“Αγνώστου Πατρός” τα Μεταλλεία Κασσάνδρας – Αντικρουόμενες δηλώσεις από “TVX HELLAS” και “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”


1. Αποφαση Πτωχευσης της TVX HELLAS

ΑΡΙΘΜΟΣ 553/2004-06-11

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών…

Δέχεται την από 16-3-2004 αίτηση της TVX HELLAS Ανώνυμος Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Χρυσού, που έχει έδρα στην Αθήνα (Πατριάρχου Ιωακείμ 19).

Κηρύσσει την TVX HELLAS Ανώνυμος Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Χρυσού, που έχει έδρα στην Αθήνα (Πατριάρχου Ιωακείμ 19) και Υποκαταστήματα: 1) ένα εργοστάσιο στο Στρατώνι Χαλκιδικής, 2) ένα μεταλλείο στο 5ο χλμ. Στρατωνίου – Αρναίας Χαλκιδικής, 3)ένα εργοστάσιο στο 4ο χλμ. δυτικά της Ολυμπιάδος Χαλκιδικής και 4) ένα μεταλλείο στο 4ο χλμ. δυτικά της Ολυμπιάδος Χαλκιδικής, ΑΦΜ: 094421537, νομίμα εκπροσωπούμενη από τον Ουίλιαμ Τζον Σμιθ, σε κατάσταση πτώχευσης.

Ορίζει χρόνο των πληρωμών αυτής την 16-3-2004.

Διορίζει Εισηγητή της πτώχευσης το νεότερο Πρωτοδίκη του Δικαστηρίου και , αν αυτός κωλύεται, τον αμέσως αρχαιότερό του.

Διορίζει προσωρινό σύνδικο το δικηγόρο Αθηνών Νικόλαο Μαγκλάρα (ΔΣΑ/14251), που κατοικεί στην Αθήνα στην οδό…

Διατάσσει τη σφράγιση του καταστήματος και της υπόλοιπης περιουσίας της πτώχευσης από τον αρμόδιο Ειρηνοδίκη.

Ορίζει την 22-6-2004, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 έως 12:00 και τόπο το κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών, για να συγκεντρωθούν σ’αυτό την ημερομηνία αυτή η πιστωτές της πτώχευσης και να δώσουν πληροφορίες για τη σύνταξη του καταλόγου των εικαζομένων πιστωτών και να εκλέξουν τον οριστικό σύνδικο.

Ορίζει εφημερίδα, στην οποία πρέπει να γίνουν οι νόμιμες κοινοποιήσεις και δημοσιεύσεις την Εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα, με τίτλο “Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων”.

Επιβάλλει σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας τα δικαστικά έξοδα.

2. Απάντηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

“Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με το νόμο 3220/2004 απέκτησε από το Ελληνικό Δημόσιο το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της “TVX HELLAS A.E.”, που περιήλθαν στο Ελληνικό Δημόσιο δυνάμει συμβιβασμού ο οποίος κυρώθηκε με τον ίδιο νόμο.

Ουδεμία σχέση συνδέει την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας με την εταιρεία TVX HELLAS Α.Ε. η οποία και κηρύχθηκε σε πτώχευση με την απόφαση Πολ. Πρωτ. Αθ. 553/2004, λόγω των οφειλών της. Ουδεμία σχέση συνδέει εξάλλου τα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με την TVX HELLAS Α.Ε., σύμφωνα με το νόμο και τους όρους που τα απέκτησε από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ρητά δηλώνουμε ότι, σύμφωνα με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος, την εκπόνηση επενδυτικού σχεδίου για την ανάπτυξη των μεταλλείων και τη δημιουργία θέσων εργασίας στην περιοχή των Μεταλλείων Κασσάνδρας, καθώς οι αποφάσεις που αφορούν χρέη της εταιρείας TVX HELLAS Α.Ε. δεν έχουν ουδεμία σχέση με την τύχη της επένδυσης που καλούμεθα να προωθήσουμε για το συμφέρον των Μεταλλείων και των κατοίκων της περιοχής”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.