Tεράστιες διαδηλώσεις κατά της TTIP – Πάνω από 3 εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών (βίντεο) #stopTTIP #CETA #No2ISDS #skouries


Πρώτα απ’όλα δείτε το βίντεο του Wikileaks για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες:

Ακτιβιστές που εναντιώνονται στις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες TTIP και CETA παρέδωσαν σήμερα περισσότερες από 3 εκατ. υπογραφές σε αξιωματούχους της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ζητώντας το μπλοκάρισμα τους.

ttip1444233475

Συγκεκριμένα η διαδικτυακή καμπάνια “Stop TTIP” με τη βοήθεια 500 οργανώσεων συγκέντρωσε 3,263,920 υπογραφές από 23 κράτη – μέλη της Ε.Ε. (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) στο διάστημα ενός χρόνου, τρεις φορές περισσότερο από τον αρχικό στόχο που απαιτεί μία Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για να δημιουργηθεί. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών που έχει συγκεντρωθεί ποτέ από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σημερα στο Βερολίνο κατά των ΤΤIP και CETA, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

5760

H TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι υπό συζήτηση από το 2013. Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία. Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι προγραμματισμένος να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Μαϊάμι.

Δείτε το βίντεο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.