Ενημέρωση για τη Στρατονίκη και τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής στην Πάρο


Paros-Apr09 Προβολή της ταινίας “Κυνήγι Θησαυρού” και ενημέρωση για την υπόθεση της Στρατονίκης και των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική έγινε στην Πάρο.

Ο φίλος Γιώργος Παπανικολάου, που κατάγεται από τη Στρατονίκη και ζει στο νησί, μας έστειλε την αφίσα της εκδήλωσης και μας έγραψε για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου:

 

 

Η εκδηλωση εγινε στις 11 απριλιου με δικη μου πρωτοβουλια αφου εδειξα την ταινια σε καποια απο τα μελη του Δ.Σ. του Πολιτιστικου Συλλογου ¨ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ”.  Στην αρχη διαβασα ενα κειμενο για ενημερωση του κοινου με μια συντομη ιστορικη αναδρομη.  Στην συνεχεια διαβασα την επιστολη του Ν. Σιδερη (την έχουμε δημοσιεύσει εδώ).  

Χειροκροτησαν ΟΛΟΙ και ειδα οτι συγκινηθηκαν. Ειδα ανθρωπους να δακρυζουν εκεινη την ημερα. Κατα την διαρκεια της προβολης οι θεατες ηταν εκδηλωτικοι.  Στο τελος χειροκροτησαν και καθισαν για μια ωρα και ρωτουσαν λεπτομερειες.  Υπηρξε οργη για το θεμα της Στρατονικης και απορια για το οτι ολα αυτα γινονται διπλα στο σπιτι τους  και ομως δεν ηξεραν τιποτα.  Ζητησαν αντιγραφο της ταινιας , την επιστολη του Ν.Σιδερη και επαναληψη της εκδηλωσης.  

Ο Λυκειαρχης κος Γουρδουκης με τους καθηγητες δηλωσαν οτι θα το προβαλλουν στο λυκειο.  Η Αντιδημαρχος κα Αννα Γκαγκανη ζητησε επαναληψη με παρουσια ολου του Δημοτικου Συμβουλιου.  Απο τον πολιτιστικο συλλογο “ΝΗΡΕΑΣ” ζητησαν προβολη και στην Ναουσα (Παρου).  


33 απαντήσεις στο “Ενημέρωση για τη Στρατονίκη και τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής στην Πάρο”

  1. Καταρχάς αυτό δεν ήταν ενημέρωση, αλλά η αποθέωση της προπαγάνδας. Γιατί δεν κλήθηκαν και άλλοι γιά να ενημερώσουν τον κόσμο; Μήπως επειδή την ¨αντικειμενική αλήθεια” της ενημέρωσης την κατείχε αποκλειστικά ο διοργανωτής;
    Ο συμπαθής Αρχίλοχος φαίνεται πως έχει εξαντλήσει τις πολιτιστικές του δράσεις γιά την Πάρο και καταπιάστηκε με τη Χαλκιδική.
    “Πολιτιστικός Σύλλογος”; Παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ μας μυρίζει πάλι…

  2. Τα λαγωνικά τύπου Ραν-Ταν-Πλαν που “μυρίζονται” κόμματα πίσω από κάθε ομάδα πολιτών, να καθαρίσουν τις μύτες τους. Ο κόσμος τους έχει ξεπεράσει.

    Αμφισβητεί κανείς ότι στη Στρατονίκη σκάβουν κάτω από τα σπίτια του χωριού; Η κατάσταση στη Στρατονίκη είναι αυτή, άσχετα αν μερικοί το αποσιωπούν γιατί βγάζουν λεφτά από την εταιρεία!

    Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους της Πάρου που δείχνουν τέτοιο ενδιαφέρον για ένα πρόβλημα που δεν τους αφορά άμεσα. Είναι ελπιδοφόρο το ότι υπάρχουν άνθρωποι που κοιτάνε παραπέρα από την αυλή τους και που έχουν διάθεση να βοηθήσουν τον αγώνα ενός χωριού απέναντι σε κυβέρνηση και εταιρεία. Αλληλεγγύη το λένε, αλλά μερικοί μερικοί που να καταλάβουν από τέτοια πράγματα!

  3. Κατ αρχας αγαπητε Stinger μου μυριζεις πολυ ΛΑΟΣ. Οχι οτι ειναι κακο , λεω τωρα.
    Κατα δευτερο ο ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ σαν πολιτιστικος συλλογος 40 χρονια τωρα στο νησι δεν εχει “στιγματιστει” απο κανεναν.
    Σου επιστρεφουμε λοιπον την “Προσβολη”.
    Η αλλη αποψη οσο και αν σου φαινεται παραξενο ακουστηκε. Και διαβαστηκε.
    Και εξηγηθηκε αναλυτικα σε μια προσπαθεια αντικειμενικης ενημερωσης.
    Και επειδη η εκδηλωση θα επαναληφθει με χαρα να σε καλεσουμε.
    Να σου δωσουμε αν το θελεις τα στοιχεια και ελα να τα πεις.
    Πιστεψε με για λογους που δεν μπορω να τους γραψω εδω , καλυτερα απο εμενα δεν θα τα πεις.
    Πιστεψε με επισης δεν πειθεις.

  4. Λυπάμαι, αλλά ομοίως δεν μας πείθετε. Γιά να είμαστε ειλικρινείς, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι προβλήθηκε ισότιμα και η αντίθετη άποψη. Σε μιά τέτοια περίπτωση συνειδητής υποβάθμισης των αντίθετων επιχειρημάτων, έχουμε δυστυχώς να κάνουμε με προπαγάνδα. Γιά να ευθυμήσουμε και λίγο, μας θύμησε το μάθημα περί θρησκειών που γίνεται στο σχολείο από…χριστιανό ορθόδοξο θεολόγο.

    Την επόμενη φορά που θα γίνει “ενημερωτική” εκδήλωση, θα συνιστούσαμε σε εσάς και γενικά στους εκάστοτε διοργανωτές να καλέσουν όχι εμάς, αλλά εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας που έχουν αντίθετη με τη δική σας άποψη. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι πολλοί και δεν βγάζουν όλοι τους “λεφτά” από την εταιρεία, όπως επιμένει να υποστηρίζει η προσφιλής και γνωστή μέθοδος της λασπολογίας. Δηλαδή τί μας λέτε; Γιά να βγάλουν ένα μεροκάματο κάθονται και περιμένουν να γκρεμισθούν τα σπίτια τους στη Στρατονίκη και να σκοτωθούν; Αν λοιπόν αντέχετε τη δημόσια αντιπαράθεση, τολμήστε το και καλέστε και την άλλη άποψη.

