Ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα ο “υπό κατάρρευση” Ναός του Αγίου Νικολάου Στρατονίκης ενώ τα φουρνέλα στα θεμέλιά του χτυπούν ακατάπαυστα


DSC_0075Ο Αη-Νικόλας στην προσφυγιά. Κάτω από την εικόνα φαίνονται οι ρωγμές.

Υπέκυψε όπως φαίνεται ο παπάς της Στρατονίκης, ο Αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Λασής στις πιέσεις και τις απειλές του “Σεβασμιώτατου” Δεσπότη κ. Νικoδήμου κι έτσι ο Ναός του Αγίου Νικολάου στη Στρατονίκη καθαρίζεται και στολίζεται για να υποδεχθεί τους πιστούς για τα Χριστούγεννα. Όπως αναλύεται πιο κάτω, η λειτουργία του Ναού σήμερα είναι όχι μόνο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη.

Η μεγάλη γιορτή του πολιούχου της Στρατονίκης Αη- Νικόλα στις 6 Δεκεμβρίου, δεν ήταν τόσο μεγάλη φέτος αφού ο Ναός- Αρχαίο Μνημείο στην πλατεία της Στρατονίκης έχει σφραγιστεί από την Αστυνομία λόγω επικινδυνότητας. Στο τέλος του Εσπερινού της παραμονής, που έγινε σε βαριά ατμόσφαιρα στη μικρή εκκλησία του Αγίου Μητροφάνη, μεταξύ Στρατονίκης και Σταγείρων, ο παπάς είπε στο εκκλησίασμα:

“Φέτος ο Άγιος μας είναι πρόσφυγας. Ο Δεσπότης με διέταξε να καθαρίσω το Ναό για να γιορτάσουμε εκεί σήμερα και αύριο. Αλλά εγώ πώς να μπω εκεί μέσα; Πώς να πώ σε όλους εσάς να μπείτε μαζί μου σ’έναν επικίνδυνο Ναό; Η Αστυνομία θα έρθει και θα μου φορέσει χειροπέδες, αφού ο Ναός είναι σφραγισμένος. Ο Δεσπότης αρνήθηκε να πρωτοκολλήσει αίτησή μου για να υπογράψει ότι εκείνος με διατάζει. Με απείλησε ότι αν δεν ανοίξω την εκκλησία θα με διώξει”!

“Διέταξε” ο Δεσπότης τον παπά, αλλά αρνήθηκε να δώσει γραπτή την “διαταγή” του. Απείλησε ότι θα τον διώξει και ο παπά-Στρατής ξέρει ότι ο Δεσπότης δεν αστειεύεται, γιατί αυτές τις απειλές τις έχει κάνει ήδη πράξει στην περίπτωση ενός άλλου ιερέα. Ο “Σεβασμιώτατος” Δεσπότης έχει κόψει τη μισθοδοσία, έχει διώξει και καθαιρέσει τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου επειδή “δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις”, να σταματήσει να αγωνίζεται για τη σωτηρία του τόπου από τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της εταιρείας- χορηγού του έργου του Δεσπότη, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

Ο Δεσπότης αρνείται συστηματικά την πρωτοκόλληση εγγράφων στα οποία εάν απαντήσει γραπτώς, όπως έχει από το Νόμο υποχρέωση, θα αναλάβει ευθύνες. Και αυτός θέλει να είναι ανεύθυνος. Θα γίνει πασίδηλο ότι δεν δίνει δεκάρα για την προστασία του περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής του Επικράτειας και για την υγεία του ποιμνίου του. Και αυτός θέλει να φαίνεται “πατέρας”.

Την Κυριακή του Αη-Νικόλα, μετά το τέλος της λειτουργίας, ο παπά-Στρατής είπε στο εκκλησίασμα: “Ο Βουλευτής κ. Δριβελέγκας χάρισε στη Στρατονίκη ένα ποσό. Παρακαλώ το Τοπικό Συμβούλιο να διαθέσει αυτό το ποσό για να επισκευάσουμε την εκκλησία και να κάνουμε έτσι Χριστούγεννα στο Ναό”.

