, με πρόσκληση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΩΡΙΚΩΝ ΟΡΙΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ζητώντας να ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ πανω στο ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που δεν είναι απλά ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΤΙΚΟ Ή ΔΩΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ- ΕΘΝΙΚΟ
4. Να προχωρήσουμε σε νέα συνάντηση ενημέρωση στις 26 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 7:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στο Αλωνάκι για την χάραξη της παραπέρα πορείας και τον προγραμματισμό των ενεργειών μας, όλοι πρέπει να είμαστε ΕΚΕΙ.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

υπογραφές χωριανών μας που δραστηριοποιήθηκαν στην Κίνηση των Πολιτών ,

Νάκος Δημήτριος

Καψάλης Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Νικ.

Πανάγος Νικόλαος του Γεωργίου

Πανάγος Παναγιώτης του Γεωργίου

Δρόσος Χρήστος του Χαραλάμπους

Κλώσσας Ευθύμιος του Γεωργίου

Πλάκα Στεφανία

Φωτόπουλος Χρήστος

Κλώσσας Κων/νος του Αποστόλου

Κλώσσα Σοφία του Χαραλάμπους

Αρβανίτης Δημήτριος του Γεωργίου

Πατούρας Ιωάννης του Ανδρέα

Λακαφώση Αφροδίτη

Αρβανίτης Ιωάννης του Γεωργίου

Οι πρώτες 15 υπογραφές διαμαρτυρίας και όχι μόνον , συγκεντρώθηκαν , χρειάζονται όμως ..χιλιάδες , γιατί χιλιάδες είναι οι Λιδωρικιώτες ..

ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.