Σκουριές: ο αγώνας συνεχίζεται…


Πέρασε ήδη μια εβδομάδα στο βουνό και συνεχίζουμε την δράση μας. Οι εργάτες έχουν σταματήσει να έρχονται προς το παρόν. Υπάρχει μόνιμα κόσμος με στόχο να μην επιτραπεί καμιά δραστηριότητα από την εταιρεία.

Σήμερα το πρωί (σημ.: χθες)  ήρθε ενα περιπολικό από το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να διασφαλίστει ότι θα περάσουν αυτοί που πρόκειται να έρθουν για αυτοψία από το τμήμα Διέυθυνσης Υδατικών Πόρων της Νομαρχίας. Επίσης την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Παναγίας .

http://proevla.blogspot.com/


3 απαντήσεις στο “Σκουριές: ο αγώνας συνεχίζεται…”

  1. Σαν συμπλήρωση/διόρθωση στο προηγούμενο σχετικό κείμενο μας, οφείλω να γράψω κάποια πράγματα που δεν τονίστηκαν αρκετά (λάθος μου!) και μου τα επεσήμαναν τα παιδιά της Μ.Παναγίας που είναι στην κατασκήνωση στις Σκουριές:

    Ο σκοπός της λαϊκής συνέλευσης δεν ήταν να ξανα-αναλυθεί το Επενδυτικό Σχέδιο και να βγεί άλλη μια απόφαση που να λέει “ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ”.

    Ο σκοπός ήταν να καθοριστεί η μορφή του αγώνα και να αποφασιστούν οι ενέργειες που έπρεπε άμεσα να γίνουν για να σταματήσουν οι γεωτρήσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει πάνω στο βουνό. Ο κόσμος που πήγε στη λαϊκή συνέλευση γι’αυτό πήγε.

    Τελικά, μετά από μερικές ώρες που ακούγονταν γενικές απόψεις για το επενδυτικό σχέδιο, η λαϊκή συνέλευση δυναμιτίστικέ από τον ίδιο το Δήμαρχο που προσπάθησε να εμποδίσει να ληφθούν αποφάσεις. Βγήκε ένα ψήφισμα που δεν έλεγε τίποτα νέο και τίποτα συγκεκριμενο και φαίνεται ότι το Δ.Σ. θεώρησε ότι οι υποχρεώσεις του τελείωσαν εκεί.

    Ο κόσμος της Μ. Παναγίας κινήθηκε ανεξάρτητα από το Δήμο και αποφάσισε μόνος του ότι έπρεπε να περιφρουρήσει το βουνό. Από την προηγούμενη Κυριακή 12/7 στήθηκαν το φυλάκιο και η κατασκήνωση στην περιοχή των Σκουριών με σκοπό να σταματήσουν τις εργασίες. Οι εργάτες που πήγαιναν να δουλέψουν τις πρώτες μέρες ενημερώνονταν να φύγουν και μετά από μερικές μέρες σταμάτησαν να πηγαίνουν. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

    Μέχρι σήμερα, 9 ολόκληρες μέρες, μια ομάδα νέων ανθρώπων βρίσκεται εκεί μέρα-νυχτα για να ελέγχει κάθε κίνηση της εταιρείας και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί.

    Περιττό να πούμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

  2. Το δημοτικό συμβουλιο δεν θα γίνει την Παρασκευή. Ο Λαζαράκος τα μπουρδούκλωσε…
    Κρίμα γιατί ο κόσμος ετοιμαζόταν να την πέσει στο Δημαρχο για την απαράδεκτη στάση του στη λαϊκή συνέλευση.

  3. Μαύρε- αυτός έκανε την «επανάσταση» το του 1998 σήμερα πάλι καλά …μέχρι εκεί που έφτασε Ευλογημένος να είναι …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.