Οι δηλώσεις του παπά αποκαλύπτουν ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Ναός του Αγίου Νικολάου Στρατονίκης είναι Αρχαίο Μνημείο προστατευόμενο από το Κράτος. Ότι ούτε ο Μητροπολίτης, ούτε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο έχουν νομική εξουσιοδότηση επεμβάσεων στα οικοδομικά στοιχεία, στην αρχιτεκτονική και στον στατικό φορέα του Ναού, χωρίς την τήρηση των διαδικασιών που ορίζει ο Αρχαιολογικός Νόμος 3028/2002. Η επαναλειτουργία του Ναού σήμερα δεν είναι δυνατή, για τους εξής λόγους:

  • Με το 5108/21.10.2009 έγγραφο της, η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, μόνη αρμόδια για το Αρχαίο Μνημείο – Ναό, δίνει εντολή στον πολιτικό μηχανικό κ. Παναγιώτη Ψαθά στον οποίον το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ανέθεσε την μελέτη στερέωσης του Ναού, μεταξύ άλλων “να υποβάλλει σε αυτήν (5). Τεύχος στατικής μελέτης από το οποίο θα προκύπτει ότι οι προτεινόμενες εργασίες ανταποκρίνονται τις απαιτήσεις ασφάλειας που θέτει η Ελληνική Νομοθεσία”.

Η Ελληνική Νομοθεσία, για την περίπτωση κτίσματος με φέρουσα τοιχοποιϊα λιθοδομής – κατασκευασμένης προ του 1813 – η οποία έχει διατμηθεί διαμπερώς σε πολλές περιοχές της και με συνέχιση των ρωγμών περιμετρικά του Ναού στο έδαφος και σε γειτονικά κτίσματα, επιτάσσει πάνω και πριν απ’ όλα τον έλεγχο του εδάφους θεμελιώσεως, με τη σύνταξη πλήρους εδαφοτεχνικής μελέτης. Επειδή το επίμαχο κτίσμα είναι Αρχαίο Μνημείο γίνεται αυτονόητο, αλλά επιβάλλεται και από το Ν. 3028/2002, ότι πρέπει να διασφαλίζεται απόλυτα η επάρκεια της εδαφοτεχνικής μελέτης η οποία πρέπει να βεβαιώνει:

α. την στατική αντοχή του Ναού,
β. την ειδική αντοχή του στις δυναμικές φορτίσεις λόγω της υψηλής σεισμικότητας της περιοχής και
γ. την ικανότητα της λιθοδομής του Ναού σε παραλαβή των δυνάμεων ερπυσμού που αναπτύσσονται από τις εξορύξεις με φουρνέλλα, κατά παράβαση της αδειοδότησης, επί 24ωρου βάσεως και από το 2000 μέχρι σήμερα και στο μέλλον.

Η μελέτη αυτή δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

  • Με το 4377/11.09.2009 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ, η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, δίνει εντολή στην Μητρόπολη και στο Αστυνομικό Τμήμα “να διακοπεί κάθε εργασία και να παραμείνει κλειστός ο Ναός μέχρι την έγκριση της μελέτης”.
  • Το ΙΤΣΑΚ, με το ΙΣ95ΟΙΚ/28.01.2009 έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου κ. Βλαχόπουλο, αναφέρει ότι: “Δια να καταστεί δυνατή η άμεση συσχέτιση των βλαβών που διαπιστώθηκαν στη Στρατονίκη (μεταξύ των οποιων και στο Ναό) με τη λειτουργία του μεταλλείου, επισημάναμε ότι απαιτείται εξειδικευμένη και εκτενής έρευνακαι στη συνέχεια το ΙΤΣΑΚ προσδιορίζει ότι με αυτήν την έρευνα θα ασχοληθεί επί 24 μήνες το ίδιο, το ΑΠΘ, το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και το ΙΓΜΕ και ότι αυτή η έρευνα θα κοστίσει, με το ΦΠΑ, περίπου 1.200.000 ευρώ!
  • Με το 801/28.10.2009 έγγραφό του προς την 10η ΕΒΑ, ο Μητροπολίτης κ. Νικόδημος, προφανώς δι’ επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, αποφαίνεται οριστικά ότι: “Αι βλάβαι που παρουσιάσθηκαν οφείλονται αποκλειστικώς εις την σημειωθήσαν σήψιν των υποστυλωμάτων και μέχρι σήμερα δεν παρετηρήθη οιαδήποτε υποχώρησις ή βύθισης του εδάφους”!!!
    Συμπληρώνει όμως, για καλό και για κακό ο Σεβασμιώτατος: “Επειδή φημολογείται ότι από τας εργασίας εξωρύξεως κάτωθεν του οικισμού υπό της Εταιρείας των Μεταλλείων υπάρχει μελλοντικώς (!) κίνδυνος δια τον Ναόν, παρακαλούμεν να ζητήσετε από την Εταιρείαν στοιχεία σχετικά με το βάθος εξορύξεων κάτωθεν του οικισμού, καθώς και την θέσιν των εκσκαφών σχετικά με τον Ναόν, καθώς επίσης και γεωτεχνικά δεδομένα από τυχόν γεωτρήσεις δια να εκτιμηθούν (;) δια τυχόν μελλοντικές επιπτώσεις”!

