ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την επίθεση μεταλλωρύχων με πυροβολισμούς στο σπίτι του ιερέα της Στρατονίκης


stratonikh-xalkidikhs

Το άρθρο είναι από την ΕΦ.ΣΥΝ. Ακολουθούν οι τελευταίες δικές μας πληροφορίες.

Πυροβολισμοί έξω από σπίτι ιερέα στις Σκουριές

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό Στρατονίκη της Β.Α. Χαλκιδικής όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας όχλος περίπου 50 ανθρώπων συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του ιερέα του χωριού και άρχισε να ρίχνει πιστολιές και να πετάει πέτρες.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο ιερέας δέχθηκε επίθεση γιατί στο κήρυγμά του βγήκε να μιλήσει περί ομοψυχίας ζητώντας από τους κατοίκους να σταματήσουν να διχάζονται για την επένδυση εξόρυξης χρυσού.

Κάτοικοι της περιοχής εντάσσουν το περιστατικό στο γενικότερο κλίμα βίας που καλλιεργήθηκε ενόψει των εκλογών, ενώ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Είναι συνήθης πρακτική των πολυεθνικών που κάνουν εξορύξει χρυσού να προκαλούν τοπικούς εμφυλίους».

Χαρακτηριστικά είναι τα tweets του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων για το περιστατικό:

 

*****

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οφείλουμε να διορθώσουμε τη διατύπωση του πρώτου  tweet που οφείλεται σε σύγχυση πληροφοριών ως προς τους λόγους της χθεσινοβραδινής επίθεσης κατά του ιερέα της Στρατονίκης. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τις απόψεις του  για το θέμα των μεταλλείων, αλλά φαίνεται ότι δέχθηκε αυτή την επίθεση επειδή απλά τόλμησε να μιλήσει στη Στρατονίκη για ομόνοια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών στα μεταλλεία, Γιώργος Χατζής.

Αργά χθες το βράδυ, αφού οι μεταλλωρύχοι είχαν ξαναρχίσει να “πολιορκούν” το σπίτι του ιερέα, επέστρεψε και η αστυνομική δύναμη με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, ταξίαρχο Μανωλά. Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του ιερέα και του πήρε κατάθεση.

Σχετικές καταγγελίες έχουν κατατεθεί από το Δήμαρχο Αριστοτέλη, Γιώργο Ζουμπά, και τη βουλευτή Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη.

Tα σχόλια νομίζουμε ότι περιττεύουν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.