Στην Ολλανδική τηλεόραση η Εldorado Gold και η φοροαποφυγή μέσω Ολλανδίας (βίντεο)


DUTCH TV

Ο κόσμος το’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Τη στιγμή που οι Έλληνες έχουν γονατίσει από τους φόρους, η Καναδική Eldorado Gold και άλλες πολυεθνικές διοχετεύουν τα κέρδη τους μέσω Ολλανδικών  εικονικών εταιρειών προς φορολογικούς παραδείσους, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε φορολογικά έσοδα.

H εκπομπή προβλήθηκε στις 22 Ιουλίου. Είναι στα Ολλανδικά αλλά δείτε την, γιατί οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Θα αναγνωρίσετε τις Σκουριές και τον παράδεισό μας που έγινε κόλαση. Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την υποκρισία των δανειστών μας που απαιτούν από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, τη στιγμή που οι ίδιες οι χώρες τους διευκολύνουν τις πολυεθνικές να κάνουν ακριβώς αυτό. Mιλάει στα αγγλικά ο Έλληνας δημοσιογράφος Νικόλας Λεοντόπουλος ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην έρευνα της SOMO για την Eldorado. Τα ευρήματα της SOMO επιβεβαιώνονται και από  Ολλανδό δημοσιογράφο που έγραψε βιβλίο για το ρόλο της Ολλανδίας ως φορολογικού παραδείσου και εντόπισε επτά μεγάλες “Ελληνικές” εταιρείες που φοροαποφεύγουν μέσω των Κάτω Χωρών.

Περιττό να πούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα το βλέπατε ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση, για τους γνωστούς λόγους… Η τελευταία λέξη του ρεπορτάζ είναι “ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ”.

http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/60787/griekse_brievenbusfirma_s_in_nederland


Μία απάντηση στο “Στην Ολλανδική τηλεόραση η Εldorado Gold και η φοροαποφυγή μέσω Ολλανδίας (βίντεο)”

  1. […] «H εκπομπή προβλήθηκε στις 22 Ιουλίου. Είναι στα Ολλανδικά αλλά δείτε την, γιατί οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Θα αναγνωρίσετε τις Σκουριές και τον παράδεισό μας που έγινε κόλαση. Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την υποκρισία των δανειστών μας που απαιτούν από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, τη στιγμή που οι ίδιες οι χώρες τους διευκολύνουν τις πολυεθνικές να κάνουν ακριβώς αυτό.» ttp://antigoldgr.org/blog/2015/07/24/eldorado-dutch-tv/ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.