Αναβολή, λόγω απουσίας του μάρτυρα κατηγορίας Πάχτα #skouries


Σήμερα επρόκειτο να δικαστούν, εξ’αναβολής, τρεις κάτοικοι Ιερισσού και ένας Μεγάλης Παναγίας που κατηγορούνται για την τριήμερη κατάληψη του Δημαρχείου Ιερισσού στις 21-24 Μαρτίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της δημοτικής αρχής του Χρήστου Πάχτα στα γεγονότα της 20ης Μαρτίου στις Σκουριές.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 15 Σεπτέμβρη, λόγω απουσίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, του Πάχτα. Η πρόεδρος του επέβαλε ποινή για λιπομαρτυρία και διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του στη δίκη του Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζεται οτι στις 20/3/2012 ένας μανιασμένος όχλος υποστηρικτών της Eldorado μεταφέρθηκε στις Σκουριές με λεωφορεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, με σκοπό για να διώξουν από εκεί τους υπερασπιστές του βουνού.

Φωτό: πεντακόσιοι εναντίον τριάντα, Σκουριές, 20/3/2012

Οι συναγωνιστές μας ξυλοκοπήθηκαν, το φυλάκιο αγώνα καταστράφηκε και το βουνό ανακηρύχθηκε σε “Καναδική επαρχία”. Σε ρόλο ηγέτη και καθοδηγητή του μαινόμενου όχλου ήταν ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Βασίλης Μοσχόπουλος.

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε λίγες μέρες αργότερα, στις 30/3, και συνοδεύτηκε από επεισόδια και επέμβαση των ΜΑΤ, ο Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας δήλωσε οτι ο αντιδήμαρχος βρισκόταν εκεί, με αυτό το ρόλο, κατόπιν δικής του εντολής. Για τα επεισόδια στο Δημαρχείο εκκρεμεί άλλο δικαστήριο, με κατηγορούμενους 31 δημότες Αριστοτέλη μετά από μήνυση του Δημάρχου, για τους οποίους ο Δήμαρχος είχε την απαίτηση να παραπεμφθούν ως “εγκληματική οργάνωση”…

Διαβάστε: To «ηρωικό» χρονικό της κατάληψης των Σκουριών.

Η φωτογραφία είναι από τη διαδήλωση της 25/3/2012 ενάντια στην κατάληψη του βουνού από την Εldorado – την πρώτη όπου οι κάτοικοι της περιοχής βίωσαν τη βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας τους, με την κρατική αστυνομία να δρα ως ιδιωτική security της πολυεθνικής.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.