Η κλιματική αλλαγή αρχίζει στα λιγνιτωρυχεία…


cardTην καρτούλα αυτή στέλνουν στον Πρωθυπουργό το WWF και  πολίτες της χώρας (και εμείς φυσικά), για να του θυμίσουν τις υποχρεώσεις του απέναντι στον πλανήτη εν’όψει της διάσκεψης για το κλίμα στο Πόζναν της Πολωνίας στις 1-12 Δεκεμβρίου.

czechligniteminingΕμείς έχουμε να του στείλουμε μια άλλη καρτούλα : Στις 15/2/2007, ακτίβιστές της Greenpeace έγραψαν με μεγάλα γράμματα τη φράση “Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΔΩ” μπροστά σε ένα λιγνιτωρυχείο στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Σκοπός ήταν να τονιστεί η συνεισφορά της εξόρυξης και καύσης του λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας στην υπερθέρμανση του πλανήτη – σε ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι στην Τσεχία ή στην Κοζάνη.

Ίσως ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να λάβει και τις δυο καρτούλες. Η Θεσσαλονίκη μέσα στη θάλασσα μπορεί είναι μια ζοφερή εικόνα του μέλλοντος μας. Αν όμως φτάσουμε εκεί, ένα από τα αίτια θα είναι ΚΑΙ  τα λιγνιτωρυχεία της Κοζάνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.