Σαρ. Δημητριάδης: “Αφελείς και παραπειστικές οι εκτιμήσεις για μυθικό ορυκτό πλούτο” #skouries


Ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Σαράντης Δημητριάδης μιλάει στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για τις εκτιμήσεις που ήρθαν στη δημοσιότητα και ανεβάζουν την αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας σε 2,4 τρις ευρώ (χωρίς μάλιστα τους υδρογονάνθρακες). Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και το AUTH SEG Student Chapter και που φαίνεται οτι είχε αποκλειστικό στόχο να προπαγανδίσει την καταστροφική “επένδυση” της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Η συνέντευξη του κ. Δημητριάδη ξεκινά από το 4:10′:

[mixcloud https://www.mixcloud.com/stelios-nikitopoulos/%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%84/ width=500 height=120 hide_cover=1 light=1]

Ο κ. Δημητριάδης είναι μια φωνή λογικής απέναντι στο λαϊκισμό και τις αντιεπιστημονικές κορώνες αυτών που επιχειρούν να αναγορεύσουν τον ορυκτό πλούτο στο νέο “Αρτέμη Σώρρα” που δήθεν θα βάλει τα δισεκατομμύρια που θα σώσουν τη χώρα (και θα μας μείνουν και κάτι τρισεκατομμύρια ακόμα!). Απόψεις που μόνο σε αφελείς μπορεί να απευθύνονται, αφού αποσιωπούν όχι μόνον τους παράγοντες που μειώνουν την αξία των κοιτασμάτων και μπορεί ακόμα και να τα καταστήσουν μη εκμεταλλεύσιμα αλλά, κυρίως, το γεγονός οτι ο ορυκτός πλούτος μόνο κατ’ονομα είναι ελληνικός αφού κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες – και ειδικά στην Eldorado Gold.

Διαβάστε επίσης την Εαρινή σύναξη των υποστηρικτών της Eldorado.


Μία απάντηση στο “Σαρ. Δημητριάδης: “Αφελείς και παραπειστικές οι εκτιμήσεις για μυθικό ορυκτό πλούτο” #skouries”

  1. Two years ago we have heard these bull shit from a national TV Chanel from Mr H…. talking about billions of euro that would pay off the Greek debt, unfortunately now we hear it from AΠΘ, it is really sad. “Φτωχια Ελλαδα” εχεις αναγκη από αρκετους σαν τον Δημητριαδη για να τα βγαλεις περα. Αλλα εμεις συνεχειζουμε τον αγωνα. “ντουμ σπιρο σπερο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.