    Αντίθετα θα λέγαμε ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τα Μεταλλεία, γιαυτό και την συντηρούν και συνεχίζουν επί χρόνια “οικολογώντας”, σηκώνοντας τη σημαία ενάντια στα απανταχού μεταλλεία και επενδύοντας σε χρόνο και χρήμα. Αυτοί καλά κάνουν αφού έχουν συμφέρον, αλλά οι άλλοι που δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους ακολουθούν;

    (Υ.Γ. Σημειώσαμε σουπερ αυτόματα αντανακλαστικά στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας επιτραπεί να το ερμηνεύσουμε ανάλογα…)

    • Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι αυτή η περίφημη “άλλη άποψη” για την οποία κόπτεται ο κ. Stinger. Υποθέτω ότι εννοεί ότι το χωριό δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, σε αντίθεση με …τις κακοήθειες που διαδίδουμε εμείς. Σεβαστή κατ’αρχήν, αλλά πού την στηρίζει άραγε; Ποιόν επιστημονικό φορέα μπορεί να επικαλεστεί, πέραν των όσων (ιδιοτελώς βέβαια) λέει η εταιρεία;

      Για να δούμε: το ΙΤΣΑΚ και το ΙΓΜΕ λένε ότι χρειάζονται δυο χρόνια και γύρω στο 1 εκατ. ευρώ για να διαπιστώσουν αν το μεταλλείο επηρρεάζει αρνητικά το χωριό. Η ΕΠΙΤΡΗΡΩ διαβεβαιώνει ρητώς ότι οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι της εξόρυξης παραβιάζονται. Η Επιθεώρηση Μεταλλείων δηλώνει εγγράφως ότι της έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η άλλη επιτροπή ελέγχου που προβλέπεται από το νόμο (ούτε που θυμάμαι πώς τη λένε) ακόμα το σκέφτεται αν θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, τώρα που έχουμε 2009 και η εξόρυξη ξεκίνησε (μάλλον συνεχίστηκε) το 2005.

      Λοιπόν; Ποιός εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ασφάλεια του οικισμού κ.Stinger;

      Προτείνουμε και εμείς στους διοργανωτές της επόμενης εκδήλωσης να καλέσουν και την “άλλη άποψη” για να γελάσει κάθε πικραμένος!

  5. Stiger- επιμένεις και δεν ακούς κανέναν. Παρακαλώ κάνε καμιά επίσκεψη στα ξαδέλφια είναι κορυφές στο είδος (ψυχίατροι ) στην Ελλάδα .Κάνεις τον κούφο η δεν καταλαβαίνεις .Μην είσαι εμπαθής ..Μήπως κάποιος προγονός σου ήταν ιδιοκτήτης τον Ορυχείων Στρατονικης;

  6. H προταση ισχυει. Στην επομενη εκδηλωση να σας καλεσουμε. “ΕΣΑΣ” .
    Εγω το ονομα μου το εγραψα . Καλεστε με και θα σας καλεσω στην επομενη εκδηλωση.
    Με πατερα μεταλωρυχο στο μαντεμ λακο, με εξηντα συγγενεις στενου βαθμου να εχουν εργαστει στον Μποδοσακη,TVX, Eλληνικος Χρυσος, με 5 συγγενεις να εχουν πεθανει απο χαλικωση Με 10 συγγενεις μεταλειολογους να εχουν ανεβει στα ΑΝΩΤΑΤΑ σκαλοπατια των εταιρειων, με ενα πατρικο γεματο ρωγμες στη Στρατονικη.
    Με ενα ξενιτεμο για να γλυτωσουμε εμεις τα παιδια απο ολα αυτα . Και αλλα πολλα αλλα ναι εχω σφαιρικη αποψη. Εχω και δικη μου αποψη. Και ναι το εγραψα προσπαθεια εκανα.
    Ελα λοιπον πες μου το οναμα σου (προσεχε μη βγουμε συγγενεις) και βαζω τα εισητηρια και τη διαμονη, βαζεις τις ιδεες?.
    Y.Γ.
    Εδω στην Παρο εχω 4 στρεμματα και ενα σπιτι.
    Εκει στην Στρατονικη εχω 18 και ενα σπιτι.
    Της Στρατονικης αξιζουν ολα μαζι 15.000.
    Της Παρου 400.00.
    Εδω ειναι ενα ομορφο μερος ομως καμμια σχεση με το ομορφοτερο μερος της ελλαδας.
    Με αυτη την αναπτυξη οχι με το μαρμαρο παρου που ειναι το καλυστερο στο κοσμο και η αξια του ειναι πολλη μεγαλη πολλαπλασιασαν την αξια της περιουσιας τους και δημιουργησαν χιλιαδες θεσεις εργασιας.
    Αν με αυτη την ομορφια των χωριων μας δεν υπηρχαν τα μεταλλεια η αξια γης και οι θεσεις εργασιας θα ειχαν λυσει το προβλημα ολων των κατοικων.
    Υ.Γ2. Το Δ.Σ. του ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ εκλεγεται με αντιπροσωπευση απο ολους τους χωρους , και η προεδρια εναλλασεται σε ολα τα μελη ανα 6 μηνες.
    Ενας απ αυτους ειναι Συριζα.
    Οι αλλοι 6 οχι.
    Στο δημ.συμβουλιο του Δημου σε 21 μελη δεν υπαρχει κανενας δημοτικος συμβουλος ουτε του συριζα ουτε του κκε.
    Ειναι ολοι Πασοκ και ΝΔ.
    Σας χαιρετω “ΕΣΑΣ”

  7. Διορθωση 400.000
    ————————–
    Συμπληρωνω : Εγω δεν ειναι μελος του Δ.Σ. του Αρχιλοχου , Δεν ειμαι δημοτικος συμβουλος.
    Αντε και καλη πατριδα.

