Ανίερες χορηγίες στο Δήμο Ν.Προποντίδας


index

Από facebook Propontida NoGold

Ανίερες χορηγίες στο Δήμο Ν.Προποντίδας

Το 22 ο συνέδριο της Π.Ε.Ν.Α. (πανελλήνια ένωση νέων αγροτών) στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής με “χρυσό χορηγό” την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., είναι γεγονός!

Σε ερώτησή μας, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ν.Προποντίδας, καθώς και κάποιοι από τους εισηγητές καθηγητές δήλωσαν άγνοια για την εκκωφαντικά οξύμωρη και εξωφρενικά βρώμικη χορηγία.

Η Ελληνικός Χρυσός ή Hellas Gold, υπεύθυνη για την ερημοποίηση τεράστιων εκτάσεων αρχέγονου δάσους της Χαλκιδικής, υπεύθυνη για την αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα και τη μόλυνσή του, υπεύθυνη για την εμφυλιοπολεμική πραγματικότητα και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της περιοχής, υπεύθυνη για πάνω από 440 διώξεις αγωνιζόμενων για τη ζωή όλων μας πολιτών, υπεύθυνη για τον κίνδυνο απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας (αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, αλιέων, τουριστικών επαγγελμάτων), με την έναρξη λειτουργίας του ανοιχτού ορύγματος και του εργοστασίου εμπλουτισμού, έχει το απύθμενο θράσος να χρηματοδοτεί την ΠΕΝΑ.

Η διοίκηση της ΠΕΝΑ και η διοργανωτική ομάδα της εκδήλωσης σε ποιο πλανήτη εδρεύουν; Προφανώς το εφήμερο κέρδος των χορηγιών είναι σημαντικότερο γι αυτούς απ την ίδια τη ζωή. Δεν έχουμε χρόνο για θλίψη κι απογοήτευση από τους συνανθρώπους μας, αλλά μόνο για εντατικοποίηση του δίκαιου αγώνα μας.

Η δημοτική κοινότητα Ν.Μουδανιών προς τιμήν της έχει εκδώσει ψήφισμα κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας με αριθμό απόφασης 32/2013 στις 07/06/2013. Εμπιστευόμαστε πλήρως τη νέα δημοτική αρχή για τις θέσεις της στο συγκεκριμένο θέμα, όμως η άγνοια της “χρυσής χορηγίας”, την αφήνει έκθετη και εμβρόντητους τους πολίτες της Ν.Προποντίδας που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους.

Αναμένουμε δημόσια εξήγηση και υπόδειξη παντός ανεύθυνου υπευθύνου για την εκτροχιαστική αυτή “συνεργασία” Δήμου Ν.Προποντίδας και Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Καλούμε τις επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καθώς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, την Πέμπτη 27/08 και ώρα 20:30 στη νέα προβλήτα Ν.Μουδανιών όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των χορηγών, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των εκθετών, των συνέδρων και των ανυποψίαστων πολιτών για τη μεταλλευτική δραστηριότητα της Hellas Gold και τις επιπτώσεις της στη ζωή και την εργασία όλων.

Επιτροπή Αγώνα Ν.Προποντίδας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.