Υποθέτουμε ότι ο Μητροπολίτης θα εκτιμήσει “τας τυχόν μελλοντικάς επιπτώσεις” με τις ειδικές περί την εδαφοτεχνική επιστήμη γνώσεις του.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπρίκος δήλωσε: “Ότι και να πείτε ο Ναός σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει. Όλα είναι εντάξει. Ο Ναός δεν έχει κανένα πρόβλημα”. Άλλος ένας ειδικός στην εδαφοτεχνική επιστήμη!

Και ο πολιτικός μηχανικός Δήμαρχος του απάντησε: “Το ΙΤΣΑΚ μετά από έγγραφό μου διαπίστωσε ότι ο Ναός είναι υπό κατάρρευση και πρέπει να γίνουν μελέτες. Αν δεν γίνουν οι μελέτες και αν δεν μου δώσει το ΙΤΣΑΚ έγγραφη βεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικής επάρκειας του Ναού, εγώ δεν θα συμφωνήσω ν’ανοίξει”.

Η απόλυτη διασφάλιση της αποφυγής οποιασδήποτε περαιτέρω ζημίας στο Ναό- Αρχαίο Μνημείο και η προφανής απαίτηση της ασφάλειας των χρηστών του Ναού, είναι αδιαπραγμάτευτες συνθήκες για την επαναλειτουργία του. Και σε αυτό μόνη υπεύθυνη και αρμόδια είναι η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά παράνομο. Και επικίνδυνο.


18 απαντήσεις στο “Ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα ο “υπό κατάρρευση” Ναός του Αγίου Νικολάου Στρατονίκης ενώ τα φουρνέλα στα θεμέλιά του χτυπούν ακατάπαυστα”

    • Δηλώσεις Μαργαρίτας Καραβασίλη από συζήτηση/ενημέρωση που έγινε στις 14/12/2009 με πρωτοβουλία των Ενεργών Πολιτών Εύβοιας. Από το http://kontodespoti.blogspot.com/

      “Είναι πρόβλημα η ρύπανση αλλά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποβάθμιση της ρύπανσης ….
      Είναι θλιβερό που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι εδώ απόψε , εκπροσωπώ το υπουργείο και θα έπρεπε να ήταν εδώ …..
      Έχουμε πολίτες που ενδιαφέρονται , που θυσιάζονται , που δίνουν αγώνες πολλές φορές με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα για να αποκαλύψουν περιβαλλοντικά εγκλήματα και παρανομίες και η πολιτεία να κρύβει αυτά τα εγκλήματα κάτω από το χαλί ………..
      Θα αρχίσουμε νέο κύκλο ερευνών για να διαπιστώσουμε την έκταση της ρύπανσης
      Θα ακούσετε σύντομα ονόματα δημοσίων λειτουργών που είναι υπόλογα για περιβαλλοντικά εγκλήματα .
      Οι Μ.Π.Ε είναι μαϊμούδες , άλλα δηλώνουν και άλλα κάνουν , αν κάποιος είναι ισχυρός δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρει αυτό που θέλει …
      Τώρα θα περισώσουμε ότι μπορούμε να περισώσουμε , είναι τεράστια η ζημία που έγινε , αντί οι αγρότες να τα βάλλουν με τους βιομηχάνους τα βάζουν με ανθρώπους που κάνουν καταγγελίες” .

      Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και μέχρι σήμερα όποιος τα έλεγε θεωρούνταν “γραφικός” και”περιθωριακός”! Γεια στο στόμα σου Μαργαρίτα!!!

  1. – Θέλω να ανοίξω στο κτήμα μου μία γεώτρηση. Που θα απευθυνθώ;
    Στην Δ/νση Υδάτων της οικείας Περιφέρειας.
    Το ίδιο ισχύει και για τα διαχειριστικά σχέδια.
    Εγω ξέρω ότι τα προσχέδια ήταν σε διαβούλευση από τον 8ο/2008.

    • “Διαχειριστικά σχέδια υδατικών πόρων”! Ωραίο δεν ακούγεται; Σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχει πράγματι ΣΧΕΔΙΟ…

      Αυτά τα περίφημα “διαχειριστικά σχέδια” (που δεν ξέρω αν έχουν εγκριθεί κιόλας) τα κάναμε επειδή είχαμε την υποχρέωση βάσει της Οδηγίας-Πλαίσιο για τα νερά και τα κάναμε με τον γνωστό Ελληνικό τρόπο: πρόχειρα, γενικόλογα, ωραιοποιημένα, απλά και μόνο για να μην μπορεί να μας πει τίποτα η ΕΕ. Και τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλί για να μην μπούμε μετά στην υποχρέωση να τα διορθώσουμε.

      Κοιτώντας λοιπόν την “παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης για το υδατικό διαμέρισμα Κεντρικής Μακεδονίας” > Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου > λεκάνη Ασπρόλακκα και “υπόλοιπα 61” (δηλ. Ολυμπιάδα) βλέπουμε ότι η σημερινή ζήτηση νερού στο Δήμο (βόρειο τμήμα) κατά τομέα δραστηριότητας είναι η εξής:
      Άρδευση: 0,07 (εκατ. κ.μ./έτος)
      Ύδρευση: 0,03
      ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: 0,0 !!!!!!!

      ΕΝΑ ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ!!! Πόσο σοβαρά να τα πάρουμε αυτά τα διαχειριστικά σχέδια και τα ώραία “μοντέλα προσφοράς-ζήτησης” που λένε ότι θα φτιάξουν;;; Για γέλια είναι! Τα 15 εκατ. κ.μ. το χρόνο που χάνουμε από τις στοές των μεταλλείων που πήγαν; Α, ξέρω… τεχνικώς, αυτά δεν προσδιορίζονται ως “ζήτηση νερού”… Θεωρούμε ότι χάνονται λόγω κάποιας φυσικής καταστροφής ή κάτι τέτοιο…

      15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ που θα πολλαπλασιαστούν αν υλοποιηθεί το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας, αλλά πάλι δεν θα εμφανίζονται πουθενά!!! Προφανώς το ίδιο γίνεται και στη Φωκίδα και στην Εύβοια κ.λ.π. Κατά τα άλλα έχουμε “διαχειριστικά σχέδια υδατικών πόρων”!!! Και έχουμε το θράσος να μιλάμε για “βιώσιμη μεταλλεία”!

      Δεν συνεχίζω γιατί συγχύστηκα.

  2. ελα ηρέμησε
    αυτά που λες σημαίνουν ότι έχεις θέμα στη διαβούλευση, αν ισχύει ακόμα. Εκανες προσπάθεια συμμετοχής? Και αν ναι ποιο το αποτέλεσμα?