  8. Αν το ΙΤΣΑΚ και το ΙΓΜΕ θέλουν δυό χρόνια και 1 εκ. Ευρώ γιά να αποφανθούν, τότε το προφανές συμπέρασμα είναι ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό, όπως προσπαθείτε να το παρουσιάσετε.
    Να το πούμε κι αλλιώς: Πείτε ότι εμείς είμαστε οι κακοήθεις. Αφού όπως λέτε δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμμιά τεκμηριωμένη μελέτη που να αποδεικνύει την αρνητική επίδραση της υπόγειας εξόρυξης στο χωριό, τότε γιατί λυσσωδώς αντιτίθεστε και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι τα σπίτια στη Στρατονίκη γκρεμίζονται από τα φουρνέλα; Γιατί βιάζεστε να ουρλιάξετε προκαταβολικά και δεν επιδιώκετε την υλοποίηση μιάς μελέτης, πριν μιλήσετε και σχηματίσετε άποψη; Τώρα δηλαδή συνειδητοποιήσατε ότι χρειάζεται μελέτη; Ή μήπως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι χρηματοδότησής της μέσα από Ευρωπαικά κονδύλια; Αντί να καταθέτετε υπομνήματα και προσφυγές δεξιά κι αριστερά, δεν θα ήταν καλύτερα να αφιερώσετε λίγο από τον άπειρο ελεύθερο χρόνο σας και να ψάξετε ή έστω να βοηθήσετε στο να βρεθεί χρηματοδότηση γιά τη μελέτη;

    Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι είναι ψεύδος πως δεν υπάρχει καμμία επιστημονική άποψη γιά το θέμα. Υπάρχει πόρισμα επιτροπής έξι (6) Καθηγητών του Πολυτεχνείου το 2002 που αναφέρει σαφώς ότι η υπόγεια εκμετάλλευση είναι ασφαλής γιά το χωριό. Αφήστε επομένως κατά μέρος τα παραμύθια περί τήρησης νομιμότητας και ασφάλειας του οικισμού.

    Δεν είδαμε τέλος να μας λέτε κάτι για το ποιοί έχουν συμφέροντα και κερδίζουν από την αντιπαράθεση με τα Μεταλλεία στη Χαλκιδική. Αφού δεν μας το λέτε, θα το πούμε εμείς στους αναγνώστες όταν έρθει ο καιρός. Ως γνωστόν ένα είναι το μέγα σκάνδαλο γης: ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.
    Τί λέτε κι εσείς κύριε Παπαγεωργίου;

  9. Υπαρχει καποια μελετη που να λεει οτι η εξορυξη ειναι ασφαλης?
    Υπαρχει καποια μελετη που να λεει οτι οι ρωγμες ειναι απο αλλη αιτια?.
    Οταν ξεκινας μια δραστηριοτητα που καποιοι κακοηθεις λενε οτι ειναι επικινδυνη δεν πρεπει να παρουσιαζεις μια μελετη που να αποδυκνυει το αντιθετο?
    Το πατρικο μου που θεωρειται μη κατοικησιμο φταιει ο πανδαματωρ χρονος η το χρημα που εχει ζαλισει καποιους.
    Τελικα “ΕΣΕΙΣ” δεχεστε να ελθετε να μας πεισετε οτι ο χρυσος και τα ορυχεια κατω απο το χωριο ειναι αναπτυξη?.
    Το ονομα σας ? “ΕΣΑΣ”?.

    • Η “Αξιόλογηση της μεθόδου εξόρυξης στο μεταλλείο Μαύρων Πετρών” που έγινε από τους 6 καθηγητές του ΕΜΠ το 2002 καταλήγει ως εξής:
      “Εάν κατά την εξόρυξη δεν χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη μέθοδος στην πιο εξελιγμένη της μορφή, τότε κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί στη Στρατονίκη”. Οι καθηγητές διευκρίνιζαν επίσης ότι “η Ομάδα Εργασίας δεν συνέλεξε πρωτογενώς δεδομένα αλλά βασίστηκε στα στοιχεία που της παραχώρησε η TVX”. Tέτοια αξιοπιστία δηλαδή!

      Η μέθοδος που χρησιμοποιούσε η TVX και για την οποία απεφάνθησαν οι 6 καθηγητές ήταν η “ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΗ μέθοδος των εναλλακτικών κοπών και λιθογομώσεων”. Το 2005, νέα Επιτροπή καθηγητών και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των πέντε (5) συναρμόδιων Υπουργείων που αδειοδότησαν την εξόρυξη από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αποφαίνονται ότι:
      “Μετά από την εκτίμηση των γεωλογικών, υδρολογικών, εδαφολογικών, σεισμολογικών και άλλων ερευνών και μελετών που διενεργήθηκαν στη Στρατονίκη, συμπεραίνουμε ότι η ασφάλεια της Στρατονίκης διασφαλίζεται με την ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ μέθοδο….”. Πάλι χωρίς πρωτογενή δεδομένα! Εντελώς πληροφοριακά, η “ανερχόμενη” μέθοδος είναι διαμετρικά αντίθετη της “κατερχόμενης”. Στην αδειοδότηση του 2005 τέθηκε επίσης ο αυστηρός όρος του περιορισμού της εξόρυξης με εκρηκτικά στο 30% σε μηνιαία βάση, ενώ το υπόλοιπο να γίνεται με το διαβόητο μηχάνημα ROAD HEADER.

      Με τέτοιους επιστημονικούς τσαρλατανισμούς αδειοδοτήθηκε η εξόρυξη το 2002 και το 2005. Στην περσινή της έκθεση, η ΕΠΙΤΗΡΩ βεβαιώνει ότι εφαρμόζεται κατά περίπτωση πότε η ανερχόμενη και πότε η κατερχόμενη μέθοδος, ενώ η εξόρυξη γίνεται 100% με εκρηκτικά. Το ΙΤΣΑΚ και το ΙΓΜΕ θέλουν δυο χρόνια και 1 εκατ. ευρώ για να κάνουν τις μελέτες που Υπουργεία, Επιτροπές και εταιρεία διαβεβαίωναν ότι υπάρχουν πριν από την αδειοδότηση της εξόρυξης. Και η Επιθεώρηση Μεταλλείων δεν ξέρει τίποτα!

      Συμπέρασμα: Όλοι οι επίσημοι φορείς μας λένε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι γίνεται κάτω από τον οικισμό! Και ο κ. Stinger ξέθαψε τώρα τη “μελέτη” του 2002 για να μας πει ότι η εξόρυξη είναι ασφαλής!

  10. Γιά την ταμπακιέρα ούτε λόγος κύριε Τόλη Παπαγεωργίου!
    Οπως γνωρίζετε πολύ καλά, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ λιγουρεύονται τη γή της Χαλκιδικής σαν ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ προς αξιοποίηση. Τους ωθούν πολύ ταπεινά κίνητρα και όχι “οικολογικές ανησυχίες”!
    Επί του θέματος θα επανέλθουμε σε κατάλληλο χρόνο…

    • Oι απειλές δεν αποδεικνύουν τίποτα άλλο πέρα από το ότι έχετε ξεμείνει από “επιχειρήματα”. Δεν έχετε τίποτα να απαντήσετε ούτε σε μένα, ούτε βέβαια στον φίλο από τη Στρατονίκη που ξέρει τα πράγματα ΠΟΛΥ καλύτερα από όλους.
      Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε.

