«Ο Ντάισελμπλουμ επωφελείται της φοροδιαφυγής της El Dorado Gold»


Από το stokokkino.gr

eva-joly-061427917380


Σύμφωνα με την ολλανδική Μη Κυβερνητική οργάνωση SOMO η El Dorado Gold διατηρεί 12 θυγατρικές στην Ολλανδία με περιουσιακά στοιχεία αξίας 2 δις ευρώ, αλλά μόλις μια θυγατρική διαθέτει εργαζομένους, μόλις 3.

«Η El Dorado Gold διαθέτει 12 θυγατρικές εταιρείες- ταχυδρομικές θυρίδες- στην Ολλανδία και αυτές εξυπηρετούν στο να μειωθεί η φορολογική βάση εδώ στην Ελλάδα, ενώ μεταφέρουν τα χρήματα στα νησιά Μπαρμπέιντος, όπου δεν φορολογούνται τα κέρδη. Αυτό λοιπόν είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στην El Dorado Gold να μην αποδώσει ενδεχομένως ποτέ φόρους στην Ελλάδα» εξήγησε όσον αφορά τη λειτουργία του σχεδίου φοροαποφυγής.

«Όταν τελειώσει η διαδικασία εξόρυξης χρυσού -διότι το ορυχείο κάποτε εξαντλείται- θα έχεις την καταστροφή της φύσης και θα έχεις και τεράστιες ποσότητες Αρσενικού με τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθεί το κράτος» υπογράμμισε σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον μια εξόρυξη χρυσού.

«Το φλέγον θέμα είναι να σταματήσουν αυτό τα έργα της El Dorado Gold λόγω της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλεί» είπε αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

«Ο ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας που εξασφαλίζει όφελος από όλο αυτό το σύστημα φοροαποφυγής είναι ο Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος πιέζει τον πρωθυπουργό σας να μειώσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις σας» τόνισε η ευρωβουλευτής, θέλοντας να καταδείξει την υποκρισία της Ευρώπης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.