Εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας… #skouries


Toυ Αρχιμανδρίτη Χρ. Αγγελόγλου

Eίναι γεγονός ότι η διαφθορά στην Ελλάδα έχει εισχωρήσει παντού, ακόμα και στην ελληνική δικαιοσύνη. Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, το μικτό ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδίκασε την υπόθεση των 21 κατηγορουμένων για τα γεγονότα του Δημαρχείου Ιερισσού, και ομόφωνα τους αθώωσε. Απέδειξε ότι υπάρχουν και Έλληνες δικαστές και Εισαγγελείς αδέκαστοι, οι οποίοι δεν προσωποληπτούν και αντιστέκονται σθεναρά όχι μόνο στην διαφθορά, αλλά και στα έωλα κατηγορητήρια που κατασκεύασαν συνάδελφοί τους στο στάδιο της προανάκρισης. (Στην εν λόγω δίκη υπενθυμίζω ότι κατηγορούντο άνθρωποι φιλήσυχοι –αν είναι δυνατόν- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την αιτιολογία ότι αναρτούσαν σε blog άρθρα κατά της εξόρυξης, και αυτό ήταν «ένδειξη» ότι ήταν «ηθικός αυτουργός», αρχηγός, υποκινητής κ.λ.π.)

Η εξαίρετη Πρόεδρος του μικτού ορκωτού, εντιμότατη κα Μάρθα Δήμου, η εξαίρετη εντιμότατη Εισαγγελέας της Έδρας, κα Βαλλούση και οι υπόλοιποι εντιμότατοι δικαστές, ορκωτοί και μη, με την αδέκαστη και αμερόληπτη στάση τους περιέσωσαν το κύρος της δικαιοσύνης. Η περίπτωσή τους στην ελληνική δικαιοσύνη είναι τόσο σπάνια, που συγχωρέστε με, αλλά η αίσθηση της κοινωνίας στις μέρες μας, είναι ότι πιο εύκολο είναι να πετύχεις το τζόκερ, παρά σύνθεση Δικαστηρίου με τέτοια Πρόεδρο, Εισαγγελέα και δικαστές, που ομόφωνα, ομόψυχα, αποδίδουν δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη αυτή την φορά ήταν «τυφλή» σε ό,τι υπαγόρευε η διαφθορά, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, διαπλεκόμενοι υπουργοί, και οικονομικά συμφέροντα. Η ελληνική δικαιοσύνη ήταν με το δίκαιο και την αλήθεια της αγωνιζόμενης κοινωνίας κατά της διαφθοράς. Μέχρι να φύγω από αυτή τη ζωή, θα ηχεί στα αυτιά μου η φωνή της εντιμότατης Προέδρου του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης: «Το Δικαστήριο εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας κηρύσσει όλους τους κατηγορουμένους αθώους».

Σε ευχαριστούμε κα Πρόεδρε, κ. Εισαγγελεύ και κύριοι Δικαστές, όχι γιατί αθωώσατε τους αδίκως κατηγορουμένους, αλλά γιατί περισώσατε το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης και αποδείξατε ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές και Εισαγγελείς που αισθάνεσαι την ανάγκη να θες να τους αγκαλιάσεις, να τους ασπασθείς και να τους συγχαρείς, και όχι να τους μεμφθείς και να τους κατηγορήσεις.

Εκκρεμούν ακόμα δύο δικογραφίες (αυτή των «Σκουριών» και αυτή του «Καρατζά»)· και οι δύο δικογραφίες είναι έωλες, όπως ήταν αυτή της Ιερισσού. Φρονώ ότι και οι δύο θα έχουν την ίδια κατάληξη. Οι μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας, που και σ’ αυτές υπέπεσαν στο αδίκημα της ψευδορκίας, θα πρέπει να παραδειγματισθούν και να προλάβουν και το ρεζίλεμα και τις συνέπειες.

Η τοπική κοινωνία δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως στον κ. πρωθυπουργό, ότι το «όχι» των Σκουριών δεν είναι σαν το «όχι» του 63% που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του την ίδια ημέρα το έκανε 100% ΝΑΙ, και το 63% κάθισε στον καναπέ.

