Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα του ΥΠΕΧΩΔΕ στην S&B για τη Μήλο


…ΔΙΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ “ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ” ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

Aπό το http://iteanet.blogspot.com μαθαίνουμε ότι ακυρώθηκαν τα πρόστιμα ύψους 392.000 ευρώ που είχε επιβάλει το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Οκτωβριο του 2007 στην “S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.” του κ. Κυριακόπουλου (φωτογραφία).  Τα πρόστιμα αφορούσαν τις μονάδες επεξεργασίας περλίτη της S&B στα Βούδια και το Τσιγκράδο της Μήλου, στις οποίες το πόρισμα του  Σώματος Επιθεωτητών Περιβάλλοντος είχε διαπιστώσει σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της S&B, τα πρόστιμα ακυρώθηκαν με αποφάσεις του  Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στο οποίο προσέφυγε η εταιρεία “για παράβαση «ουσιώδους τύπου» της διαδικασίας και συγκεκριμένα του δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης της Εταιρίας”!

Σε προηγούμενη καταχώρησή μας σχετική με το θέμα, διερωτόμασταν αν η “πολιτική προστίμων” του ΥΠΕΧΩΔΕ αποσκοπεί πραγματικά στη διόρθωση των περιβαλλοντικών πρακτικών συγκεκριμένων βιομηχανιών ή αν είναι απλώς επικοινωνιακή και εισπρακτική. Σήμερα νομίζουμε ότι ο Υπουργός μας δουλεύει! Τα πρόστιμα ακυρώθηκαν όχι επειδή απεδείχθη ότι δεν υπήρχαν παραβάσεις, αλλά επειδή ο κ.Σουφλιάς “ξέχασε” να καλέσει σε ακρόαση την εταιρεία!

Είναι δυνατόν να μη γνώριζε ο κ. Υπουργός ότι η απόφασή του είναι παράτυπη; Να μην τον ενημέρωσαν οι νομικοί του σύμβουλοι; Ή μήπως αυτός ήταν ένας εύσχημος τρόπος για να μπει στο συρτάρι η απόφαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος χωρίς να πληρώσει η S&B, ούτε φυσικά να διορθώσει τις παρανομίες;

Πέραν των επιπτώσεων της “αφέλειας” (!) του κ. Σουφλιά για τη Μήλο, γεννάται το σοβαρό ερώτημα αν όλες οι αποφάσεις επιβολής προστίμων του ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν ληφθεί με τον ίδιο “αφελή” τρόπο.

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ;


Μία απάντηση στο “Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα του ΥΠΕΧΩΔΕ στην S&B για τη Μήλο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.