Συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων Αν.Μακεδονίας- Θράκης στο Παρανέστι της Δράμας


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ” ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Δελτίο Τύπου της Οικολογικής Κίνησης Δράμας

 Δράμα, 25 Μαΐου 2009

   Το Σάββατο 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Παρανέστι Δράμας η τρίμηνη καθιερωμένη συνάντηση των Οικολογικών Οργανώσεων Αν.Μακ.-Θράκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Παρανεστίου κυρία Αλίκη Σωτηριάδου η οποία χαιρέτισε τη συνάντηση και συζήτησε περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής της Ροδόπης με τα μέλη των Οικολογικών Οργανώσεων.

   Στη συνάντηση μίλησε εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ο κύριος Τόλης Παπαγεωργίου οποίος έκανε στα μέλη των Οικολογικών Οργανώσεων μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση όσον αφορά το ουράνιο στην περιοχή του Παρανεστίου (ιστορικό εργασιών από το ΙΓΜΕ-φυσικά αποθέματα ουρανίου στην περιοχή-ιστορικό δειγματοληψιών ουρανίου στην περιοχή).

   Η συνάντηση αποφάσισε μετά την εμπεριστατωμένη παρουσίαση να συνεργαστούν οι Οικολογικές Οργανώσεις με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων για την περαιτέρω έρευνα που να αφορά το ουράνιο στην περιοχή Παρανεστίου.

    Τα μέλη των Οικολογικών Οργανώσεων συζήτησαν διεξοδικά το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια Αν.Μακ.-Θράκης καθώς επίσης και το πρόγραμμα κομποστοποίησης που είχε συναποφασιστεί από την περιφέρεια και τη ΔΥΑΜΑΘ και το οποίο δεν εκτελείται λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τους ως άνω φορείς. Αποφασίστηκε να σταλούν από  κοινού δύο επιστολές προς την περιφέρεια και τη ΔΥΑΜΑΘ για να διερευνηθεί η μελλοντική εξέλιξη των εν λόγω προγραμμάτων κομποστοποίησης.

   Επίσης συζητήθηκε το θέμα αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη όπου η Οικολογική Εταιρία Έβρου δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει όλα τα στοιχεία τα οποία έχει με επιστολές στις παρευρεθείσες Οικολογικές Οργανώσεις.

    Τέλος, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί συνεργασία με κατά τόπους Δήμους σε όλους τους Νομούς  σε θέματα περιβάλλοντος. 

Σημείωση:

    Οι Οικολογικές Οργανώσεις ευχαριστούν για τη φιλοξενία, το Δήμο Παρανεστίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου.

 

Σημείωση του “Παρατηρητηρίου”:

Στοιχεία της εισήγησης για το ουράνιο θα δημοσιευθούν σε επόμενη ανάρτηση.


2 απαντήσεις στο “Συνάντηση Οικολογικών Οργανώσεων Αν.Μακεδονίας- Θράκης στο Παρανέστι της Δράμας”

  1. Παρακολούθησα την παραπάνω εκδηλώση με μεγάλο ενδιαφέρoν και ιδιαίτερα την ολοκληρωμένη και πλήρως τεκμηριωμένη εισήγηση του Τολη Παπαγεωργίου .Θα περιμένω μετά την ανάρτηση της τα σχόλια και διάλογο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.