Η πανηγυρική αθώωση των αδίκως κατηγορουμένων απλά μπορεί να μας ενεθάρρυνε στην ιδέα ότι υφίσταται ακόμα ελληνική δικαιοσύνη· η πιθανή ενοχοποίηση των παιδιών μας, είναι σίγουρο ότι θα μας ατσάλωνε όσο τίποτα άλλο. Στην υπόθεση των Σκουριών, ή θα νικηθεί η Διαφθορά ή θα νικήσουν οι κάτοικοι που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, γιατί θα περάσει (αν περάσει) πάνω από τα πτώματά μας (και σε τέτοια περίπτωση, είναι νίκη του Λεωνίδα  και των 300 που έπεσαν στις Θερμοπύλες, του Παπαφλέσσα και των Ελλήνων που έπεσε στο Μανιάκι κ.λ.π.).

Διευκρινίζω (για τους κακοθελητές) ότι εμείς δεν είμαστε επαναστάτες που για το δίκαιο, χύνουμε το αίμα των άλλων. Αντιθέτως, εμείς είμαστε αγωνιστές από αυτούς που θυσιάζονται ψυχή τε και σώματι και χύνουν το δικό τους αίμα για την αγάπη των άλλων. Ραντεβού λοιπόν, όχι στα Γουναράδικα, αλλά στις 9-11-2017 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την «απελευθέρωση των ομήρων» και δικαίωση και των υπόλοιπων αθώων παιδιών μας.

————————-

Στην υπόθεση των «ΣΚΟΥΡΙΩΝ» που εκδικάζεται στις 9-11-2017, υπενθυμίζουμε ότι οι συντάξαντες τη δικογραφία και βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είναι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσ/νικης, οι οποίοι στην προανάκριση κατέθεσαν ασύστολα ψεύδη, και τώρα θα κληθούν και αυτοί να αποδείξουν πώς γίνεται να ενοχοποιούν αθώα παιδιά, τίμιους οικογενειάρχες, ως δήθεν μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Και πώς το διάστημα που σχημάτιζαν τη δικογραφία, η εταιρεία διέδιδε μέσω εφημερίδας πανελλαδικώς μεγάλης κυκλοφορίας (προσκείμενης στον επενδυτή), ένα ένθετο περιοδικό (τα «Μεταλλευτικά Νέα»), και ενημέρωνε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι  είναι οικονομικός χορηγός των σωμάτων Ασφαλείας (δηλαδή των συντασσόντων τις δικογραφίες και μαρτύρων κατηγορίας), και χορηγός υλικής και τεχνικής υποστήριξης. Ποιος να ακούσει και να μάθει λοιπόν, ότι για τη δίκη της 9-11-2017, αυτοί που σχημάτισαν τη δικογραφία και είναι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, είναι τα Σώματα Ασφαλείας, που έχουν χορηγό την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», κατ’ ομολογίαν της ίδιας της εταιρίας αλλά και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προς εμένα, με το από 1-3-2017 με αρ.πρωτ. 1742/17/425512 έγγραφό του, που υπογράφει ο Ταξίαρχος Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Αλεξόπουλος. Αυτό είναι Κράτος Δικαίου; Τα παιδιά μας οδηγούνται σε δίκαιη δίκη; Για τη δικογραφία αυτή, θα επανέλθουμε προσεχώς -Θεού θέλοντος και βοηθούντος- για να δούμε λ.χ. πώς υπάλληλοι security της εταιρείας μαζί με αστυνομικούς, υπέγραψαν Έκθεση Αυτοψίας ψευδή, καταθέτοντας ενόρκως ότι στον χώρο του εμπρησμού βρήκαν μία τσάντα γεμάτη με βόμβες μολότoφ, τις οποίες όμως είχαν βρει δυο μήνες πριν από τον εμπρησμό των Σκουριών σε άλλη περιοχή και το απέκρυψαν, και όταν έγινε φανερή η ψευδορκία τους κλήθηκαν και επανακατέθεσαν ότι έγινε μάλλον εκ παραδρομής!!


5 απαντήσεις στο “Εκφράζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας… #skouries”

  1. Υπάρχει και μια δευτερη ανάγνωση…το οτι είναι αθώοι οι κάτοικοι της περιοχής που αντιστέκοντε στο μεγαθήριο είναι προφανής…το θέμα είναι οτι η τυπική τους αθώωση αποτελεί το “αντάλλαγμα” τις κυβέρνησης για την αδειοδότηση της χαβούζας των αποικιοκρατων…

  2. Μπράβο στους Δικαστές !!! Απέδειξαν την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.
    Με την ευκαιρία, θα ήθελα να μοιραστώ κάτι. Βρήκα ένα βίντεο φοβερό !, που νομίζω πως αναφέρεται στις Σκουριές. Είναι στο
    https://www.youtube.com/watch?v=Vh_XzyIJCtU
    και λέγεται “Ο Μοβόρος ο Βοριάς”
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.