Επιμένει η “Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.” για το χρυσό του Περάματος…


Κανενα περιβαλλοντικο ζητημα δεν θετει η αποφαση του ΣτΕ, συμφωνα με ανακοινωση της εταιρειας!

Αντιγράφουμε από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ανακοίνωση της εταιρείας ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε., σχετικά με την ακύρωση του έργου χρυσού του Περάματος από το Συμβούλιο Επικρατείας:

«Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι, σε κάθε περίπτωση, σεβαστές από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα τα οποία αφορούν. Η συγκεκριμένη απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, σε κανένα σημείο της, δεν αμφισβητεί την περιβαλλοντική συμβατότητα του έργου χρυσού στο Πέραμα. Και αυτό είναι το μείζον.
Σε ό, τι αφορά τις διαμορφώσεις που απαιτούνται για να τηρηθούν οι από το νόμο προβλεπόμενες αποστάσεις, σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία θα πράξει όλα όσα επιβάλλει η απόφαση και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας».

Σύμφωνα δε με το διευθυντή της εταιρείας κ. Γιώργο Μαρκόπουλο:

«Ο λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η απόσταση από τον οικισμό, δίχως να τίθεται κανένα περιβαλλοντικό ζήτημα. Σίγουρα όμως το έργο θα προχωρήσει, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του έργου είναι μακρύτερα από τα 500 μέτρα. Σαφώς και θα υπάρξουν νέες μελέτες, οι οποίες θα συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου».

Σύμφωνα με δηλώσεις μελών της ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ, η κοινωνία της Θράκης παραμένει σε επαγρύπνηση. Ο χρυσός του Περάματος έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, την ELDORADO GOLD, η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει την εξαγορά της  FRONTIER PACIFIC στις 16 Ιουλίου, μόλις 40 μέρες πριν το έργο ακυρωθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας. Παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου, είναι βέβαιο ότι τα πράγματα δυσκολεύουν εξαιρετικά για τη νέα εταιρεία. Μόνη κερδισμένη από όλη την ιστορία, η FRONTIER PACIFIC, η οποία όχι μόνο κατάφερε να ξεφορτωθεί κυριολεκτικά “στο παρά πέντε” ένα έργο που ήταν γνωστό ότι όδευε προς ακύρωση, αλλά και να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή ότι η αδειοδότηση είναι ζήτημα …ημερών!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.