Τα μεταλλεία της Φωκίδας καταστρέφουν το περιβάλλον


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Giona_2008-09-013Περιοχές παλαιών εξορύξεων βωξίτη στη Γκιώνα. Με μερικές σειρές από πευκάκια θεωρείται ότι έχει γίνει “αποκατάσταση του περιβάλλοντος”!

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Καλοσκοπή Φωκίδας κάτοικοι και φορείς των χωριών Παρνασσίδας της Γκιώνας, για την μεγάλη καταστροφή που έκαναν τα μεταλλεία στο φυσικό περιβάλλον της οροσειράς.

Αναλυτικότερα, στη συγκέντρωση όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις, έχει καταστραφεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των περιοχών «NATURA» και κινδυνεύουν άμεσα δύο χωριά της περιοχής από τα μπάζα των λατομείων και από τον τρόπο εξόρυξης (φουρνέλα).

Επίσης καταγγέλθηκε ότι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τις εταιρείες απέτυχε να το επαναφέρει, παρότι έχουν περάσει δεκαετίες από το κλείσιμο των στοών των μεταλλείων. Τα τοπία παραμένουν σεληνιακά.

Συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή για την προάσπιση του περιβάλλοντος στη Γκιώνα. Ορίστηκε δε εκ νέου συνάντηση στο χωριό Αποστολιά, στις 14 Δεκεμβρίου 2008.

Καλοσκοπή, 12 Οκτωβρίου 2008
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γιώργος Κόλλιας 6944604531
Γιωργάκης Κωστής 6979734591
Στέφανος Κόλλιας 6981310556


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.