Αλλάζει ιδιοκτήτη για πέμπτη φορά το χρυσωρυχείο των Σαπών!


Alexandroupoli'01 Για να μην ξεχνιόμαστε:

Οι πολίτες της Θράκης ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ!


Πριν από ένα χρόνο περίπου γράφαμε Τέταρτος Ιδιοκτήτης Μέσα σε Δυο Χρόνια για τo Xρυσωρυχείο των Σαπών. Σήμερα έχουμε φτάσει αισίως στον πέμπτο  ιδιοκτήτη μέσα σε τρία χρόνια! Το μεταλλείο των Σαπών αλλάζει χέρια με την ταχύτητα μπάλας σε αγώνα ποδοσφαίρου…

Η Αυστραλέζικη COPPERCO MINERALS η οποία έγινε κάτοχος του μεταλλείου μόλις πέρσι, μέσω απορρόφησης της προηγούμενης ιδιοκτήτριας MINERAL SECURITIES LIMITED (”MINSEC”), δυστυχώς επτώχευσε.  Το Νοέμβριο 2008 τέθηκε σε εκκαθάριση και ως “ανάδοχος” των περιουσιακών της στοιχείων επιλέχθηκε η επίσης Αυστραλέζικη CAPE LAMBERT IRON ORE LTD. Το συνολικό ποσό που θα πληρώσει η νέα εταιρεία ανέρχεται σε $106 εκατ. και οι διαδικασίες της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2009.

H CAPE LAMBERT είναι μια μικρή (junior) εταιρεία “έρευνας και ανάπτυξης” μεταλλευτικών ιδιοκτησιών, με μηδενική εμπειρία εξόρυξης. Τα περιουσιακά της στοιχεία είναι μια ερευνητική παραχώρηση με αποθέματα μαγνητίτη (σιδηρομεταλλεύματος) στην Πιλμπάρα στη Β. Αυστραλία, και ποσοστά, μέσω θυγατρικής της, σε ένα ανενεργό μεταλλείο σιδήρου στη Σιέρρα Λεόνε. Με δυο λόγια είναι από τις εταιρείες που ποτέ δεν προχωρούν οι ίδιες σε εξόρυξη, αλλά διαφημίζουν τα αποθέματά τους για να πουληθούν σε καλή τιμή.

Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ο κ.Tony Sage, το μεγαλύτερο επίτευγμα του οποίου στη ζωή είναι η σταδιοδρομία του στην GABRIEL RESOURCES, “αδελφή” εταιρεία της EUROPEAN GOLDFIELDS, δημιούργημα του γνωστού μας Frank Timis.


2 απαντήσεις στο “Αλλάζει ιδιοκτήτη για πέμπτη φορά το χρυσωρυχείο των Σαπών!”

  1. να δώσουν 100 και κατι εκατομυριάκια και να το πάρει το κράτος πισω τώρα να το βάλει στον κ*λο του λέω γω! Μ*λ*κες!

    Αλλά με τόσο σάπια κρατική διοίκηση που έχουμε, φυσικά η κάθε εταιρία έχει (βάσιμες) ελπίδες και καραδοκεί (μαζί με του “δικούς” μας) για την ευκαιρία να ξεκινήσει και να πιάσει την καλή. Δεν είναι χαζές οι εταιρίες να σκορπάνε τα λεφτά τους…

    Όταν η διοίκηση είναι στον κόσμο της όμως και κάνει μπίσνες προσπαθώντας να βγάλει ότι φράγκα μπορεί αδιαφορώντας για την γνώμη, το συμφέρον και το μέλλον των πολιτών, τότε χάνει όλο το νόημα της ύπαρξής της και οι αποφάσεις της κάθε νομιμοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.