Όλοι την Τρίτη στον Πολύγυρο


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ


5 απαντήσεις στο “Όλοι την Τρίτη στον Πολύγυρο”

  1. 24/10,ernesto προς doctor mirabilis:

    Και τώρα να τους ρωτήσω κι εγώ κάτι τους επιστήμονες και τους ντοκτοράδες μια και τα ξέρουν αυτά τα πράγματα και ο νους τους κατεβάζει:
    1. Θα καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι του δάσους του Κακκάβου από το μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές ; Θα προκληθεί βαριά και μη αναστρέψιμη αλλοίωση της περιοχής που θα επηρεάσει την υγεία των κατοίκών των γύρω χωριών; Θα τους άρεσε κάτω από αυτές τις συνθήκες να ζούσαν π.χ. στη Μεγ. Παναγιά;
    2. Πώς θα τους φαινόταν αν έφτιαχναν ένα σπιτάκι στη Στρατονίκη και ζούσαν ανάμεσα σε ρωγμές, κραδασμούς και «σεισμικές δονήσεις»;

    26/10,mirabilis:
    Δεν ξερω ουτε την τεκμηριωση που κανετε εσεις ουτε αυτή που κανει η εταιρεια. Δεν εχω σαφη αποψη γι’αυτό που ρωτας.

    Πραγματικά θα ντρεπόμουν αν ήμουν στη θέση του! Γιατι ακόμα κι ένας αμόρφωτος γνωρίζει ότι δεν πρέπει να εκφράζει άποψη όταν κάτι δεν το ξέρει. Η απάντησή του ακυρώνει όλα όσα γράφει τόσες μέρες στο blog (εκτός κι αν μας ξεκαθαρίσει ότι αποζητά την εκβιομηχάνιση της Ελλάδας χωρίς να νοιάζεται για τις επιπτώσεις).
    Η λέξη επιστήμονας προέρχεται από το ρήμα επίσταμαι δηλ. γνωρίζω καλά. Και γνωρίζουμε κάτι καλά όταν δεν τo γνωρίζουμε μονόπλευρα!
    Πηγαίνετε, λοιπόν, επιστήμονες και ντοκτοράδες να δείτε το πλούσιο, παρθένο περιβάλλον του Κακκάβου, κάνετε μια έρευνα να δείτε από πού υδροδοτείται όλη η Χαλκιδική και ρωτήστε τους κατοίκους των χωριών της Βόρειας Χαλκιδικής με τι ασχολούνται. Θα σας απαντήσουν ότι ασχολούνται με τη γεωργία (ελιές, αμπέλια, σιτηρά κατά κύριο λόγο), την κτηνοτροφία, την υλοτομία, την μελισσοκομία. Όλα τα παραπάνω επαγγέλματα τρέφονται από το βουνό του Κακκάβου. Αξίζει να μαραζώσουν επειδή οι μέτοχοι μιας εταιρείας θέλουν να συρρωσεύσουν κέρδη όσο το ΑΕΠ φτωχών χωρών; Και μην αποπροσονατολίζετε μονίμως την κουβέντα στα κακώς κείμενα του τουρισμού γιατί πουθενά κάποιον που να δηλώνει ή τουρισμός ή μεταλλεία. Ας τα σκεφτεί όλα αυτά ο mirabilis, γιατί αν πραγματικά μιλάει από καθαρά κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον και δεν είναι υποκινούμενος από συμφέροντα πρέπει να λάβει υπόψην όλες τις παραπάνω παραμέτρους.

    • Ernesto— και δυστυχώς δεν είναι μονο το μεταλλείο των Σκουριών. Τα καινούρια κοιτάσματα “Τσικάρα” στο δήμο Παναγίας και “Φισώκα” στο Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου είναι πορφυρικά κοιτάσματα σαν τις Σκουριές. Τα άλλα – Πιάβιτσα και Βαρβάρα – είναι σαν τις Μαύρες Πέτρες και είναι κι αυτά πάνω στο σεισμικό ρήγμα Στρατωνίου-Βαρβάρας. Και όλα είναι πλούσια δάση.
      Αν τους αφήσουμε να προχωρήσουν, εμείς θα προσπαθούμε να κλείσουμε μια πληγή και θα ανοίγουν άλλες πέντε!
      Ηταν πολύ σωστή η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της Παναγίας: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ούτε επιφανειακή, ούτε υπόγεια!

      • Σήμερα μάθαμε ότι ο Δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου κ. Βλαχόπουλος είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Μητσιου για τη συνεδρίαση της Τρίτης, όχι την περασμένη εβδομάδα αλλά στις 17 Σεπτεμβρίου!!!
        Για πάνω από ένα μήνα ο κ. Βλαχόπουλος το κράτησε κρυφό από όλους, δεν έκανε Δημοτικό Συμβούλιο όπως είχε υποχρέωση και σήμερα δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα παραστεί στο Ν. Σ.! Έτσι στο αυριανό Ν.Σ. δεν θα υπάρχει γνωμοδότηση του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου για τις γεωτρήσεις της εταιρείας, η οποία θα θεωρηθεί θετική!
        Για να είμαστε λοιπόν δίκαιοι, οφείλουμε να πούμε ότι αδίκως κατηγορήσαμε τον Πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Μήτσιου ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. ΑΛΛΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΜΕ!!! Ο κ. Βλαχόπουλος παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι με την εταιρεία…

  2. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που θα συγκεντρωθούν στη Νομαρχία τη Τρίτη ξέρουν πολύ καλύτερα από τον καθένα τα συμφέροντα τους, τα τωρινά και τα αυριανά. Γιατί έχουμε και ένα άυριο να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Για μας το δίπολο είναι δάσος, οξυγόνο, ζωή ή κρατήρας, χαβούζα και μόλυνση. Τα άλλα, δείκτες, μετοχές, ανάπτυξη κερδών στο τόσο τα εκατό είναι γι’ αυτούς που βλέπουν τους ενεργούς πολίτες σαν εμπόδιο στα σχέδιά τους και τους εργαζομένους σαν αναλώσιμες μηχανές!

  3. Σήμερα πρέπει όλοι ενωμένοι να δώσετε ην μάχη. Το μέλλον πρέπει να το σχεδιάζουν οι κοινωνίες και όχι οι εταιρείες .
    Το 90% στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα το έχουν οι εταιρείες που ασχολούνται με το real estate , το χρηματιστηριο , και τα δημόσια έργα. Δηλ. Μπομπολας , κυριακοπουλος , Σαραντοπουλος , Τεγοπουλος και διάφοροι άλοι πελοποννησιοι.
    Η μεταλεία δεν είναι παρα άλλη μία κάλυψη των δραστηριοτήτων αυτών. Μία δημοσίευση του ισολογισμου της “ελληνικός χρυσός ” θα σας πείσει.
    Μην ασχολείστε λοιπον με τους ΑΛΗΘΟSTINGER.
    Ειναι γνωστα στελέχη της S&B και του ΑΚΤΩΡΑ.
    Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.
    Έχουν ονοματεπώνυμο και ασκούν απο τις θέσεις τους τρομοκρατία.
    Αγνοείστε τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.