Σκουριές: Παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση Λάκκος Καρατζά


Aπό το Alterthess

1462987_468965176553297_885126056_n

Εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση Λάκκος Καρατζά.

Οι δικηγόροι έχουν παραγγείλει το βούλευμα, το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί όμως ακόμη στους κατηγορούμενους. Αναμένουν την κοινοποίηση του βουλεύματος για να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη δικαστική υπόθεση μετά από αυτή του (εργοταξίου στις Σκουριές) εναντίον μελών του κινήματος που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού. Αφορά μια μαζική  κινητοποίηση  κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκε στο βουνό στις 12 Μαϊου του 2013 την στιγμή που η εταιρεία πραγματοποιούσε παράνομα εργασίες στο βουνό . Η διαμαρτυρία αυτή αντιμετωπίστηκε από καταστολή εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων και υπήρξε και η αφορμή για την δημιουργία της δικογραφίας (4.700 σελίδων), εμβληματικής για το πώς το κράτος έστησε μια επιχείρηση φρονηματικών διώξεων εναντίον μελών του κινήματος το οποίο βάφτισε «εγκληματική οργάνωση» επειδή οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην «επένδυση με κάθε κόστος» στις Σκουριές.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται περιστατικά που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του μηνός Μαϊου έως και την 25.8.2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού. Στις έκνομες ενέργειες περιλαμβάνεται και ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων, διακριμένες περιπτώσεις φθοράς ιδιωτικής περιουσίας κ.α.

Οι 27 από τους 29 κατοίκους (οι δύο απαλλάχτηκαν) που παραπέμπονται με βούλευμα σε δίκη, κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σε μια εγκληματική οργάνωση «με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση» και έχει ως στόχο την «τέλεση αξιόποινων πράξεων για την παύση της λειτουργίας των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις θέσεις Σκουριές και λάκκος Καρατζάς του όρους Κάκαβος στην ΒΑ Χαλκιδική»

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.