  3. Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.
    Για γεώτρηση γιατί ρωτάς?.
    Εσείς κάνετε όσες θέλετε γιατί απλά
    “Ιδιοκτησία μου είναι ότι θέλω κάνω”.
    Ο νόμος ισχύει για εμάς τους υπόλοιπους.
    Υπάρχει ιδιοκτησία και κατοχικό αποικιοκρατικό καθεστώς.
    Εγώ έχω ιδιοκτησία.
    Και κάνω και διαβούλευση με την κοινωνία και έχω αποτέλεσμα.
    Καμμία γεώτρηση , καμμία εξόρυξη στον Κάκαβο.
    Τζάμπα υπερασπίζεστε τα αφεντικά σας.
    Ο λόγος είναι απλός.
    Δεν ασχολούνται με την “μεταλλεία”.
    Αρπαχτή του κερατά κάνουν.
    Πνιγμένοι μέσα στην παρανομία και την διαπλοκή με εφημερίδες , κατασκευαστικές , χρηματιστήρα, εξαγορές συνηδείσεων , απέχουν πολύ απο την εικόνα του “σωστού επιχειρείν” που σας έχουν βάλει να μας παρουσιάσεται.
    Αν κάποιος έχει αγωνία για αυτόν τον τόπο, και δεχτεί όσα κατα καιρους γράφετε το πρώτο που πρέπει ναι κάνει να στείλι φυλακή τα αφεντικά σας.
    Τότε θα υπάρχει ανάπτυξη , περιβάλλον, σωστή μεταλλευτική δραστηριότητα.
    Κακώς σας δεινει λόγο αυτό το site.
    Δεν είναι προπύργιο ελευθεροτυπίας, δεν είναι δημοσιογράφοι να έχουν κώδικα δεοντολογίας, δεν έχουν καμμία υποχρέωση να βάζουν τον κάθε γκαιμπελίσκο που παίζει με την λογική .
    Αντί για μια ενημέρωση και μια κατάθεση απόψεων για το πώς θα σταματήσουμε την παρανομία καθόμαστε και ασχολούμαστε με πληρωμένους ΑΛΗΤΕΣ.

  4. Αυτά που λες σημαίνουν ότι έχεις θέμα στη διαβούλευση, έκανες προσπάθεια συμμετοχής?
    Εσύ πάλι έχεις ένα πρόβλημα με την πραγματικότητα, έχεις κάνει κάτι γι’αυτό; Αυτή η χώρα που ζείς ωραία είναι, να πάμε διακοπές. Η Ελλάδα πάντως δεν είναι.
    Στην αρχή μας είπες ότι ο ρυπαίνων πληρώνει, πάει αυτό τελείωσε, άλλο θέμα τώρα…
    Μετά μας είπες ότι χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία δεν γίνεται τίποτα. Σώωωωωπα!!! Μιλάμε για αυτή τη διαβούλευση όπου οι πολίτες μαθαίνουν τι έχει αποφασιστεί όταν δουν τις μπουλντόζες στο βουνό;
    Το συνεχίζεις κιόλας… πώς γίνεται οι τοπικές κοινωνίες να αγνούν το επενδυτικό σχέδιο αφού οι μελέτες δημοσιοποιούνται; Έλα μου ντε! Άλλος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος, καμία σχέση με την πραγματικότητα!
    Tο καλυτερο ήταν το χθεσινό με τη διαχείριση του νερού και τη διαβούλευση! Τρελό γέλιο!!!!! Ο Ησίοδος θα πάει φυλακή αν ανοίξει μια γεώτρηση να ποτίζει το χωράφι του. Η εταιρεία όμως μπορεί να ανοίγει όχι μόνο γεωτρήσεις αλλά μεταλλεία ολόκληρα, τα οποία παίρνουν το νερό από τα χωριά μας και μας αφήνουν στη δίψα το καλοκαίρι. Και τελικά πάλι από μας τα ζητάνε τα ρέστα και μας λένε να μην ποτίζουμε τις γλάστρες και τις ντομάτες για να κάνουμε οικονομία. Για την εταιρεία τίποτα, έχει κάθε δικαίωμα να τα κάνει όλα λίμπα!
    Τα σχέδια υδροδότησης του δήμου μας έχουνε χαθεί σε κάποιο συρτάρι εδώ και χρόνια, γιατί στις Σκουριές θα γίνει μεταλλείο. Ο sonicdor βέβαια τον βρήκε τον ένοχο… φταίνε οι οικολόγοι που δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση!
    sonicdor, όταν κατεβείς από τα σύννεφα που βρίσκεσαι, έλα να τα πούμε. Αν και τελικά δεν το πιστεύω ότι είσαι τόσο αφελής όσο δείχνεις…

