Μαντούδι: Η ΒΙΟΜΑΓΝ διεκδικεί το 35% της έκτασης του δήμου Κηρέως


gewtrhseisbiomagnΣτις 30/5/09 η εταιρεία με την επωνυμία «ΒΙΟΜΑΓΝ ΑΕ» του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ζήτησε την γνώμη του Δ.Σ. Κηρέως για Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για μεταλλευτικές γεωτρήσεις σε έκταση 45 τετραγωνικών χλμ (ή 45.799 στρεμματα για την ακρίβεια). Μια έκταση που αντιστοιχεί στο 35% της συνολικής εκτάσεως του δήμου Κηρέως που είναι 129 τετραγωνικά χλμ.

Περισσότερα στο http://kireas.org/smf/index.php?topic=545.0


3 απαντήσεις στο “Μαντούδι: Η ΒΙΟΜΑΓΝ διεκδικεί το 35% της έκτασης του δήμου Κηρέως”

  1. http://www.greecephotos.gr/gallery/thumbnails.php?album=49
    Aυτή είναι η περιοχή που θέλουν να “αναβαθμίσουν”.
    Μετά απο σκληρά χρόνια ανεργίας και χωρίς καμμία βοήθεια απο την πολιτεία για αποκατάσταση των ανέργων, η περιοχή έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο της.
    Τα χωριά που είναι παραθαλάσια (Λίμνη – Ροβιές κλπ) έχουν , χάρι στον τουρισμό δεκαπλασιάσει τις αξίες γης και έχουν εξασφαλίσει ενα υψηλό εισόδημα.
    Τα χωριά της ενδοχώρας (Προκοπι – Μαντούδι κλπ) με αρκετά προβλήματα ακόμα , έχουν βρει άλλος περισσότερο , άλλος λιγότερο εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης.
    Αν το κράτος ερχόταν αρωγός σ αυτήν την προσπάθεια η περιοχή θα είχε απογειωθεί.
    Όμως κοιταν μακροπρόθεσμα. Και η απόδειξη ήρθε τώρα. Ομως σε αντίθεση με άλλες περιοχές η πλειοψηφία των κατοίκων έχει πλέον απογαλακτιστεί απο την εξάρτηση.
    Θα βρουν περισσότερη αντίσταση απο όσο νομίζουν.

    • Και η μεταλλευτική Εύβοια: http://www.servitoros.gr/evia/photo/index.php?catid=36.

      Λίγο νοτιότερα από το Μαντούδι έχουμε άλλες πληγές: τη ΛΑΡΚΟ, η οποία ζητάει να της παραχωρηθούν για έρευνα/εκμετάλλευση 20.000 στρέμματα στην Κύμη και άλλα 4.000 στα Ψαχνά. (http://antigoldgr.org/blog/2008/01/27/larco/). Χώρια αυτά που κατέχουν ήδη. Χώρια αυτά που έχουν ρημάξει κι εγκαταλείψει.

      Στην πανέμορφη κατά τα άλλα βόρεια Εύβοια, οι καταστροφές από την εντατική επιφανειακή εκμετάλλευση είναι συγκεντρωμένες σε ένα τόσο μικρό χώρο που κυριολεκτικά σου πονάνε τα μάτια. Αξίζει τον κόπο μια “εκπαιδευτική” εκδρομή εκεί.

      Έχουμε όμως κι εδώ στο βορρά μια παρόμοια περίπτωση. Βάβδος Χαλκιδικής! Πηγαίνετε και δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας!

  2. Κατ αρχάς μαι φωτογραφία -χίλιες λέξεις.
    Βάλτε μια φωτογραφία με τον ΚΑΚΑΒΟ του δήμου Κηρέως , δίπλα σε μιά φωτογραφία του ΚΑΚΑΒΟΥ χαλκιδικής για καταλάβουν κάποιοι το μέλλον.
    όσο για το άν θα το επιτρέψουν οι κάτοικοι,

    http://www.youtube.com/watch?v=WMGW84Nrumc&feature=related

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.