Αποκόμματα από τον Τύπο


  • “ΣΤΟΠ στις γεωτρήσεις της ΛΑΡΚΟ” Άρθρο της “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙAΣ”, 27/12/07,  σχετικά με την παραχώρηση 10.000 στρεμμάτων στην εταιρεία, στην περιοχή της Κύμης της Εύβοιας
  • To Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακυρώσεως κατά της εξόρυξης βωξίτη στη Γκιώνα από την εταιρεία S&B. Mε την απόφαση αυτή λήγει η αναστολή εργασιών που ίσχυε από το 2006 και η εξορυξη συνεχίζεται κανονικά.
    www.naftemporiki.gr, 28/7/2007
  • “Εκεί που απαγορεύεται το ξεσκόνισμα”. Άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 17/8/2007, για τη ρύπανση του Λαυρίου από τα μεταλλευτικά απόβλητα. Αναφορά και στην Κίρκη.
  • “Οίτη: φυσικό μεγαλείο ή μεταλλείο;” Άρθρο του Δημήτρη Χρήστου στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” για τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει γύρω απο τα μεταλλεία βωξίτη και το μέλλον της Οίτης. Πολύ καλά τα πήγαινε ο αρθρογράφος μέχρι που στο τέλος μας είπε ότι “…χάθηκε η σημαντική επένδυση στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής και εκτέθηκε η χώρα μας στο εξωτερικό επειδή κάποια οικόπεδα πολιτών θα έχαναν την αξία τους”!!! Για το Συμβούλιο Επικρατείας έχει ακούσει ποτέ ο κ. Χρήστου;
    “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, 10/6/2007
  • Σταμάτησε η λειτουργία του χυτηρίου μολύβδου στο Στανό Χαλκιδικής με προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, μέχρις ότου συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Αναστολών. Στόχος η οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου.
    www.ecocrete.gr, 8/6/2007
  • Στα χαρτιά η σφράγιση των παράνομων λατομείων στο Μαρκόπουλο Αττικής, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ…
    “Καθημερινή”, 24/2/2007
  • Δεύτερος ήρθε ο Τόλης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του “Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων”, στην on-line ψηφοφορία για τον τίτλο της “Προσωπικότητας της Χρονιάς 2006” στην κατηγορία του “ενεργού πολίτη”, που διενήργησε το “Κέντρο Προώθησης Εθελοντισμού”. Συνυποψήφιοι του, βαρύγδουπα ονόματα όπως Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος!
    www.anthropos.gr 
  • Ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των κατοίκων του Δ.Δ. Κουμαριτσίου του Δήμου Γοργοποτάμου κατά της πρότασης εκμετάλλευσης υπόγειου μεταλλείου βωξίτη στην περιοχή. Ένα τοπικό κίνημα αντίστασης γεννιέται με κάθε νέα πρόταση μεταλλείου.
    Έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας.
    www.e-ecology.gr, 5/1/2007

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.