ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού για τις δηλώσεις Τσίπρα: “Οργή και λύπη”


10376298_1441844949403039_4579480008450519914_n

Μόνο οργή και λύπη μπορεί να προκαλέσει η αναφορά του πρωθυπουργού της χώρας Αλ. Τσίπρα στη χθεσινή του συνέντευξη στον ρ/σ “στο Κόκκινο” και στον Κώστα Αρβανίτη στο ζήτημα των Σκουριών της Χαλκιδικής, σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρεία Eldorado Gold. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που, σύμφωνα με την ίδια, ανέρχονται σε 1980, αριθμό που το κίνημα της Χαλκιδικής αμφισβητεί, χθες δια στόματος του πρωθυπουργού αυξήθηκαν σε 5.000! Τέτοιες κουβέντες μέχρι σήμερα μόνο από φερέφωνα της εταιρείας τύπου Πάχτα είχαμε ακούσει.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος που προεκλογικά δεσμευόταν για το κλείσιμο των Σκουριών από την κυβέρνηση της Αριστεράς δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε τύπου αποσαφήνιση σχετικά με το πότε θα συμβεί αυτό, δεδομένου ότι εδώ και πέντε μήνες το κίνημα της Χαλκιδικής λαμβάνει μόνο υποσχέσεις ενώ η εταιρεία συνεχίζει το καταστροφικό έργο της μετατρέποντας το βουνό Κάκαβος σε ένα ρημαγμένο τοπίο.

Εδώ και πέντε μήνες έχουμε καταθέσει το σύνολο των στοιχείων που αφορούν τις παράνομες εργασίες της εταιρείας στο βουνό, παρανομίες που και το ίδιο το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μέσω του πρώην υπουργού Π. Λαφαζάνη είχε εντοπίσει, επιστρέφοντας τους φακέλους της μεταλλουργίας πίσω στην εταιρεία για μια σειρά ελλείψεων, πάνω στις οποίες η τελευταία αρνείται πεισματικά να τοποθετηθεί και είναι εδώ και καιρό εκπρόθεσμη. Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε στην διάθεσή του και τον χρόνο και τα νομικά στοιχεία για να ολοκληρώσει τον έλεγχο της νομιμότητας των εργασιών και να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης του κόμματος για το οριστικό κλείσιμο των Σκουριών.

Σήμερα οι προσδοκίες μιας τέτοιας εξέλιξης διαψεύδονται κατάφωρα ενώ η υπομονή της τοπικής κοινωνίας που έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση μέσα από τους αγώνες της, έχει πλήρως εξαντληθεί.

Μετά από τόσα χρόνια αγώνα κόντρα στις επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την καταστροφή (οικονομική, κοινωνική περιβαλλοντική) του τόπου μας, την αστυνομική βία και την δικαστική καταστολή, ερχόμαστε αντιμέτωποι σε μια ιδιότυπη υποκρισία από τους ίδιους τους συντρόφους μας, που μεταθέτουν την διάσωση του τόπου μας που καταστρέφεται καθημερινά στο άγνωστο μέλλον με νέα κάθε φορά προσχήματα. Μόνο που τώρα η διαπραγμάτευση έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει απομείνει καμιά δικαιολογία ως απάντηση στο ερώτημα “γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν κλείσει η Σκουριές;”

Καθιστούμε σαφές ότι δεν μπορεί η Αριστερά και δη το κόμμα μας να χρησιμοποιεί εργαλειακά μια κοινωνία.

Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι όντως αυτοί που δεν δίνονται και τον αγώνα αυτόν τον δώσαμε στην κυριολεξία με τις ζωές μας. Δεν θα επιτρέψουμε όμως τον εμπαιγμό μας από κανέναν πρώην και ιδιαίτερα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που είχε κάνει τον αγώνα μας σημαία του,  ούτε θα αφήσουμε τους συναγωνιστές μας ανυπεράσπιστους στο έλεος μιας πολυεθνικής. Για το ζήτημα των Σκουριών υπάρχουν ήδη πολλές αποφάσεις συνεδρίων και απαιτούμε να γνωρίζουμε αν η ανακοινωμένη θέση του κόμματός μας και του ίδιου του Προέδρου, όπως επανειλημμένα έχει εκφραστεί από τον ίδιο και κορυφαία στελέχη μας, έχει αλλάξει στα πλαίσια της διαφοράς που έχει προκύψει μεταξύ της διακηρυγμένης πολιτικής θέσης και της κυβερνησιμότητας της «πρώτης φοράς αριστεράς».

Είναι δεδομένο ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από το κίνημα ενάντια στο χρυσό μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

Ανακοινώνουμε ότι κανείς δεν θα πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους, και να γίνει αντιληπτό ότι η συνάντησή μας με την αριστερά έγινε μέσα από αγώνες και όχι κωλοτούμπες και ξεπουλήματα.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.