Δυο νέα επιφανειακά μεταλλεία βωξίτη στον Ελικώνα


Όγκοι στείρων από τη νέα επιφανειακή εξόρυξη βωξίτη στη θέση “Καφενέζα” του Ελικώνα

Για δυο νέα μεταλλεία βωξίτη που μόλις απέκτησαν άδεια λειτουργίας στις πλαγιές του Ελικώνα, σε απόσταση αναπνοής από την Αρβανίτσα, μας πληροφορεί η “Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον”. Η πρώτη εγκατάσταση βρίσκεται στη θέση “Άνω Φούσκες” και η δεύτερη στις θέσεις “Όμορφη Λάκκα και Καφενέζα” (η πρώτη στα όρια της κοινότητας Κυριακίου και η δεύτερη στα όρια του δήμου Κορώνειας, Δ.Δ. Αγίας Άννας).

Τα μεταλλεία είναι της εταιρείας “ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΑΙ ΕΛΙΚΩΝΟΣ – Γ. Λ. ΜΠΑΡΛΟΣ Α.Β.Ε.Μ.Ε”, που ανήκει, πλέον, στην “S & B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.”, του ομίλου Κυριακόπουλου. Η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) εκδόθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ το Δεκέμβριο του 2007, ενώ ο κύκλος των απαιτούμενων εγκρίσεων ολοκληρώθηκε το Μάϊο του 2008.

Σύμφωνα με τη “Συμπαράταξη Βοιωτών” οι δύο πλαγιές του Ελικώνα “Καφενέζα – Όμορφη λάκα”, ξηλώθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ για να δημιουργηθεί ο χώρος της επιφανειακής εξόρυξης.

Περισσότερα στο blog της “Συμπαράταξης”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.