  5. @ιερισσος
    Ποιος έχει πρόβλημα με την πραγματικότητα, αυτός που συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση που και θεσμοθετημένη είναι και ουσιαστική και επί καθορισμένου αντικειμένου νόμιμα δημοσιοποιημένου (αλλιώς η όλη διαδικασία είναι παράνομη), ή αυτός που είναι προκατειλημμένος για μαϊμού διαδικασίες και χάνει την ευκαιρία συμμετοχής? Δεν παραλείπει όμως να πάει στα δικαστήρια. Εκεί οι διαδικασίες δεν είναι σικέ…βλέπε αναβολές επί αναβολών.
    Αυτή η χώρα που ζω είναι η πιο ωραία του κόσμου και δεν πάω αλλού διακοπές. Αυτό που είπα στην αρχή, το βάσισα στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ευθύνης στο δίκαιό μας και από τώρα και στο εξής πάει αυτό τελείωσε, μη με παρεξηγείς.
    Μετά μας είπες ότι χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία δεν γίνεται τίποτα. Σώωωωωπα!!! Μιλάμε για αυτή τη διαβούλευση όπου οι πολίτες μαθαίνουν τι έχει αποφασιστεί όταν δουν
    Οι μπουλντόζες στο βουνό πως πήγαν; Νόμιμα ή παράνομα? Αν ήταν νόμιμα ήταν με βάση δημόσιο έγγραφο ή νόμο που δημοσιεύονται είτε στο ΦΕΚ είτε σε εφημερίδα είτε έχεις δικαίωμα να το πάρεις όπως μας θύμισε η κ. Τίνα την 1/12 με το χαρτί της.
    Κομμάτια από το επενδυτικό σχέδιο τα είδα δημοσιευμένα και εδώ.
    Ο Ησίοδος δε θα πάει φυλακή αν ανοίξει μια γεώτρηση να ποτίζει το χωράφι του.
    Απλά θα την ανοίξει αυθαίρετα. Αυτό ήθελα να δείξω οτι τα σχέδια δεν έχουν κανένα νόημα και τζάμπα κόπος όλοι αυτοί οι τόμοι, όταν κανένας δεν τα τηρεί και όλοι θέλουμε να κάνουμε το δικό μας. Δείτε τι έγινε με την απαγόρευση του καπνίσματος. Τώρα καπνίζουμε περισσότερο, με τη γοητεία της παρανομίας. Ωραία δεν είναι?
    Η εταιρεία τελικά μπορεί ή δεν μπορεί να ανοίγει γεωτρήσεις γιατί κάποιος άλλος είπε ότι πήγαν κάτοικοι και τη σταμάτησαν. Αυτό είναι για γέλια όμως να είναι κάποιος νόμιμος και να έρχεται ο άλλος που δε συμμετέχει καν στη νόμιμη διαδικασία και να επιβάλλεται.
    Τότε δεν λεγόμαστε ευνομούμενη πολιτεία.
    Τα μεταλλεία υπάρχουν στον τόπο σας ανέκαθεν. Δεν υπήρχε λειψυδρία όταν με φιλοξενήσατε, υπάρχει τώρα?
    Επειδή όπως βλέπετε δεν είμαι στα σύννεφα, και φυσικά δεν είμαι καθόλου αυτό που νομίζετε σας μιλάω για μια κοινωνία που χρειάζεται σχέδιο για να επιβιώσει. Και η εταιρία την οποία θεωρείτε τόσο αυθαίρετη θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα συμμορφωθεί απόλυτα με αυτό. Αλλιώς θα σταματήσει να υπάρχει, με απόλυτα νόμιμη διαδικασία και όχι με αυτοδικία.

