Δημιουργία τετελεσμένων στις Σκουριές


Σχόλιο που λάβαμε από τον κ. Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμο καθηγητή γεωλογίας ΑΠΘ.

metalleio-skouriwnΌσο περνούν οι μέρες -όχι ο καιρός γενικά- αλλάζει ραγδαία η υπάρχουσα (η διαμορφούμενη) περιβαλλοντική κατάσταση στις Σκουριές. Και όπως είναι γνωστό η κατάσταση αυτή παίζει (θα παίξει) σημαντικότατο ρόλο στην όποια νέα αξιολόγηση γίνει για τα υπέρ ή κατά της συνέχισης του «έργου Σκουριών». Γιατί πολλά θα μπούν στη ζυγαριά σε μια τέτοια περίπτωση.

Ακόμα και αν με οποιαδήποτε απόφαση γυρίσουμε στην προ ΑΕΠΟ κατάσταση -και εάν η εταιρεία εξακολουθήσει να ενδιαφέρεται και μετά από αυτό- θα μπορεί να υποβάλλει νέα τροποποιημένη ΜΠΕ (ή ακόμα και ΠΠΕ) στην οποία θα θεωρήσει – χωρίς να έχει και πολύ άδικο- πως η αφετηριακή «υπάρχουσα περιβαλλοντική κατάσταση» είναι (θα είναι τότε) αυτή η δραματική που τώρα έχει δημιουργηθεί και που ραγδαία κάθε μέρα αλλάζει προς το χειρότερο. Με συνέπεια η κατόπιν σύγκρισης με την κατάσταση αυτή υπερίσχυση της μηδενικής λύσης να γίνεται πολύ λιγότερο πιθανή, ακόμα και με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια.

Με πιο απλά λόγια αυτό λέγεται «δημιουργία τετελεσμένων». Και αν θέλετε κάτι ανάλογο σκεφτείτε πώς 41 χρόνια μετά την παράνομη -και με απόφαση του ΟΗΕ- κατοχή εδαφών μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, η παράνομη κατοχή εκεί καλά κρατεί και έχει πια γίνει de facto καθεστώς : Γιατί και εκεί δημιουργήθηκαν τετελεσμένα.


3 απαντήσεις στο “Δημιουργία τετελεσμένων στις Σκουριές”

  1. προσωπικά είμαι εξοργισμένος με τον “πράσινο” Τσιρωνη και “αριστερό” Λαφαζανη να δούμε τι πρόκειται να σκαρφαλώσουν για να τηρήσουν της δημόσιες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Α.Τσιπρα .

  2. Διορθώστε παρακαλώ το λάθος μου: 41 και όχι 31 τα χρόνια της παράνομης (ή μήπως όχι τώρα πια) κατοχής της βόρειας Κύπρου.

    Αργήσαμε ή μας βρήκαν κοιμισμένους και στην περίπτωση εκείνη. Τα τετελεσμένα δε, όσο πιο τετελεσμένα είναι, τόσο πιο δύσκολα ανατρέπονται. Συχνότερα δεν ανατρέπονται ποτέ, εκτός απ’ όταν ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

  3. Κίμων Στεριώτης (αρμόδιος δ/ντης επικοινωνίας της ΔΕΗ) ….
    ….”Πάνω από 1.000.000.000 ευρώ για ΑΠΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το 2015! Μετά όλοι φωνάζουν για τους “φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος”, αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τη νομική υποχρέωσή της να εισπράττει τα τέλη για το ΕΤΜΕΑΡ και να τα αποδίδει στους δικαιούχους..”
    αυτό και αν δεν είναι …νόμιμη παραγωγή…. μαύρου χρήματος(φούσκα) τότε τι είναι???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.