Υπεξαίρεση Δημόσιας Περιουσίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Ιδιοκτησια του Δημοσιου τα Μεταλλεια Κασσανδρας, μεχρι την εναρξη λειτουργιας της μεταλλουργιας χρυσου

Στο διάστημα 20/9 – 11/10, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ επεξεργάστηκε στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Στρατωνίου 15.000 τόνους μεταλλεύματος του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών που είχε εξορυχθεί από την TVX. Από την επεξεργασία προέκυψαν 1.000 τόνοι συμπυκνώματος μολύβδου, 2.000 τόνοι συμπυκνώματος ψευδαργύρου και 200.000 ουγγιές αργύρου. Τις ποσότητες αυτές η εταιρεία τις πούλησε προς ίδιον όφελος. Επιπλέον πούλησε και 3.000 τόνους από το αποθηκευμένο συμπύκνωμα χρυσοφόρου αρσενοπυρίτη του μεταλλείου Ολυμπιάδας.

Σύμφωνα με το νόμο 3220/2004 (άρθρα 3 και 4) η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν θα έχει πλήρη ιδιοκτησία των Μεταλλείων Κασσάνδρας μέχρι την έναρξης της λειτουργίας της μεταλλουργίας χρυσού, η οποία τοποθετείται χρονικά σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα – στο ευνοϊκότερο για την εταιρεία σενάριο. Μέχρι τότε δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία των μεταλλείων, μεταξύ των οποίων είναι και τα ήδη εξορυγμένα μεταλλικά συμπυκνώματα.

Από τις πωλήσεις αυτές η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ εισέπραξε περίπου $4,5 εκατομμύρια. Το Σεπτέμβριο του 2004, από πωλήσεις στοκαρισμένων συμπυκνωμάτων μετάλλων, η εταιρεία είχε κερδίσει άλλα $3,4 εκατομμύρια. Όπως είχαμε καταγγείλει και τότε, οι πωλήσεις αυτές είναι υπεξαίρεση δημόσιας περιουσίας την οποία η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Εισαγγελέας οφείλουν να διερευνήσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.