  6. • 30 χρόνια διαλόγου . 30 χρόνια κοροϊδίας. 30 χρόνια διχοτόμησης της τοπικής κοινωνίας, 30 χρόνια όπου καταλήξαμε οικογένειες και αδέλφια να μην μιλάμε μεταξύ μας.30 χρόνια υποβάθμισης του περιβάλλοντος. 30 χρόνια βλέπουμε πραγματικές επενδυτικές ευκαιρίες να φεύγουν η μία μετά την άλλη και εμείς να περιμένουμε την ΕΤΑΙΡΕΙΑ να μας ρίξει 5 ψίχουλα.
    • Δεν θέλουμε άλλο διάλογο βρε αδελφέ. Τέλος. Θέλουμε να φύγουν αυτοί που μετέτρεψαν την μεταλλευτική παράδοση σε ξέπλυμα χρηματιστηριακών παράνομων κερδών αλλά και μαύρου τζόγου. Εσάς τι σας νοιάζει.. Αυτή η κοινωνία θέλει να προχωρήσει χωρίς εσάς. Αν έχει αποφασίσει καλώς η όχι είναι δικό μας πρόβλημα. Εσείς τι στεναχωριέστε ;.
    • Δεν σας πέφτει λόγος. Δεν είστε από δώ.
    • Εμείς τον δρόμο μας θα τον βρούμε. Και με μεταλλευτική δραστηριότητα αν το θέλουμε. ΕΣΑΣ δεν θέλουμε.
    • Μην το παίζεται λοιπόν μαύρο δάκρυ για το μέλλον της περιοχής. Εμείς θα μείνουμε εδώ Εμείς έχουμε και την ευθύνη.
    • Άλλωστε τι συζήτηση να κάνεις. Σου λέει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και ότι θέλει κανει ο καθένας στην ιδιοκτησία του. Του απαντάς με παράδειγμα ότι αυτό δεν ισχύει και η απάντηση «Ο Ησίοδος δε θα πάει φυλακή αν ανοίξει μια γεώτρηση να ποτίζει το χωράφι του.
    Απλά θα την ανοίξει αυθαίρετα»
    • ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ.
    • Ας ανοίξουμε διάλογο ώστε όλοι να ενωθούμε ενάντια στους απατεώνες και να σταματήσουμε να κάνουμε ο καθένας αγώνα μόνος του δεχόμενοι ότι κατά καιρούς λέει η εταιρεία για τον ένα και τον άλλο και κόψτε την συζήτηση με τους υπάλληλους του Μπόμπολα.
    • Είναι παγίδα δεν το βλέπετε. Άσε που όλοι αυτοι είμαι σίγουρος πως είναι το ίδιο πρόσωπο

  7. ποτέ δεν είπα ούτε ότι η εταιρία κάνει ότι θέλει, ούτε ότι εσύ κάνεις ότι θέλεις. αν χρειάζεσαι νερό όμως θα το πάρεις ακόμα και αυθαίρετα. γιατί η πολιτέία που οφείλει να στο παρέχει δεν στο παρέχει ή δεν έχει φτιάξει ακόμα το σχέδιο η γιατί το σχέδιό της είναι ανεδαφικό. όταν φτιάχνεται το σχέδιο όμως εσύ πού είσαι? απών? μάλλον δεν έχεις συνειδητοποιήσει τη δύναμή σου.
    δεν είμαι από εκεί λόγος όμως μου πέφτει και μου παραπέφτει. δεν είσαι σε ανεξάρτητο κρατίδιο, αν θες να είσαι να το ιδρύσεις πρώτα και μετά να κλείσεις και τα σύνορα. αν δε θέλεις διάλογο να μη θέλεις και λόγο. έτσι είναι το fair play.

  8. Και βέβαια σου πέφτει λόγος , και ο μισθός κάθε μήνα.
    Και πρέπει εγώ που ζώ εδώ να δώ το τόπο μου ξερό , την κοινωνία διχασμένη, την ανάπτυξη στο απολυτο μηδέν , την τοπική οικονομία εξαρτημένη 100% απο τις ορέξεις ανθρώπων που διαπλέκονται στο χρηματιστήριο , στις κατασκευές με υπερκοστολογόγηση 1000% σε σχέση με το πραγματικό κόστος , με διαπλοκή στα ΜΜΕ – αλήθεια πόσα χρόνια πέρασαν απο την εποχή που “σωστός επιχειρηματίας έβγαλε την Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια με την άδεια του ΚΚΣΕ , ως την εποχή που σαν ΑΚΤΩΡ παρέδωσε το υπερκοστολογημένο κτίριο του ολυμπιακού χωριού στην μονη Βατοπαιδίου;- , με τον συμφοιτητη του Σουφλιά , με , με , με ……..
    30 χρόνια συζητάω και είμαι παρών.
    Εσύ αν αύριο πας σε άλλο εργοδότη θα λές άλλα.
    Ρε άει χασου.
    Και δέν σου ξανααπαντάω , όχι γιατί λες ανοησίες , αλλά γιατί δέν σου πέφτει λόγος κανένας.
    Η φάρα σου δεν ανήκει σε κανένα κράτος.
    Απλώς ανήκετε σε κάποιους.
    Ανθρωποειδή.

