Tην Τσικνοπέμπτη 2013 τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην Ιερισσο. Στις 27/9 δικάζονται οι κάτοικοι! #skouries


Τρίτη 27/9 δικαστήρια Πολυγυρου.
Συγκέντρωση στα φανάρια της Ιερισσού
στις 08:30

14369926_1799679333640994_4290613097222572587_n

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΈΜΠΤΗ ΤΟΥ 2013,

ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ. . . !

Τσικνοπέμπτη 2013.

Εκείνο το απόγευμα δεν ήταν σαν κανένα άλλο. Όσοι βρίσκονταν στην Ιερισσό έγιναν μάρτυρες της καταδρομικής επιχείρησης της αστυνομίας, που στόχο είχε να πλήξει το σθένος και την ψυχή όλων όσοι αγωνίζονται κατά της καταστροφικής εξόρυξης στις Σκουριές. Με πρόσχημα την έρευνα σε σπίτια υπόπτων, έρευνα που κατέληξε άκαρπη και οι άνθρωποι αθωώθηκαν στο δικαστήριο, εκατοντάδες ΜΑΤ και ΕΚΑΜ έστησαν ένα σκηνικό πολέμου.

Ακόμα και οι μαθητές που βρίσκονταν στο σχολείο δεν γλίτωσαν από την ρίψη χημικών που έκανε η αστυνομία. Το χωριό έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο, από τις συνεχείς ρίψεις χημικών σε ανθρώπους που φώναζαν για να μάθουν τι συμβαίνει. Ηλικιωμένοι, νέοι και παιδιά ήταν τα θύματα της επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία λειτουργούσε με στόχο να διαλύσει ουσιαστικά ολόκληρο τον αγώνα κατά της εξόρυξης.

Οι εικόνες εκείνης της ημέρας αρκούν για να καταλάβει ο καθένας μας τι συνέβη. Κι όμως, οι κάτοικοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά κατηγορούμενοι και σύρονται στα δικαστήρια. Ναι, οι κάτοικοι! Αυτοί που είδαν ξαφνικά το χωριό τους να καίγεται!

Στις 27/9 λοιπόν δικάζεται για άλλη μια φορά η λογική απέναντι στον παραλογισμό των κυβερνήσεων, που δεν διστάζουν να διαλύσουν τις τοπικές κοινωνίες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εταιρειών. Δικάζεται το δικαίωμά μας να ζήσουμε στον τόπο μας, δικάζεται η απόφασή μας να μην παραδώσουμε τον τόπο μας σε αποικιοκράτες.

Καλούμε όλους να μην αφήσουν κανέναν μόνο και συγκεντρωνόμαστε στις 08:30 το πρωί στα φανάρια της Ιερισσού για να αναχωρήσουμε για τα δικαστήρια Πολυγύρου.

#skouries #450ΚανέναςΜόνος

Από την Επιτροπή Νεολαίας κατά της Εξόρυξης


2 απαντήσεις στο “Tην Τσικνοπέμπτη 2013 τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην Ιερισσο. Στις 27/9 δικάζονται οι κάτοικοι! #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.