Δημοτικής αρχής (Μ. Παναγίας) ανέκδοτο


DSC_0009To κείμενο που ακολουθεί υπογράφεται από τον δάσκαλο Β. Καρίνα, κάτοικο Μ. Παναγίας και είναι μια σκωπτική/σατιρική ματιά στα τεκταινόμενα αυτό το διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παναγίας.

Κυκλοφορεί και μοιράζεται χέρι με χέρι, εν’οψει της πρώτης συνεδρίασης, την Τρίτη 4 Αυγούστου, της (νέας!) Επιτροπής που συστήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας για να αντιμετωπίσει το ζήτημα του μεταλλείου των Σκουριών.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας είναι ακόμα πάνω στο φυλάκιο στις Σκουριές για να προστατεύσουν το βουνό από τους “βαρβάρους” και το Δ.Σ. φτιάχνει επιτροπές! Ο δε Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου ποιεί την νήσσαν…

Η φωτογραφία είναι από τη Λαϊκή Συνέλευση της Παρασκευής 10 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

1 Αυγούστου 2009

Όλη η τοπική κοινωνία απερίφραστα εκφράστηκε κατά της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης στις Σκουριές. Πρώτοι από όλους, όλοι οι φορείς του τόπου εγγράφως κατέθεσαν τις αποφάσεις τους ενάντια στην καταστροφή του τόπου. Μπήκε δηλαδή ο κόσμος μπροστά. Στην συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε “αναγκαστικά” την απόφαση 15/2007 (α) να ενημερωθεί!!!!! και (β) σύστησε Ειδική Κοινή επιτροπή και (γ) εξουσιοδότησε τον κ. Δήμαρχο σε οποιαδήποτε φάση εξέλιξης της υπόθεσης, να φροντίσει να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με υποχρεωτική παράλληλη πρόσκληση των φορέων του Δήμου, το οποίο εφεξής θα αποτελεί την κοινή επιτροπή ενημέρωσης των πολιτών, για περαιτέρω ενέργειες.

Μέχρι σήμερα ουδέποτε έστω και μια φορά συγκάλεσαν αυτή την Επιτροπή. Αντιθέτως, ο Δήμαρχος κάλεσε την “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.” για να διενεργήσει παρανόμως – εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου – γεωτρήσεις και σήμερα διώκονται ποινικά ο Δήμαρχος, ο Δήμος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”. Ακόμη και ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε μήνυση γι’αυτό το θέμα.

Ενώ η εταιρεία ήδη άρχισε εργασίες στις Σκουριές και παιδιά φιλότιμα μπήκαν μπροστά και εγκαταστάθηκαν στις Σκουριές και ενώ ο κόσμος έχει εκφράσει τη θέλησή του, πήγαμε σε Λαϊκή Συνέλευση, η οποία παμψηφεί είπε “ΟΧΙ” στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου. Οι δημοτικοί άρχοντες βλέποντας τον λαό σύσσωμο να τους λέει “προχωράτε μπροστά”, αυτοί προτείνουν να γίνει Επιτροπή πολιτών για να μπει μπροστά η Επιτροπή. Και την ίδια στιγμή που με το από 26/2/2007 και Α.Π. 920 διαβιβαστικό του Δήμου έχουν ενημερώσει όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, όλους τους αρμόδιους φορείς, για το ποιά είναι πλέον η Επιτροπή που έχουν νόμιμα ορίσει για το θέμα αυτό, και χωρίς λόγο, χωρίς να έχουν προβεί με κάποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ακύρωση αυτής της αποφάσεως του Δ.Σ., πάνε να φτιάξουν και άλλη επιτροπή. Για να δούμε πόσες επιτροπές θα φτιάξουν για να μπουν μπροστά.

Μια λαϊκή παροιμία λέει: “Όποιος δεν έχει σκοπό να ζυμώσει, όλη τη μέρα κοσκινίζει”.

