“Μεταλλεία μολύβδου-ψευδαργύρου και νικελίου κλείνουν αριστερά και δεξιά”


Σαν συνέχεια προηγούμενου κειμένου μας (“Η μεταλλεία έγινε απλά πιο τρομακτική”), παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο με τίτλο “”Μεταλλεία μολύβδου-ψευδαργύρου και νικελίου κλείνουν αριστερά και δεξιά” του Καναδικού Νοrthern Miner (Daily News 17/10/2008)

“Η Blue Note Mining βάζει στη συντήρηση τα μεταλλεία μολύβδου-ψευδαργύρου Caribou and Restigouche στο Bathurst, NS (Kαναδάς) .Παρά την επιτυχή λειτουργία, η Blue Note λέει ότι οι σημερινές τιμές του μολύβδου και του ψευδαργύρου είναι πολύ χαμηλές για να είναι επικερδείς.

Η Strategic Resource Acquisition έθεσε το συγκρότημα παραγωγής ψευδαργύρου στο Mid-Tennessee σε συντήρηση λόγω υψηλού κόστους, χαμηλών τιμών και λειτουργικών προβλημάτων.

Η HudBay Minerals έκανε το ίδιο με το μεταλλείο και εργοστάσιο εμπλουτισμού ψευδαργύρου στο Balmat της Νέας Υόρκης, λόγω χαμηλών τιμών.

Η Teck Cominco έκλεισε το μεταλλείο μολύβδου-ψευδαργύρου Lennard Shelf στη δυτική Αυστραλία τον Αύγουστο, εξ’αιτίας του αυξανόμενου κόστους και των χαμηλών τιμών.

Η Lundin Mining έθεσε σε εφαρμογή το σταδιακό κλείσιμο του μεταλλείου μολύβδου-ψευδαργύρου Galmoy στην Ιρλανδία, ενώ αναμένεται να λάβει ανάλογη απόφαση για το μεταλλείο ψευδαργύρου Aljustrel στην Πορτογαλία.

Η Oz Minerals σχεδιάζει μείωση της παραγωγής ψευδαργύρου κατά 30-40% στο μεταλλείο ψευδαργύρου Golden Grove στην Αυστραλία, λόγω χαμηλών τιμών.

Η Perilya μείωσε σχεδόν κατά το ήμισυ την παραγωγή ψευδαργύρου από το Broken Hill στην Αυστραλία.

Η Intec ανέστειλε τη λειτουργία του εργοστασίου εμπλουτισμού ψευδαργύρου  Hellyer, λόγω υψηλού κόστους και χαμηλών τιμών”.

Άλλα άρθρα:

“Η FNX αναστέλει την παραγωγή νικελίου στο Levack (Καναδάς)”

“Η First Nickel αναστέλει την παραγωγή στο μεταλλείο νικελίου Lockerby στο Οντάριο λόγω χαμηλών τιμών”

“Η Belvedere αναστέλει τις εργασίες στο μεταλλείου νικελίου Hitura στη Φινλανδία”

“Η Χstrata κλείνει το μεταλλείο σιδηρονικελίου Falcondo στη Δομινικανική Δημοκρατία λόγω συνθηκών αγοράς”.

Και πάει λέγοντας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.