Δέσμευση Παπαδημούλη για ερώτηση στην Κομισιόν για τα μεταλλεία χρυσού της Θράκης


“ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ”

Oμιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Το περιβάλλον να γίνει υπόθεση όλων μας. Οι ευθύνες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτών», που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση Κομοτηνή-Νέα Εποχή μαζί με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης συζήτησε εκτενώς το θέμα του χρυσού με τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού και έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την επένδυση. Πιστεύουμε ότι η επένδυση θα είναι καταστροφική για την ανάπτυξη της περιοχής, για το περιβάλλον, για την δημόσια υγεία, αλλά και για βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτού του τόπου που είναι η γεωργία, ο τουρισμός, η περιφερειακή ανάπτυξη.

Μετά από μία αναλυτική ενημέρωση που μου έκαναν τα μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής καταλήξαμε από κοινού σε δύο ενέργειες. Η πρώτη είναι η υποβολή εκ μέρους μου ερώτησης στην Κομισιόν προκειμένου παρουσιάζοντας τα μεγάλα ελλείμματα και τα μεγάλα προβλήματα αυτής της επένδυσης σε ό,τι αφορά την σκοπιμότητά της, στις μεθόδους που χρησιμοποιεί, την διάτρητη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να πιέσουμε και μέσα από το ευρωπαϊκό επίπεδο για να υπάρξει αυτό για το οποίο αγωνίζεται η τοπική κοινωνία εδώ και 15 χρόνια. Μία οριστική απόφαση από την κυβέρνηση που να κλείνει αρνητικά το φάκελο αυτής της επένδυσης.

Σήμερα έχουμε μία επένδυση εν υπνώσει η οποία όμως ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενεργοποιηθεί γιατί η ελληνική διοίκηση, η ελληνική κυβέρνηση και η σημερινή και η προηγούμενη, αρνήθηκε να εφαρμόσει αυτό που αποφάσισε ήδη το Συμβούλιο Επικρατείας».

Είπε επίσης ότι θα επιδιώξει η ερώτηση να φέρει την υπογραφή κι ευρωβουλευτών άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα της Βουλγαρίας, αλλά και άλλων πολιτικών χώρων (ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ).

«Η έγνοια μας είναι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη κι όχι να μονοπωλήσουμε το ενδιαφέρον».

Το “Παρατηρητήριο” παλαιότερα είχε επικρίνει τον κ. Παπαδημούλη και το κόμμα του επειδή δεν είχαν ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με το κρίσιμο για τη Θράκη και τη Χαλκιδική ζήτημα της εκμετάλλευσης χρυσοφόρων κοιτασμάτων. Σήμερα με μεγάλη μας χαρά τον συγχαίρουμε για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.