Aφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία από το Στρατώνι #skouries


Σε συνέχεια της χθεσινής μας ΑΝΑΦΟΡΑΣ σχετικά με τη σοβαρή ρύπανση της παραλίας Στρατωνίου λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας, επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στην Ελλάδα, κυρία Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά.

Η κ. Βουρδουμπά μας ενημέρωσε οτι τώρα που είναι διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία για τη ρύπανση από το ΕΛΚΕΘΕ, η παραλία Στρατωνίου αποσύρθηκε από το πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία”. Η ακτή έχει ήδη αφαιρεθεί από τους καταλόγους των βραβευμένων ακτών της ιστοσελίδας του Διεθνούς Προγράμματος (www.blueflag.global) και της ΕΕΠΦ (www.eepf.gr) και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιοι του Δήμου Αριστοτέλη.

Επί επτά χρόνια, από το 2010, η παραλία Στρατωνίου βραβευόταν με τη “Γαλάζια Σημαία”, το πλέον αναγνωρισμένο διεθνές σύμβολο ποιότητας και καθαρότητας των υδάτων κολύμβησης.

Επί επτά χρόνια Δήμος, τοπικοί σύλλογοι, ιστολόγια και στελέχη της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός  προσκαλούσαν τον κόσμο να απλώσει την πετσέτα του επάνω στα επικίνδυνα απόβλητα και να βουτήξει στη θάλασσα.

Για πολλά περισσότερα χρόνια, όποιος τολμούσε  να πει την αλήθεια για τη θάλασσα του Στρατωνίου και, κυρίως, για την πηγή της ρύπανσής της που είναι το εργοστάσιο της Ελληνικός Χρυσός, δεχόταν χυδαίες ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές (δείτε ένα λαμπρό δείγμα εδώ). Το ίδιο έγινε ακόμα και χθες:

Ήρθε ο καιρός αυτή η επικίνδυνη φάρσα να παρει ένα τέλος.


6 απαντήσεις στο “Aφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία από το Στρατώνι #skouries”

  1. Ήταν ασφαλώς σε πλήρη γνώση της Ελληνικός Χρυσός, χρόνια τώρα, η ακαταλληλότητα των υδάτων της ακτής Στρατωνίου για κολύμβηση. Όμως δεν έκανε τίποτα για την αποτροπή μιας τέτοιας απονομής (αν δεν ήταν κυρίως η ίδια πίσω από την ένθερμη -ίσως και πιεστική- υπόδειξή της). Εκθέτοντας σε κίνδυνο της υγείας τους τους αφελείς κολυμβητές που την χρησιμοποιούσαν -κυρίως δε τους δικούς της εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους τα καλοκαίρια στις εγκαταστάσεις της φοιτητές, προς τέρψιν των οποίων οργάνωνε νυκτερινά beach parties πλάϊ στο κύμα και επί μεταλλευτικών αποβλήτων.
    Και να σκεφτεί κανείς οτι έχουν απονεμηθεί στην Ελληνικός Χρυσός από τον ΣΒΒΕ πλέον του ενός βραβεία …εταιρικής κοινωνικής ευθύνης !!!.

  2. Αφαιρέθηκε η Γαλάζια Σημαία από την παραλία Στρατωνίου

    http://www.avgi.gr/article/10810/8196745/aphairetheke-e-galazia-semaia-apo-ten-paralia-stratoniou

    ……Σημειώνεται ότι είχε γίνει αναφορά από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων «σχετικά με τη σοβαρή ρύπανση της παραλίας Στρατωνίου λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας» στην περιοχή.

  3. Το Στρατωνι ειναι η αρχη…Και οι υπολοιπες μπλε, μια-μια, θα υποσταλουν, με τον καιρο…Και δεν θα κουνηθει κανεις, τελικα.. Πολυ “λαδι” θα πεσει στην παραλια (αν πανε καποιοι να κινηθουν) και θα λενε οτι οφειλεται στα αντιηλιακα των λουομενων..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.