  11. Stinger εμενα με επεισες.
    Χαρις σε ΕΣΑΣ τα παιδια μας θα παραλαβουν ενα τοπο πιο καθαρο, πιο ευτυχισμενο απο αυτον που παραλαβαμε απο τους γονεις μας.
    Χαρις σε ΕΣΑΣ οι πηγες στον μπαρεκο τρεχουν καθαρο νερο.
    Χαρις σε ΕΣΑΣ τα σπιτια ειναι χωρος ασφαλης.
    Χαρις σε ΕΣΑΣ χιλιαδες θεσεις εργασιας που εξασφαλιστηκαν στην υπολοιπη χαλκιδικη δεν εξασφαλιστηκαν εκει και ο κοσμος ασχολειται με την φιλοσοφια.
    Χαρις σε ΕΣΑΣ καταλαβαν αυτοι οι χαζοι οι γονεις μας οτι κακως ξενιτευτηκαν και δεν μας αφησαν να αναπνευσουμε την ζωογονο σκονη.
    Χαρις σε ΕΣΑΣ οι λιμνες τελματων ειναι μελλοντικος τουριστικος προορισμος ολων των ευρωπαιων.
    Το μονο ερωτημα που εχω ειναι .
    Οταν λες “ΜΑΣ” ποιους εννοεις? αυτους που εννοω και γω?

  12. Φίλε Σταγειρίτη,
    Διαβάζουμε με συμπάθεια τα όσα γράφεις. “Εμείς” δεν θέλουμε να πείσουμε κανέναν. Ούτε είμαστε και ούτε έχουμε σχέση με “αυτούς” που νομίζεις. Απλώς καταθέτουμε και μιά άλλη άποψη και ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του. Αυτό δεν είναι ο διάλογος; Δεν έχει νόημα επομένως να προσπαθείς κι ‘”εσύ” να πείσεις “εμάς”. Γιατί μάλλον θα πρέπει πρώτα από όλα να πείσεις τους “άλλους”, δηλ. τους (τέως) συντοπίτες σου που έχουν διαφορετική γνώμη από “εσένα”. Λυπούμαστε, αλλά ξέρεις, δεν μπορούμε να φαντασθούμε ότι είναι όλοι τους σε ομαδική παράνοια ή βιτσιόζοι και θέλουν να κάθονται πάνω στα φουρνέλα και στα δηλητήρια.
    Και μιά φιλική συμβουλή: Επειδή στη Χαλκιδική τα συμφέροντα γης σε ξεπερνούν, ψάξε και λίγο τί γίνεται πέρα από τα 18 σου στρέμματα. Προσοχή, καραδοκούν οι…”επενδυτές” ακινήτων και τα λαμόγια ! Ολη η Χαλκιδική είναι ένα δυνάμει μεγάλο οικόπεδο! Γιαυτό να ανησυχείς…ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΟΙ κκ ANTIGOLDGREECE; Λένε πως δεν έχουν τίποτε να φοβούνται; Καλό αστείο, γιατί γνωρίζουν ότι γνωρίζουμε…

    • Ρίχνε λάσπη, κάτι θα πιάσει…

      Επειδή φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να θεωρείστε ΔΕΙΛΟΣ, θυμηθείτε όταν “επανέλθετε σε αυτό το θέμα” να μας γράψετε και το ονοματάκι σας…

  13. Τις απειλές να τις αφήσετε κατά μέρος κ. Παπαγεωργίου. Η απάντησή σας καταγράφηκε και επαφίεται στην κρίση των αναγνωστών.

    Στο “θέμα” της σύγκρουσης συμφερόντων γης στη Χαλκιδική θα “επανέλθουμε” με τα απαραίτητα στοιχεία.

  14. Ευτυχώς που ενημερώσατε τον κόσμο στην Πάρο. Τώρα οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σπίτια μας εδώ στη Στρατονίκη τρέμουν μέρα νύχτα από τα φουρνέλα και εμείς κάνουμε τουμπεκί, επειδή μας έχει εξαγοράσει η εταιρεία μ’ ένα κομμάτι ψωμί. Μπράβο σας. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι δυσφημίζετε το χωριό μας. Έλεος, φτάνει πια η προπαγάνδα! Πείτε μας καλύτερα από πού τα πιάνετε. Και όποιος θέλει να ενημερωθεί, ας έρθει εδώ να δει μόνος του «πόσο υποφέρουμε» από την κακιά την εταιρεία.

  15. Αισθανομαι μεγαλη τιμη που επιτελους μου απευθυνεται τον λογο. Θελω να ομολογησω οτι το τελευταιο διαστημα διαβαζοντας τις παρεμβασεις ΣΑΣ , ηταν το κερασακι που μου ΕΠΕΒΑΛΕ την ενεργοποιηση μου.
    Δεν καταλαβαινω πως ειναι απειλη το να ζηταει κανεις το ονομα ΣΑΣ.
    Σε μια συζητηση που ολοι δεν φοβουνται να πουν το ονομα τους , ΕΣΕΙΣ τηρειται ανωνυμια.
    Φοβαστε ? (ΕΣΕΙΣ). Κρυβετε κατι?.
    Αν ολα αυτα που ισχυριζεστε ειναι αληθεια , τιμη σας και καμαρι σας να μας πειτε το ονομσ ΣΑΣ.
    Εγω αισθανομαι (και τα σημερινα τηλεφωνηματα συγχωριανων μου μου το επιβεβαιωνουν) οτι αυτα που σκεφτομαι ειναι αληθεια. Θεωρω τιμη μου να καταθεσω το ονομα μου.
    Στον αερα κουβεντες για την αξια των οικοπεδων , το θεωρω κατωτερο των απαιτησεων που εχετε καταφερει να περιμενουν αυτοι που πιστευουν σε ΕΣΑΣ.
    Το εγκλημα των εταιρειων ομως ειναι οτι πετυχαν απαξιωση των αξιων γης. Αποκλεισανε την αναπτυξη.
    Χαθηκαν χιλιαδες θεσεις εργασιας.
    Κατεστρεψαν το περιβαλλον.
    Και πανε να μας βγαλουν τρελλους.
    Οπως τοτε μας λεγανε να κανουμε μπανιο στη γωνια , γιατι ειναι ιαματαικα.
    Και καναμε μπανιο.
    Τωρα μας λετε οτι ολα ειναι προπαγανδα.
    Δεν ειμαι ΤΕΩΣ .
    Θεωρω τον εαυτο μου μεχρι και τον θανατο μου κατοικο Στρατονικης.
    Και αυτοι που μου τηλεφωνησαν σημερα δεν επιβεβαιωσαν αυτα που λετε.
    Απλα μου επιβεβαιωσαν την αποψη μου για ΕΣΑΣ.