——————-

Των Θεοφανείων είναι όλος ο λαός, ο Δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι στην προβλήτα του λιμανιού για την τέλεση του αγιασμού. Με το ζόρι κάθονται οι άνθρωποι στην προβλήτα. Ο “παπάς” αρχίζει να ψέλνει το “σώσον Κύριε το λαό Σου” και ρίχνει τον σταυρό στην θάλασσα. Όμως όλοι απογοητεύτηκαν, διότι έβλεπαν ότι κανένας δεν έπεφτε – λόγω της παγωνιάς – για να πιάσει το σταυρό. Πάνω στην μεγάλη απελπισία τους, βλέπουν να πέφτει ένας μέσα στη θάλασσα και αρχίζει να κατευθύνεται προς τον σταυρό. Όλο το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. το ίδιο και ο “παπάς”. Ευγνωμονούσε τον Θεό, επαινούσε ως λαμπρό παληκάρι αυτόν που έπιασε τον σταυρό. Τελείωσε ο αγιασμός, αποχώρησε το πλήθος και πλησίασε το τοπικό κανάλι αυτόν που έπεσε στη θάλασσα και έπιασε τον σταυρο και του λέει:

– “Συγχαρητήρια γι’αυτό που κάνατε. Σπανίζει στις μέρες μας. Θέλετε να κάνετε μια δήλωση;”

– “Ναι” απαντά. “Θέλω να μάθω ποιος μα….κας με έσπρωξε και έπεσα μέσα στη θάλασσα με τέτοια παγωνιά;”.

Έτσι το έχει πάθει τώρα και η δημοτική αρχή. Και γι’αυτό θέλει να βάλει τον κόσμο μπροστά.

Πήγαν κάποιον να τον κρεμάσουν και αυτός επειδή ήθελε να γλυτώσει τους είπε: “Κρεμάστε τον αδελφό μου, γιατί εγώ ντραλίζομαι! (ντραλίζομαι=ζαλίζομαι)”.

——————-

Ενόψει όλων αυτών που βρίσκονται μπροστά μας (εννοώ τις Σκουριές, που να’ναι καλά μας έχουν κάνει να ξεσκουριάσουμε), διαισθάνομαι ότι κάποιος δημοτικός σύμβουλος επιχειρεί να βρει τρόπο, για να κάνει την “ηρωική έξοδό του εκ του δημοτικού Μεσολλογίου”. Θα διαψευσθώ; Θα μου πεις, αν καταφέρει και βάλει επιτροπή πολιτών στην πρώτη γραμμή, γιατί να φύγει αυτός από τα μετόπισθεν;

——————-

Στην Συνεδρία της 29ης Ιουλίου 2009, η δημότισσα κα Κάλτσου απηύθυνε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το αν η ΕΛΒΙΟΡ αυτές τις ημέρες εργάζεται νόμιμα και αν γνωρίζουν κάτι γι’αυτό. Κανείς δεν της έδωσε απάντηση. Θα της την δώσω εγώ λοιπόν. Κυρία Κάλτσου, δεν γνωρίζεται ότι πήραν 50.000 ευρώ και μέρος εξ΄αυτών οδηγήθηκε σε συγγενή του δημάρχου για αγορά κλιματιστικών; Εσάς, κα Κάλτσου, δεν σας συμβούλευε ποτέ η μητέρα σας ότι “όταν “τρώμε” δεν μιλάμε”;

Θα επανέλθω σύντομα χωρίς φωτογραφικό υλικό παρμένο από υλικό βιντεοκάμερας που κατέγραφε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με διάθεση σατιρική,
ο βόθρων και σκατόλακα
Βασίλειος Καρίνας


12 απαντήσεις στο “Δημοτικής αρχής (Μ. Παναγίας) ανέκδοτο”

    • Χα… είναι ενδιαφέρον ότι η λέξη idiot (ηλίθιος) προέρχεται από το Ελληνικό “ιδιώτης” που σήμαινε αυτόν που δεν ασχολείται με τα κοινά…

  1. Τραγικό θάνατο βρήκε νωρίς το πρωί της Κυριακής ένας 36χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.

    Όπως έγινε γνωστό, το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στο τμήμα του εργοστασίου όπου γίνετια η πήξη του μεταλλεύματος.
    Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μετάλλευμα ,που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία άνω των 3.000 βαθμών, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο εργάτη και να τον απανθρακώσει.
    Εκτός από τον 36χρονο τραυματίστηκαν τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

    ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

  2. Με ελλιπή εξοπλισμό και δίχως την ανάλογη εκπαίδευση εργάζεται στη ΛΑΡΚΟ το εργολαβικό προσωπικό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Ανδρέας Κορέτζελος αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο που βρήκε την Κυριακή ένας 36χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της εταιρείας, στη Λάρυμνα.
    «Στο μόνιμο προσωπικό υπάρχουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ γίνονται και σεμινάρια. Στο εργολαβικό προσωπικό δεν υπάρχουν, δεν γνωρίζουν καν τους κινδύνους» δήλωσε ο κ. Κορέτζελος.
    Μάλιστα, όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι στο εργολαβικό προσωπικό καλύπτονται σε εξοπλισμό από το μόνιμο προσωπικό.

