H εκδήλωση για την Γκιώνα και το καμένο σπίτι του Στέφανου Κόλλια στο Πολυτεχνείο


ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ!

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το πρώτο από τα βήματα που θα κάνει η «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας», προκείμενου να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει και την Αθήνα για ένα θέμα που την αφορά άμεσα.
Ο βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να αποτελέσει την αφορμή να ενημερωθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, ότι κάτι συμβαίνει στη Γκιώνα. 2000 αφίσες με κεντρικό σύνθημα «Στη Γκιώνα καίνε σπίτια για το Βωξίτη» γέμισαν το κέντρο της Αθήνας και προφανώς χιλιάδες συμπολίτες μας πήραν το μήνυμα. Ο σταθμός Κόκκινο 105,5 φιλοξένησε ραδιοφωνικό σποτάκι-ανακοίνωση για την εκδήλωση. Αλλά και στο διαδίκτιο, η πολύτιμη και φιλότιμη ανταπόκριση πάρα πολλών blogs βοήθησε ώστε η είδηση για την εκδήλωση να αναρτηθεί σε πολλά blogs και να διαβαστεί από χιλιάδες ακόμα άτομα. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι από την προπαγάνδιση κιόλας της εκδήλωσης κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για να σπάσει η συνομωσία της σιωπής για το περιβαλλοντικό έγκλημα στη Γκιώνα και την απόπειρα να τρομοκρατηθούν όσοι αντιστέκονται.
Στην ίδια την εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες άτομα και το κυριότερο από ένα απίστευτο εύρος απόψεων και οργανώσεων. Από φοιτητές μεταλλειολόγους του Πολυτεχνείου, μέχρι περιπατητικούς συλλόγους. Από το ΣΥΡΙΖΑ με το βουλευτή Περικλή Κοροβέση και τους Οικολόγους Πράσινους, μέχρι και αντιεξουσιαστές. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το σύνθημα της αφίσας «Η Γκιώνα μας αφορά όλους» δεν είναι απλώς σχήμα λόγου, αλλά γίνεται πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση η διάθεση όλων να βοηθήσουν για την σωτηρία της Γκιώνας ήταν εξαιρετικά συγκινητική και τους ευχαριστούμε.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν ακόμα video, ενώ έξω από το αμφιθέατρο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας, με τις ομορφιές και την καταστροφή του Βουνού μας.
Ακόμα πιο έξω στον προαύλιο χώρο υπήρχε η καταπληκτική κατασκευή της Άννας Γκίκα. Μια εικαστική αναπαράσταση του καμένου σπιτιού του Στέφανου που δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το πώς…. βγάζουν το Βωξίτη στη Γκιώνα. Τέλος και μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συναυλία για οικονομική ενίσχυση, για να ξαναχτίσουμε το καμένο μας σπίτι.
Τέλος να πούμε ότι στην εκδήλωση εκτός των άλλων προτάθηκαν τρόποι για να βοηθήσουν όλοι και όλες τη Γκιώνα. Θα τους διαβάσετε πάνω πάνω στην δεξιά στήλη του blog μας.
Το μήνυμα προς τις εταιρείες είναι σαφές. Όταν είπαμε ότι από τον εμπρησμό του σπιτιού του Στέφανου, κρατάμε τη φλόγα για να οδηγεί τους αγώνες μας, το εννοούσαμε. Η καταστροφή του σπιτιού γυρνάει τώρα μπούμερανγκ και γίνεται η σημαία για να μπει τέλος στην αυθαιρεσία των μεταλλευτικών εταιριών και στην καταστροφή του βουνού.
Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Συνεχίζουμε!

Ενισχύστε οικονομικά στον τραπεζικό λογαριασμό:
721/310473-74
Εθνική τράπεζα.
Κόλλιας Ταξιάρχης και Κόλλιας Στέφανος.
ΙΒΑΝ: GR8201107210000072131047374


Μία απάντηση στο “H εκδήλωση για την Γκιώνα και το καμένο σπίτι του Στέφανου Κόλλια στο Πολυτεχνείο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.