  16. Από πότε η αλήθεα είναι προπαγάνδα; Το 2002 ήταν όλο το χωριό κατά της εξόρυξης. Όλο το χωριό έβγαινε στο δρόμο κάθε βράδυ, μπροστά στα ΜΑΤ, για να εμποδίσει ή να γιουχάρει τα λεωφορεία της εταιρείας. ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

    Ήρθε η άλλη εταιρεία και προσέλαβε κόσμο από τη Στρατονίκη – προσέξτε: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – και ξαφνικά μούγγα το χωριό! Αυτό δεν είναι εξαγορά; Είναι γλυκό το μεροκάματο και μπορεί να κλείσει τα μάτια και τ’αυτιά. Δηλαδή τι έγινε; Όλοι αυτοί που φώναζαν κατά της TVX ξαφνικά κατάλαβαν το λάθος τους και σταμάτησαν; Και τώρα είναι καλή η Ελληνικός Χρυσός που συνεχίζει αυτό που άφησε μισό η προηγούμενη και έχει ρημάξει το χωριό;

    Αυτή είναι η σημερινή μίζερη πραγματικότητα του χωριού κι αν σε κάποιους αρέσει να ζουν έτσι έπειδη παίρνουν φράγκα, μπράβο τους. Και για πέστε μου,εσείς που κατηγορείτε τους άλλους για δυσφήμηση, πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε τουρίστα στο χωριό; Σιγά να μην ανακοπεί το μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς τη Στρατονίκη!

    Και τι να έρθει να κάνει ένας ξένος σε ένα χωριό που δεν έχει να του δώσει ένα κρεβάτι για να κοιμηθεί και δεν υπάρχει τίποτα εκτός από μια ταβέρνα και δυο καφενεία; Ένα χωριό όπου ακούγονται περίεργοι θόρυβοι από κάτω, οι άνθρωποι κοιτάζονται περίεργα μεταξύ τους κι αν τύχει και τους πιάσει κουβέντα θα διαπιστώσει ότι αυτό το αρχικά όμορφο χωριό είναι γεμάτο έχθρα και διχόνοια; Κι άμα μάθει τι συμβαίνει κάτω από το χωριό, θα φύγει τρέχοντας!

    Η εταιρεία δυσφημίζει το χωριό όχι οι άνθρωποι που λένε την αλήθεια!

  17. Να απαντησω στον stratonikiotis .
    Δυσφημεις ενα χωριο που ειναι προορισμος.
    Ετσι ανθρωποι που ηταν να ερθουν δεν θα ερθουν.
    Δεν ισχυει ομως αυτο. Και ειναι εργο των δραστηριοτητων που υποβαθμιζουν το περιβαλλον.
    Την δυσφημηση λοιπον την τρωμε χρονια τωρα.
    Προσωπικα εχω στειλει στην περιοχη μεγαλο αριθμο επισκεπτων που μετα με βλεπουν με απορια.
    “γιατι αυτος ο τοπος εχει μενει τοσο πισω?”
    Κοινη διαπιστωση η απιστευτη ομορφια ολης της περιοχης και οι καταπληκτικοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    Δεν θα σταματησω να στελνω κοσμο και να διαφημιζω την περιοχη.
    Και αυτο το κανω με κοστος και οικονομικο.
    Μια και μιλαω επωνυμα να πω μοναχα οτι αν ηθελα να εκμεταλευτω καταστασεις αρκουσε ενα τηλεφωνο στον θειο μου τον Γιαννη τον Δραπανιωτη. Παντα ημουν το αγαπημενο του “Παπανικολουδι” .
    Περα απο την συγγενεια την αντιθεση της οικογενειας ,στην σταση του ακουσε σε τηλεφωνημα και οχι καποιο αιτημα για “αποκατασταση”.
    Καμμια μομφη λοιπον για τα κινητρα και τις προθεσεις μου.
    Αν εχω λαθος πληροφορηση και το e-mail και το τηλεφωνο μου ειναι στη διαθεση του καθενος που εχει ονομα επισης.
    Αν στεναχωριεστε πως θα τα βρειτε ρωτηστε του συγγενεις μου στην Στρατονικη και στο Στρατωνι.
    Να σημειωσω οτι η εκδηλωση εγινε αφου παρακινηθηκα απο αλλη που εγινε στο Ηρακλειο της Κρητης. Ταυτοχρονα με την δικη μου εγινε και στην Αθηνα.
    Θα γινει και αλλη στο Δημοκριτειο στην Κομοτηνη.
    Ολοι αυτοι δεν θελουν να δυσφημησουν.
    Αγαπουν το χωριο και συμπαρασταση δεινουν.

  18. Ακόμα μια ερώτηση προς τον Stratonikioti:

    Αυτό που λέτε συνέχεια “όποιος θέλει ας έρθει εδώ να δει μόνος του «πόσο υποφέρουμε» από την κακιά την εταιρεία”, τι ακριβώς σημαίνει;

    Πώς θα καταλάβει ο άσχετος επισκέπτης του χωριού αν η εταιρεία είναι ¨καλή” ή “κακιά”; Θα δει βασανιστήρια στη μέση της πλατείας ας πούμε; Η αντίθετα, θα δει κόσμο χαρούμενο να γλεντάει και να δοξάζει την εταιρεία;

    Αυτό είναι σαν το άλλο που λένε στο Στρατώνι: “Όποιος λέει ότι είναι μολυσμένη η θάλασσα, ας έρθει εδώ να δεί μόνος του”. Δηλαδή να δει τι; Φαίνεται η μόλυνση; Τι περιμένουν, όποιος κολυμπήσει στη θάλασσα να πάει αμέσως στο νοσοκομείο; Δηλαδή αν δεν δούμε πτώματα, δεν υπάρχει μόλυνση;

    Αν θέλετε να καταλάβετε πόσο πίσω είναι τα χωριά μας, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Δέστε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, ακόμα κι αυτά που δεν είναι ιδιαίτερα όμορφα.
    ΟΛΑ τα παραθαλάσσια χωριά σφύζουν από τουριστική κίνηση.
    ΟΛΑ τα ορεινά χωριά κάτι έχουν κάνει: προγράματα αγροτουρισμού, παραδοσιακούς ξενώνες, προϊόντα οικοτεχνίας, συνεταιρισμούς, κάτι!
    Η Στρατονίκη δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ! Εκεί την έχουνε καταντήσει, να παρακαλάει για δουλειά την εταιρεία που την κατασπαράζει!