    Παραλληλα,ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα, μετά την κατάθεσή τους, οι έξι συλληφθέντες για το δυστύχημα στην ΛΑΡΚΟ.

    ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΙΝΟ ΥΛΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 3000 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;;
    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ;;;

    ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΕΑΝ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ,ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΑΣ,Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ;;;;

  3. Για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί της Κυριακής στην υψικάμινο του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 38χρονου εργαζόμενου και τριών τραυματιών, η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά δήλωσε τα εξής:

    «Λυπούμαστε βαθύτατα για τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου και πατέρα 4 ανηλίκων παιδιών. Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, καθώς και τη συμπαράστασή μου στους τρεις τραυματίες, και την ευχή μου για γρήγορη ανάρρωση.
    Οι αρμόδιες αρχές ήδη διερευνούν τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος και σύντομα θα γίνει απόδοση ευθυνών. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ζωή των εργαζομένων. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων θα είμαστε σκληροί και αμείλικτοι.
    Έχουμε ήδη ζητήσει πλήρη και ακριβή ενημέρωση για τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και για την κατάσταση της οικογενείας του αδικοχαμένου εργαζόμενου, έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο».

    ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΗΚΕ ΤΗ ΛΥΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ;;;;
    ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;;;;

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΕΊΨΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ…

    Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟΝΤΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ FRIENDSHIP GAS,ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΠΕΡΙΣΥ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ,ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΈΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΑΝ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ…

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΦΑΝΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ,ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;;;;

    ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ,ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ…

  4. Πώς να περιγράψει κανείς την ξεφτίλα του δημοτικου συμβουλιου του χωριου μας; Φαντάζομαι ότι μόνο με κάτι χώρες σαν την Ουγκάντα ή την Ζιμπάμπουε μπορεί να συγκριθεί.
    Ανεχόμαστε ομάδες τραμπούκων που ερχονται για να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν τη λήψη αποφάσεων. Ανεχόμαστε να γίνεται χάβρα το ΔΣ και να γίνεται η συνεδρίαση υπο καθεστώς ομηρίας και απειλών.
    Και όπως φαίνεται δεν υπάρχει πάτος στην ξεφτίλα.
    Τώρα απαγόρευσαν την καταγραφή των συνεδριάσεων σε βίντεο, για να κρύψουν αυτή την ντροπή.
    Για να μείνει το αίσχος μέσα στους τοίχους του Δημαρχείου και να το μάθουν όσο λιγότεροι άνθρωποι γίνεται.
    Για να μην μάθει ο κόσμος πόσο μικροί και λίγοι είναι.
    Αυτά τα ανθρωπάκια που φοβούνται και τη σκιά τους θα πάρουν σοβαρές αποφάσεις; Αυτοί θα σταματήσουν την εταιρεία;
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Μια τελευταία ερώτηση στους αναγνώστες του μπλοκ

    Ποιος (Εξουσιαστής…) θα πληρώσει (εκτός των κάτοικων Μ. Παναγίας ) για την επί χρόνια 1997 απομαστευση του υδροφόρου ορίζοντα του Κακάβου όπου παραβιάζεται κατακόρυφα το άρθρο 24 του Ελληνικού Συντάγματος …
    Ντροπή και αίσχος !!!!
    Αγαπητέ Stringer κάθε απάντηση δεκτή.

    • H απάντηση Νίκο είναι ότι εκτός από τους κατοίκους της Παναγίας, θα πλήρώσουν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου, του Νεοχωρίου, του Στρατωνίου, της Ιερισσού, των Ν. Ρόδων, της Ουρανούπολης, της Αμμουλιανής, που σήμερα υδροδοτούνται από πηγές του Κακάβου.
      Αυτό το θέμα ετοιμάζουμε τώρα. Λίγη υπομονή.

  6. ένα σχόλιο: Στην Ελληνική Δημοκρατία η Λαϊκή Συνέλευση ήταν πάντα το ανώτατο πολιτικό όργανο εκφράσης του ΛΑΟΥ. Ετσι και η δικιά σας Λαϊκή Συνέλευση έχει την ίδια ηθική και πολιτική ΑΞΊΑ . Όποιος “παράγων” τοπικός η πανελλαδικός δεν το έχει αντιληφθεί, απλά σφάλει κατ ελάχιστο .Δείξατε σε όλη την επικράτεια τι πρέπει άλλα και τι μπορεί να κάνει ο λαός όταν θέλει και πάρει σωστές πρωτοβουλίες και αποφάσεις .Προσωπικά σας συγχαίρω και στέκω αλληλέγγυος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.