“Zάει κανείς έτσι;”


kinigiΒρήκα στο antigoldgreece.wordpress.com την εξαιρετική ταινία “Κυνήγι Θησαυρού”, μια ερευνητική ταινία φτιαγμένη από νέους της περιοχής, με θέμα τη μεταλλουργία χρυσού στη βόρεια Χαλκιδική.

Σε αυτή την εκπομπή με τίτλο το ερώτημα ενός γέροντα «Ζάει κανείς έτσι;» μεταφέρω το έργο ολόκληρο με λίγα μικρά διαλείμματα από μουσικές του Α. Μπακιρτζή, του Β. Παπακωνσταντίνου, καθώς και του Β. Πολυδούρη από το φιλμ Conan The Barbarian, που έβαλα για να είναι πιο “ραδιοφωνική”. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να διαδοθεί, αυτή είναι και η επιθυμία των δημιουργών της ταινίας. Είναι μια πράξη αντίστασης των νέων ανθρώπων, νέων όπως η Αμαλία Καλυβίνου που άφησε τον κόσμο πριν δυο χρόνια ακριβώς, χωρίς να δικαιωθεί η καταγγελία της για το Σύστημα Υγείας. Ας την θυμόμαστε τουλάχιστον και ας μας εμπνέει η μέχρις εσχάτων μαχητικότητά της.

Από το διαδικτυακό ραδιόφωνο http://radiobubble.gr/el/audio/4387. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζωντανής αναμετάδοσης δημοσιεύεται κάθε Δευτέρα μεσημεράκι στο: http://www.radiobubble.gr/blog/radiobubble.


6 απαντήσεις στο ““Zάει κανείς έτσι;””

  1. Ευχαριστώ για την ανάρτηση :)
    ..διαφωνω με τον/την PERLOMIN-W όμως..
    Η βλακεία κυβερνά, είναι η Αρχόντισσα του πλανητη και πρέπει να τη σεβόμαστε! ;)))

    @Ακάνθιε, τώρα έρχονται όλο και πιο κοντά οι χωματερές. Πρέπει να συνηθίσουμε ή πρέπει να κανουμε λιγότερα σκουπιδια και να τα διαχειριζομαστε σωστά. Κάτι άκουσα γίνεται στη Φυλή και μακάρι να ειναι αποτελεσματικό, πράγμα ασυνηθιστο για εδω περα… αλλα διατηρώ ελπίδες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.