  19. Επειδή δεν αντέχω άλλο να βλέπω τα ποστ κάθε άσχετου και κάθε τρελού που γράφει σε αυτό το “blog” και επειδή ο κόσμος που σας διαβάζει νομίζει άλλα πράγματα….
    Θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις….
    1ο: Όλα τα είχαμε να γράφουν και από την Ιερισσό μας έλειπε… Εσείς που μένετε Ιερισσό καλύτερα να πάτε καμιά βόλτα από την Στρατονίκη γιατί μου φαίνεται έχετε καιρό να πάτε.
    2Ο: Για το ποιος δυσφημίζει την Στρατονίκη αυτό είναι μία ολόκληρη ιστορία. Το να γράφουν οι διαχειριστές ότι η σημερινή εταιρία ρίχνει φουρνέλα και ότι όλο το χωριό σείεται είναι φυσικά δυσφήμιση. Εσείς κ.Παπαγεωργίου την δυσφημίζεται με αυτά που γράφεται…. Προσπαθείτε να δυσφημίσετε και το Στρατώνι παραέξω αλλά δεν μπορείτε γιατί μάλλον υπάρχει και η άλλη όψη που βγάζει στο Internet τις πραγματικές φωτογραφίες του Στρατωνίου.
    3ο: Τα περιβόητα φουρνέλα που λέτε και ξανά λέτε πέφτουν στα 200-300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του χωρίου και όχι έτσι όπως έπεφταν την δεκαετία του 60 ΔΙΠΛΑ από την Στρατονίκη και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ έπεφταν τα σπίτια και οι ΡΩΓΜΕΣ που λέτε δημιουργήθηκαν τότε. Δεν έχω δει κανένα σπίτι 20ετίας που να έχει ρωγμές στην Στρατονίκη. Το να βάζετε φωτογραφία από «σπίτι» φτιαγμένο από ξύλα και χώμα τις δεκαετίας του 50 μπορεί και ποιο παλιό και να λέτε «αυτές είναι οι ρωγμές» είναι γελοίο.
    4Ο: Σχετικά με αυτό που λέτε και λέει ο κ.Παπαγεωργίου για το ότι όποιος μπει στην θάλασσα θα πάει στο νοσοκομείο και το ότι τα παιδιά του Στρατωνίου έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη…. Μάλλον κάποιος άλλος έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη στον εγκέφαλο….
    ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΛΗ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ??? ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ!!!!!
    5ο: Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που όταν σας διαβάζουν νομίζουν ότι η Στρατονίκη είναι λες και έπεσε βόμβα και στο Στρατώνι μολυσμένο χωρίς πράσινο και με μία θάλασσα κίτρινή. Όταν έρχονται και βλέπουν το μέρος παθαίνουν πλάκα με τα χωρία. ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ !!! ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!!!
    Πες μας γιατί δεν βγάζεις τις αναλύσεις νερού τις θάλασσας Στρατωνίου να δούνε όλοι ποια είναι η ποιο καθαρή θάλασσα στον Δήμο, μήπως φοβάσαι να μην δυσφημιστούν οι υπόλοιπες παραλίες; Γιατί δεν βγάζεις τις αναλύσεις από τον δονησιογράφο που υπάρχει στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής να δούνε όλοι τις πραγματικές δονήσεις; Είχες γράψει τόσα και τόσα για αυτόν τον δονησιογράφο, εσύ έπρεπε να χαίρεσαι ότι με αυτόν τον δονησιογράφο και ότι με αυτές τις αναλύσεις ότι θα αποδείκνυες τελικά τις ΔΟΝΗΣΕΙΣ που γκρεμίζουν την Στρατονίκη!!!
    Γιατί δεν γράφεις ότι πέρυσι στα Καρναβάλια Στρατονίκης είχατε πετάξει ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ και γράφατε «ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ» ????
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΩΤΟΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ???
    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΕΡΓΟΣ??? ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑΣ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ???
    ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ????
    ΓΙΑ ΠΕΣ!!!!!!!!!!

    • 1. “Τα περιβόητα φουρνέλα που λέτε και ξανά λέτε πέφτουν στα 200-300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του χωρίου”. Πού το ξέρετε αλήθεια; Επειδή το λέει η εταιρεία; Η μόνη υπηρεσία που θα μπορούσε πιθανόν να ξέρει είναι η ΕΠΙΤΗΡΩ, αλλά η ΕΠΙΤΗΡΩ δηλώνει άγνοια. Στην περσινή παρουσίαση της “2ης Τεχνικής Έκθεσης” που έγινε στο Δήμο, η Επιτροπή δήλωσε ρητά ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ και αν η εταιρεία έχει υπερβεί τα όρια που ορίζονται από την αδειοδότησή της. Το επανέλαβαν μάλιστα πολλές φορές, λόγω των πολλών σχετικών ερωτήσεων.

      2. Οι αναλύσεις για τη θάλασσα του Στρατωνίου στις οποίες αναφέρεστε, είναι αυτές που λένε ότι “δεν υπάρχουν επιπλέοντα αντικείμενα και κολοβακτηρίδια”; Το πρόβλημα του Στρατωνίου δεν είναι τα κολοβακτηρίδια, είναι τα βαρέα μέταλλα στην παραλία και στο ίζημα του πυθμένα. Το νερό είναι καθαρό (το λέει και η ΕΠΙΤΗΡΩ), όμως το κύμα ή τα πόδια των κολυμβητών ή τα παιδάκια που παίζουν στα ρηχά φέρνουν στην επιφάνεια το ίζημα που είναι φορτωμένο μέταλλα. Για το θέμα της παραλίας του Στρατωνίου έχουμε γράψει ήδη και παρακαλώ τους αναγνώστες να το διαβάσουν για να ξεκαθαριστεί το ποιός λέει τι. http://antigoldgr.org/blog/2008/09/22/paralia_stratoni/. Αυτοί που θεωρούν εχθρό του Στρατωνίου όποιον μιλάει για πιθανό πρόβλημα και δεν ζητούν να γίνουν ειδικές μελέτες για την κατάσταση του περιβάλλοντος (όχι βέβαια αυτές τις αστείες αναλύσεις που κάνει η Νομαρχία) και την υγεία του πληθυσμού, είναι οι ίδιοι εχθροί του χωριού τους.

