Μάχη Εταιρειών για το Xρυσωρυχείο του Περάματος


Αποπειρα Eπιθετικης Eξαγορας της FRONTIER PACIFIC Απο την  Καναδικη ELDORADO GOLD CORP.

Eldorado-Frontier1-2Απόπειρα επιθετικής εξαγοράς της FRONTIER PACIFIC από την Καναδική ELDORADO GOLD CORP. είναι σε εξέλιξη από τις 21 Απριλίου 2008. H ELDORADO επιχειρεί να πάρει τον έλεγχο της FRONTIER απευθυνόμενη απευθείας στους μετόχους και αφού έχει ήδη συνάψει μια δεσμευτική συμφωνία για πώληση μετοχών με το μεγαλύτερο μέτοχο της FRONTIER,την DUNDEE MINERALS που ελέγχει το 25,5% (η DUNDEE είναι ιδιοκτήτρια των μεταλλείων Krumovgrad και Chelopech στη Βουλγαρία).

Ήδη από τις 21 Απριλίου, η ELDORADO έχει στείλει επιστολές στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και το Νομάρχη Έβρου, με τις οποίες συστήνει την εταιρεία (“είμαστε μια καλή εταιρεία χρυσού”…) και επιδιώκει να αναπτύξει σχέσεις μαζί τους.

Η διοίκηση της FRONTIER αποκρούει αυτές τις κινήσεις ως “απαράδεκτες” και “οπορτουνιστικές” και με εγκύκλιο προς τους μετόχους συνιστά να μην αποδεχθούν την πρόταση της ELDORADO, υπαινισσόμενη ότι έχει καλύτερες προτάσεις συνεργασίας. Σύμφωνα με την FRONTIER PACIFIC, η προσφορά δεν αντικατοπτρίζει την αξία του χρυσωρυχείου του Περάματος για το οποίο πηγές της Βουλής και της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέρουν ότι επίκειται, εντός του επόμενου τριμήνου ή τετραμήνου, η αδειοδότηση”.

Στην αντεπίθεση περνά στις 4 Ιουνίου η ELDORADO, λέγοντας ότι ανακάλυψε δυο προσφυγές που έχουν καταθέσει Δήμοι της περιοχής στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Προέγκρισης Χωροθέτησης του έργου που, αν γίνουν δεκτές θα γυρίσουν τη διαδικασία αδειοδότησης εκεί που βρισκόταν το 2000″, κατά συνέπεια η τελική έγκριση είναι πολύ πιο μακριά από ότι διατείνεται η FRONTIER PACIFIC. Ενώ η ELDORADO είναι μια έμπειρη εταιρεία που λειτουργεί ένα χρυσωρυχείο στην Τουρκία και έχει πάρει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις για το δεύτερο (το Kisladag και το Efemcuruku) και έχει την ικανότητα να βάλει το Πέραμα σε παραγωγή κ.λ.π.

Κάνει τη “δύσκολη” η FRONTIER PACIFIC, όμως η μετοχή της έχει εκτιναχθεί στα ύψη από τότε που ανακοινώθηκε η πρόταση εξαγοράς της. Το βέβαιο είναι ότι, άσχετα από το αν θα καταφέρει κάποια μέρα να βγάλει χρυσό, η εταιρεία βγάζει ήδη πολλά λεφτά από το Πέραμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.