[Aπαντήσεις σε σχόλια]: Ανοικτές επιστολές σωματείων της ΔΕΗ προς την Υπουργό Περιβάλλοντος


ptolemaidaΣχόλιο πάνω στις δυο ανοικτές επιστολές σωματείων της ΔΕΗ προς την κα Μπιρμπίλη που μας έστειλαν αναγνώστες στα σχόλια του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και πράσινα άλογα…

Είχα κι εγώ σκοπό να γράψω κάτι γι’αυτές τις δυο “ανοικτές επιστολές” στην Υπουργό Περιβάλλοντος γιατί μας αφορούν όλους. O Νίκος ο Στεφανής θα μπορεί να μας πει περισσότερα για τους δυο αυτούς συλλόγους/σωματεία της ΔΕΗ και τι αντιπροσωπεύει ο καθένας.

Η πρώτη επιστολή, του Συλλόγου Μηχανικών είναι αναλόγου ύφους, ήθους και περιεχομένου, με ανακοινώσεις που έχουμε δει κατά καιρούς από συνδικάτα μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν φτάσει να θεωρούν εαυτούς περίπου δημοσίους υπαλλήλους (παράδειγμα, η προ διετίας ανακοίνωση του συνδικάτου της ΛΑΡΚΟ).

Θράσος απίστευτο, ύφος απαράδεκτο, νταηλίκι και τσαμπουκάς. Ρίξε λάσπη και κάπου θα πιάσει. Γίνεται προσπάθεια να συνδεθουν οι “οικολόγοι” (τα “λαχανί ανθρωπάκια”) που τολμούν να μιλήσουν για τη ρύπανση από τη ΔΕΗ, με οικονομικά συμφέροντα, ανταγωνιστικά προς τη ΔΕΗ. Η ίδια η ρύπανση αντιμετωπίζεται όχι μόνο ως ανύπαρκτο ζήτημα αλλά και ως “πρόσχημα για να κοντύνει η ΔΕΗ”!!! Και η μόνιμη επωδός που την έχουμε μάθει πια απ’εξω “και μεις που εργαζόμαστε εδώ έχουμε οικολογικές ανησυχίες” που σημαίνει ότι αφού “εμείς ξέρουμε καλύτερα” (!) και εμείς δεν ανησυχούμε για τη ρύπανση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε εσείς!

Όλο το ύφος της επιστολής είναι χυδαία ειρωνικό και στο τέλος έρχεται και μια απειλή: “ΠΡΟΣΕΞΤΕ κυρία Υπουργέ : THE GAME IS OVER”. Μην παίζετε μαζί μας γιατί θα σας κάνουμε, θα σας φτιάξουμε, θα σας δέιξουμε! Και όλα αυτά απευθυνόμενοι σε Υπουργό που επειδή τυχαίνει να είναι γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα, θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν και αστειάκια μαζί της! Aίσχος!!!

Και με όλα τα νεύρα που έχεις αποκτήσει από αυτούς τους αχαρακτήριστους τύπους και την επιστολή τους, διαβάζεις τη δεύτερη επιστολή και κάπως ηρεμείς. Ευτυχώς, λές, δεν είναι ίδιοι όλοι οι εργαζόμενοι και όλοι οι συνδικαλιστές, δεν κοιτούν όλοι αποκλειστικά την πάρτη τους, δεν κάνουν όλοι γαργάρα τη ρύπανση για να μην ενοχληθεί η επιχείρηση που τους δίνει δουλειά! Υπάρχει ελπίδα!
Η επιστολή στην κα Μπιρμπίλη του συνδικάτου “Εργατική Αλληλεγγύη” (που προηγήθηκε χρονικά της επιστολής των μηχανικών) είναι ψύχραιμη και τεκμηριωμένη. Βάζει το πρόβλημα στη σωστή του, τραγική, διάσταση και προτείνει λύσεις.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Κανείς δεν θέλει να κλείσει η ΔΕΗ γιατί αυτή είναι μια επιχείρηση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (όχι σαν κάτι άλλες γιαλαντζί που μας λένε ότι θα πεθάνουμε αν μας αφήσουν…).

Όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να κλείσουν οι παλαιότερες και πλέον ρυπογόνες μονάδες, έστω κι αν έτσι η “μεγάλη ΔΕΗ” θα “κοντύνει” προσωρινά μέχρι να κατασκευαστούν νέες μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Η ΔΕΗ και οι μέτοχοί της (δηλαδή και το Κράτος, δηλαδή και εμείς) πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε η ΔΕΗ να συμμορφωθεί επιτέλους με την περιβαλλοντική νομοθεσία της χώρας και της ΕΕ και να σταματήσει να σκοτώνει κόσμο.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΙΣΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ!
ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΦΙΚΤΟ”, ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΔΕΝ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!

Το κλείσιμο της επιστολής είναι επίσης χαρακτηριστικό: Το σωματείο “Εργατική Αλληλεγγύη” προειδοποιεί για κινητοποιήσεις και δικαστικούς αγώνες με σκοπό να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση της ΔΕΗ και του Κράτους με τα ανωτέρω. Αντιθέτως, οι κύριοι μηχανικοί απειλούν γενικώς, γιατί; Για να μην “κοντύνει” η “μεγάλη ΔΕΗ” και χάσουν τις κουτάλες!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.