      3. Από πού προκύπτει ότι εμείς προτείνουμε την “μονοκαλλιέργεια του τουρισμού”, κύριε Stratonikioti; Το μόνο που λέμε είναι ότι ο τουρισμός έχει δώσει ζωή και εισοδήματα σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας, παραλιακές και ορεινές. Με την τωρινή κρίση πιθανόν ο τουρισμός να αντιμετωπίσει πρόβλημα, αλλά μη μου πείτε ότι ο εξορυκτικός τομέας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Όμως μόνο ο τουρισμός και τα μεταλλεία υπάρχουν; Με τίποτα ενδιάμεσα; Μια υγιής κοινωνία έχει λιγο απ’όλα: αγροτικό τομέα, μεταποιητικές επιχειρήσεις, εμπόριο, υπηρεσίες. Η Η Στρατονίκη δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ και δεν έχει τίποτα γιατί όλοι είχαν βολευτεί επί τόσες δεκαετίες στα μεταλλεία που νόμιζαν ότι κρατάνε για πάντα. Όμως αυτό το μεταλλείο έχει περιορισμένη ζωή και πέστε μου, εσείς που φωνάζετε, τι θα κάνετε εσείς και τα παιδιά σας μετά; Θα ανοίξετε τις Σκουριές; Και μετά την Πιάβιτσα και μετά τη Φισώκα;

      Αν συνεχίσουμε έτσι, η περιοχή είναι καταδικασμένη στο μαρασμό – οικονομικό μαρασμό, για να μην αναφερθώ σε όλα τα άλα. Ακόμα κι αν γίνουν όλα τα μεταλλεία που προανέφερα, πόσο νομίζετε ότι θα κρατήσουν; 20 χρόνια δίνει η εταιρεία για τις Σκουριές που είναι και το μεγαλύτερο κοίτασμα. Ούτε δικαίωμα σύνταξης δεν προλαβαίνει κανείς να θεμελιώσει!

  20. Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε ότι τουρισμός σημαίνει ανάπτυξη; Που το γράφει αυτό; Ποια δηλαδή είναι η ανάπτυξη που προσφέρουν οι ξενοδόχοι της περιοχής; Οι σταθερές θέσεις εργασίας; Οι ψηλοί μισθοί; Ή μήπως προσφέρουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας μαντρώνοντας τους τουρίστες με τα βραχιόλια στα ξενοδοχεία τους; Αυτό θεωρείτε ανάπτυξη; Και αν δεν έρθουν οι τουρίστες, όπως μάλλον θα το ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι, τι θα κάνουμε; Γιατί κυρίες και κύριοι «αγωνιστές για το περιβάλλον» να επενδύουμε στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού; Κακό θα μας έπεφτε, αν αναπτύσσονταν και οι δυο, ή ακόμη καλύτερα, περισσότεροι τομείς της οικονομίας; Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που πιστεύει ότι αυτό είναι δυνατό. Άσχετο αν δεν βγαίνει στα blog να το γράψει. Και μάλιστα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

    Και μη μας πείτε ότι ο τουρισμός είναι η καθαρή εναλλακτική λύση. Η θάλασσα του Στρατωνίου είναι πολύ πιο καθαρή από αυτήν της Ιερισσού και της Ουρανούπολης, για να μη μιλήσουμε για άλλες τουριστικές περιοχές στη Χαλκιδική. Και αν δε μας πιστεύετε, δείτε τα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, ή κάντε μόνοι σας μετρήσεις. (Και για τον φίλο από την Ιερισσό: Μπορείτε να μου αναφέρετε έστω και ένα περιστατικό, όπου κάποιος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, επειδή έκανε μπάνιο στο Στρατώνι; Εμείς δε γνωρίζουμε κανένα, όσο πίσω και να πάμε. Ούτε και από την δεκαετία του 70, όταν ο κόσμος έκανε μπάνιο μέσα στο τέλμα που έριχνε η ΑΕΕΧΠ στη θάλασσα. Και για να μην παρεξηγηθούμε: Δεν υποστηρίζει κανείς ότι το μπάνιο στο τέλμα κάνει καλό.)

    Τη Στρατονίκη, το Στρατώνι και ολόκληρη την περιοχή την έχετε χαντακώσει εσείς με τους δήθεν «αγώνες» και τις δήθεν «ενημερωτικές εκδηλώσεις» σας και όχι τα μεταλλεία. Αν είχατε λίγο μυαλό και αγαπάγατε πραγματικά αυτόν τον τόπο, αντί για τους χαζούς αγώνες σας, που μόνο δυστυχία και διχόνοια έσπειραν, θα είχατε βοηθήσει να αντιμετωπιστούν τα όποια περιβαλλοντικά προβλήματα έχουμε από πολύ πιο πριν. Αλλά δεν είχατε και δεν έχετε μυαλό και δεν πιστεύουμε ότι σας ενδιαφέρει πραγματικά ο τόπος και το περιβάλλον. Μάλλον άλλα συμφέροντα εξυπηρετείτε.

    Η περιοχή μας θα μπορούσε εδώ και χρόνια να είναι πρότυπο ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας για όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα άλλων χωρών με μεταλλεία και ας μην τα παρουσιάζετε στα site σας. Εσείς, όμως, επιλέξατε το δρόμο της δυσφήμισης και μας ρίξατε μ’ αυτόν τον τρόπο χρόνια πίσω. Εσείς φροντίσατε να μας κολλήσουν τη ρετσινιά της μολυσμένης περιοχής. Αυτή δεν ξεκολλάει εύκολα.

  21. Nα σου αφιερωσω τους στιχους απο την ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΘΗΣΕΑ.

    Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ’ το πενήντα έχει να φανεί
    και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι με ανθοδέσμη που ‘χει μαραθεί.
    Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
    ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

    Σε δίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια σε μια ζωή χωρίς προοπτική.
    Χάνεσαι σαν το γλάρο στην Ομόνοια και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή.
    Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική.
    Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

    Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
    Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;
    Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;
    Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

    Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν και τα κεφάλια γεμισαν σκουριά.
    Στα σούπερ μάρκετ τέλειωσε η ελπίδα και συ κοκκαλωσες στη σκαλωσιά.
    Πού πήγαν οι τρακόσοι του Λεωνίδα και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
    Ηλεκτρικός Θησέας; Και τα λοιπά.

    Φοβάσαι ότι θα ‘ρθει καταιγίδα και θα μας πνίξει όξινη βροχή,
    βάλε σε γυάλα μέσα την πατρίδα και κρύψε την καλά μέσα στη γη.
    Μήπως την ψάχνουν σαν την Ατλαντίδα αφού η Πανδώρα ανοίγει το κουτί;
    Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μπερδευτεί.

    Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
    για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή.
    Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια ρωτάς ποιοι σ’ έχουν βάλει στο κλουβί.
    Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί.

    Να κλείσεις θες πληγή θανατηφόρα και μες στα νέα ψάχνεις για δουλειά.
    Τα δάκρυα σου γίνονται μαστίγια και τον λαιμό σου σφίγγουν σα θηλιά.
    Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά,
    τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μιαν αιχμάλωτη γενιά.