  9. ούτε εγω σου ξανααπαντάω γιατί ΛΕΣ ανοησίες με αποτέλεσμα να ΜΗ σου πέφτει λόγος κανένας. συνεχίζω το κάπνισμα παράνομα τώρα…είναι πιο ωραίο!

  10. sonicdor
    Οι όμορφες χώρες … όμορφα καίγονται!!!
    Κι εμείς έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε αποκαϊδια…
    Και δε θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τη συγκινητική εικόνα των ταλαίπωρων χωριών μας! Εμείς αυτά έχουμε να κρατήσουμε …αυτή είναι η παρακαταθήκη μας. Αλλά, έννοια σου, θα μας βρίσκετε μπροστά σας παντού!
    Isiode, πέστα! Με εκφράζουν πλήρως αυτά που λες.

  11. Εκτός από λειψυδρία υπάρχει και ολιγόνοια!
    Ρε παιδιά του antigold, τα πάτε τόσο καλά που δεν χρειάζεται να σχολιάσω τις απόψεις των διαφόρων παπαγάλων και κοράκων. Μόνο που έχω μια απορία. Πως καταφέρνετε κάθε φορά και μαζεύετε όλα αυτά τα klanipord, stinker etc?? Εμείς στην Αθήνα έχουμε έλλειψη! Μπορείτε να μας στείλετε κι εμάς κανένα, ή είναι τοπικό προϊόν και δε μας πέφτει λόγος???
    Καλά χριστούγεννα φίλοι, καλή πρωτοχρονιά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

  12. Γιάννη είναι απλό.
    Το εύρος της απάτης και των συμφερόντων στην περιοχή μας είναι πολλαπλάσιο απο αυτό που φαντάζεσται. Τα λαμόγια του χρηματιστηρίου, κατασκευαστικών, siemens και όλλων των άλλων σκανδάλων μαζί έχουν πέσει σαν κοράκια.
    Τα λεφτά είναι πολλά.
    Οι εν λόγω σχολιαστές δεν είναι τίποτα άλλο απο υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων των εταιριών αυτών.
    30 χρόνια έχουν μάθει το μάθημα τους και προσπαθούν να κάνουν διχαστικές παρεμβάσει κρατώντας μας σε αντιπαράθεση.
    “ο τόλης τα παίρνει απο άλλη εταιρεία, η δημήτρης είναι λιψός, ο θανάσης έχει προσωπικό πρόβλημα, ο λάζαρος δεν τον πρσλάβαμε και μας πολεμάει , ο νικος…………., ο δημητρης ……………. ο γιώργος…………..”
    Και μείς τα χάφτουμε , τους δίνουμε και λόγο αντι να ενωθούμε και να τελειώνουμε με αυτούς.
    Παρασείρεται το antigold apo τα hits του ¨διαλόγου¨” και αντι να ανοίξουμε διάλογο μεταξύ μας “συζητάμε” με τσιράκια της εταιρείας.

    • Μπα, Γιάννη, δεν είναι τοπικό το είδος,,, ευδοκιμεί όπου υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα. Εδω είχαμε που είχαμε πολλούς, τελευταία τους μαζεύουμε και από άλλες περιοχές! Φαίνεται το νιώθουν ότι παίζονται και τα δικά τους συμφέροντα.
      Φίλε μας Γιάννη, σ’ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Θερμές ευχές και από μας για καλές γιορτές και ευτυχισμένη καινούρια χρονιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.