Σκληρές απαντήσεις Σακοράφα-Κούνεβα στις απειλές της Ελληνικός Χρυσός #skouries


Την παρακάτω αποικιοκρατικού ύφους επιστολή έστειλε στις 27/1 ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στους πέντε Έλληνες ευρωβουλευτές που μίλησαν στο Ευρωκοινοβούλιο για το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττει η εταιρεία στη Χαλκιδική:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ή έρχεστε, ενημερώνεστε από εμάς και γίνεστε παπαγαλάκι των απόψεων της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” ή σας μηνύουμε, απειλεί με επιστολή ο διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας, μετά την τοποθέτησή μου για τις Σκουριές στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κράτος εν κράτει η “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” αφού αφενός ταυτίζει τη φήμη της εταιρείας με το γενικό καλό της χώρας, αφετέρου ποινικοποιεί την ελευθερία της γνώμης ενός αιρετού μέλους του ευρωκοινοβουλίου.
Για την εξέλιξη αυτή φταίει σαφώς όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που εκχώρησε στην εταιρεία το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως ο μεγαλοτσιφλικάς της Χαλκιδικής, όπως επίσης ευθύνεται και η παρούσα κυβέρνηση που με τις παλινωδίες της και τις θολές της αποφάσεις επιτρέπει τη συνέχιση αυτού του καθεστώτος.
Είναι ξεκάθαρο ότι απειλές δεν με αγγίζουν και δε θα έπρεπε να αγγίζουν κανέναν αιρετό.
Είναι σαφές ότι αντιλαμβάνομαι το γενικό καλό της χώρας με τρόπο εντελώς και απόλυτα διαφορετικό από την “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”.
Είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο που δίνει κανείς στην ανάπτυξη εκκινεί από τα συμφέροντα που θέλει να υπερασπιστεί. Το δημόσιο συμφέρον ή ένα απεχθές ιδιωτικό συμφέρον που καταστρέφει μια ολόκληρη περιοχή.
Είναι σπουδαίο ότι η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία και μπορεί να εκπροσωπείται με ελευθερία άποψης από τους βουλευτές σε θεσμικά όργανα, τα οποία ο ελληνικός λαός επιλέγει.
Είναι αξιοσημείωτο ότι αποτέλεσμα αυτής της ελευθερίας έκφρασης είναι η Επιτροπή Αναφορών να αφήσει ανοικτή την αναφορά για τις Σκουριές, με τη δέσμευση να ελέγξει και να διερευνήσει σε βάθος όλα τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν.
Είναι τέλος εύλογο ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός που αφορά στην ελευθερία έκφρασης της άποψης μου. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η άποψη είναι τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη και κυρίως εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κίνημα .
ΥΓ. Ο τρόπος που η “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” αντιμετωπίζει ένα βουλευτή που έχει άποψη διαφορετική των συμφερόντων της, είναι άκρως ενδεικτικός των εκφοβιστικών και απειλητικών μεθοδεύσεών της έναντι αυτού του κινήματος και των πολιτών που αντιστέκονται στη Χαλκιδική

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ /ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα έστειλε την παρακάτω δήλωση στην  Εφ.Συν.:

«Είμαι έκπληκτη από το απαράδεκτο ύφος και περιεχόμενο της επιστολής. Πώς είναι δυνατό οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικρινόμαστε επειδή ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα; Από πού κι ως πού η φήμη της εταιρείας ταυτίζεται με την εικόνα της χώρας και το γενικό καλό; Ποιες είναι οι απόψεις που έβλαψαν και βλάπτουν τη χώρα; Η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας; Γιατί αυτά προβάλαμε και ζητήσαμε οι πέντε ευρωβουλευτές που υποστηρίξαμε τις αναφορές κατά της εξόρυξης.

Φυσικά και θέλουμε ενημέρωση από όλες τις πλευρές, αλλά δεν θα μας υποδείξει η εταιρεία το πώς θα κάνουμε το κοινοβουλευτικό μας έργο. Πολύ περισσότερο που η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ομόφωνα αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτές τις δυο αναφορές για την εξόρυξη στη Χαλκιδική και να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Τι υπονοεί η εταιρεία, λέγοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της; Την ποινικοποίηση ή τον εκβιασμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είναι η δουλειά της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου;».


4 απαντήσεις στο “Σκληρές απαντήσεις Σακοράφα-Κούνεβα στις απειλές της Ελληνικός Χρυσός #skouries”

  1. Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής την προσπάθεια της «Ελληνικός Χρυσός» να ποινικοποιήσει το δικαίωμα ελεύθερης γνώμης και ψήφου του Ευρωβουλευτή

    http://notismarias.gr/2017/02/%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%AD/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.