    Μια πλαστική ανέμισες σημαία, πίστεψες σ’ έναν άγνωστο θεό
    κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία ειδήσεις σίριαλ και τσίχλα ροκ.
    Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό;
    Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;

    Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
    και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
    Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς

  22. “Όλα τα είχαμε να γράφουν και από την Ιερισσό μας έλειπε…”

    Τι λες ρε μεγάλε;;; Δηλαδή μόνο εσείς, τα παληκάρια της εταιρείας έχετε δικαίωμα να γράφετε;

    Το ξαναλέω ότι Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ και ξέρω πολύ καλά τι λέω. Κι αν είστε πράγματι από τη Στρατονίκη, το ξέρετε κι εσείς.

    Ο κόσμος δε μιλάει γιατί δεν έχει άλλες δουλειές, γιατί ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

    Να σου πω και κάτι; Εγώ το λυπάμαι ειλικρινά το χωριό σας, λυπάμαι τους ανθρώπους που υποχρεώνονται να δεχθούν την καταπίεση αυτών που δουλεύουν στην εταιρεία, αλλά στο κάτω-κατω αν θέλετε να το γκρεμίστε, γκρεμίστε το. ΟΜΩΣ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

  23. Επωνυμα λοιπον ας ξεκινησουμε ενα διαλογο. Να δεχτουμε ολοι οτι αγαπαμε τον τοπο μας.
    Εγω ισως λιγοτερο απο σας που μεινατε εκει. Δεν εφυγα ομως απο επιλογη ουτε με την θεληση μου. Με την θεληση μου ομως θα ηθελα να κλεισω τα ματια μου εκει που τα ανοιξα. Εχω συν τοις αλλοις την εμμονη ιδεα οτι καποιοι ειναι υπευθυνοι για τον ξενιτεμο μου. Εχω ισως και καποια ¨κακια” μεσα μου κατα πως τα λετε καποιοι ανωνυμοι.
    Βαλτε τα καλα σας, γραψτε το ονομα σας και ελατε να μου πειτε τι εχω λαθος.
    Οταν με το καλο ανεβω στο χωριο θελω να σφιξω με αγαπη το χερι του καθε συγχωριανου μου χωρις να σκεφτω “ποιανου ειναι”. Εχω και συγγενεις που εχουν αλλη αποψη. Συζηταω μαζι τους. Δεν επαψα να τους αγαπω.
    Βαλτε κατω τα δεδομενα. Πειτε μου πως δεν ειναι αληθεια οτι κατω απο το χωριο υπαρχουν γαλαριες. Δεν αναβουν εκρηκτικα που σε μελλοντα χρονο θα δημιουργησουν προβληματα. Τα νερα στις πηγες δεν εχουν επηρεαστει. Για τις ρωγμες στο πατρικο φταινε τα κιλα της θειας μου και οχι αυτο που γινεται απο κατω.
    Πειτε μου οτι στην παραλια στο Στρατωνι ειχαμε καθαρη θαλλασα και τουριστες πριν 40 χρονια και τωρα που καποιοι το δυσφημουν οι τουριστες φυγανε. Πειτε μου οτι θελετε.
    Βαλτε τα θεματα με ηρεμια να τα συζητησουμε.
    Μην κρυβεστε πισω απο ψευδωνυμα. Ειναι ντροπη μας συντοπιτες να συζηταμε με κουκουλες. Δεν εννοω αυτους που απο συγκεκριμενο γραφειο εκτοξεουν μισος.
    Αν εχω λαθος πληροφορηση να αλλαξω γνωμη. Μην μου ζητατε ομως οτι ποναει την ψυχη μου να το πουλησω.

  24. Μια αξιόλογη προσπάθεια του πατριώτη μας στην Πάρο ( συγχαρητήρια του) άναψε εμφύλιο και “διάλογο” .Ηρεμήστε “πατριώτες του χρυσού”

  25. Katarxin den douleuw kan stin etairia, gia na ksereis se poion apeuthinese….
    H etairia eixe tin kali 8elisi kai peire ola ta atoma pou kanane etisi….
    To allo pou den leei o Tolis einai oti ama anebei Stratoniki ton exoun sapisei sto ksylo… gia auto kikloforei apo tin Ierisso kai katw…. Pou kai ekei ama ebgaze bromes kai den afine ton kosmo na doulepsei 8a ton kinigousane oloi….. Kai gia autous pou diabazoune edw mesa…. kai epidi blepoune polles blakeies oti i Stratoniki einai kata tis etairias kai xilies dio paparies…. DEN KATALABA H STRATONIKH EINAI O LOUZIKIWTHS??? GIA APANTHSTE MOU!!! POU KATHGORITE ENA OLOKLHRO XWRIO PWS EINAI KATA KAI KATA KAI KATA…. ELEOS DHLADH!!! TA PAIDIA PANW STHN STRATONIKH KSERETE TI LENE….. OTAN TOUS ANAFERW TO ONOMA PAPAGEORGIOU KADOGLOU LOUZIKIWTIS KAI OLA TA IPOLOIPA ONOMATA TWN “KATA” THS OPOIASDHPOTE METALEUTIKHS DRASTIRIOTHTAS STHN PERIOXH KAI “PROHN” ERGAZOMENWN THS OPOIASDHPOTE ETAIRIAS…… LENE POIOS AUTOS O MALAKAS….. TOLH KAI OLOI OI IPOLOIPOI AYTH EINAI H ALHTHEIA KAI DYSTIXOS TZOUZEI KAI MALLON POLI!!!

    TO METALEIO LEITOURGEI APO TON MEGA ALEKSANDRO KAI HRTHE ENAS TOLHS NA MAS EKFRASEI TIS PERIBALLONTIKES TOU ANISIXIES GIA THN PERIOXH…. O SOTHRAS MAS!!! 8ELOUME NA KOLHMPAME STON MOLHBDO KAI NA EIMASTE TA PAIDIA TOU MOLYBDOU… OPWS LES KAI ESI!!!! MPOREIS NA MAS AFHSEIS STHN ISIXIA MAS DEN 8ELOUME KANENAN IPOSTIRIKTH EIMASTE NEOI KAI 8ELOUME NA PAPSEIS NA ASXOLHSE ME TA XWRIA MAS RE!!!! AMA 8ELOUME NA IPERASPISTOUME TO XWRIO MAS KSEROUME NA KANOUME KAI EMEIS BLOG KAI NA GRAFOUME….

    ANTE SAS BARETHIKA LETE TA IDIA KAI TA IDIA SAS BARETHIKAN OLOI…

    AYTH EINAI H ALH8EIA KAI KALO 8A HTAN NA ANOIKSETE TA AUTIA SAS!!!

    • Αν δεν μου πείτε όνομα, όχι δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνομαι.
      Το μόνο που δείχνετε με τις βρισιές είναι το χαμηλό σας επίπεδο. Τόσο πολύ σας πειράζει να ακούγονται απόψεις διαφορετικές από τις δικές σας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.