Eπιτροπή Αγώνα Ν. Προποντίδας: “Τοξικές αντιδράσεις στο «Αντιδραστήριο»”


20150916.ERT3_.Antidrastirio.Skouries.1024pxΗ Επιτροπή Αγώνα Νέας Προποντίδας, θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς την εκπομπή «Αντιδραστήριο», τους δημοσιογράφους, ρεπόρτερ, τεχνικούς και κάθε συντελεστή της, για τη δημιουργίακαι προβολή στις 16 Σεπτεμβρίου, του 1ου μέρους του ντοκιμαντέρ για τις Σκουριές. Ήταν μία όαση μέσα στα ουρλιαχτά της εταιρείας και των εκβιαστικών μεθοδεύσεών της.Η απόκρυψη της αλήθειας αλλά και η διαστρέβλωσή της, έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που κρατούν χρόνια.

Υπάρχουν όμως ακόμη ρωγμές σε αυτό το στέρεο απολιθωμένο σύστημα, που μπορεί να φαίνονται μικρές, όμως από κάτω βράζει η αλήθεια και η αίσθηση της αδικίας. Μέσω λοιπόν της εκπομπής, ακούστηκαν επιτέλους οι χιλιάδες φωνές των κατοίκων που, όχι απλά λένε την άποψη τους για την μία πλευρά, αλλά περιγράφουν τον αγώνα τους, μια περίοδο της ζωής τους γεμάτη συναισθήματα αγανάκτησης και πρωτοφανούς αδικίας, λόγω της αδιαφορίας ή αναλγησίας, αλλά και απραξίας για πολλά χρόνια από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς.

Πιστεύουμε στη δικαίωση του αγώνα κάθε πολίτη για τον τόπο και το μέλλον των παιδιών του, που βάζει πάνω από το κέρδος των εταιριών ή το προσωπικό εφήμερο κέρδος, το μεγαλειώδες δικαίωμα στην ίδια την ζωή, μακριά από κόμματα και φανατισμούς. Στηρίζουμε τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται το δημοκρατικό δικαίωμά τους και δικαίωμά μας στην ελευθερία του λόγου.

Θα αναμένουμε στους δέκτες μας την προβολή του 2ου μέρους του αφιερώματος στις Σκουριές. Όλες αυτές οι εικόνες ομορφιάς αλλά και καταστροφής, ας μην μείνουν σε ντουλάπια κλειδωμένα. Ας μη φιμωθούν και πάλι αυτές οι φωνές που χρόνια τώρα στηρίζουν κάθε τίμιο αγώνα. Αιτούμαστε στην διοίκηση της ΕΡΤ να μην υποκύψει, και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πάλι.

ΌΧΙ άλλο μαύρο στην ΕΡΤ! ΌΧΙ άλλο μαύρο στην αλήθεια! ΌΧΙ άλλο μαύρο στις ψυχές όλων μας!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Επιτροπή Αγώνα Νέας Προποντίδας Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.