Γ. Τσιρώνης για Eldorado: “H δημόσια διοίκηση σεβάστηκε απόλυτα τις συμβατικές της υποχρεώσεις. H εταιρεία είναι υπόλογη…”


Ðáñïõóßáóç ôùí Ïéêïëüãùí ÐñÜóéíùí ðïõ èá óôåëå÷þóïõí ôçí Åõñùëßóôá ôùí åêëïãþí ôïõ ÌáÀïõ, ÐÝìðôç 19 Äåê. 2013. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Από το Facebook του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη:

Tsironis Yannis

Μπορεί η Eldorado να διαμαρτύρεται ότι η ανάκληση των αδειών στις Σκουριές στηρίζεται σε δήθεν “τεχνικά προσχήματα”, αλλά τα “τεχνικά προσχήματα” είναι όλη η οικονομική ουσία του έργου: Εάν η μέθοδος που επικαλείται δεν είναι υλοποιήσιμη σε βιομηχανική κλίμακα, τότε θα έχει γίνει μία τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος και το μετάλλευμα θα οδεύει υποχρεωτικά σε τρίτες χώρες για να απομονωθεί ο χρυσός.
Στην πράξη μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική σύμβαση, που πρέπει να εξεταστεί από την αρχή.
Και εδώ χρωστάμε μία απάντηση σε όλες τις πλευρές: Η διορία για να υλοποιηθεί η μεταλλουργική μέθοδος σε ημιβιομηχανική κλίματα, είχε παρέλθει, αν θυμάμαι καλά, από τον Φεβρουάριο. Η εκκρεμότητα αυτή είχε ήδη τεθεί στην εταιρία σε όλες τις συσκέψεις, και πάντα είχαμε την υπόσχεση, ότι άμεσα θα εφαρμοστεί και θα μας έρθει ο πλήρης φάκελος. Επομένως, όχι μόνον δεν αιφνιδιάστηκαν, αλλά αντίθετα το υπουργείο εξάντλησε κάθε όριο καλής θέλησης.
Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι, ότι η δημόσια διοίκηση σεβάστηκε απόλυτα τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είναι η εταιρία υπόλογη για την παραβίαση της σύμβασης στο πιο ζωτικό της σημείο: Στην μεταλλουργεία παραγωγής χρυσού χωρίς χρήση κυανίου.
Είναι η εταιρία που με την πολιτική της προδίδει τους εργαζομένους της και δικαιώνει απόλυτα όσους αγωνίζονταν ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.