Λαϊκή συνέλευση σήμερα στη Μ. Παναγία: Να σώσουμε το δάσος των Σκουριών!


kakavos9Την άρνηση της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να διακόψει τις εργασίες διάνοιξης γεωτρήσεων μέσα στο δάσος των Σκουριών, συνάντησαν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Παναγίας που πήγαν χθες 9 Ιουλίου το πρωί στην περιοχή για να σταματήσουν την καταστροφή του δάσους.

Ο Δήμαρχος Παναγίας κ. Μητροφάνης γνωστοποίησε στους εκεί υπαλλήλους της εταιρείας τις ομόφωνες αποφάσεις που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της επιφανειακής εκμετάλλευσης στις Σκουριές και ζήτησε την άμεση διακοπή των γεωτρήσεων. Μπροστά στην άρνηση της εταιρείας να υποχωρήσει, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν σαφές ότι οι ίδιοι και οι πολίτες της περιοχής θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο κατά του έργου, ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα Παρασκευή στις 7:οο μ.μ. θα γίνει συνελευση κατοίκων και φορέων της περιοχής στην αίθουσα “ΠΡΟΦΗΤΗΣ” της Μ. Παναγίας, για να οργανωθεί η αντίσταση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας στους σχεδιασμούς της εταιρείας για τις Σκουριές και να  καθοριστούν οι στόχοι και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Oι γεωτεχνικές γεωτρήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην περιοχή των Σκουριών, είναι στην θέση όπου η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ προγραμματίζει να κατασκευάσει το εργοστάσιο παραγωγής χρυσού-χαλκού από το τεράστιο μεταλλείο που θα γίνει πάνω στο βουνό. Είναι απαραίτητες για να εκδοθεί οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο από την αρμόδια Πολεδομία, όμως αυτή είναι η τελευταία άδεια που χρειάζεται για ένα ΗΔΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Επενδυτικό Σχέδιο. Η έναρξη των εργασιών για το έργο των Σκουριών χωρίς την απαραίτητη Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και παρά την ομόφωνη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, είναι για τους κατοίκους της περιοχής προκλητική ενέργεια και  έναυσμα δυναμικής αντίστασης.

Η προστασία του όρους Κάκαβος, με το παρθένο δάσος των Σκουριών και τα μεγαλύτερα υδατικά αποθέματα σε όλο  το Νομό Χαλκιδικής, είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τη Μ. Παναγία αλλά για όλους τους Χαλκιδικιώτες.

Σήμερα το βράδυ στη Μεγάλη Παναγία, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε  εκεί!


Μία απάντηση στο “Λαϊκή συνέλευση σήμερα στη Μ. Παναγία: Να σώσουμε το δάσος των Σκουριών!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.